Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wszystko co uniwersalne to zwykłe badziewie!!!

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu kupiłem w norauto tzw chlapacze uniwersalne na 1 oś. No i mam za swoje! Tego badziewia nawet nie da się zamontować! Owszem z przodu udało mi się przy skręconych oponach i krótkim śróbokręcie ale i tak chlapacz odstaje, jest krzywo zamontowany i opona i tak wystaje zza chlapacza. Odkręciłem i chciałem dać je na tył (nawet tam pasują ale chyba musiałbym zdejmować koła żeby to gówno zamontować! Nie kupujcie tego badziewia!!!!!!!! Lepiej dołożyć 20 zł i mieć oryginalne do astry i TYLKO do astry! a nie do matiza, mercedesa, czołga, roweru!

Teraz nie wiem czy jest wogóle montować te pseudo chlapacze na przód bo przyjrzałem się Astrze G ojca. Koło jest schowane całe w nadkolu i ma jeszcze do tego oryginalne chlapacze (te plastikowe) no i zauważyłem że jego samochód wcale nie jest czystszy od mojego! Szkoda że zrobiłem już w nich dziury od wkrętów to bym im oddał to spowrotem!!!! angryfire.gif!!!!!!!!! A może chce je ktoś???

Napisano

jak dobrze pamietam pisalem koledze o oryginalach GM za 50 pare zeta

az korci napisac:

A NIE MÓWIŁEM ?

biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

na tył mogę te uniwersalne wrzucić ale nadal będę miał zajebane drzwi błotem. Nie pozostaje mi nic innego jak kupić te za 50zł. A jak się je montuje, nie ma problemu?

Napisano

> na tył mogę te uniwersalne wrzucić ale nadal będę miał zajebane drzwi

> błotem. Nie pozostaje mi nic innego jak kupić te za 50zł. A jak

> się je montuje, nie ma problemu?

nie zaje.... tylko brudne kolego

nie wszyscy maja ochote ... angryfire.gif

z montazem nie ma problemu - spinki i sie trzyma juz 2 lata

Napisano

>Odkręciłem i chciałem dać

> je na tył (nawet tam pasują ale chyba musiałbym zdejmować koła

> żeby to gówno zamontować!

Ciekawy facet jesteś, tylko patrzeć jak będziesz chciał wymienić pierścienie w silniku nie rozkręcając go.

Napisano

> Ciekawy facet jesteś, tylko patrzeć jak będziesz chciał wymienić

> pierścienie w silniku nie rozkręcając go.

Też racja. Chlapaczy się nie klei ani nie wkłada na wcisk - trzeba je po prostu zamontować a czasem żeby cokolwiek zamontować trzeba zrobić trochę miejsca. U mnie np z przodu są jeszcze założone jakieś nadkola i nie udało mi się w 30min (bo już się ściemniało) założyć chlapaczy z przodu. Robota trudna moe i nie jest ale najlepiej zapodać podnośnik, zdjąć koło i wtedy można się bawić...

PS. A co do uniwersalnych to przyznam że mam w kombiaku 4 sztuki założone. Może nie sprawują się idealnie ale zatrzymują sporo syfu a sporo to zawsze lepiej niż nic. Ponadto spasowane są bardzo dobrze - jak się to udało? Po prostu przed zakupem... PRZYMIERZYŁEM 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja założyłem dziś chlapacze w 20min. Skręcałem sobie koła na maksa żeby lepiej sobie narzędziami manewrować. Chlapacze pasują idealnie i mam nadzieje, że teraz drzwi będą w miare czyste bo po ostatnim tygodniu jeżdzenia Astra wygląda jakby po poligonie jeżdziła. Po skończonej robocie ojciec mnie wkurzył bo pokazał mi w garażu, że nówki sztuki chlapaczy GM leżaly sobie na półce a ja kupiłem sobie nowy komplet grinser006.gif Będe miał na zapas cool.gif

Napisano

Nester, a moze chcailbys w miare tanio je puscic w Polske? food.gif

Napisano

> PS. A co do uniwersalnych to przyznam że mam w kombiaku 4 sztuki

> założone. Może nie sprawują się idealnie ale zatrzymują sporo

> syfu a sporo to zawsze lepiej niż nic. Ponadto spasowane są

> bardzo dobrze - jak się to udało? Po prostu przed zakupem...

> PRZYMIERZYŁEM

No ja mam takie:

277788134-ch0.jpg

277788134-ch1.jpg

277788134-ch2.jpg

277788134-ch3.jpg

Jak widać jest ogólne zachlapanie blachy, nie widać charakterystycznych smug jakie pojawiają się podczas jazdy bez chlapaków.

Pozdroofka

post-36940-143524756461_thumb.jpg

Napisano

Lelek ty je masz z przodu czy z tylu? Bo wypatrzylem taka (http://allegro.pl/item139314468_chlapacze_opel_wszystkie_modele_sprawdz_.html) aukcje na Alledrogo i czerwone opakowanie pisze, ze na tyl niby. Ale jak twierdzisz, ze pasuja na przod idealnie to zaczynam sie zastanawiac czy nie wziac wlasnie takich smile.gif

Napisano

> Lelek ty je masz z przodu czy z tylu? Bo wypatrzylem taka aukcje na

> Alledrogo i czerwone opakowanie pisze, ze na tyl niby. Ale jak

> twierdzisz, ze pasuja na przod idealnie to zaczynam sie

> zastanawiac czy nie wziac wlasnie takich

Opakowanie tzn ta kartka z niego jest od tylnego chlapacza. Zapodałem aby było widać jaka firma wink.gif Na zdjęciach są przednie. Tylny wygląda tak:

277789125-tyl.jpg

277789125-tyl1.jpg

post-36940-14352475651449_thumb.jpg

Napisano

> Bo wypatrzylem taka (http://allegro.pl/item139314468_chlapacze_opel_wszystkie_modele_sprawdz_.html)

No identyko jak moje. Tylko ta cena... Ja placiłem tak ze 40 zł za komplet. Fakt, że było to 2 lata temu ale przecież aż takiej inflacji nie ma wink.gif

Poczytaj komentarze tego gościa (neutralne i negatywne). Ludziska skarżą się na dlugie oczekiwanie na przesylkę.

Napisano

> No identyko jak moje. Tylko ta cena... Ja placiłem tak ze 40 zł za

> komplet. Fakt, że było to 2 lata temu ale przecież aż takiej

> inflacji nie ma

U mnie te komplety są po 24 zł od 3 lat...

Napisano
  • Autor

> Opakowanie tzn ta kartka z niego jest od tylnego chlapacza. Zapodałem

> aby było widać jaka firma Na zdjęciach są przednie. Tylny

> wygląda tak:

O k**wa! to już wiem dlaczego nie mogłem ich spasować na przód. Powód prosty: kupiłem na tył. (dziwne bo na opakowniu nie znalazłem żadnego modelu opla) Tyle że jakoś wkońcu udało mi się je zamontować na przodzie i zasłaniają jako-tako koło. Ale wiadomo chodzi też o progi. I tak na lato je ściągam i może dopiero wtedy kupię oryginalne na przód a te wrzuce na tył. Jakoś muszę wytrzymać te kilka miesięcy z tymi. Myślałem już o tym żeby je przylepić takąś taśmą dwustronną do blachy w miejscu gdzie odstają ale w końcu to tylko samochód nie kobieta.

Napisano

> (dziwne bo na opakowniu nie znalazłem

> żadnego modelu opla)

Druga strona owej kartki:

277791875-model.jpg

post-36940-14352475659675_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.