Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to bedzie zagwozdka! Kto sie zmierzy...

Featured Replies

Napisano

...z moim problemem ,a polega on na tym:

Okolo polowy grudnia zaswiecila mi sie kontrolka (rezerwa blush.gif) ,ale nie o to chodzi.Jak sie zaswiecila postanowilem zatankowac do pelna(pod korek) i tak tez zrobilem.Po wyjechaniu ze stacji podjechalem do pobliskiego sklepu w celu zakupienia kilku produktow spozywczych (oczywiscie polskiego pochodzenia)Po powrocie do samochodu -odpalam maszyne wsteczny i coo?? duzo gazu ,sprzeglo powoli zeby wogole ruszyc z miejsca --> a pozniej to mi nawet z tej slabosci zgasl.Nie zebym jakis Holowczyc byl ale takie zeczy (gasniecie samochodu) to raczej mi sie nie zdarzaja.Ale do sedna...jedynka i do przodu ale...historia znow sie powtarza -->duzo gazu ,sprzeglo powoli (brak mocy) a pozniej dwojka i zaczela sie tzw czkawka czyli male szarpanko (moze nie male bo mojej zonie az sie kolczyki wypiely i pospadaly) Postanowilem wyjezdzic felerne paliwo i kiedy wczesniej omawiana kontrolka znow sie zaswiecila zatankowalem na pobliskiej stacji Shell jest troche leppiej ale i tak go cos przymula-nie ma takiej mocy ktora wczesniej mial.Swiece przejrzalem ,zastanawiam sie nad wymiana filtra paliwa ktorego nie wymienialem,a jestem posiadaczem tego samochodu od wrzesnia czyli ok.4 miesiace.Aha i jeszcze jedno.Majac to felerne paliwo w baku wygladalo to nastepujaco.Odpalalem samochod -wszystko ok ,przejechalem ok 4-5 km zatrzymalem sie na parkingu po powrocie czyli ok 10-20 min wsiadam wsteczny w miare ok ,jedynka w miare ok ,dwojka i znow szarpanko na wyzszych biegach tego szarpanka jako takiego nie ma ale mam wrazenie jakby go delikatnie przylewalo.No i kto mial taki przypadek...za wszelkie wskazowki bede bardzo wdzieczny ( tylko nie typu "wymien sobie lewa wycieraczke" albo "dolej plynu do spryskiwaczy" smile.gif) Dziekuje i czekam na info A silnik tak dla przypomnienia C16NZ

Napisano

było nie dawno Shell V-Power 95 + STP ok.gif i but w podłogę

Napisano

> myslisz ze to przepali??

Chyba zawsze warto sprobowac ??

Wymien tez filtr paliwa, o ktorym wspomniales. Jest przy prawym tylnym kole pod progiem. Kup do tego dwa cybanty na srednice 1,5cm. Taka zabawa kosztuje 20zl.

Napisano

> myslisz ze to przepali??

Nie tyle przepali co STP wyczyści wtryski.

Napisano
  • Autor

a tak dokladnie to ten STP to co to takiego?? Myslalem ze cos w stylu denaturatu bo tego dolalem juz do baku niedawno

Napisano

> a tak dokladnie to ten STP to co to takiego??

STP do czyszczenia wtrysków benzyny - Zapewnia prawidłową pracę silników benzynowych, stabilizuje paliwo, skutecznie oczyszcza układ paliwowy z nagarów i osadów. Gwarantuje utrzymanie układu paliwowego w czystości, zapewniające poprawę dynamiki silnika, zmniejszenie zużycia paliwa, obniżenie emisji toksycznych związków w spalinach, przedłużenie żywotności aparatury paliwowej i silnika. Zalecany do silników z wtryskiem paliwa. Bezpieczny dla układów z katalizatorem spalin.

ALBO

STP - dodatek do benzyny - Zapewnia prawidłową pracę silników benzynowych, stabilizuje paliwo, skutecznie oczyszcza układ paliwowy z nagarów i osadów. Pochłania wodę z benzyny, zabezpieczając układ przed korozją oraz tworzeniem się korków powietrznych w lecie, a w zimie przed zamarzaniem do temperatury -45°C.

Tu masz opis asortymentu STP http://www.moto-market.pl/autooil/STP.htm

Napisano

> STP do czyszczenia wtrysków benzyny - Zapewnia prawidłową pracę

> silników benzynowych, stabilizuje paliwo, skutecznie oczyszcza

> układ paliwowy z nagarów i osadów. Gwarantuje utrzymanie układu

> paliwowego w czystości, zapewniające poprawę dynamiki silnika,

> zmniejszenie zużycia paliwa, obniżenie emisji toksycznych

> związków w spalinach, przedłużenie żywotności aparatury

> paliwowej i silnika. Zalecany do silników z wtryskiem paliwa.

> Bezpieczny dla układów z katalizatorem spalin.

> ALBO

> STP - dodatek do benzyny - Zapewnia prawidłową pracę silników

> benzynowych, stabilizuje paliwo, skutecznie oczyszcza układ

> paliwowy z nagarów i osadów. Pochłania wodę z benzyny,

> zabezpieczając układ przed korozją oraz tworzeniem się korków

> powietrznych w lecie, a w zimie przed zamarzaniem do temperatury

> -45°C.

> Tu masz opis asortymentu STP

> http://www.moto-market.pl/autooil/STP.htm

Jeden to czarny STP a drugi czerwony. Ale który jest który to nie pamiętam sick.gif

Napisano

V-Power jest też wzbogacana więc powinna też pomóc ok.gif generalnie ilu osobom poleciłem raz na jakiś czas zalać V-Powera to są zadowolone ok.gif

Napisano

> Jeden to czarny STP a drugi czerwony. Ale który jest który to nie

> pamiętam

Witam!

Oba sa czerwone do benzyny, ale trzeba czytac bo ktory jest do ogolnego utrzymania a ktory do czyszczenia wtryskow.

I zebym sie czepial ale ta podawana stronka ma maly error w ostatniej pozycji. Powinno tam pisac do wtryskiwaczy silnikow wysokopreznych a nie benzynowych.

Co dziwne na stacji Shella widzialem ten wlasnie w kolorze czerwonym.

Napisano

> Witam!

> Oba sa czerwone do benzyny, ale trzeba czytac bo ktory jest do

> ogolnego utrzymania a ktory do czyszczenia wtryskow.

> I zebym sie czepial ale ta podawana stronka ma maly error w ostatniej

> pozycji. Powinno tam pisac do wtryskiwaczy silnikow

> wysokopreznych a nie benzynowych.

> Co dziwne na stacji Shella widzialem ten wlasnie w kolorze czerwonym.

To czarny STP na co jest ??

Napisano

> To czarny STP na co jest ??

dla diesli do wtryskow stosowalem 1 raz i nic nie zauwazylem 893goodvibes.gif

czolem

Oberon

Napisano

> To czarny STP na co jest ??

Tez myslalem ze czarny to tylko do diesla i gdybym nie zalozyl okularow to bym kupil ten czerwony do wtryskow, gdzie nizej chyba pisalo wysokopreznych frown.gif.

Napisano

Jest dokładnie tak jak kolega pisze. Gratuluję spostrzegawczości brawo.gif

Napisano

> Witam!

> Oba sa czerwone do benzyny, ale trzeba czytac bo ktory jest do

> ogolnego utrzymania a ktory do czyszczenia wtryskow.

> Co dziwne na stacji Shella widzialem ten wlasnie w kolorze czerwonym.

do benzyny występują dwa typy STP (czarny i czerwony). Czarny STP - do czyszczenia wtryskiwaczy, a Czerwony STP to uszlachetniacz do czyszczenia układu paliwowego.

Moim zdaniem V-power spełnia te same funkcje, więc powinien wystarczyć, jednak STP warto spróbować.

Tak piszą o tym na stronie STP.

Pozdro

Napisano

polecają paliwo shella? Ciekawe ile dostali za to grinser006.gif No popatrzcie! A Orzełka nikt nie poprze? hehe.gif

A na serio to wkurzony jestem bo nigdziew okolicy nie ma pożądnej stacji Shella !!! Same orleny! Ale co na to poradzę że mieszkam 30km od Płocka zlosnik.gif

Napisano

> polecają paliwo shella? Ciekawe ile dostali za to No popatrzcie!

> A Orzełka nikt nie poprze?

> A na serio to wkurzony jestem bo nigdziew okolicy nie ma pożądnej

> stacji Shella !!! Same orleny! Ale co na to poradzę że mieszkam

> 30km od Płocka

Ja wolalem BP zamiast shella, ale teraz tankuje LPG na Shellu, bo na BP nie maja, do tego V-Power 95 i smiga zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Dzis sie rozgladalem za STP i wypatrzylem tylko ten czerwony do ogolnego utrzymania ukladu paliwowego...ale widze ze V-POWER i ten specyfik ktory kupilem powinien pomoc.Po testach dam znac jak to sie skonczylo. (a dalbym sobie lape uciac ze czarny STP to byl tylko do diesli spineyes.gif)

Napisano

mnie też nachodzi myśl żeby zalać V-power diesel chociaż za 40zł i trochę go przycisnąć. grinser006.gif tego mojego niespełna 60 - konnego rumaka biglaugh.gif Taki mały prezent mu sprawię. A nie wiecie ile droższe jest to V-power diesel od zwykłego ON frown.gif na Orlenie?

Napisano

> mnie też nachodzi myśl żeby zalać V-power diesel chociaż za 40zł i

> trochę go przycisnąć. tego mojego niespełna 60 - konnego

> rumaka Taki mały prezent mu sprawię.

No to jak już chcesz zaszaleć, to zalej do pełna. Za 40 PLN to nieco ponad 10 litrów. Co to jest?

>A nie wiecie ile droższe

> jest to V-power diesel od zwykłego ON na Orlenie?

To chyba najlepiej sprawdzić na stacji. Ceny na stacjach są różne...

Pzdr

P.

Napisano

czy v- pover mozna porownac do ultimate 95 na BP? gdyz jestem juz przyzwyczajony do tej stacj wink.gif

Napisano

> czy v- pover mozna porownac do ultimate 95 na BP? gdyz jestem juz

> przyzwyczajony do tej stacj

Można - paliwa klasy ultimate, czy V-Power zawierają uszlechetniacze i inne dodatki. Shellowskie V-Power Racing ma więcej oktanów.

pzdr,

P.

Napisano

> Można - paliwa klasy ultimate, czy V-Power zawierają uszlechetniacze

> i inne dodatki. Shellowskie V-Power Racing ma więcej oktanów.

> pzdr,

> P.

Ja tankuje na Bukowskiej wink.gif.3 razy Eurosuper i raz V -Power.Niewidze róznicy raczej .Spalanie 10l w miescie.Korci mnie jechac na statoil.

-------------

Astra F 95r 1.6 16V

161kkm HB

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.