Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupic teraz letnie opony?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Tak sie zastanawiam czy jak kupie teraz letnie opony to czy bedzie taniej niz na wiosne? A jesli tak to czy roznica bedzie znaczna?

Moze ktorys z kolegow wie jak to jest z tymi cenami??

Zastanawialem sie nad tymi:

oponka 1

lub

oponka2

a moze ta

oponka 3

Jak widac nie sa to gumy z najwyzszej polki, po prostu nie duzo jezdze i nie szaleje a nie chce kupowac uzywanych.

Zgory dzieki z info!

Napisano

Cześć kolego 20.GIF

Słuchaj z tego co wiem to na zime ceny opon letnich aż tak bardzo nie spadają. Chyba że wyraźnie jest napisane wyprzedaż, ja na Twoim miejscu poczekał bym sobie spokojnie do stycznia-lutego, ceny na pewno nie będą wtedy wysokie a i guma nie będzie nie potrzebnie leżeć.

Ja sam będę musiał chyba kupić 2szt na lato więc jak narazie się wstrzymuje smile.gif

Napisano

Nie polecam Barum Brillantis - szybko się ścierają i piszczą

dość dokuczliwie. no.gif

Za to Dayton D110 to opona warta tej kasy waytogo.gif

Napisano

> Witam!

> Tak sie zastanawiam czy jak kupie teraz letnie opony to czy bedzie

> taniej niz na wiosne? A jesli tak to czy roznica bedzie znaczna?

> Moze ktorys z kolegow wie jak to jest z tymi cenami??

> Zastanawialem sie nad tymi:

> oponka 1

> lub

> oponka2

> a moze ta

> oponka 3

> Jak widac nie sa to gumy z najwyzszej polki, po prostu nie duzo

> jezdze i nie szaleje a nie chce kupowac uzywanych.

> Zgory dzieki z info!

Skoro jeżdzisz zimą na oponach zimowych to poczekaj z kupnem letnich do kwietnia

ok.gif. Ja też tak zrobię grinser006.gif.

Napisano

Ja obserwowałem ceny zimówek od zeszłej zimy i generalnie ceny się nie zmieniły. To znaczy kupiłem przedwczoraj Kormorany Snowpro za cenę jaką musiałbym zapłacić wiosną czy latem.

Oczywiście zdarzały się wyprzedaże, ale np. sprzedawali opony z 2002 roku.

Jedyną okazją jaką przegapiłem to były Good Year UG (zdaje się) 6, które odnotowały znaczącą podwyżkę tak z miesiąc temu (ale tylko na baloon.pl, bo gdzie indziej "trzymały" wysoki poziom cen).

Obserwacji dokonywałem jedynie na rozmiarze 175/80/14

Napisano

Z mojej ubiegłorocznej obserwacji wynika, że najłatwiej tańsze opony jest kupić w styczniu-lutym waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.opony.interia.pl/producent1.a...l=NAVIGATOR%202

> powinno się popierać produkty krajowe! bardzo dobre opony, nie widzę

> powodu, żeby kupować jakieś wschodnie produkty

Wiem ze nawigatory2 sa ok bo teraz na nich jezdze

ok.gif

To znaczy na jednej osi. Wymyslilem zeby caloroczne (bo nawiratory sa wlasnie takie!!) miec na tyle a zmieniac na przedniej osi.

Wczesniej mialem debice vivo. Nawet nie zdawalem sobie sprawy ile zlego moga zrobic kiepskie opony. Samochod sciagalo na jedna strone, kierownica drzala a po skrecie nie odbijala.

Dlugo nie wiedzialem co jest

niewiem.gif dopiero chyba tu na forum przeczytalem zeby sprawdzic opony.

Po wymianie na nowe samochod prowadzi sie jak nigdy yay.gif

A posta tego napisalem bo przypomnialo mi sie ze jak wiosna pytalem u wulkanizatora o letnie to powiedzial cos okolo 150 zeta za najtansze a teraz widze ze sa sporo tansze.

Bralem pod uwage te ktore wymienilem bo mam uraz do letnich debicy.

A wlasciwie to jakiej produkcji sa te sawy barumy i daytony??? chyba nie rosyjskie?

Pozdrawiam

Napisano

Z zakupem opon letnich wstrzymaj się do grudnia. Jak wszyscy będą szaleć przed gwiazdką to zrób autu prezent i kup opny. Poszukaj w necie wyprzedaży. Obserwuj hurtownie internetowe: www.opony.com.pl oraz www.baloon.pl

Napisano

> A wlasciwie to jakiej produkcji sa te sawy barumy i daytony??? chyba

> nie rosyjskie?

barumy bodajrze z czech sie wywodza, dayton chyba z wloch, nie wiem, generalnie nie ma to az takiego znaczenia fabryki sa porozrzucane wszedzie. Sawy nie znam opini nie wiem, Barumy kolega ma w skodzinie i wcale ich nie zachwala, z tej trojki wybralbym zdecydowanie Daytony (koszystny stosunek jakosc/cena/zmoliwosci). Swego czasu jezdzilem na D100. Dzis dla testow podmienialem swoje kola z wlasnie kolami gdzie byly D110, co prawda zrobilem tylko kilka km, ale wrazenie pozytywne wywarly na mnie. Wg. mnie przy V>90km/h pracowaly ciszej niz moje Michelin Energy E3B.

Nie wiem jak te D110 ale D100 na mokrym zaskakiwaly mnie w wielu sytuacjach, nawet sprwadzalem czy nie maja pazorkow smile.gif nalezy jednak pamietac ze sa to opony z niskiej polki.

pzdr.

Napisano

> ja na Twoim miejscu poczekał bym sobie spokojnie do stycznia-lutego, ceny na

> pewno nie będą wtedy wysokie a i guma nie będzie nie potrzebnie

> leżeć.

i tak będa leżec tylko nie w garażu ewentualnie piwnicy tylko w magazynie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A wlasciwie to jakiej produkcji sa te sawy barumy i daytony??? chyba

> nie rosyjskie?

savy robione są w Słowenii, barumy - marka Czeska, ja mam Bravurisy z Portugalii; daytony robią u nas...

Napisano

Ja kupiłem w zeszłym roku letnie w listopadzie w promocji a te same opony na wiosne były jeszcze taniej

Kleber Dynaxer HP2 - świetne za niską cenę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.