Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sobie zrobilem fotele ..... czyli fura, skora i ;-))))

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dlugo mnie meczyly fabryczne fotele w mojej Astrze. (to ze nie sa wygodne wie kazdy kto jezdzil na dluzszych trasach) .... od jakiegos czasu myslalem o upolowaniu foteli od lepsiejszych wersji (tych z ruchomym podudziem i regulacja ledzwiowa) finalnie padlo na skore bo wtedy jest najmniejszy konflikt interesow z bocznymi obiciami na drzwiach ;-) .... Komplet z siedzien z Allegro kosztowal mnie 1200pln (bez poduszek i napiaczy bo te wolalem przelozyc od siebie). Przednie fotele daly sie bez problemu zaadoptowac ale tyl od Astry Coupe ..... to byla juz inna historia. Znajomy spec od tapicerek przerobil mi to tak, ze zalozyl skore na moje orginalne "szkielety" wiec funkcjonalnosc kanapy tylnej jest taka jak byla .... a sama przebudowa kosztowala mnie kolejne 1200pln .... Suma sumarum wyszlo 2400pln ale mysle, ze efekt koncowy jest tego wart 893goodvibes.gif

A Wam jak sie to podoba (fotki robione aparatem z telefonu dlatego takie slabe)

post-34810-14352477442926_thumb.jpg

Napisano

Suma sumarum

> wyszlo 2400pln ale mysle, ze efekt koncowy jest tego wart

> A Wam jak sie to podoba

podoba się claps.gif

ale cena jak dla mnie b. wysoka

Napisano

Efekt bardzo, bardzo fajny claps.gif, ale cena bardzo, bardzo nie fajna frown.gif

Napisano
  • Autor

> Efekt bardzo, bardzo fajny , ale cena bardzo, bardzo nie fajna

Wiem, ze nie jest fajna bo moj portfel to czuje najpeliej ale mysle, ze taniej sie tego raczej nie da zrobic ..... ale za to teraz "moj zwiazek" z Astra jest jeszcze bardziej trwaly i zanosi sie na dlugie lata wspolnej jazdy grinser006.gif

Napisano

A mi się skóra wogole nie podoba tongue.gif i jeszcze tyle kasy!! trzeba być maniakiem ale najważniejsze, że tobie sie podoba.

Napisano
  • Autor

> A mi się skóra wogole nie podoba i jeszcze tyle kasy!! trzeba być

> maniakiem ale najważniejsze, że tobie sie podoba.

Nie tyle chodzilo o skore ile o fotele 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

.... a sama

> Cena za fotele OK, ale ta "przebudowa", co aż tyle kosztowało??

> Pzdr!

Kosztowala tyle bo: tzreba bylo wymontowac z przednich moich starych napinacze i poduszki przelozyc i okablowac do nowych i przerobic caly tyl bo w Coupe jest zupelnie inna gabka na siedzieniu, ktore nie jest dzielone 2/3 na 1/3 no i trzeba bylo tez niezle nakombinowac przy oparciu tylnej kanapy (montaz srodkowego pasa bezpieczenstwa, ktorego w Coupe tez nie ma) itp itd .... fakt, ze mi sie tez lekko nogi ugiely jak uslyszalem ile to bedzie kosztowac ale z drugiej strony wolalem to juz robic w zakladzie ktory sie tym zajmuje (tzn przerobkami foteli samochodowych) .... jak sie mowi "z milosci do samochodu" grinser006.gifzakrecony.gifgrinser006.gif

Napisano

mniamusne ale cena faktycznie wbija w firmowe fotele :-P

ale efekt mmmmmmmmniaaam

Napisano

Dołączę się do wątku.

Niech ci, którzy mają skórę wypowiedzą się jak to jest z poceniem się du... znaczy pleców w lato.

Napisano

> .... a sama

> Kosztowala tyle bo: tzreba bylo wymontowac z przednich moich starych

> napinacze i poduszki przelozyc i okablowac do nowych i przerobic

> caly tyl bo w Coupe jest zupelnie inna gabka na siedzieniu,

> ktore nie jest dzielone 2/3 na 1/3 no i trzeba bylo tez niezle

> nakombinowac przy oparciu tylnej kanapy (montaz srodkowego pasa

> bezpieczenstwa, ktorego w Coupe tez nie ma) itp itd .... fakt,

> ze mi sie tez lekko nogi ugiely jak uslyszalem ile to bedzie

> kosztowac ale z drugiej strony wolalem to juz robic w zakladzie

> ktory sie tym zajmuje (tzn przerobkami foteli samochodowych)

> .... jak sie mowi "z milosci do samochodu"

Chyba przeplaciles nieraz trafia sie caly komplet do Astry G i z boczkami wychhodzi jakies 1800zł. I nie trzeba sztuki robic.

Ale efekt fajny tylko wlasnie boczki jeszcze skombinuj

Napisano

superancko i dogo smile.gif

Napisano

> Dołączę się do wątku.

> Niech ci, którzy mają skórę wypowiedzą się jak to jest z poceniem się

> du... znaczy pleców w lato.

skóry nie mam zlosnik.gif ale słyszałem że w lecie taka skóra cholernie się nagrzewa na słońcu i bez schłodzenia klimą przed wejściem do auta można sobie dupkę spażyć, za to w zimie znowu podobno jest zimna jak lód dlatego dużo samochodów ze skórą ma podgrzewane siedzenia... ale ja to tylko z legend znam a nie z autopsji więc czy to prawda niewiem.gif

w każdym razie efekt u kolego jest powalający (cena też zlosnik.gif) jeszcze tylko boczki skórą obić i będzie great ok.gif

Napisano

> Suma sumarum

> podoba się

> ale cena jak dla mnie b. wysoka

Dokładnie za wysoka, wolał bym założyć jakies welurki recaro i nawet z boczkami wyszło by taniej

Pozdro

Napisano
  • Autor

>Dokładnie za wysoka, wolał bym założyć jakies welurki recaro i nawet

> z boczkami wyszło by taniej

> Pozdro

Dla mnie najwazniejsze byly walsnie przednie fotele i to takie ktore maja fabrycznie montowane airbagi bo w mojej astrze mam fabrycznie boczne poduszki w fotelach 893goodvibes.gif a poza tym te konkretne foteliki sa naprawde mega super zaj... wygodne (regulacja wysokosci siedziska, regulacja podparcia, wysuwana czesc podudzia) no a co do obaw szanownych kolegow to:

klima jest i to pelna automatyka a fotele sa podgrzewane (tylko jeszcze nie podlaczylem ale jak temp. spadnie to pewnie popedze do warsztatu od razu).

Co do boczkuf to nie mam juz zamiaru nic zmieniac bo kolorystycznie jest to jak najbardzie OK teraz.

I co do tego, ze mozna taniej trafic .... rozgladalem sie od dluzszego czasu ... i nie znalazlem i mysle, ze do CaraVana trafic komplet welurowy (przod, tyl i boczki) z tego typu fotelami to jak szukanie igly w stogu siana. Mysle, ze jezeli by porownac ta cene z kosztem obszycia skora to i tak jest to relatywnie ok cena - Teraz to juz musze szukac pozytywow (siedzac sobie wygodnie) jump.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.