Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zamiana wskażników w sportingu

Featured Replies

Napisano

witam.kiedys padl mi oryginalny licznik w moim sportingu i zrobilem taki manewr:oczywiscie nie znalazlem licznika od sportinga i wzialem licznik od modelu z 16v przelozylem bebechy,zaadaptowalem nowy licznik,bo migal wyswietlacz,ale nie udalo mi sie przelozyc samych wskaznikow tzn:tych grotow od wskazan predkosci,obrotow,paliwa i temp. i zalozylem od tej zwyklej 16v.roznica teraz polega na tym ze mam bebechy od 16v zwyklego w tym liczniku,ten caly cyferblat przelozylem od sportinga,ale nie poszlo mi wtedy ze wskaznikami(roznia sie one od zwyklej 16v,tym ze sa srebrne),pamietam ze byly problemy zeby zalozyc je na te igly.czy wiecie moze jak sie z tym uporac?jezdze teraz na liczniku ktory wyglada identycznie jak sportinga,tylko ma te wskazniki od zwyklej 16v-czarne.pamietam ze nie udalo mi sie ich wtedy wcisnac a te ktore weszly to chyba nie chcialy dzialac oraz dodatkowo obecny licznik ma troche wieksze wskazania obrotow na jalowym biegu,ale to tylko wskazanie,bo na kompie praca jest prawidlowa.jesli ktos juz cos podobnego robil,to prosze o pomoc,bo urodzilo mi sie zeby ten licznik dokonczyc,poza tym wszystkie igly czarne ladnie przylegaja do cyferblatu,a jedna z nich jakos nie do konca sie dala wcisnac i taka szparka jest, co widac z siedzenia pasazera w nocy jak jest poswietlony.czemu czyzby byla skrzywiona igla,na ktora sie nadziewa wskaznik czy co?).zalaczylem foto zwyklego licznika 16v-dawcy organow wewnetrznych i nalozonych wskaznikow od sportinga,to wlasnie te wskazniki chce zalozyc do siebie.dzieki(wyjezdzam dzis na 7 dni i moge nie zdazyc odpowiadac na pytania.piszcie poczytam jak wroce)

278434573-HPIM4653.JPG

post-84527-14352479212974_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

chce zalozyc te srebrne wskazniki co widac na zdjeciu do innego licznika.pamietam ze nie dalo sie ich nalozyc na igly czemu?jakis konkretny opis jak tego dokonac zeby nie narobic sobie szkod z licznikiem.jak sciagam te wskazniki to musze jakos zapamietac w jakim polozeniu byly czy co?wystarczy?zrozumiele?

odczytam za tydzien bo jade do najgorszego miejsca w polsce wawy

Napisano

ze tak powiem sam robie bylki ale tego przeczytac nie idzie i nie wiem o co chodzi frown.gif

Napisano

> chce zalozyc te srebrne wskazniki co widac na zdjeciu do innego

> licznika.pamietam ze nie dalo sie ich nalozyc na igly

> czemu?jakis konkretny opis jak tego dokonac zeby nie narobic

> sobie szkod z licznikiem.jak sciagam te wskazniki to musze jakos

> zapamietac w jakim polozeniu byly czy co?wystarczy?zrozumiele?

> odczytam za tydzien bo jade do najgorszego miejsca w polsce wawy

Ja bylem w sobote w Poznaniu. Jakos nie przypadlo mi to miasto do gustu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ze tak powiem sam robie bylki ale tego przeczytac nie idzie i nie

> wiem o co chodzi

Chyba chodzi o to,ze kiedys mial licznik od Sportinga, ktory padl. Zalozyl standardowy no i teraz chce przelozyc tarcze i wskazowki ze starej dechy sportingowej do tej nowej, zwyklej hmm.gif

Napisano

hahaha.gif

Czytam i nic nie rozumiem niewiem.gifo co chodzi ale jak widzę nie jestem odosobniony hmm.gif

zlosnik2.gif

Napisano

Zadalem sobie trud i przeczytalem to cos.

Wiec chodzi o to:

- koledze popsuly sie zegary w sportingu

- kupil zwykle zegary od Sxa

278436041-sx.jpg

- przelozyl cyferblat z zegarow sportinga do zegarow SX, ale nie udalo mu sie zalozyc srebrnych sportingowych wskazowek

- zalozyl powstaly licznik, ktory jest licznikiem od SX, ma cyferblat z sportinga i czarne wsakazowki SXa

278436041-puntosp_05.jpg

- chce teraz zmienic czarne wskazowki na srebrne i ma z tym jakis problem

PS. stylistyka oryginalnego tekstu okropna, brak respektowania znakow interpunkcyjnych!!

post-65389-14352479219869_thumb.jpg

Napisano

> Zadalem sobie trud i przeczytalem to sobie.

> Wiec chodzi o to:

> - koledze popsuly sie zegary w sportingu

> - kupil zwykle zegary od Sxa

> - przelozyl cyferblat z zegarow sportinga do zegarow SX, ale nie

> udalo mu sie przelozyc wskazowek

> - zalozyl powstaly licznik, ktory jest licznikiem od SX, ma cyferblat

> z sportinga i czarne wsakazowki SXa

> - chce teraz zmienic czarne wskazowki na srebrne

A jak przelozyl cyferblat bez zdejmowania wskazowek?? Da sie tak hmm.gificon_eek.gif

Napisano

> A jak przelozyl cyferblat bez zdejmowania wskazowek?? Da sie tak

no wlasnie to samochcialem napisac cos mi sie tu nie podoba ale moze ja mlody jestem i sie na tym tak nieznam hmm.gif

Napisano

> no wlasnie to samochcialem napisac cos mi sie tu nie podoba ale moze

> ja mlody jestem i sie na tym tak nieznam

Przelozyl cyferblat ze sportinga do SXa, ale nie udalo mu sie (przelozyc) zalozyc sportingowych wskazowek.

Oczywiscie przy tym sciagal wskazowki.

W zegarach z SXa ma teraz cyferblat z sportinga, a wskazowki pozostaly bez zmian, czarne- nie srebrne jak chce.

Napisano

> Przelozyl cyferblat ze sportinga do SXa, ale nie udalo mu sie

> przelozyc wskazowek.

> Oczywiscie przy tym sciagal wskazowki.

jakas bzdura hmm.gif

Napisano

> Przelozyl cyferblat ze sportinga do SXa, ale nie udalo mu sie

> przelozyc wskazowek.

> Oczywiscie przy tym sciagal wskazowki.

Aha hmm.gif Jakos mi to nie pasuje. Zdemontowal i mimo wszystko nie mogl ich zdjac spineyes.gif . Moze to tak jak z ginekologiem, ktory robi remont silnika prze rure wydechowa hahaha.gif

Napisano

> jakas bzdura

Jaka bzdura??

Chodzi mu o to ze wskazowki sportinga nie pasowaly do zegarow SXa, nie mogl ich zalozyc i pozostal przy czarnych wskazowkach.

Nie wiem, napisac mam to krok po kroku, nie iwme w czym jest problem- bzdura to myslec ze da sie wymienic cyferblat bez zdejmowania wskazowek!!

Napisano

> Jaka bzdura??

> Chodzi mu o to ze wskazowki sportinga nie pasowaly do zegarow SXa,

> nie mogl ich zalozyc i pozostal przy czarnych wskazowkach.

> Nie wiem, napisac mam to krok po kroku, nie iwme w czym jest problem-

> bzdura to myslec ze da sie wymienic cyferblat bez zdejmowania

> wskazowek!!

to zrobili inne wielkosci tych osiek w tym problem czy jak ???

Napisano

> to zrobili inne wielkosci tych osiek w tym problem czy jak ???

zlosnik.gif hehe wlasnie o to chodzi!! zlosnik.gif

Ale swoja droga to ludzie maja wieksze problemy niz kolor wskazowek.

Uff ciezko to bylo wytlumaczyc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.