Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Standard

Featured Replies

Napisano

> Dokładnie. Dlaczego mam jeszcze pracować za kogoś kto leży do góry

> brzuchem, albo wiął łapówkę za to, że ten burdel dalej jest

> wtykany za wycieraczki. Wq.........wia mnie jak za rzeczy za

> które juz zapłaciłem jestem zmuszany płacić jeszcze raz. Taka to

> sprawiedliwość, równouprawnienie i wogóle konstytucję ma się w

> nie mówiąc o prawie na codzień.

Ale jak widac sa wsrod nas tacy ktorzy beda nas do tego goraco namawiali w imie kultury narodu pad.gif

Za chwile okaze sie ze powinnismy sami naporawiac dziury w jezdniach spineyes.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie przesadzasz? Zaraz mu zaczniesz w majtki zaglądać...?

Chyba nie zrozumiałeś. Argumentacja o nieletnich dzieciach jest raczej mocno naciągana

Napisano

> Z tą pracą to ciutkę przesadzasz

A przepraszam co to jest? Masz na myśli moją uniżoność dla alfonsów i zapieprzanie z ich dziwkami ma zdjęciach do kosza? Niech się ktoś w końcu za to zabierze i zrobi porządek w tym mieście i kraju.

Napisano

> Ale jak widac sa wsrod nas tacy ktorzy beda nas do tego goraco

> namawiali w imie kultury narodu

Podam takiemu dłoń jak zrobi z tym problemem porządek.

> Za chwile okaze sie ze powinnismy sami naporawiac dziury w jezdniach

icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ludzi dzieli się na kulturalnych bądż niekultralnych. Zakres słowa kultura jest dość szeroki.

Poraża mnie wysiłek kolegi by przekonać mnie że można się zapracować na smierć usuwając ulotki (zza swoich wycieraczek) do śmietnika zamiast na ulicę.

Tak realnie ile ich kolega dziennie znajduje za wycieraczka?

Napisano

> Z tą pracą to ciutkę przesadzasz

Nie, nie przesadza. Jak kiedys bede mial kupe szmalu i sluzbe w domu, to ochrona ma byc od tego zeby mi nikt w domu nie rzucal ulotek, a sprzataczka ma zadbac o czystosc. Dostrzegles analogie mam nadzieje. Poki co, place podatki ( procentowo bardzo duze ), to z naszych pieniedzy sa oplacani SM, Policja i firmy sprzatajace. Jest prawo w tym kraju, przepisy ktorych trzeba przestrzegac. Jak Ci sie to bardzo nie podoba ze ktos wywala na chodnik takie ulotki to postaraj sie zeby ich tam nie wtykali, a nie mow innym ze maja je sobie zabierac do domciu grzecznie

Napisano

> Poczytaj biografię Gandhiego. Szacunek i godność były podstawą jego

> postępowania.

> Nie namawiam do nadstawiania policzka. Akcję typu "Nazbierajmy tych

> ulotek i zawieżmy je na pl. Bankowy" popieram i wchodzę.

> Nie popieram wyrzucania tychze na ulicę (argumenty typu - zbierałem,

> miałem awanturę czy bo mam nieletnie dzieci uważam za śmieszne)

Nie mieszajmy Gandhiego do ulotek z burdeli. zlosnik.gif O jaką tu godność i szacunek chodzi? Do kogo i o co? Do samego siebie rozumiem i będę dalej tępił proceder ulotkowy w sposób jaki robię to do tej pory.

Napisano
  • Autor

Nie zabierali ino wyrzucali do śmietnika.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie mam to samo. I bardziej to przełożonych trzeba zmuszać.

A dopiero co dziwiłeś się Kaczorowi

Napisano

> Tak realnie ile ich kolega dziennie znajduje za wycieraczka?

Tak realnie za kazdym razem jak stane w centrum Wawy, przynajmniej 5 szt po godzinie postuju. I tu nie chodzi czy jest ich 5 czy moze 5 tysiecy sztuk. Ja nie wiem, dlaczego do Ciebie nie dociera, ze nawet KULTURALNY czlowiek nie bedzie sprzatal wiecznie po innych, zwlaszcza jesli to sa pracownicy BURDELU. Nosz do cholery, czemu nie postarasz sie zeby ci ludzie nie lamali prawa, tylko starasz sie zeby ktos inny po nich sprzatal ???

Napisano

> Ludzi dzieli się na kulturalnych bądż niekultralnych. Zakres słowa

> kultura jest dość szeroki.

> Poraża mnie wysiłek kolegi by przekonać mnie że można się zapracować

> na smierć usuwając ulotki (zza swoich wycieraczek) do śmietnika

> zamiast na ulicę.

> Tak realnie ile ich kolega dziennie znajduje za wycieraczka?

Nie chodzi tu wysiłek w przekonywaniu Ciebie. Chodzi o zmuszenie osób za ten burdel odpowiedzialnych do roboty. Skoro ludzie nie będą zauważać problemu to dalej to będzie trwało. Skoro nic innego nie skutkuje to może właśnie trzeba tak.

Napisano
  • Autor

> będę dalej tępił proceder ulotkowy w sposób jaki robię to do tej pory.

Czyli udostępniał małoletnim dzieciom idącym do szkoły chodnikiem na który wyrzuciłeś ulotki.Przyznasz że małolatów mało wśród właścicieli samochodów.

Napisano

> Chyba nie zrozumiałeś. Argumentacja o nieletnich dzieciach jest

> raczej mocno naciągana

Tak samo jak Twoje dorabianie ideologii

Napisano

> Podam takiemu dłoń jak zrobi z tym problemem porządek.

Ale powinien w takim ukladzie uderzyc w inne drzwi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Bo mam wpływ tylko na siebie. Przy okazji zajrzyj

Napisano

> A dopiero co dziwiłeś się Kaczorowi

Widać typ niereformowalny jest. Na szczęście zbliżają się wybory.

Napisano
  • Autor

Nieśmiecenie jest elementem kultury a ta choć wykorzystywana przez ideologię ideologią nie jest

Napisano

> Czyli udostępniał małoletnim dzieciom idącym do szkoły chodnikiem na

> który wyrzuciłeś ulotki.Przyznasz że małolatów mało wśród

> właścicieli samochodów.

pad.gifpad.gifpad.gif Nie no, zaczynasz juz jakieś herezje opowiadać. To niech sie właśnie zainteresują moralnością tych małolatów Ci którzy uchwalają martwe prawo.

Napisano
  • Autor

Jak na prawie 40 latka powinieneś być bardziej sceptyczny i słowa na szczęście w temacie wyborów raczej nie używać biglaugh.gif

Napisano

> Nie zabierali ino wyrzucali do śmietnika.

A tutaj akurat kolego jest nastepny problem ( i to imho nie maly ) ktory sie uwidacznia. Zalozmy teoretycznie, ze bede te ulotki sprzatal, zalozmy ze nie chce ich w moim samochodzie wiec chce je wyrzucic do smietnika. Uwierz mi, bardzo czesto spotykam sie z tym, ze niose swoj wlasny smiec dluuuugo oj dlugo, zanim znajde jakikolwiek smietnik.

P.S. Pisalem teoretycznie, powtarzam ze sprzatal po alfonsach nie mam zamiaru.

Napisano

> Jak na prawie 40 latka powinieneś być bardziej sceptyczny i słowa na

> szczęście w temacie wyborów raczej nie używać

A to mnie z kolega pomyliłeś, bo ja mam 30 lat.

Napisano
  • Autor

Uchwlanie prawa to inna bajka. Chcesz powiedzieć - nie uważam za śmiecenie wyrzucanie ulotek spod wycieraczek na jezdnię. I jest to w zgodzie z moją kulturą! Tak ?

Napisano

> Nieśmiecenie jest elementem kultury a ta choć wykorzystywana przez

> ideologię ideologią nie jest

Sluchaj, Twoja sprawa. Jesli o mnie chodzi, swoje powiedzialem. Agencje towarzyskie, innymi slowy burdele, nie placa mi za sprzatanie ich smieci. EOT.

Swoich smieci pilnuje, ulotek nie rozdaje, petow nie wyrzucam, torebki po jedzeniu trafiaja na smietnik. Cudzych sprzatal nie bede i koniec. Inna sprawa gdyby bylo to incydentalne, ale nie jest. Ulotki sa u nas norma.

Napisano

> Nieśmiecenie jest elementem kultury a ta choć wykorzystywana przez

> ideologię ideologią nie jest

podobnie jak płacenie i wykonywanie opłaconej pracy własnoręcznie - tylko że to nie ideologia a głupota

Napisano

> Uchwlanie prawa to inna bajka. Chcesz powiedzieć - nie uważam za

> śmiecenie wyrzucanie ulotek spod wycieraczek na jezdnię. I jest

> to w zgodzie z moją kulturą! Tak ?

Jest to celowe działanie mające na celu zwrócenie uwagi na problem jaki istnieje. Koniec i kropka.

Napisano
  • Autor

Masz rację. Śmietników jest mało ale parę kartek spokojnie poleży w aucie aż podjade do domu a tam smietnik jest przy klatce schodowej.

PS. Nie napisałeś wyraźnie co sądzisz o niechcianym uświadamianiu innych dzieci.

Napisano

> Bo mam wpływ tylko na siebie. Przy okazji zajrzyj

Bardzo dobry argument do tego, by ukrucic ten proceder u zalazku, a nie w srodku drogi. Za takie ulotki AT ktore za to zaplacily powinny byc scigane. Amen

Napisano
  • Autor

Sorry biglaugh.gif co nie zmienia faktu iż już parę wyborów zaliczyłeś. Efekt niestety obaj znamy

Napisano

> Bardzo dobry argument do tego, by ukrucic ten proceder u zalazku, a

> nie w srodku drogi. Za takie ulotki AT ktore za to zaplacily

> powinny byc scigane. Amen

Dokładnie. A jaka jest różnica czy te ulotki są za wycieraczka czy leżą na ulicy?

Napisano

> Masz rację. Śmietników jest mało ale parę kartek spokojnie poleży w

> aucie aż podjade do domu a tam smietnik jest przy klatce

> schodowej.

Czy uszanujesz fakt, ze ja sobie nie zycze miec tego typu ulotek w moim samochodzie ? Nie sadzisz ze mam do tego pelne prawo ?

> PS. Nie napisałeś wyraźnie co sądzisz o niechcianym uświadamianiu

> innych dzieci.

Ustosunkowalem sie juz do tego.

Napisano
  • Autor

Czy taką samą eskalację działań proponujesz w wypadku psich kup ??

Napisano

> Sorry co nie zmienia faktu iż już parę wyborów zaliczyłeś. Efekt

> niestety obaj znamy

Widać większość narodu woli bylejakości i nie ważne czy z prawej czy lewej strony. Widzisz, ja głosuje na ludzi a nie na partie. A jednostka jakoś nie może sie przebić w tym burdelu.

Napisano
  • Autor

> Czy uszanujesz fakt, ze ja sobie nie zycze miec tego typu ulotek w moim samochodzie ? Nie sadzisz ze mam do tego pelne prawo ?

Oczywiście i dlatego chętnie przyłączę się do akcji zwiezienia tychże kaczorowi na dziedziniec

Napisano

lepiej napisz do strazy miejskiej bo te psy czarne powinny sie zajac tym by nic nie kladli na nam auta

nei jestem smieciarzem ale nie dziwie sie ze ktos sie w koncy wku... i cpa to na ziemei bo ile mozna biegac i nosic to do kublow, ja jak wynajmowalem mieszkanie i ulotki byly na klamce wywalalem je po calym korytarzu, bo moze w ten sposob ciec klatkowy sie w koncu zainteresuej ze cos trzeba z tym talatajstwem zrobic

Napisano

> Czy taką samą eskalację działań proponujesz w wypadku psich kup ??

O czym ty znowu zaczynasz. Po SWOIM psie sprzątam tak samo jak wywalam do kosza SWOJE śmieci, i jestem ZA sprzątaniem PO SOBIE, a nie po alfonsach.

Napisano
  • Autor

Ci ludzie też są z jakiejś partii która ich wspomaga (bądź nie) i żąda też działań zgodnie z wytycznymi. Ale to już polityka czyli największe gówno. no.gif

Napisano

> Oczywiście i dlatego chętnie przyłączę się do akcji zwiezienia tychże

> kaczorowi na dziedziniec

Ha ! Widzisz. Od tego trzeba bylo zaczac ok.gif

Napisano

> Masz rację. Śmietników jest mało ale parę kartek spokojnie poleży w

> aucie aż podjade do domu a tam smietnik jest przy klatce

> schodowej.

zgadzam sie

podobnie jak lepiej korzystać z prywatnej służby zdrowia bo ta państwowa jest taka biedna

płacic SPECow za ogrzewanie i dogrzewać się farelką

samemu szukać ukradzionego samochodu zamiast zawracać dupe policji

i jeszcze tysiąc innych spraw lepiej robić samemu płacąc niemałe pieniądze na utrzymanie tego w fornie podatków i innych akcyz i opłat

pozdro

> innych dzieci.

Napisano

To może zrób pierwszy krok i wyślij mail'a do ratusza albo straży miejsciej i daj im link do tej dyskusji.

Napisano
  • Autor

> jak wynajmowalem mieszkanie i ulotki byly na klamce wywalalem je po calym korytarzu,

Ciekawe rozwiązanie! Sąsiedzi Cię nie zabili ??

Napisano

> Ale to już polityka czyli

> największe gówno.

I na tym zakończmy.

Napisano
  • Autor

Zwróć uwagę że by wziąć w niej udział będziesz się musiał napracować

jump.gif

Napisano

mnie ?? czy to ja laduje sobie sam te smieci na wycieraczke ?? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

To było tylko nawiązanie do koncepcji zwracania uwagi odpowiednich służb śmieceniem.

Napisano

> Zwróć uwagę że by wziąć w niej udział będziesz się musiał napracować

Ale nie bylaby to praca syzyfowa i taka ktora po cichu zgadza sie na taka dzialanosc AT. To bylaby walka z nimi, a nie po nich sprzatanie cfaniaczek.gif

Napisano

tzn co? smiecic na dziedzińcu ratusza? zlosnik.gif

Poza tym, zamiast transportowac smieci do L. Kaczyńskiego może lepiej, jak juz radził jeden z kolegów, popróbowac wywrzeć nacisk na Straż Miejską? Zacząc od pisma do nich z kopia ewentualnie do władz miasta (Kaczyński lub jego "wice").

Widzę, że kolega ma chęc cos konkretnego (chyba?) zrobic więc może tak?

Napisano

A może by podrzucić pomysł jakimś menelom, żeby sobie zabierali zza wycieraczek takie ulotki i do skupu makulatury oddawali... Jak byłem z kumplem w Wawie to po ok pół godziny postoju w centrum(w dwóch miejscach) dostaliśmy ze 30 różnych ulotek spineyes.gifhehe.gif

Więc sądząc po tej ilości, menel przechodząc ze dwa razy z plecaczkiem po centrum mógłby sobie zgromadzić po kilkanaście kilo dziennie smirk.gif zawsze na jakieś winko by było zlosnik.gif

Napisano

> Do zaparkowanego autka podchodzi właściciel. Za wycieraczką mnóstwo

> ulotek (głównie agencje T.). Szybki ruch i wyciąga owe ulotki

> zza wycieraczki by potem równie szybkim ruchem rzucuć je na

> ziemię.

ja chyba zaczne to kolekcjonowac zlosnik.gif

Napisano

> Sluchaj, Twoja sprawa. Jesli o mnie chodzi, swoje powiedzialem.

> Agencje towarzyskie, innymi slowy burdele, nie placa mi za

> sprzatanie ich smieci. EOT.

> Swoich smieci pilnuje, ulotek nie rozdaje, petow nie wyrzucam,

> torebki po jedzeniu trafiaja na smietnik. Cudzych sprzatal nie

> bede i koniec. Inna sprawa gdyby bylo to incydentalne, ale nie

> jest. Ulotki sa u nas norma.

Taaa, tylko należy rozróżnić dwie rzeczy, po pierwsze niemoc służb odpowiedzialnych za utrzymanie porządku prawnego i czystości w mieście (syf i skrajna niekompetencja połączona z butą i megalomanią), oraz czynnik drugi: kultura osobista, tudżiesz kindersztuba. Jak widzisz papierek na chodniku (niezależnie czy to ty naśmieciłeś, czy ktoś inny) to się po niego schylasz i wrzucasz do kosza. To jest zachowanie zgodne z pewnymi zasadami. Zachowanie inne to chamstwo i brak kultury (niezależnie od pobudek i przesłanek jakimi się kierujemy). Jeżeli o to chodzi to nie ma kompromisów. Śmiecisz, jesteś cham i tyle. Wystawiasz świadectwo sobie i mieszanie tutaj polityki, czy czegokolwiek innego nie ma sensu. Jak widzisz ulotkę za wycieraczką, wyjmujesz ją i wyrzucasz tam gdzie stoisz to jest to demonstracja tylko jednego: braku kultury. I koniec i kropka. Dalsze dywagacje przenoszą się na inny poziom, odnośnie polityki, czy zachowania służb miejskich. To że nie ma koszy na śmieci, to że Kaczory nie radzą sobie z tym problemem, to inna inszość. Nie zwalnia nas to od zasady: śmiecie należy wyrzucać do kosza.

Jasne, jest to bardzo trudne, czasami wręcz absurdalne, czy wręcz niemożliwe, ale to nie zmienia faktu, śmiecisz jesteś niekulturalny cham. To w ogóle jest problem mentalności Polaków (nie tylko Polaków zresztą), że obchodzi nas tylko czubek własnego nosa, a reszta to nam zwisa. Więc cóż, innym tez to zwisa, politycy są demagogami, obiecują gruszki na wierzbie a potem nie ma w Warszawie na głównych ulicach ani jednego kosza na śmieci, nie ma sankcji za zaśmiecanie ulic ulotkami burdeli, nie ma sankcji za wywalanie papierków na ulice i w ogóle jest bajzel....

Ostre słowa może , ale już po prostu nie wytrzymałem.

Acha i sam dodam od siebie że też czasami zachowuje się po chamsku i wywalam te ulotki na ulice (bo nie ma kosza, bo się śpieszę, bo jestem wkurzony, itp.), ale wiem że czynie źle i wcale z togo powodu nie czuje się dobrze, częściej jednak z uporem maniaka szukam kosza by śmiecia wywalić....

Ps. Nie chce tutaj nikogo urazić, więc proszę nie brać moich słów za bardzo do siebie, wyrażam tylko moją opinie, na temat ulotek umieszczanych za wycieraczkami samochodów i uważam że najlepiej by było jak by tych ulotek nie było, albo jak by było więcej koszy na śmieci i można je by było spokojnie tam wywalić, albo (akcja z ulotkami na drzwi zaczerpnięta z zachodu) naklejka na szybie pt. Za ulotki o materiały reklamowe dziękuje (no pewnie że absurd, ale było by to jakieś rozwiązanie niż wywalanie ulotek na ziemie, pytanie czy roznoszący ulotki by się do tego stosowali, ale to już inna sprawa...)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.