Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Blotnik] - 600zl za jego naprawe ? (foto)

Featured Replies

Napisano

Miesiąc temu ktoś "załatwił" mi błotnik pod szkołą (opisałem swoje wrażenia w jednym z tematów) i teraz postanowiłem go naprawić. Podjechałem dziś do lakiernika i prawie zasłabłem jak mi rzucił cene a mianowicie 600zl sciana.gif Nie znam się na tych sprawach więc pytam Was czy to rozsadna cena czy tylko chcą zarobić na mnie widząc młodą osobe. Trzeba pomalować cały element + troszke go wyciągnąć (na fotkach może tego nie widać wgniecenia). Musze to teraz zrobic bo po zimie ruda tam będzie na 100%. Samochód wygląda nieżle tylko go szpeci niespodzianka po jakiejś wrednej ku&%^E wrrr.gif

43d8c253c16f2137m.jpg 03281bf1277f343em.jpg 86afd61e7919733dm.jpg e2738d15859be769m.jpg

Napisano

drogo, ja robiłem dwie strony za 400 zł jak miałem asterke classic

wspawywanie reperaturek i malowanie

Napisano

> Miesiąc temu ktoś "załatwił" mi błotnik pod szkołą (opisałem swoje

> wrażenia w jednym z tematów) i teraz postanowiłem go naprawić.

> Podjechałem dziś do lakiernika i prawie zasłabłem jak mi rzucił

> cene a mianowicie 600zl Nie znam się na tych sprawach więc

> pytam Was czy to rozsadna cena czy tylko chcą zarobić na mnie

> widząc młodą osobe. Trzeba pomalować cały element + troszke go

> wyciągnąć (na fotkach może tego nie widać wgniecenia). Musze to

> teraz zrobic bo po zimie ruda tam będzie na 100%. Samochód

> wygląda nieżle tylko go szpeci niespodzianka po jakiejś wrednej

> ku&%^E

No mnie się wydaje że troszkę drogo pomalowanie elementu u lakiernika to jakieś 200-250zł + robocizna jakieś 150 zł tak że jakieś 400 zł i masz autko jak nowe ja nie dał bym mu zarobić 600 zł rok temu jak miałem kadeta to gość mi wymieniał reperaturke błotnika zapłaciłem za częćś 50 zł a jemu za robociznę na gotowo z pomalowaniem elementu 300 zł więc powodzenia.

Napisano

hmm mi za wstawienie reperaturki nadkola i wlewu paliwa oraz wspawanie progu bo niezle go wgniotlem, znajomy dobry lakiernik krzyknal 500zl grinser006.gif ale z tego co wiem maksymalna cena lakierowania za element to 350zl plus wyciagniecie 100zl, wiec chyba lakiernik przesadzil... Najlepiej odwiedz kilku, popytaj, posprawdzaj, porownasz ceny grinser006.gif

Napisano

Jakiś zdzierca a nie lakiernik

Podmaluj pędzelkiem takim samym kolorem i nic nie będzie widać

Podjedź do mieszalni farb niech ci zrobią farby na zaprawke i juz.

Mi za to zawołał tez 500 zł + koszt klapy

czyli to 500 za wyciągnięcie, wyklepanie i malowanie tylnego pasa. A u ciebie tylko malowanie i prawie wcale szpachli.

ee2a80079e58dc03.jpg36d054026cf89cbd.jpgdb467d1e2cc55f5b.jpg

Napisano

>wiesz troche drogo , ale jak ma zrobic pozadnie bez zadnych sladow i skaz na lakierze to lepiej wydac te 150 pln wiecej niz pozniej klac ze chcialo sie zaoszczedzic i dalo do tzw amatora.

sam to przezylem w poprzednim aucie jak odebralem od lakiernika pelno bylo drobin przykrytych lakierem nie wygladalo to najlepiej a o reklamacji mozna zapomniec

Napisano

to jak miałem uszkodzony w brawie to ze szpachlowaniem i lakierowaniem dałem 500

Napisano
  • Autor

Jeszcze pojeżdze po okolicznych partaczach i popytam się o ceny. U tego co byłem dziś jak sam zdemontuje kanape tylnią i boczek to będzie taniej o 100zl 270751858-jezyk.gif Najwyżej kogoś pomine przy kupowaniu prezentów na święta bo to priorytet teraz zrobić ten błotnik grinser006.gif

Napisano

> Miesiąc temu ktoś "załatwił" mi błotnik pod szkołą (opisałem swoje

> wrażenia w jednym z tematów) i teraz postanowiłem go naprawić.

> Podjechałem dziś do lakiernika i prawie zasłabłem jak mi rzucił

> cene a mianowicie 600zl Nie znam się na tych sprawach więc

> pytam Was czy to rozsadna cena czy tylko chcą zarobić na mnie

> widząc młodą osobe. Trzeba pomalować cały element + troszke go

> wyciągnąć (na fotkach może tego nie widać wgniecenia). Musze to

> teraz zrobic bo po zimie ruda tam będzie na 100%. Samochód

> wygląda nieżle tylko go szpeci niespodzianka po jakiejś wrednej

> ku&%^E

300zł powinno wystarczyć-chyba że za kolejne 300 będzie wróżył z dłoni rotfl.gif

Napisano

To jakiś fachowiec - zdzerak!!!!!

Za klepanie drzwi przednich lewych ( a nieźle się blacharz nagimnastykował ) + wymiana błotnika lewy przód + wymiana grila + zrobienie otworów pod migacze w błotnikach + malowanie tylnej klapy .Za lakier dałem 100 zł czyli za malowanie wszystkich wymienionych elementów dałem 500 zł + 50 zł błotnik.

A kolega zobaczy foto jak autko było skaleczone głównie drzwi.

post-75891-14352476423993_thumb.jpg

Napisano

Przelozenie drzwi przednich prawych i ch polakierowanie w kolor auta (byly bordowe), lakierowanie przedniego blotnika oraz cieniowanie tylnych drzwi zaplacilem na poczatku roku cos okolo 500zeta.

Wg mnie naprawa Twojego uszkodzenia nie powinno kosztowac wiecej jak 350 - 400zeta u bdb fachowca

Napisano

miałem podobnie zartsowane przez dwa tylnie koła Tatry

277928156-100_4818.jpg

naprawa wyniosla mnie 11zł (farbe w spreju juz miełem)

koledzy namowili mnie bym zaszpachlowal a ja niepotrzebnie sie skuiłem. Robilismy to we czworke i efekt taki jak widać hehe.gif

277928156-100_7192.JPG

dodam ze sprawca zapłacil mi za to 1500PLN

post-49732-14352476474455_thumb.jpg

Napisano

> no co Ty, robilismy to cztery dni

... i wystarczyło te 1500 zł ?? grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

Szczerze to powiem tak, ja bym zrobił tak jak to ktos juz pisał, pojechał bym do mieszalni farb kupił sobie "setke" farby zaprawkowej za 20 kilka złotych zamalował i było by OK. Jesli koniecznie chcesz to robic u lakiernika to szukaj takiego ktory nie wciska kitu ze rzeba cały błotnik malowac, wystarczy pomalowac to co jest obdrapane zrobic przejście i sladu nie bedzie, pozatym niewiem poco on Ci karze ściagac boczki, kanape przecierz tam od środka nie da sie nic klepac tam jest podwujny płaszcz blachy, takie wgniecenia (ja u Ciebie na tych zdjeciach wgniecen nie widze) wyciaga sie w taki sposob ze przyłapuje sie pret do blachy i sie wyciaga, szlifuje delikatnie szpachluje i maluje. Mozesz oswiecic tego swego lakiernika ze jest tępą szycha, u mnie za taka robote nie zapłącił byś wiecej jak 150 no max 200 a jakby dobrze poszukac to i 100 bys zapłacił. pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Hehe kolejny lakiernik rzucił mi cene 500zl + lakier jakieś 100zl beksa.gifrotfl.gif Lekko zdegustowany wzielem ojca ze sobą do następnego lakiernika i będzie robione za 300zl z materialami itp. Koleś już pare lat temu ojcu robił też samochód (też tylni błotnik) i nie było żadnych śladów, że było coś robione. Samochód wstawie w następonym tygodniu bo teraz w weekend mam szkołe i znow może jakiś młody gniewny będzie chciał pokazać laskom jak się parkuje albo cuś angryfire.gif

Napisano

powiem tak, jesli 300zł jest to w warsztacie takim legalnym to cene mozna przezyc, proponuje popytac czy ktos gdzies nie robi fuch w domu:) najlepiej zapytaj sie jakiegos lakiernika w zakładzie za ile zrobi ci to w domu:)gwarantuje ze bedzie wiele taniej.

Napisano

Co ta wersja asterki miala na wypozarzeniu??

pozdro

277923575-4forum.JPG

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

W sobote odebralem zrobioną już Asterke i jestem zadowolony z roboty majstra 270635636-JUMP2.gif Wogole nie ma śladu, że było coś ruszane. Kolorek wyszedł idealny więc wszystko ładnie się komponuje. Teraz moge przechodzić z prawej strony samochodu bez mrużenia oczu grinser006.gif Mam tylko pytanie: zauważylem, że miałem wyzerowanego Tida. Przy takich pracach odłącza się aku ? Sprawdziłem pod maską i wszystkie graty się zgadzają grinser006.gif

91d9a824d0f70627m.jpg 38dba4cb7cf7ecc7m.jpg 1c06431cfcb1dda9m.jpg

Napisano

> Mam

> tylko pytanie: zauważylem, że miałem wyzerowanego Tida. Przy

> takich pracach odłącza się aku ? Sprawdziłem pod maską i

> wszystkie graty się zgadzają

Pewnie coś spawał. Albo odłączył akumulator profilaktycznie. Często tak robią jak wyciągają zbiornik albo robią coś w jego okolicy.. spineyes.gif

Napisano

> tylko pytanie: zauważylem, że miałem wyzerowanego Tida. Przy

> takich pracach odłącza się aku ?

Trafiłeś do właściwej firmy - odłącza się przy pracach spawalniczych spawarką elektryczną. ok.gif

Napisano

> to ile w koncu zaplacileś?

no przeciez napisal ze zaplacil za wszystko 300 zl

Napisano

> no przeciez napisal ze zaplacil za wszystko 300 zl

300zł to nie tak duzo a efekt koncowy jest bardzo dobry

Napisano
  • Autor

300zl - facet ma ogromy zakład na "lewo" a tam same amerykańskie furki robią po dzwonach i sprzedają dalej. Dostać się tam to tak jakby wejść do siedziby radia Maryja - udaje się tylko nielicznym grinser006.gif To znajomy ojca więc zgodził się zrobić taką "pierdółke" jak to określił. Grunt, że robota zrobiona na medal za sostunkowo małe pieniądze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.