Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wgnioty od drzwi - jak to ugryźć

Featured Replies

Napisano

Wczoraj osoba parkująca obok mnie poobijała mi auto swoimi dzwiami przednimi i tylnymi angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Zobaczyłem dopiero przedchwilą - co do pewności to 100% bo wczesniej myłem auto i tego nie było angryfire.gif

Jak to ugryźć jak przyjade po pracy to uderzyć do tej osoby czy jakoś naczej ?? Miał ktoś podobną sytuacje ??

Odpowiedzi typu "olać to auto służy do jazdy" darujcie sobie no.gif

Straty otarcie na dzwiach ( zapasowane prawie nie widać - ale w końcu i tak po myci będzie widac ) oraz wgiot na błotniku angryfire.gif

Napisano

Jeżeli masz pewność to z nim pogadaj, aby był gotowy pokryc fakture. Ja bedzie ściemniał zrób mu to samo. Bedzie zadowolony zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ale co mi to da że zrobie tej osobie to samo ( mam tylko jedną pare dzwi hehe.gif ) , normalnie pad.gif że nikt nie szanuje czudzego angryfire.gif

Napisano

> Ale co mi to da że zrobie tej osobie to samo ( mam tylko jedną pare

> dzwi ) , normalnie że nikt nie szanuje czudzego

To mu powiedz że wezwiesz policje.

Napisano
  • Autor

Tylko jak to teraz udowodnić o to mi chodzi itp itd.

Normalnie sie angryfire.gif jak to zobaczyłem , ładnie sobie zapastowałem to na dziwach i ucieszony że prawie nic się nie stało zerknołem na błotnik a tam wgniot punktowy angryfire.gif

Napisano

Miałem w pracy podobną sytuację.

skończyło się na flaszce.

Napisano

Sytuację miałem podobną, obok zaparkowała terenówka i ...wiadomo. Nie widziałem tego, ale uszkodzenie pasowało idealnie. Wezwałem busted.gif to mi powiedzieli na miejscu, że albo sie dogadywać, albo sąd cywilny, bo pojazdy nie były w ruchu i no.gif

Wynegocjowałem 80 pln "odszkodowania" płaconego w 2 ratach i od 2 lat patrzę na to wgniecenie przy wsiadaniu pad.gif

Napisano

zaparkoj w tym samym miejscu obok niego cfaniaczek.gif i powiedz ze to przedchwilka sie stalo moze lyknie wala

Napisano

idziesz i mówisz co & jak.

Płaci za to albo wzywasz policję. I masz gdzieś czy pojazd był w ruchu czy nie - jest zniszczenie mienia.

Napisano
  • Autor

Dziś podejde do tej osoby i zapytam się czy chciałaby mnie o czymś poinformować w związku z wczorajszym wieczornym parkowaniem biglaugh.gif

Jak nie to ja ją poinformuje że w niedługim czasie może spodziewać się faktury za powstałe szkody biglaugh.gif

Napisano

> zaparkoj w tym samym miejscu obok niego i powiedz ze to

> przedchwilka sie stalo moze lyknie wala

sick.gif

A potem go zabij bo to szkodnik jest...

A Tobie by się podobało łykanie wała?

Napisano

> Dziś podejde do tej osoby i zapytam się czy chciałaby mnie o czymś

> poinformować w związku z wczorajszym wieczornym parkowaniem

> Jak nie to ja ją poinformuje że w niedługim czasie może spodziewać

> się faktury za powstałe szkody

tutaj masz podobny temat, sam sie kiedys podobnie wpieniłem wink.gif

Napisano

> Wczoraj osoba parkująca obok mnie poobijała mi auto swoimi dzwiami

> przednimi i tylnymi

Podejdź na spokojnie i powiedz co się stało, powiedz też ,że widziałeś zdarzenie. Dogadajcie się co do wyrównania szkody.

Napisano

> zrób mu to samo.

> I co to da ???

Właśnie, mnie ostatnio też jakiś bałwan na osiedlu obił drzwi angryfire.gif, sam lakier odprysł. Pomalowałem to zaprawką i jeżdże dalej drive.gif I tak nie dowiem się kto to, bo aut u mnie po horyzont.

Napisano

> zrób mu to samo.

> I co to da ???

to że będzie równie szczęśliwy. Nie łap mnie za słówka bo to wyjscie ostateczne jeżeli nie bedzie chciał pokryc kosztów naprawy. Kara musi być.

Napisano

> Sytuację miałem podobną, obok zaparkowała terenówka i ...wiadomo. Nie

> widziałem tego, ale uszkodzenie pasowało idealnie. Wezwałem to

> mi powiedzieli na miejscu, że albo sie dogadywać, albo sąd

> cywilny, bo pojazdy nie były w ruchu i

> Wynegocjowałem 80 pln "odszkodowania" płaconego w 2 ratach i od 2 lat

> patrzę na to wgniecenie przy wsiadaniu

icon_eek.gifhahaha.gif

szkoda przy wsiadaniu /wysiadnaiu na parkingu podlega TAKIM SAMYM zasadom jak kolizja na ulicy w ruchu!! waytogo.gif

Napisano

> nie bedzie chciał pokryc kosztów naprawy.

Prawie na pewno nie będzie chciał hmm.gif - jeśli na parkingu nie ma kamery, to sprawa jest praktycznie nie do udowodnienia ("to nie ja", "tak już było", itd.).

Inna sprawa, że jeśli parkuje się z innymi autami drzwi w drzwi, to pionowe wgnioty na bokach tak czy inaczej będą - i w większości przypadków i tak nie będzie wiadomo, kto jest sprawcą zlosnik.gif To po prostu codzienność - i tyle. Można dużo mówić o poszanowaniu cudzej własności, uwadze przy wsiadaniu, itp, itd. - ale jesli parkuje się drzwi w drzwi z autami, to wgnioty na bokach się pojawią, to jest pewnik.

Jeśli komuś takie wgnioty przeszkadzają, to powinien po prostu nie parkować obok innych aut, tak samo jak ktoś, komu przeszkadza np. to, że jego auto zmoknie, nie powinien parkować pod gołym niebem, itd.

Napisano

> szkoda przy wsiadaniu /wysiadnaiu na parkingu podlega TAKIM SAMYM zasadom jak kolizja na ulicy w ruchu!!

To prawo można nawet wskazać paluszkiem w ustawie o ubezpieczeniach obowiązkowych ok.gif

Quote:

Za szkodę powstałą w związku z ruchem pojazdu mechanicznego uważa się również szkodę powstałą (...) przy wsiadaniu do pojazdu mechanicznego i wysiadaniu z niego;

Napisano

Więc nic nie stoi na przeszkodzie aby podziekować delikwentowi w ten sam sposób. Oko za oko, ząb za ząb zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Pani mówi że nie ma problemu bo to auto firmowe hehe.gif ciekawe co na to jej szef pewnie nie będzie zadowolony i może uda się cos wyrwać $$ biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.