Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skóra na kierownicę

Featured Replies

Napisano

> Witam, czy ktoś się w to bawił. Zastanawiam się nad założeniem

> http://moto.allegro.pl/item185204436_pokrowiec_na_kierownice_skora_z_1_kawalka_promo.html

> Czy to wogóle fajnie wygląda.

> A jak ktoś to zakładał wrzućcie foty.

> Pozdrawiam

Mam coś takiego. Fajnie się trzyma kiere.

Tyle że (chyba od słońca i temperatury) sporo już mi się złuszczyło wierzchniej warstwy.

Napisano

> http://moto.allegro.pl/item185204436_pokrowiec_na_kierownice_skora_z_1_kawalka_promo.html

> Pozdrawiam

Mi coś takiego ojciec zrobił z matowej skóry. Świetnie się trzyma kierownicę, ale po pewnym czasie musiałem zdjęć i naciągnąć jeszcze raz. Ważne żeby dobrze naciągnąć, żeby ten kondon się nie ruszał na kierownicy.

Napisano

> Rzeczywiście nieźle wygląda na zdjęciach, chyba też się skuszę

tez bym sobie zamówił z tym ze dał bym to komus do obszycia, i teraz kwestia czy jakas krawcowa by sie tego podjęła i za ile? grinser006.gif

bo liczył bym na to ze by to lepiej zrobiła niz ja z moimi lewymi rekami do owych sparw 893goodvibes.gif

Napisano

> tez bym sobie zamówił z tym ze dał bym to komus do obszycia, i teraz

> kwestia czy jakas krawcowa by sie tego podjęła i za ile?

> bo liczył bym na to ze by to lepiej zrobiła niz ja z moimi lewymi

> rekami do owych sparw

Tego się nie szyje. Tam są otwory i jest do tego sznurek.

Trzeb atylko tą skóre naciągnąć na kierę i poprzeplatać tym sznurkiem. Na końcu zawiąząc i tyle.

Napisano

No to ja trochę napsioczę grinser006.gif. Jeżeli już kolega chce kupić pokrowiec na kierownicę to ze skóry a nie "skóry", która jest na tej aukcji. Ta jest prawdopodobnie sztuczna. Ja mam w tej chwili pokrowiec dwukolorowy (niebiesko-czarny) od Jacky'ego, za którego dałem 100 PLN. Kiedyś miałem właśnie taki tani pokrowiec chyba za 35 PLN, po 2 miesiącach go wywaliłem, bo nie dość, że się starł do jeszcze zaczęły mi się łapska po nim ślizgać, nie mówiąc już o jego wyglądzie. Ten co mam teraz użytkuję już od 2 lat i nic się z nim nie dzieje i naprawdę spełnia swoją rolę. Co do obszycia, to swój sam sszywałem wyszło, naprawdę nieźle, trzeba mieć tylko trochę cierpliwości.

Napisano
  • Autor

Jak ktoś ma to zapodajcie zdjęcie. Jak to wygląda po 6 miesiącach uzytkowania.

Napisano

> Jak ktoś ma to zapodajcie zdjęcie. Jak to wygląda po 6 miesiącach

> uzytkowania.

===================

Jutro ci pokaże po 2 latach użytkowania wink.gif skóra jak nówka .

Napisano

panowie ta skorka jest moim zdaniem troszki nie do tego autka , po drugi jak kolega pisz e wyzej dac 100 zeta za skorzana jackiego kto by tak przepłacał.

w zalaczniku jest zdjecie mojej wczesniejszej skorki na kierownice koszt 30 zeta na allegro + przesyłka 8 i obszywanie w własnym zakresie . A i co najwazniejsze mierzy sie kierownice dokładnie wysyla dane do kolegi i szyje dokladnie do kierownicy co daje dobrze naciagnieta skórke. Przy podawaniu wymiarów kierownicy donbrze jest podac o 1-1,5 cm krótszy wymiar i od 0,5- 0,7 mm weższa na obwodzie bo to mozna zawsze naciągnąć

Naprawde poszukacje na allegr takich gosci co szyja a bedziecie bardziej zadowolnei cool.gifcool.gif

przykładowe linki i zdjecie mojej w zalaczniku smile.gif

http://moto.allegro.pl/item185321316_pokrowiec_na_kierownice_prawdziwa_skora_nowa.html

post-30860-14352481832121_thumb.jpg

Napisano

> Pozdrawiam

witam.obszywałem miesiąc temu kierownice skórą z aukcji

http://moto.allegro.pl/item187023370_skorzany_pokrowiec_na_kierownice_wszystkie_auta.html

wyszło super i wcale nie trzeba sie bardzo nameczyć .ważne jest by skóra była obszyta z obu stron tak jak na aukcji,wtedy dołaczoną nicia przeplata sie i zszywa pokrowiec.cała operacja trwała 1.5 godz,postaram się wieczorem zapodać foty.pozdr.

Napisano

> Mam coś takiego. Fajnie się trzyma kiere.

> Tyle że (chyba od słońca i temperatury) sporo już mi się złuszczyło

> wierzchniej warstwy.

A jak z naciąganiem skóry na kiere w miejscu gzie są takie wypustki na kciuki (nie wiem jak to wytłumaczyć - mam nadzieje że wiadomo o co chodzi).

Czy nie marszczy się itp

Napisano

U siebie mam skórzany pokrowiec firmy Jacky . Mam go od chyba 4 lat , nic się nie łuszczy , nie ściera się itd . Jest super . Polecam więc tę firmę , trzeba wybrać model dedykowany do do danego auta (do F-ki są na pewno) i co najważniejsze - trzeba odpowiednio go zamocować odpowiednim szwem . Wzór szwu widziałem na kąciku Lanosa - gdzieś tam jest pokazany idea.gif . Tylko ten szew zapewni wygląd pokrowca - jak z fabryki

Napisano

> Wzór szwu widziałem na kąciku

> Lanosa - gdzieś tam jest pokazany .

Kurna, miałem te obrazki i opis u siebie, ale nie mogę znaleść. Chyba czas na porządki na dysku zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> A jak z naciąganiem skóry na kiere w miejscu gzie są takie wypustki

> na kciuki (nie wiem jak to wytłumaczyć - mam nadzieje że wiadomo

> o co chodzi).

> Czy nie marszczy się itp

=========================

Te wypustki na kciuki ( jak to określiłes ) powinieneś je wyczuć pod skórą .Ja je wyczuwam ,tak jakby była bez skory.

Napisano

> po drugi jak kolega pisz e wyzej dac 100 zeta za

> skorzana jackiego kto by tak przepłacał.

Kolega chyba nie zna powiedzenia "co jest tanie to jest drogie". Wolę kupić drożej pokrowiec z prawdziwej skóry, który będę miał na lata, a nie imitację skóry, która będzie do wyrzucenia po pół roku. Widzę, że kolega Vaz2110 też ma skórkę ze stajni Jacky i sobie chwali grinser006.gif.

Napisano

> Kolega chyba nie zna powiedzenia "co jest tanie to jest drogie". Wolę

> kupić drożej pokrowiec z prawdziwej skóry, który będę miał na

> lata, a nie imitację skóry, która będzie do wyrzucenia po pół

> roku. Widzę, że kolega Vaz2110 też ma skórkę ze stajni Jacky i

> sobie chwali .

swój kupowałem po 30 PLN hmm.gif

Jakość naprawdę dobra . Jedyne co mógłbym poprawić to szew . U siebie szyłem jak umiałem i wyszło jakoś tak :

///////// Natomiast szew ze strony lanosa dopasowuje brzegi skóry tak XXXXXXXXXXX

Napisano

tak tak tylko ja taka w jednej astrze mialem skorke takową rok i nic sie nie stało a w sprinterze mam juz 2 lata a wiadomo ze dostawczymi sie jezdzi wiecej niz osobowymi i tez nic sie nie dzieje

I pozatym to nie jest imitacja skóry tylko 100% skóra jesli juz coś a to co drogie to ne znaczy z e nie moz e byc lepsze i tańsze zawsze sa 2 końce czegoś

Napisano

> swój kupowałem po 30 PLN

Tylko, że mój był robiony na zamówienie, jak już wcześniej wspominałem jest dwukolorowy (niebiesko-czarny), ale nawet za czarne z jednego kawałka skóry krzyczeli po 70 PLN. Kurna to może w Kraku tak drogo jest?

Napisano

Kupilem na gieldzie pokrowiec za 30zl. Obszylem i prowadzi sie auto calkiem inaczej smile.gif Co prawda uztykuje dopiero niecaly miesiac ale jest ok. Jedyne co musze zrobic, to poprawic szew cienka nicia, zeby wygladalo jak fabryka. Juz robilem do tego przymiarki i wygladalo bardzo dobrze.

Napisano

Witam.

Mam taki pokrowiec na kierownicę. Jakość pokrowca wg mnie jest super. Posiada dziurki na sznurek. Jedna ja zszyłem go nicią. Wygląda znacznie lepiej niż złączenie sznurkiem. Szkoda tylko, że widać trochę dziurki na sznurek. Ogólnie jednak super.

Pozdrawiam

Napisano

> Pozdrawiam

A ja mam skórkę na kierze i to oryginalną grinser006.gif

278797864-5.JPG

post-78474-14352481861698_thumb.jpg

Napisano

Witam.

Właśnie mam zamiar kupić taką skórę na kierownicę - tylko mam dodatkowy problem,bo w mojej kierownicy brakuje jednego z dwóch osadzonych na ramionach"owalnego prostokącika" z wizerunkiem trąbki.Może ktoś z Kącikowiczów wie,gdzie można nabyć coś takiego lub czym to zastąpiś żeby elegancko wyglądało.Pozdrawiam Mirek

Napisano

> Może ktoś z Kącikowiczów wie,gdzie można nabyć coś

> takiego lub czym to zastąpiś żeby elegancko wyglądało.

A pisaliśmy o tym jakiś czas temu. Było parę pomysłów. Jakbyś tak sięgnął do szukajki to pewnie byś znalazł wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> A pisaliśmy o tym jakiś czas temu. Było parę pomysłów. Jakbyś tak

> sięgnął do szukajki to pewnie byś znalazł

> Pozdroofka

Dzięki za podpowiedż -faktycznie od tego jest przecież wyszukiwarka.Owszem znalazłem temat ,ale konkretnej i załatwiającej sprawę na 100% wypowiedzi nie było - więc niedosyt pozostał.Mirek

Napisano

> Pozdrawiam

Za pierwszym razem kupilem wlasnie taka skórke jak w Twoim linku. WYglądem identyczna - ale u kogoś innego. Złącza grube są i pod ręką mocno wyczuwalne (niewygodne)

Skóra słaba, przy naciąganiu czasem się nadrywała. Na słońcu po pół roku zaczęła się łuszczyć i sie sypała. Poszła do śmieci.

Za drugim razem kupiłem tą: http://moto.allegro.pl/item187023370_skorzany_pokrowiec_na_kierownice_wszystkie_auta.html

(ktos pare postów wcześniej też ten link podał)

Ten allegrowicz ma super skórkę: bardzo mocna i wytrzymała. Jeżdźę już na niej prawie rok i jest JAK NOWA!

Nie ma żadnych zgrubień, nic sie nie rozwala, nic nie łuszczy....po prostu cacy.

Polecam bardzo. Bez skóry jeździło się tragicznie, kierownica się strasznie nagrzewała w gorące dni. A ze skórką...jest tak jak ma być smile.gif

Napisano

> Za drugim razem kupiłem tą:

> http://moto.allegro.pl/item187023370_skorzany_pokrowiec_na_kierownice_wszystkie_auta.html

> (ktos pare postów wcześniej też ten link podał)

> Ten allegrowicz ma super skórkę: bardzo mocna i wytrzymała. Jeżdźę

> już na niej prawie rok i jest JAK NOWA!

To moj link moj cool.gif i tez pipieram i potwierdzam to co piszesz hej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.