Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pożegnanie z Astrą , Dzieki.

Featured Replies

Napisano

Witam, dziś sprzedałem moja kochaną asterke. 1992 HB 1.4 c14nz.

poszła za 3200 wymienione w niej było więcej elementów niż wyrazów w słowniku, nie że sie psuły ale jak coś robie to sięgam zakresem wszystko wookoło zlosnik.gif nie moge złego słowa powiedzieć... kilka pechowych akji było, ale ogólnie autko zasłużyło na szacunek i moje dobre Zdanie . Dziekuje Wszystkim za pomoc w wielu sprawach. Dzięki temu zostaje przy Oplach, ale tym razem Vectra... jeszcze nie ma ale przyjedzie za kilka dni ( mam nadzieje) smile.gif oczywiscie pochwale sie i będe zaglądał smile.gif

Pozdrawiam Boncky. piwo.gif

Napisano

> Witam, dziś sprzedałem moja kochaną asterke. 1992 HB 1.4 c14nz.

> poszła za 3200 wymienione w niej było więcej elementów niż wyrazów w

> słowniku, nie że sie psuły ale jak coś robie to sięgam zakresem

> wszystko wookoło nie moge złego słowa powiedzieć... kilka

> pechowych akji było, ale ogólnie autko zasłużyło na szacunek i

> moje dobre Zdanie . Dziekuje Wszystkim za pomoc w wielu

> sprawach. Dzięki temu zostaje przy Oplach, ale tym razem

> Vectra... jeszcze nie ma ale przyjedzie za kilka dni ( mam

> nadzieje) oczywiscie pochwale sie i będe zaglądał

> Pozdrawiam Boncky.

pozdrawiam

zajrzyj do nas czasem

Napisano
  • Autor

> Ciekawe za ile swoją sprzedam za jakiś czas

> Pzdr!

wiem że mało... a ale za więcej ciężko, a czas mnie gonił. i Trzeba w niej zrobic nadkola plus kilka łes.... smile.gif

Napisano

tylko nie kupuje Vectry z silnikiem 2.0 TD. Mówiono że są strasznie awaryjne. Mójemu kuzynowi też już się rozleciał frown.gif

Napisano

> Witam, dziś sprzedałem moja kochaną asterke. 1992 HB 1.4 c14nz.

> poszła za 3200 wymienione w niej było więcej elementów niż wyrazów w

> słowniku, nie że sie psuły ale jak coś robie to sięgam zakresem

> wszystko wookoło nie moge złego słowa powiedzieć... kilka

> pechowych akji było, ale ogólnie autko zasłużyło na szacunek i

> moje dobre Zdanie . Dziekuje Wszystkim za pomoc w wielu

> sprawach. Dzięki temu zostaje przy Oplach, ale tym razem

> Vectra... jeszcze nie ma ale przyjedzie za kilka dni ( mam

> nadzieje) oczywiscie pochwale sie i będe zaglądał

> Pozdrawiam Boncky.

A jaka Vectra moze v6 zlosnik.gif

Napisano

> tylko nie kupuje Vectry z silnikiem 2.0 TD. Mówiono że są strasznie

> awaryjne. Mójemu kuzynowi też już się rozleciał

Kupil zloma to mu sie rozleciala a mozesz napisac co dokladnie. Znajomy jezdzi juz taka sporo czasu i jaknrazie tylko skraplacz klimy sie popsul.

Napisano

> tylko nie kupuje Vectry z silnikiem 2.0 TD. Mówiono że są strasznie

> awaryjne. Mójemu kuzynowi też już się rozleciał

Nie pisz takich opinii na podstawie jednostkowych przykładów. Swego czasy razem z ojcem przejechaliśmy jego Vectra 2.0 DTL ponad 100kkm, jak sprzedawaliśmy miała ponad 250kkm i silnik chodził jak igiełka, a lekko nie miał 270751858-jezyk.gif

Pzdr!

Napisano

> Nie pisz takich opinii na podstawie jednostkowych przykładów. Swego

> czasy razem z ojcem przejechaliśmy jego Vectra 2.0 DTL ponad

> 100kkm, jak sprzedawaliśmy miała ponad 250kkm i silnik chodził

> jak igiełka, a lekko nie miał

> Pzdr!

ale pomiedzy silnikem DTL a TD jest wielka rożnica ten pierwsyz to wymysł opla a ten drugi to isuzu, i tu kolega ma racje są to strasznie awaryjne silniki. W zaden sposob nie porownuj tych silników

Pozdro

Napisano

> Ciekawe za ile swoją sprzedam za jakiś czas

Dlatego ja zrezygnowałem ze sprzedaży - chcieli dać 6500 a ja sobie obiecałem że poniżej 7000 nie ma mowy. I dobrze zrobiłem! zlosnik.gif

Napisano

może to przypadek że 2 moich znajomych którzy mają 2.0 TD opla mają ciągłe problemy z silnikiem. Może to przypadek ale tak jak już pisałem na forum troche już czytałem na ten temat i różne opinie się słyszało.

Napisano
  • Autor

ja chce 1.6 vectre sedan 96r i w góre... nie mowcie ze silnik slaby ze bierz 1.8 bo kazdy mi tak mowi, mi 1.6 starczy i tyle:) a jak przyjedzie to sie pochwale:)

Napisano

> ja chce 1.6 vectre sedan 96r i w góre... nie mowcie ze silnik slaby

> ze bierz 1.8 bo kazdy mi tak mowi, mi 1.6 starczy i tyle:) a jak

> przyjedzie to sie pochwale:)

A co z olejem?? Ok, nie bede pisal, ze 1,8 Ci mniej spali niz 1,6 jak nie chcesz wink.gif

Napisano
  • Autor

> A co z olejem?? Ok, nie bede pisal, ze 1,8 Ci mniej spali niz 1,6 jak

> nie chcesz

heheh smile.gif mniej spali... smile.gif pozdrawiam:)

Napisano

> heheh mniej spali... pozdrawiam:)

No wiadomo wszystko zalezy od stylu jazdy. Jedni lubia szybkie przecinaki, a inni rajd o kropelce 270751858-jezyk.gif Pzdr.

Napisano

> ale pomiedzy silnikem DTL a TD jest wielka rożnica ten pierwsyz to

> wymysł opla a ten drugi to isuzu, i tu kolega ma racje są to

> strasznie awaryjne silniki. W zaden sposob nie porownuj tych

> silników

> Pozdro

Jak nie masz o czyms pojęcia to wstrzymaj sie od wypowiedzi kolego nono.gif Oba diesle 2.0 w Astrach/Vectrach - DTL (DI) i DTH (DTI - nie wiem skąd wymyśliłeś TD?) to konstrukcje Opla, a największa (jak Ty to piszesz - wielka) i nie wiem czy nie jedyna różnica między nimi jest taka że DTL nie ma intercoolera. "Najsłynniejszą" awarią tych silników jest usterka pompy wtryskowej, wynikająca najczęściej z zatankowania złej jakości paliwa (ktoś nawet pisał na forum że ten sam typ pompy Boscha był też montowany w samochodach innych marek). To bardzo typowa w Polsce usterka - np. fordowskie diesle też słyną z usterek aparatury wtryskowej spowodowanych złym paliwem.

Tak więc są to bardzo podobne silniki, a o ich awaryjności dziwnym trafem słyszy się najczęściej od osób które takim autem nigdy nie jechały.

Latem czytałem w AŚ list czytelnika, który jednym tankowaniem na stacji no-name załatwił sobie układ wtryskowy w Astrze H 1.7 CDTI (albo 1.9 CDTI, nie pamietam). Naprawa opiewała na kilkanaście tyś zł czacha.gif Po prostu współczesne diesle są bardzo wrażliwe na jakośc paliwa, a z tą jakościa u nas bywa różnie. To co "przepali" stara Astra F diesel może zabić nową Astre H diesel oink.gif

Napisano

> heheh mniej spali... pozdrawiam:)

ano dobrze kolega mowi, ze spali mniej... to samo jest z BMW kup 1.6 i spali ci duuuzo wiecej jak takie samo BMW z silnikiem 1.8 czy 2.0... sprawdzone na wlasniej skorze. pozdro

Napisano
  • Autor

> ano dobrze kolega mowi, ze spali mniej... to samo jest z BMW kup 1.6

> i spali ci duuuzo wiecej jak takie samo BMW z silnikiem 1.8 czy

> 2.0... sprawdzone na wlasniej skorze. pozdro

wszystko zalezy od tego jaką ma sie noge... moja noga bedzie mniej palila na 1.6 wiem z doswiadczenia

Napisano

......... nie róbcie zamieszania i nie wprowadzajcie ludzi w błąd

Nie ma silnika 20 TD i nie jest to Isuzu!!!!!!

Silnik Isuzu ma pojemność 1,7

Turbo diesle opla są dwulitrowe dwa DTI 100KM i DI 82KM

Jeżeli chodzi o pompy wtryskowe to nie jest regułą że w każdym pada. Pompy są smarowane paliwem stąd wrażliwość na jakość paliwa oraz na zapowietrzanie. Jak ktoś sprawe olewa i hehła zapowietrzona pompe to sam ja rozwala.

Zreszta ze świeczką szukać mechanika co się bardzo dobrze zna na tych silnikach. Zreguły jak cos jest nie tak zaraz zwalaja na pompe. Dlatego podejżewam że fama na temat pomp jest napędzana przez ułomnych mechaników. Podejżewam że połowe tych ludzi co zabulili za remont pompy zostali poprostu nabici w butelkę i wywalili kase nie potrzebnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.