Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SPOSTRZEŻENIA Z UŻYTKOWANIA ASTRY III

Featured Replies

Napisano

Szanowni użytkownicy Astry III?

czy możecie mi bardziej przybliżyć Wasze spostrzeżenia z jazd Waszą piękną trójeczką, tzn. jakie ma zalety, jakie wady. Czy np. kupiliście jako nową czy używaną. czy jesteście zadowoleni z osiągów, itp, itd.

Zaczynam myśleć o jakimś zakupie i nie wiem co zrobić, czy używaną II czy III, czy może pokusić się o nową II lub III.

Napisano

> Szanowni użytkownicy Astry III?

> czy możecie mi bardziej przybliżyć Wasze spostrzeżenia z jazd Waszą

> piękną trójeczką, tzn. jakie ma zalety, jakie wady. Czy np.

> kupiliście jako nową czy używaną. czy jesteście zadowoleni z

> osiągów, itp, itd.

> Zaczynam myśleć o jakimś zakupie i nie wiem co zrobić, czy używaną II

> czy III, czy może pokusić się o nową II lub III.

teraz są fajne promocje w oplu

astra g 36990

astra h 47550 czy jakos tak....

ja gdybym mial jeszcze raz kupic astre, kupilbym G, auto "stare-produkowane od 1998 roku" sprawdzone, chyba troszke w srodku wieksze od H przynajmniej siedzac na przednich siedzeniach a i cena o 10 tys nizsza...

zdecydowanie astra G lub zastanowil sie nad MERIVA-podobna kasa cos kolo 44 tys pln

Napisano

> Szanowni użytkownicy Astry III?

> czy możecie mi bardziej przybliżyć Wasze spostrzeżenia z jazd Waszą

> piękną trójeczką, tzn. jakie ma zalety, jakie wady. Czy np.

> kupiliście jako nową czy używaną. czy jesteście zadowoleni z

> osiągów, itp, itd.

> Zaczynam myśleć o jakimś zakupie i nie wiem co zrobić, czy używaną II

> czy III, czy może pokusić się o nową II lub III.

Ja bym teraz kupił H. Nie jechałem, ale siedziałem w niej. Ma lepsze siedzenia (w G są niewygodne), lepsze wnętrze i lepszy dyzajn wnętrza (w G nudny). Linia nadwozia też chyba ciekawsza, bo w G taka sobie. W G denerwuje mnie konsola środkowa - ma za mało miejsca na prawą nogą. Cały czas mam nogę troche poniżej kolana przyciśniętą do konsoli. W H konsola nie jest tak blisko kolana. Ogólnie w H nie ma tych problemów, które denerwują w G, ale na tym właśnie polega postęp. G to już troche staruszek, za 2-3 lata będzie Astra I (IV) i Astra G w stosunku do niej będzie jeszcze bardziej przestarzała. Kupuj H, choć w G kusi cena.

Napisano

> teraz są fajne promocje w oplu

> astra g 36990

> astra h 47550 czy jakos tak....

> ja gdybym mial jeszcze raz kupic astre, kupilbym G, auto

> "stare-produkowane od 1998 roku" sprawdzone, chyba troszke w

> srodku wieksze od H przynajmniej siedzac na przednich

> siedzeniach a i cena o 10 tys nizsza...

> zdecydowanie astra G lub zastanowil sie nad MERIVA-podobna kasa cos

> kolo 44 tys pln

co do tych promocji to trochę zmylne jest. pamiętam jak była astra H w promocji za 25000 w promocji 50/50 czyli w sumie coś koło 50000 pln kosztowała. tylko że za tą cenę to był najgorszy model jaki mógł być: najsłabszy silnik 1,4, bez klimy itp, kompletny golas mozna powiedzieć.

co do większości też się niezgodzę. co prawda astre 2 miałem w hatchbaku, a 3 mam w kombi to miejsca w 3 jest więcej.

ja zamieniłem astre 2 na 3 i nie żałuję. wiadomo każdy ma różne gusta, ale ja każdemu polecę astrę 3, jeśli ma wybierać między tymi dwoma modelami.

Napisano

> co do tych promocji to trochę zmylne jest. pamiętam jak była astra H

> w promocji za 25000 w promocji 50/50 czyli w sumie coś koło

> 50000 pln kosztowała. tylko że za tą cenę to był najgorszy model

> jaki mógł być: najsłabszy silnik 1,4, bez klimy itp, kompletny

> golas mozna powiedzieć.

> co do większości też się niezgodzę. co prawda astre 2 miałem w

> hatchbaku, a 3 mam w kombi to miejsca w 3 jest więcej.

> ja zamieniłem astre 2 na 3 i nie żałuję. wiadomo każdy ma różne

> gusta, ale ja każdemu polecę astrę 3, jeśli ma wybierać między

> tymi dwoma modelami.

jezeli kolega ma kase na 3 to pewnie, ze 3,

zgadzam sie, ze w kombi 3 bedzie wiecej miejsca niz 2 htb 2;)

Napisano

Witam ziomka ze wsi biglaugh.gif Jak masz kasę to kupuj 3 chociaż za te pieniądze to nie wiem --- nie chcę się narażać na bokser.gif i zlinczowanie forumowe heheh --- zastanów sie może nad czymś innym. Kombi kosztuje grubo powyżej 60 kilo zł.Poczytaj sobie opinie na forum użytkowników tej asterki H.Zależy co oczekujesz...może używka jakaś 2-3 letnia.

Masz jakies linki:

astra H v G

Napisano

> jakie ma zalety, jakie wady.

W porównaniu do II to lepsze zawieszenie, bardziej komfortowe ale jednocześnie sztywne na zakrętach. lepiej wytłumione. Mocniejsze wspomaganie.

> Czy np. kupiliście jako nową czy używaną.

Używana z Niemiec

> czy jesteście zadowoleni z osiągów, itp, itd.

Nie. 2.0 DTI lepiej wyprzedza. Ale to zależy od kupującego. Są tacy którym wystarcza 1.3 i 90 KM. Ja chciałem coś z 1,9 CDTI ale wyznaczony próg finansowy pozwolił tylko na ten kompromis - słabszy silnik ale b.dobre wyposażenie.

> Zaczynam myśleć o jakimś zakupie i nie wiem co zrobić, czy używaną II czy III, czy może pokusić się o nową II lub III.

>

Kosmiczne ceny nowych, dobrze wyposażonych AIII powodują, że moja rada może być tylko jedna - kup roczną, bezwypadkową i na gwarancji.

Napisano

> W porównaniu do II to lepsze zawieszenie, bardziej komfortowe ale

> jednocześnie sztywne na zakrętach. lepiej wytłumione. Mocniejsze

> wspomaganie.

> Używana z Niemiec

> Nie. 2.0 DTI lepiej wyprzedza. Ale to zależy od kupującego. Są tacy

> którym wystarcza 1.3 i 90 KM. Ja chciałem coś z 1,9 CDTI ale

> wyznaczony próg finansowy pozwolił tylko na ten kompromis -

> słabszy silnik ale b.dobre wyposażenie.

> Kosmiczne ceny nowych, dobrze wyposażonych AIII powodują, że moja

> rada może być tylko jedna - kup roczną, bezwypadkową i na

> gwarancji.

Witam,

Jak masz okazje to jedź do szkopów i przywieź ładną III nie bitą lub lekko draśnietą.Wyjdzie ci na zdrowie i na kieszeni.Tutaj to ceny nówek są abstrakcyjne. ok.gif

Napisano

Witam!

Jezdze na codzien Astra III 1.3 CDTI. Hatchback, 5dr. Rocznik 2006, Klimatyzacja automatyczna, skorzana kierownica. Wyjechalem z nia z salonu. Przebieg 36 KKM.

Spalanie - przejezdzam na baku ok. 600 - 700 km. Moj kolega ma identyczna i potrafi dociagnac do 800 km.

Silnik 1.3 jest najslabszy z calej serii i ... humorzasty. Auto ma lepsze i gorsze dni. Raz bywa mulowaty i to tak, ze nie moge ruszyc z malego wzniesienia bo dostaje zadyszki, a raz jest krolem szos i zostawia na swiatlach inne, mocniejsze samochody. To co mnie zadziwia - kolega ma identyczna Astre III. Moja Astra jest dynamiczniejsza na biegach od I do III, jego astra ma wieksza dynamike od IV do V biegu.

Silnik 1.7 CDTI eliminuje juz wszelkie niedogodnosci i jezdzi sie bardzo przyjemnie.

A jazda ASTRA GTC z 1.9 to juz naprawde cos...

V-max na autostradzie w niemczech 210 km/h.

Prowadzenie - prowadzi sie swietnie. Bardzo stabilny (wszystko zalezy na jakich oponach sie jezdzi). Czuje sie w nim o wiele bezpieczniej niz np. w Toyota Corolla.

Design - jak dla mnie piekny. Ale to kwestia gustu smile.gif

Audio - naprawde niezly zestaw audio jak na fabryczne ustroistwo (kolega ma wersje odtwarzajaca MP3)

Awaryjnosc od nowosci:

- ciagnie olej! zanim dociagnal do pierwszego przeglady przy 30kkm mial 3 dolewki oleju

- siada elektronika:

a) miedzy innymi zawieszalo sie radio (w koncu poszlo do serwisu),

b) swiatlo otwartych drzwi co jakis czas pali sie non stop - przy zamknietych drzwiach w trybie "otwartych drzwi", panowie z serwisu musza to "naprawiac"

c) problemy z odpalaniem - gasnia na rozruszniku smile.gif

d) wymieniono silnik elektrycznych szyb

e) ciezko chodza drzwi...

f) wspomaganie kierownicy moglo by byc lepsze

Gdyby nie cena III to polecalbym goraco smile.gif

Jak macie pytania to smialo walcie!

Napisano

Witam. Jestem posiadaczen Astry II 1,7 CDTI z roku 2005 zakupiona w salonie. Mój dylemat między II a III była cena!!! Co do wyglądu wewnętrznego i zewnętrznego to nie ma co dyskutować. Ale duży plus dla Astry II to dopracowanie ( bezawaryjność). Mam znajomego, który przy swojej Astrze III już trochę zwiedził serwisów. Ja po roku Astra II kombi przejechane 21500 km jestem zadowolony. Jak masz kasę to kupuj III , jak chcesz zaoszczędzić a i tak będziesz jeździł 5-6 lat to kup II.

Napisano

> gwarancji.

Ktos sprzedaje roczne i bezwypadkowe AIII? zeby.GIF Pewne rzeczy w glowie mi sie nie mieszcza... zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> zdecydowanie astra G lub zastanowil sie nad MERIVA-podobna kasa cos

> kolo 44 tys pln

Powiem szczerze, że od jakiegoś czasu właśnie Meriva zaczęła chodzić mi po głowie .... może ktoś użytkuje, jakieś spostrzeżenia ??

Napisano

> Ktos sprzedaje roczne i bezwypadkowe AIII? Pewne rzeczy w glowie mi

> sie nie mieszcza...

Przeprowadź się do innego kraju.

A kto sprzedaje takie auta popatrz:

http://www.jungwagenzentrum.de/

Ja swoje właśnie tutaj kupiłem.

Napisano
  • Autor

> gwarancji.

Czy kolegi Asterka jest w 100% bezwypadkowa ?? Jak to zrobić, żeby ściągnąć roczną czy dwuletnią, nietłuczoną Astrkę III - nie do końca mogę w to uwierzyć, że Niemiec jest taki głupi i sprzedaje dwuletnie autko, nie bite za pół ceny.

Napisano

> Czy kolegi Asterka jest w 100% bezwypadkowa ?? Jak to zrobić, żeby

> ściągnąć roczną czy dwuletnią, nietłuczoną Astrkę III - nie do

> końca mogę w to uwierzyć, że Niemiec jest taki głupi i sprzedaje

> dwuletnie autko, nie bite za pół ceny.

Tak. 100%. Przecież są konkretne oferty i można sprawdzić. To są samochody służbowe sprzedawane przez firmy do komisu. To nie są pojedyncze samochody - rozbite, zrobione i wystawione na sprzedaż.

Tylko odrobina wiary i miałem roczne auto za które w kraju (tyle że nowe) musiałbym dać 92 tys. Do tego dostałem komplet dokumentów z gwarancje uznawaną w kraju.

Napisano

> Powiem szczerze, że od jakiegoś czasu właśnie Meriva zaczęła chodzić

> mi po głowie .... może ktoś użytkuje, jakieś spostrzeżenia ??

moj sąsiad z piętra użytkuje Merivy od początku produkcji, mial wersję sprzed liftingu z silnikiem 1.6 bardzo sobie chwail (wczesniej jezdzil skoda fabia), skradziono mu ją pod marketem i kupil kolejna merive wersje po liftingu z dieslem, jest bardzo zadowolony, kilka razy jechalem tym autkiem jako kierowca i przewozilem rozne graty, fajne autko, dynamika diesla jak dla mnie wystarczajaca, po zlozeniu tylnych siedzen ladna przestrzen bagazowa, mozna troszke upchac, ogolnie bardzo sympatyczne autko, troszke za krotkie jak dla mnie...po zajeciu przeze mnie pozycji za kierownica gdy usiadlem za siedzeniem kierowcy mialem troszke malo miejsca...ale to nie zafifa albo Vectra C kombi... to tylko wieksza corsa;) lub agila w wersji xxl jak kto woli,

gdybym dysponowal odpowiednia kwota kupilbym merive w dieslu. lub poczekal chwile obecna meriva jest na bazie corsy, mamy juz nowa corse ....wiec pewnie lada moment bedzie nowa meriva....

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Tak. 100%. Przecież są konkretne oferty i można sprawdzić. To są

> samochody służbowe sprzedawane przez firmy do komisu. To nie są

> pojedyncze samochody - rozbite, zrobione i wystawione na

> sprzedaż.

> Tylko odrobina wiary i miałem roczne auto za które w kraju (tyle że

> nowe) musiałbym dać 92 tys. Do tego dostałem komplet dokumentów

> z gwarancje uznawaną w kraju.

Przejrzałem sobie te oferty. Faktycznie są atrakcyjne. Przebiegi w granicach 20 tys. za 1,5 roczne autko co całkiem przyzwoicie - praktycznie jest to dopiero co dotarty samochód wink.gif. W którym rejonie Niemiec znajduje się miejscowość Nürnberg ?? Czy możesz powiedzieć ile w sumie kosztowała Cię Twoja Asterka - chyba, że to tajemnica.

Napisano

> rejonie Niemiec znajduje się miejscowość Nürnberg ?? Czy możesz

> powiedzieć ile w sumie kosztowała Cię Twoja Asterka - chyba, że

> to tajemnica.

To Norymberga południe Niemiec.

Wszystkie koszty - dojazd i powrót, samochód i opłaty to 50 tys.

Napisano

> Przejrzałem sobie te oferty. Faktycznie są atrakcyjne. Przebiegi w

> granicach 20 tys. za 1,5 roczne autko co całkiem przyzwoicie -

> praktycznie jest to dopiero co dotarty samochód . W którym

> rejonie Niemiec znajduje się miejscowość Nürnberg ?? Czy możesz

> powiedzieć ile w sumie kosztowała Cię Twoja Asterka - chyba, że

> to tajemnica.

A tu masz stronkę:

http://sysinfo.pl/auto.php

wpisz cenę a policzy Ci ile zapłacisz za samochód.

Napisano

Witam.

Jeżdżę astrą III od czterech miesięcy. Wcześniej miałem II 1,6 8V z 2003 r. i byłem z niej bardzo zadowolony. Wymieniłem na III bo bardzo mi się podoba i chciałem mieć diesla. Jak dla mnie auto super, fakt, że jest bardzo drogie. A może popatrzeć na DEMO w salonach, bo widzę, że też mają niezłe ceny i niewielkie przebiegi. Polecam III zdecydowanie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> bardzo mi się podoba i chciałem mieć diesla.

Jesteś zadowolony z tego silniczka ?? Jak sobie daje radę ?? W końcu Astra III w dieslu nie jest chyba zbyt lekkim samochodem ??

Napisano

Mnie się jeździ bardzo dobrze. Ma 90 KM i jak na moją spokojną jazdę wystarczy. Nie jest to rakieta, ale po przekroczeniu 2000 obrotów, gdy właczy się turbina to nieźle przyspiesza. Jak dla mnie to jeździ mi się lepiej niz II z silnikiem 1,6. Brakuje mi w niej jedynie wskazań temperatury silnika, bo nie wiem czy jest rozgrzany czy nie, ale w ASO twierdzą, że tak jest lepiej i nie mam się tym, przejmować, no zobaczymy jak będzie dalej.

Napisano
  • Autor

> Wszystkie koszty - dojazd i powrót, samochód i opłaty to 50 tys.

To naprawdę bardzo atrakcyjna cena za taki samochód. Jednego tylko dalej nie mogę zrozumieć - dlaczego Niemcy sprzedają takie autka 1 - 2 letnie z tak małymi przebiegami ??

Napisano
  • Autor

> gdybym dysponowal odpowiednia kwota kupilbym merive w dieslu.

Jest tylko jedno małe ale...Meriva w dieslu nie kosztuje 44 tys. zł buu.gif

Napisano
  • Autor

> To Norymberga południe Niemiec.

Czy Nürnberg leży blisko granicy z Czechami ?? Mam jeszcze pytanko, czy jak jechałeś po samochód to już wcześniej znałeś to miejsce, czy po prostu szukałeś w kilku miejscach (miejscowościach) i dopiero trafileś na to odpowiednie? Ponadto czy jechałeś sam, czy może z kimś kto znał te miejsca ??

Napisano

> Czy Nürnberg leży blisko granicy z Czechami ?? Mam jeszcze pytanko,

> czy jak jechałeś po samochód to już wcześniej znałeś to miejsce,

> czy po prostu szukałeś w kilku miejscach (miejscowościach) i

> dopiero trafileś na to odpowiednie? Ponadto czy jechałeś sam,

> czy może z kimś kto znał te miejsca ??

W ciemno za granicę pojechałem tylko raz, i wróciłem tego samego dnia.

Jechałem po konkretny samochód. Znalazłem ogłoszenie, zadzwoniłem (akurat w tym komisie znają angielski) wysłałem fax potwierdzający chęć zakupu i w drogę. Pojechałem sam, kierowca busa wysadził mnie pod samym komisem.

Oczywiście miałem wybraną ofertę innego samochodu jakieś 30 km od Norymbergi - tak na wszelki wypadek.

Napisano

Sorki za mały off-topic z mojej strony offtopic.gif

Kolega HArtur1 z Lublina, a ja z Dęblina, a w Lublinie często bywam (bedę 27.01 - weselisko w rodzinie, oraz 30.01)

Może jakiś mini spocik w Lublinie?

Popatrzymy na nasze Asterki, pogadamy...

Napisano

> Jest tylko jedno małe ale...Meriva w dieslu nie kosztuje 44 tys. zł

zgadza sie;)

Napisano

.... Do tego dostałem komplet dokumentów

> z gwarancje uznawaną w kraju.

Mam pytanie jak właśnie wygląda sprawa gwarancji w sprowadzanych samochodach, czy auto sprowadzone ma normalnie gwarancję w Polsce?

Napisano

> .... Do tego dostałem komplet dokumentów

> Mam pytanie jak właśnie wygląda sprawa gwarancji w sprowadzanych

> samochodach, czy auto sprowadzone ma normalnie gwarancję w

> Polsce?

W moim przypadku gwarancja jest honorowana. Mam książeczkę gwarancyjną po niemiecku ale numery nadwozia są OK więc nie było problemu. ASO kontaktowało się tylko z GM Poland, który potwierdził ważność gwarancji na terenie całej Europy.

Przyjechałem z Niemiec z niesprawnymi szybami i lusterkami ale zrobili mi to w ASO właśnie w ramach gwarancji.

Nie wiem czy tak jest również w przypadku gdy autko jest powypadkowe.

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze do kolegi dwa pytania. Czy w tym komisie można negocjować cenę autka, tzn. czy Niemcy są skłonni do spuszczenia ceny, czy też cena, która widnieje na stronie www przy danym samochodzie jest to cena do zapłaty. Jak było w przypadku kolegi ? Ponadto czy można na miejscu załatwić wszystkie papiery i tablice rejestracyjne, czy też trzeba gdzieś zasuwać dalej do jakiegoś urzędu ?

Napisano

> Mam jeszcze do kolegi dwa pytania. Czy w tym komisie można negocjować

> cenę autka, tzn. czy Niemcy są skłonni do spuszczenia ceny, czy

> też cena, która widnieje na stronie www przy danym samochodzie

> jest to cena do zapłaty. Jak było w przypadku kolegi ? Ponadto

> czy można na miejscu załatwić wszystkie papiery i tablice

> rejestracyjne, czy też trzeba gdzieś zasuwać dalej do jakiegoś

> urzędu ?

Z negocjacją ceny jest raczej ciężko. W moim przypadku opuścili 250E ale to tylko dlatego, że pomylili dwa ogłoszenia. W jednym napisali, że jest ESP, a w drugim, że nie ma. No i to wykorzystałem, bo twierdzili, że autko jest bez ESP. (a faktycznie jest ok.gif).

Tablice pomagają załatwić w urzędzie jakieś 2 km od komisu.

Napisano

> Z negocjacją ceny jest raczej ciężko.

Jak znasz język (jeżdżę czasami do Rajchu jako tłumacz zarobkowo) to możesz negocjować w zależności od regionu i mentalności w danym rejonie czy rodowity Niemiec? czy "innostranniec"? 2x nie dało mi się zbić z ceny. Najlepiej jest już telefonicznie się potargować i jechać na gotowca. Jeżeli dziś wypatrzyłeś to autko to dzisiaj się umawiasz i z rana bierzesz. Raz miałem, że - zbiłem 500Euro auto za 12,5 Euraska za merca i 2 godz. przed wyjazdem handlarz zatel. do mnie i powiedział, że wycofuje!!! się targowałem i umawiałem się w sobotę zaś w niedzielę wycofał się. Najlepiej polecam auta firmowe, ponieważ te nie są cofane zawsze możesz zatel. do tego co robił service i zapytać się ile miał na liczniku nie bierze się auta, które w książece serwisowej TÜV tzw. główne badanie techniczne miał robione w różnych miejscach północ południe itp, z dala od miejsca zameldowania i zarejestrowania właściciela Innostance mają piecząteczki i w książece serwisowej stęplują i wpisują nr. swojego buta, a w szczególności kilometraż cofnięcie licznika w RFN kosztuje 100Euro, a cena

za autko rośnie niepomiernie - i później niespodzianki. Auto ma 96tys km na liczniku, a podzespoły sypią się jak po 250 tys. albo i więcej. Uważasz, że to auto robione w tzw. poniedziałek a ono ma już swoje na garbiku i po danym kilometrażu to siada. Pozdrowienia i uważajcie co bierzecie. 20.GIF

Napisano

> Z negocjacją ceny jest raczej ciężko. W moim przypadku opuścili 250E

> ale to tylko dlatego, że pomylili dwa ogłoszenia. W jednym

> napisali, że jest ESP, a w drugim, że nie ma. No i to

> wykorzystałem, bo twierdzili, że autko jest bez ESP. (a

> faktycznie jest ).

> Tablice pomagają załatwić w urzędzie jakieś 2 km od komisu.

A na jakich stronach szukasz, czy masz jakieś adresy konkretnych komisów ?

Napisano
  • Autor

>...cofnięcie licznika w RFN kosztuje 100Euro...

To np. w komisach liczniki cofają czy raczej nie ??

Napisano

> To np. w komisach liczniki cofają czy raczej nie ??

w autohandlach oczywiście jak nie ma książeczki to prawie pewne najlepiej jak kupujesz niestare auto wydzać 100Euro i zrobić badanie w ADAC lub DEKRA to tylko 400zł, pozwala oszczędzić dużo kosztów potem lub pójść do servisu i poprosić o dane znająć nr. nadwozia tam będzie wpisane przy jakim przebiegu był robiony ostatni service i jakie naprawy były wykonywane do chwili ostatniej wizyty w service.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.