Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i po szybie....

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie... wracałem sobie wczoraj do domu wieczorową porą i na jakimś dołku usłyszałem BUM. Na szybie pomiędzy wycieraczkami pojawiła się paskudna rysa mad.gif o długości około 7 cm. Wszysko to siakieś dziwne/tajemnicze i niewytłumaczalne bo odprysków na szybie zadnych nie stwierdziłem confused.gif.

Obdzwnoniłem lokalne warsztaty, przyjemnosc wymiany szyby to 300 zł, jedyne.... No i jak będę chciał kiedyś Asterkę sprzedać to kupujący powie, że bita, bo szyby z róznych lat...Ehh życie

No wyżaliłem się i trochę mi lepiej... Trzeba będzie dzisiaj smutek w piwo.gif utopić...

Napisano

zrób zdjęcie pękniętej szyby , zawsze to będzie jakiś dowód dlaczego była wymieniana idea.gif

Napisano

Lepiej zadzwon do firmy zajmujacej sie zabezpieczaniem szyb przed dalszym pekaniem typu "hanesco". Ojciec ma w omedze zarobione pekniecie wlasnie ok 7cm a ja spory odprysk. Zobacz, moze warto. A i wymiane szyby jesli bedzie konieczna lepiej z rob w porzadnym warsztacie, bo jak ojcu w starej omedze wymienili to musial jezdzic na poprawi, bo w deszcz woda sie lala do srodka sick.gif

Napisano
  • Autor

> Lepiej zadzwon do firmy zajmujacej sie zabezpieczaniem szyb przed

> dalszym pekaniem typu "hanesco". Ojciec ma w omedze zarobione

> pekniecie wlasnie ok 7cm a ja spory odprysk. Zobacz, moze warto.

> A i wymiane szyby jesli bedzie konieczna lepiej z rob w

> porzadnym warsztacie, bo jak ojcu w starej omedze wymienili to

> musial jezdzic na poprawi, bo w deszcz woda sie lala do srodka

"Etatowy" mechanik Asterki jak zobaczył ryse powiedział "O {translacja} Kobieta lekkich obyczajów!" {koniec translacji} Podobież nie do zaklajskrowania... Ale dzięki za radę popatrze jeszcze w googlach za taką firmą... BTW ile płaciliście za zarobiebnie uszkodzenia w Omedze ?

Pozdr.

Napisano

> Lepiej zadzwon do firmy zajmujacej sie zabezpieczaniem szyb przed

> dalszym pekaniem typu "hanesco". Ojciec ma w omedze zarobione

> pekniecie wlasnie ok 7cm a ja spory odprysk. Zobacz, moze warto.

> A i wymiane szyby jesli bedzie konieczna lepiej z rob w

> porzadnym warsztacie, bo jak ojcu w starej omedze wymienili to

> musial jezdzic na poprawi, bo w deszcz woda sie lala do srodka

Ja mam kilka obic na szybie od kamyków i jedno dosc powazne w okolicy lusterka tylniego tak ze szyba ma kilka odnóg pekniec . Mam tak od roku(a gotowala sie i marzla) i na razie jest ok nie widze aby cos sie powiekszalo. Wydaje mi sie ze nie za mocne sa szyby w astrach maly kamyczek i juz odprysk:/ Mimo to nic sie nie dzieje z odpryskami

Napisano

Co do ceny to Ci nie powiem, bo juz kupilismy z zabezpieczona szyba. A pekniecia zarabia sie tak: nawiercaja malutki otworek na koncu rysy i zalepija go specjalnym klejem i daja na ta jakas tam gwarancje ze nie peknie. Wiem, bo mielismy to robic w corsie u mamy, ale nim sie w koncu zebrala na naprawe szyba pekla na pol i konieczna byla wymiana sick.gif Zadzwon i zapytaj, jesli jest to ryska kolo wycieraczek i ma 7cm to musi sie ja dac zabezpieczyc. Mechanik niekoniecznie musi sie znac na technologi zabezpieczania szyb 893goodvibes.gif

Napisano

No ale moze Ci to poleciec w kazdej chwili. Jak pisalem wyzej, w corsie bylo i bylo az nagle na jakichs dolkach szyba sie zarysowala od uszczelki do uszczelki i nara frown.gif Ja takie cos jak Ty mam w miejscu gdzie jest nalepka z nr rejestracyjnym, tylko ze po stronie kierowcy. Zrobio sie to poprzedniemu wlascicielowi rok po wyprowadzeniu auta z salonu. POjechal do szybownikow, zrobili dookola odprysku koleczko i nic nie peka dalej 893goodvibes.gif

Napisano

Witam

A czy czsem jak policja zatrzyma do kontroli i jak pan władza dojrzy kreche na szybie to chyba ma prawo zabrac dowód rejestracyjny.Ja nie ryzykowałem szybe wymieniłem.

Napisano

> Witam

> A czy czsem jak policja zatrzyma do kontroli i jak pan władza dojrzy

> kreche na szybie to chyba ma prawo zabrac dowód rejestracyjny.Ja

> nie ryzykowałem szybe wymieniłem.

Z tego co mi wiadomo, szyba musi być pęknięta na wylot smile.gif Jeśli ma pękniecie "do folii" to bezproblemowo sie to łata u speca, a pałki raczej sienie czepią. Przecie nie beda patrzec jak głęboka rysa, tylko ewentualnie przejedzie palcem z jednej i drugiej strony.

Głowy jednak nie daje, teraz za dziurkę w tłumiku tylko czekaja zeby zabrac DR.

Napisano

> Głowy jednak nie daje, teraz za dziurkę w tłumiku tylko czekaja zeby

> zabrac DR.

policial.gif yhm yhm 270751858-jezyk.gif wyluzujcie nie jest tak zle

pozdro

Napisano

> Wydaje mi sie ze nie za mocne sa szyby

> w astrach maly kamyczek i juz odprysk

pewnie trafiały się jakie feralne partie szybek albo ogólnie w oplach są słabe.

nawet ostatnio kolega jechał za ciężarówką wektrą B z `96r i dostał strzała kamieniem. na szczęście się nie rozleciała ale nadaje się tylko do wymiany...

Napisano

hhhmmm, ja tez mam 2 male odpryski pod prawa wycieraczka i w okolicach lusterka, nawet nie wiem kiedy sie to pojawiło, narazie sie nie powiekszaja pekniecia... ciekawe ile tak orientacyjnie moze kosztowac naprawa?

Napisano

hmm nie wiem jak z peknieciami i dowodem ale mi kiedys policial.gif przyczepili sie do brudnych szyb zalezy na kogo sie trafi

Napisano

> Jak w temacie... wracałem sobie wczoraj do domu wieczorową porą i na

> jakimś dołku usłyszałem BUM. Na szybie pomiędzy wycieraczkami

> pojawiła się paskudna rysa o długości około 7 cm. Wszysko to

> siakieś dziwne/tajemnicze i niewytłumaczalne bo odprysków na

> szybie zadnych nie stwierdziłem .

> Obdzwnoniłem lokalne warsztaty, przyjemnosc wymiany szyby to 300 zł,

> jedyne.... No i jak będę chciał kiedyś Asterkę sprzedać to

> kupujący powie, że bita, bo szyby z róznych lat...Ehh życie

> No wyżaliłem się i trochę mi lepiej... Trzeba będzie dzisiaj smutek w

> utopić...

Mam to samo tyle że ja dostałem kamieniem czy kawałkiem asfaltu wielkości pieści z pod koła TIR,a dzisiaj rano. Koszt wymiany szyby 365 zeta. sciana.gif

Napisano

> zrób zdjęcie pękniętej szyby , zawsze to będzie jakiś dowód dlaczego

> była wymieniana

dokladnie, zapodaj fotke

Napisano
  • Autor

Fotken się zrobiły... smile.gif

Niestety szyba pójdzie do wymiany, bo rysa zrobiła się już wielka jak kanion kolorado wrrr.gif Nie wiem, czy jakieś naprężenia karoserii czy zmowa złych bogów, ale w ciągu 2 dni z paru cm rysy zrobiło się to co widać.... furious.gif

Nie wiem jak wkleić zdjęcie, żeby było widoczne od razu, dlatego jest z załaczniku smile.gif

post-52854-14352479593937_thumb.jpg

Napisano

> Nie wiem jak wkleić zdjęcie, żeby było widoczne od razu, dlatego jest

> z załaczniku

Otwierasz załacznik, kopiujesz jego URL, klikasz edycje posta, ze skrótów UBB wybierasz obrazek, wklejasz skopiowany URL i ok zatwierdzasz edycje posta i masz obrazek w poscie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.