Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dacia logan czy albea

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Mam dylemat co wybrać - Dacię logan w disel czy alba

> Oba auta nowe - w najbogatszych wersjach

> Pozdrawiam

> Piotr

Ja z tych dwóch samochodów wybrał bym taczke logan, z dwóch powodów koszty zakupu i przestronność wnętrza (znaczy tak bardziej po prawdzie wybrałbym ją w wersji MPV z silnikiem 1.6 16V, a potem zastanawiał się nad wsadzeniem tam sekwencji LPG Wygląd wnętrza to zdecydowanie fiat (w daczka jest wyjątkowo ohydna w środku), ale cena i przestronność to rekompensuje (zależy kto ma jakie priorytety), w każdym razie za takie wyposażenie jakie oferuje Logan w wersji najbogatszej nie kupi się w tej cenie innego samochodu o tak przestronnym wnętrzu, ale to już w zależności co kto lubi

Napisano

A może Dacia MCV ? Ceny: 1,4 75 KM Access - 34 150 zł; 5 miejsc Ambiance 1,4 - 37 650 zł; 1,6 - 39 150 zł; 1,5 dCI - 43 850 zł; 7 miejsc Ambiance - 1,6 - 40 750 zł; 1,5 dCI - 45 450 zł; 5 miejsc Laureate - 1,4 - 39 550 zł, 1,6 - 41 050 zł; 1,6 16V - 43 550 zł; 1,5 dCI - 45 750 zł; 7 miejsc - 1,6 - 42 850 zł; 1,6 16V - 45 350 zł i 1,5 dCI - 47 550 zł.

Wygląda całkiem całkiem.

Napisano

> Witam

> Mam dylemat co wybrać - Dacię logan w disel czy alba

> Oba auta nowe - w najbogatszych wersjach

> Pozdrawiam

> Piotr

ja brałbym albene.

dacia - źle się kojarzy z przed lat, fakt, że to teraz reno robi i wszystkie podzespoły daje, ale środek auta wygląda wg mnie totalnie kaszaniasto. Z kolei albena fiat, który od kilku lat podnosi jakość co jest plusem, marka lepiej notowana niż dacia, wydaje mi się, że troche lepiej wykonana jest i dlatego byłbym skłonny do albeny. Generalnie oba samochody robione po "biedne" rynki, więc wykonaie gorsze od porównywalnych (myśle punto we fiacie, bo dacia nie ma odpowiednika) modeli. Zadna rewelka, ale to fiat się specjalizuje w takich autach więc dla niego +. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam

Napisano

> ja brałbym albene.

> dacia - źle się kojarzy z przed lat,

Miałem Dacią 1310. Oprócz korozji dosyć mocno atakującej nadwozie, złego słowa nie mogę powiedzieć.

Bardzo komfortowe zawieszenie, wygodna, silnik poezja (porównują np do fiata 125)

Ekonomika w trasie 7,5l/100km

Nigdy nie zawiodła w trasie, przejechałem nią ponad 50tyś km.

Banalnie prosta w naprawie.

Napisano

> Miałem Dacią 1310. Oprócz korozji dosyć mocno atakującej nadwozie,

> złego słowa nie mogę powiedzieć.

> Bardzo komfortowe zawieszenie, wygodna, silnik poezja (porównują np

> do fiata 125)

> Ekonomika w trasie 7,5l/100km

> Nigdy nie zawiodła w trasie, przejechałem nią ponad 50tyś km.

> Banalnie prosta w naprawie.

Potwierdzam te słowa. Pierwszy mój samochód to Dacia 1310 z 1981r z silnikiem Renault. Przejechałem tym samochodem ponad 40kkm i nigdy mnie nie zawiódł. Gdyby nie korozja podwozia jeszcze kilka lat bym pojeździł tym samochodem. Bardzo wygodnie się jeździło, kanapa z tyłu super wygodna, silnik dobry i w miarę mało palił, jedynie to skrzynia 4 mogła być zmieniona na 5 i było by całkiem dobrze.

Napisano

Dacia nie ma wyglądu , ale jest bardzo wygodna i ekonomiczna waytogo.gif

Napisano

> Dacia nie ma wyglądu , ale jest bardzo wygodna i ekonomiczna

ekonomiczna?

oba silniki 8v jarają jak na dzisiejsze czasy naprawdę dużo

Napisano

> ekonomiczna?

> oba silniki 8v jarają jak na dzisiejsze czasy naprawdę dużo

1,4 po miescie pali mi 8,5 litra gazu swiety.gif

Napisano

> Dacia nie ma wyglądu ,

Jak nie ma jak ma.

> ale jest bardzo wygodna i ekonomiczna

Potwierdzam.

dacia.jpg

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> Radze odbyc jazdy próbne. Mialem "przyjemność" takowej w loganie 1.6.

>

8V czy 16 V?

Delco

Napisano

> Jak nie ma jak ma.

> Potwierdzam.

Niby też Dacia wink.gif

Napisano

tak sobie troche poczytalem wydawalo mi sie ze przez te pare alt emocje opadna, szczegolnie u fanow ulicznego lansu.. w sejach smile.gif

a tak serio

to logan jest wyborem zdecydowanie lepszych - choc kupowanie najdrozszej wersji taniego auta jest malo sensowne - logan 30000-37000) jest ok jak bym mial wiecej pieniedzy poszukal bym innego auta...

1. logan ma dci

2. logan to nowoczesny i tani w uzytkowaniu samochod - dla przykladu dzis robilem przeglad 30.000 w ASo cena 400zl z olejem elf 5w40 swiecami filtrami itp.. porownaj to z aso fiata...

przez 2 lata bez mala zainwestowalem poza przeglaadami tylko w 2 zarowki h4 za cale 8,50sztuka..

3. dacia jest malo awaryjna calkiem niedawno jakas francuska gazeta opublikowala taki ranking z ich rynku (tam loganow sprzedaja jakies 20.000 rocznie) i logan byl w pierwszej 3ce swojej klasy

4. sa logany z fabrycznym lpg - jak ktos nie lubi ropy, na razie od kwietnia tylko w rumuni ale byc moze niebawem tez w pl - dla wszstkich rodzaja benzynowych silnikow loganow..

Napisano

> 4. sa logany z fabrycznym lpg - jak ktos nie lubi ropy, na razie od

> kwietnia tylko w rumuni ale byc moze niebawem tez w pl - dla

> wszstkich rodzaja benzynowych silnikow loganow..

Tylko kupować smile.gif 1.6 16V z eLPeDżi to i tanio, i dynamicznie. Byleby tylko zbiornik w kole smile.gif

Napisano

> 4. sa logany z fabrycznym lpg - jak ktos nie lubi ropy,

Ja bym może i lubił ale po

1. 65 KM to IMO trochę zamało np do holowania przyczepy kampingowej

2. Jakoś nie do końca ufał połączniu polskie paliwo + wtryski renaulta

Delco

Napisano

> Tylko kupować 1.6 16V z eLPeDżi to i tanio, i dynamicznie. Byleby

> tylko zbiornik w kole

Chyba to bedzie odrobineczke bardziej skomplikowane bo nie wiem czy Logan nie ma koła pod spodem.

Delco

Napisano

> Chyba to bedzie odrobineczke bardziej skomplikowane bo nie wiem czy

> Logan nie ma koła pod spodem.

> Delco

pamiętam tą powyginaną wykładzinę w bagażniku bez żadnego utwardzenia nad kołem zapasowym grinser006.gif więc zapas jest raczej normalnie

Napisano

> pamiętam tą powyginaną wykładzinę w bagażniku bez żadnego utwardzenia

> nad kołem zapasowym więc zapas jest raczej normalnie

Jest Normalnie waytogo.gifGaz wchodzi do bagażnika waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.