Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ile za wymiane końcówek kier.

Featured Replies

Napisano

witam

jako że nie często zaglądam do warsztatów bo większość rzeczy robię sam,to niestety straciłem dzisiaj werwe do wymiany końcówek drążków kier.I tu moje pytanie ile zapłaciliście za taką usługe(części mam).

a przy okazji jaką długość ma pasek klinowy do alternatora td isuzu?

z góry bow.gif

Napisano

> witam

> jako że nie często zaglądam do warsztatów bo większość rzeczy robię

> sam,to niestety straciłem dzisiaj werwe do wymiany końcówek

> drążków kier.I tu moje pytanie ile zapłaciliście za taką

> usługe(części mam).

nie wiem ile sama wymiana ale dolicz sobie jeszcze koszt zbieżności , którą trzeba zrobic po wymianie

Napisano

Ja z jednej strony zmieniłem sam... jakieś 20-30min bez specjalistycznych narzędzi... Wkręciłem koncówkę tyle samo razy ile razy wykręcałem starą... potem kontrolnie na zbieżność podjechałem... wynik w gra nicach tolerancji...

Przyznam że się trochę z tym babrałem i sprawdzałem np. czy jest odczuwalna różnica w prowadzeniu jeśli przekręcę o 1 obrót na gwincie za dużo lub za mało - czuje się OD RAZU... kierownica przekoszona a auto ściąga mocno albo w jedną albo w 2gą... Przy zawracaniu też czuć że koła "myszkują"...

Napisano

W zeszłym roku za wymianę obu końcówek drążków zapłaciłem 50 zł. Za ustawienie zbieżności (komputerem z laserkami) - 25 zł, ale tu nikt mi nie wierzył. Pozdr.

Napisano

> Za ustawienie zbieżności (komputerem z laserkami) - 25 zł

U nas chcą 60 zł....

Pozdroofka

Napisano

> U nas chcą 60 zł....

> Pozdroofka

u mnie ok 80 ...... 130 screwy.gif

w jednej stacji diagnostycznej powiedzieli mi 120 +Vat icon_eek.gif, (podobno na najnowoczesniejszym sprzęcie... tylko co to jest za sprzęt ???? )

Napisano

U mnie wymiana takich końcówek to 160 zł w skład usługi wchodzą końcówki, ich wymiana, ustawienie zbierzności smile.gif

Napisano

> jako że nie często zaglądam do warsztatów bo większość rzeczy robię

> sam,to niestety straciłem dzisiaj werwe do wymiany końcówek

> drążków kier.I tu moje pytanie ile zapłaciliście za taką

> usługe(części mam).

35pln za sztukę w 3 warsztacie do którego zadzwoniłem (w pierwszym zawołali 70-80, w drugim 45) więcej mi się nie chciało dzwonić. Końcówki były zapieczone i trzeba było nieźle się nad nimi napocić.

Napisano
  • Autor

no właśnie ja się zabrałem za zawieszenie.Wymieniłem w wachaczach końcówki i silentbloki te duże okrągłe z tyłu.Postanowiłem też wymienić końcówki bo jedna to ju ż chyba chce na emeryture.No i 2 godz próbowałem jedną z nich wyciągnąć z gniazda(tam gdzie się nakrętką mocuje do amorka0 i nic.Więc pytam się orientacyjnie ile takie męczenie się mechanika może kosztować.Dzięki za odpowiedzi. piwo.gif

Napisano

> Postanowiłem też

> wymienić końcówki bo jedna to ju ż chyba chce na emeryture.No i

> 2 godz próbowałem jedną z nich wyciągnąć z gniazda(tam gdzie się

To samo miałem smile.gif Dwa wieczory walki ściągaczem, odrdzewiacze, walenie młotkiem i nic. Stwierdziłem, że skoro tak łatwo nie wyszła, to lepiej dać mechanikowi - niech się męczy wink.gif Jedną trzeba było palnikiem potraktować, a drugą mechanior młotem nawalał ze 20 minut i w końcu puściła.

Napisano

> W zeszłym roku za wymianę obu końcówek drążków zapłaciłem 50 zł. Za

> ustawienie zbieżności (komputerem z laserkami) - 25 zł, ale tu

> nikt mi nie wierzył. Pozdr.

Witam!

Parenascie dni temu kupujac szczotki do altka w ASO MotorCentrum na Mialkim Szlaku zapytalem sie o cene zbieznosci. Tylko 150zl, nie dociekalem czy to cala geometria czy tylko zbieznosc.

Jakis czas temu na GD-Moto ktos podawal, ze sa najtansi confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.