Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jazda na jednym świetle

Featured Replies

Napisano

wracajac dzis z roboty - trasa Kalisz-Konin .... na jakies 200 mijanych samochodów 10 % jechało na jednym świetle yikes.gif no i jakies 80 % pozostałych oślepiała swymi nieudacznie ustawionymi lamkami sick.gif norma to czy tylko na wsiach tyle buractwa się kołysa drogami ?

Napisano

> Norma niestety w całym kraju.

Nie tylko w tym shocked.gif

CZ, SK, H

ta sama bajka

Napisano

> wracajac dzis z roboty - trasa Kalisz-Konin .... na jakies 200

> mijanych samochodów 10 % jechało na jednym świetle no i

> jakies 80 % pozostałych oślepiała swymi nieudacznie ustawionymi

> lamkami norma to czy tylko na wsiach tyle buractwa się kołysa

> drogami ?

Norma w całęj Polsce od czasu kiedy policja totalnie zlewa źle ustawione światła.

Napisano

> drogami ?

potwierdzam. Nikogo nie interesuje (policja) że tak ludzie jeżdżą no.gif

Napisano

Witam!!!

Muszę zgodzić się z Kolegami,każdy ma gdzieś kwestię świateł,najbardziej denerwują mnie goście ze światłami ustawionymi na wysokość drugiego piętra mlotek.gifno.gif, "jednoocy" to też duża plaga na drogach-często można pomylić wieczorem takiego z motocyklem i o tragedie nie trudno no.gif

Napisano

pamiętam kiedyś taki podobny przypadek- do firmy przyjeżdża taksiarz z łyknietym Szwedem. z gatki wychodzi, że chciał Szweda w bambuko zrobic ale to nie istotne. Taksiarz pod firmę wjechał ulica jednokierunkową długą może na 20 -30 m. Obrazony postanowił na skróty wyjechać tą samą drogą tylko pod prąd. Zdarzenie działo się taką porą jak teraz tylko jeszcze deszczyk pada. Dojeżdza do głównej i widzi w oddali pojedyncze światelko bliżej lewej krawędzi jezdni. Wystawia sie troszku do przodu i .................bum, przód w klinie się prawie wyrwał. To jechał trolejbus z jednym ślepiem przepalonym, a że jechał w kierunku pętli to światła w środku wygasił. Z jednej strony brak światła w trolejbusie, z drugiej strony złamanie przepisu z natychmiastowymi konsekwencjami.

Napisano

> drogami ?

Jeżdżąc po polskich drogach zauważyłem, że najczęściej źle ustawione śiwatła mają fiaty (żadnych aluzji). Natomiast jeżdżąc w Irlandii dobija mnie jedno - Irole nie wiedzą chyba, do czego światła służą. Szarówka lub deszcz - po co mu światła - przecież ON widzi drogę. Ale nie pomyśli gamoń, że jego nie widać. Albo lubują się w jeżdżeniu na światłąch pozycyjnych.

O jeżdżeniu na jednym świetle nie wspomnę... Kiedyś za mną jechał kumpel. Jak wjechaliśmy na parking w pracy, to mu powiedziałem, że lewe przednie mu nie świeci. Odpowiedział - "tak, wiem" pad.gif

Napisano

> Albo lubują się w jeżdżeniu na światłąch pozycyjnych.

> O jeżdżeniu na jednym świetle nie wspomnę... Kiedyś za mną jechał

> kumpel. Jak wjechaliśmy na parking w pracy, to mu powiedziałem,

> że lewe przednie mu nie świeci. Odpowiedział - "tak, wiem"

jak mnie sie trafiło u nas jechać może ze 200 m na postojówkach, (droga jasna i zapomniałem przełączyć po zamknięciu bramy) to mnie zatrzymali, mała rozmowa i pojechałem dalej, bogatszy o przestroge, ale z tego co tu wyczytuje to łatwiej być zatrzymanym za postojówki niż za jednookiego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.