Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Za mało pali :-) !!!

Featured Replies

Napisano

Witam, podrzucam nastepujacy temat: Wlałem do pełna gazu (29 l), i wyjeździłem do końca. Silnik zaczął mi słabnąć dopiero przy zrobieniu ...400km w cyklu mieszanym tzn 80% miasto, 20% trasa ( tak mniej wiecej), przy temperaturach wiadomo jakich , przeca zima jest. shocked.gif Instalacja nowa Bingo M, silnik 82 tys przebiegu. Jak by nie patrzeć wychodzi lekko ponad 7l /100km, a jesli wziąć pod uwagę to, że mam teraz zimowki z przodu na wysokim profilu, tzn R14/185/80, to realnie przejechane było wiecej i wychodzi ponizej 7l/100km! Silonik, wiadomo na gazie słabszy troche niz na benzynie, ale bez tragedii, 145 na gazie poleciał, na benzynie niewiele wiecej, ale wskazania ze wzgledu na opony sa zaniżone, mysle, że nawet jakieś 10%. Takie zuzycie oczywiscie cieszy yay.gif, ale, czy to nie jest czasem powód do obaw? Czy nie jest zbyt uboga mieszanka i czy nie grozi to wypaleniem gniazd zaworowych? Pozdrawiam!

Napisano

Myślałem, że 4l/100km, ale 7? To chyba żaden wyczyn 270751858-jezyk.gif

Co do mieszanki to na analizę spalin najlepiej podjechać.

Napisano

Możesz mieć zbyt ubogą mieszankę, lepiej to sprawdzić niż robić później głowicę

Napisano

> Witam, podrzucam nastepujacy temat: Wlałem do pełna gazu (29 l), i

> wyjeździłem do końca. Silnik zaczął mi słabnąć dopiero przy

> zrobieniu ...400km w cyklu mieszanym tzn 80% miasto, 20% trasa (

> tak mniej wiecej), przy temperaturach wiadomo jakich , przeca

> zima jest. Instalacja nowa Bingo M, silnik 82 tys przebiegu.

> Jak by nie patrzeć wychodzi lekko ponad 7l /100km, a jesli wziąć

> pod uwagę to, że mam teraz zimowki z przodu na wysokim profilu,

> tzn R14/185/80, to realnie przejechane było wiecej i wychodzi

> ponizej 7l/100km! Silonik, wiadomo na gazie słabszy troche niz

> na benzynie, ale bez tragedii, 145 na gazie poleciał, na

> benzynie niewiele wiecej, ale wskazania ze wzgledu na opony sa

> zaniżone, mysle, że nawet jakieś 10%. Takie zuzycie oczywiscie

> cieszy , ale, czy to nie jest czasem powód do obaw? Czy nie jest

> zbyt uboga mieszanka i czy nie grozi to wypaleniem gniazd

> zaworowych? Pozdrawiam!

Mój rekord to 6,4 litra lpg. na 100 km trasa 300 km . Prędkość w" miarę stała " lato ok 90-110 km/h oczywiście były też stopy i 40. Teraz mam ok 7-10 oczywiście zdaży sie i 13 miałem małe "problemy z lpg, ale teraz już normal . Dzis np w systemie miejskim 9,5 l/km- jazda normal bez szarży.

Chłopie nie przejmuj się tylko lej i jedź a jak Ci za "mało" bierze hmm.gifwciśnij mocniej gaz i napewno wskoczy 13 i <<<<....... boje_sie.gif

Napisano

IMHO powinienes podjechac skontrolowac mieszanke i nie z powodu tego ze spalil zbyt malo (choc to tez trzeba brac pod uwage), ale dlatego ze Vmax masz wg mnie troche za niskie i pomijajac nawet te opony. Mi to lykal w zimie nawet i 13 grinser006.gif ale odcinki kilometr i postoj, silnik zimny, wiec nawet takie spalanie jest realne i to przy C16NZ a noga lekka nie jest grinser006.gif

Napisano

W poniedziałek zrobiłem trasę 500 km wąskimi dróżkami, nie oszczędzając zbytnio i wyszło 8,1 clown.gif dla mnie to mało bo na autobanach bez problemu uzyskuję ponad 11.

Aha, lubię wysokie obroty - 110 na trójce często zlosnik.gif

Napisano

No to ja nie wiem jak na to patrzeć i myśleć bo potrafię na 30-31L LPG zrobić 200 Km po mieście. icon_eek.gif Co prawda oponkom do litra przyznaję (195/55/15) a reszta to ciężka noga która średnio zatrzymuje się na 5000RPM zlosnik.gif Ale śmigając nad może wzięła 8l/100Km i to przy załączanej klimie więc myślę że nie jest tak źle. Ale to było w pierwszym roku jak autko kupiłem. teraz spalanie się unormowało na poziomie 10L po mieście i myślę że jest ok bo krótkie odcinki i jeszcze potrafię przycisnąć jak jest potrzeba.

Napisano

> Witam, podrzucam nastepujacy temat: Wlałem do pełna gazu (29 l), i

> wyjeździłem do końca. Silnik zaczął mi słabnąć dopiero przy

> zrobieniu ...400km w cyklu mieszanym tzn 80% miasto, 20% trasa (

> tak mniej wiecej), przy temperaturach wiadomo jakich , przeca

> zima jest. Instalacja nowa Bingo M, silnik 82 tys przebiegu.

> Jak by nie patrzeć wychodzi lekko ponad 7l /100km, a jesli wziąć

> pod uwagę to, że mam teraz zimowki z przodu na wysokim profilu,

> tzn R14/185/80, to realnie przejechane było wiecej i wychodzi

> ponizej 7l/100km! Silonik, wiadomo na gazie słabszy troche niz

> na benzynie, ale bez tragedii, 145 na gazie poleciał, na

> benzynie niewiele wiecej, ale wskazania ze wzgledu na opony sa

> zaniżone, mysle, że nawet jakieś 10%. Takie zuzycie oczywiscie

============================

Nie stresuj się .Mi pali podobnie .Robie na 34 L gazu około 440 km .Byłam u gaziarza i wszystko mam dobrze poustawiane .

Napisano

u mnie kiedys w takim cyklu to kombiaczek 10 bral - ciezka noga. na trasie potrafilo spasc do 8. teraz to ponad 10 lyka w miescie lecz do roboty obwodnica smigam z prawa noga na podlodze bo odpoczywam biglaugh.gif

Napisano

możesz mi wierzyć albo nie ale w Audiku 1.8 przy PRAWIDŁOWO ustawionej instalce w trasie nie przekraczając prędkości 140 km/h nie spalił mi nigdy wiecej niż 7 literków LPG.

Napisano
  • Autor

Wlasnie mieszanka byla ustawiana przez gazownika po 1200 km przebiegu od zalozenia instalki. Gaziarz robil to na analizatorze i twierdzil,że jest ok, ale po tym, co z nim miałem (musiałem go paru rzeczy uczyc niestety) to stracilem do niego zaufanie. Po załozeniu instalki na benzynie chodzi gorzej, faluja niskie obroty , sa dziury w obrotach przy przyspieszeniach i generalnie samochod jakby słabszy -wczesniej nie miał problemow z osiągnięciem na benzynce 165 km/h. A co najciekawsze, to na trasie bierze mi sporo wiecej (9l/100) , niz przy leniwej jeździe po mieście, nawet na krotkich, 3km odcinkach. Gdybym miał pewność, że silnikowi nic sie nie stanie, to bym sprawe olał, a tak mam pewien niepokoj. Pozdrowionka!

Napisano

pare dni temu trasa do poznania z wawy czyli 2 x 300 km -6 na dworze nie przekraczałem 90 i wyliczenia wyszły 7,5 litra LPG yay.gif

Napisano

> pare dni temu trasa do poznania z wawy czyli 2 x 300 km -6 na dworze

> nie przekraczałem 90 i wyliczenia wyszły 7,5 litra LPG

Mi na trasie bierze ok 7,5 l wszystko zależy od gazu ostatnio na tej samej trasie przy podobnych predkosciach wziął 9,2 juz tam nie tankuje( na benzynce 5,3-5,8). W miescie spala 9,2

Co do ubogiej mieszanki mialem taki przypadek. W przypadku zagrzania silnika po załaczeniu sie wentylatora auto gaslo. Po regulacji ok.

Tak na marginesie ostatnio jak tankowalem to mi weszlo 39l nono.gif LPG a normalnie wchodzi do 33 butle mam w kole chyba 42.

Nie chcialo mi sie kłucic z kolesiem

Napisano

Moge cie uspokoic jakbyć miał za bardzo zubozoną mieszanke to by palił wiecej. Takie dziwo natury smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.