Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotoradary nie rozwiążą problemu [EDIT]

Featured Replies

Napisano

...wyscig szczurów z pracy przenosi się i na ulicę niestety oslabiony.gif Podobnych akcji jak Ty doświadczam codziennie...moze dlatego ze poruszamy się czasami tymi samymi drogami zlosnik.gif. Jak widze jakie manewry wykonują ludzie , żeby zaoszczędzić dosłownie kilka sekund ryzykując często czyimś zdrowiem (bo już kit z ich autami) to aż mnie świerzbi żeby się zatrzymać i przemówić do rozsadku angryfire.giftuk.gif ale tak to bym stracił pół dnia na użeranie się z debilami angryfire.gif

Napisano

> Kiedyś bany leciały za to, ale poza jednym miastem na w nie

> zauważyłem

> aż takiej ilości chamstwa. Nie wiem czy to o tym mieście piszesz

> Bezkarność to pierwszy problem - pewna ilość aut w policjantów cywilu

Mieszkałem w Warszawie i niestety potwierdzam, ciągłe chamstwo na drodze i bezczelne łamanie przepisów co chwilę no.gif. Żeby się nikt nie czepiał- nie mówię, że to byli warszawiacy. Problem IMO jest w dużym natężeniu ruchu a możliwości wyłapywania łamiących przepisy niewielkie. No i przez to w tym mieście chyba najlepiej widać działanie powiedzenia "kupą mości panowie". Nawet jak jednego złapią to dwudziestu pojedzie bo się udało crazy.gif

Napisano

> PS Imho poważnym problemem jest to, że główna idea jaka przyświeca

> naszej Policji to dojenie kasy z kierowców, a nie poprawa

> bezpieczeństwa.

Bo niestety policja jest od wyników finansowych a od poprawy bezpieczeństwa są ograniczenia i zakazy sick.gif

Napisano

> Bo niestety policja jest od wyników finansowych a od poprawy

> bezpieczeństwa są ograniczenia i zakazy

Poprawa idzie.Mają być zamontowane kamery w różnych miejscach i rejestrować wykroczenia rozliczane przez Policję i Straż Miejską.Problemem jest to,że w tym chorym kraju ukarać ze zdjęcia jest bardzo trudno i trwa to czasem bardzo długo.Poświadczają to wypowiedzi na tym forum przez niektórych cwaniaków.Są całe poradniki,jak uchronić się przed odpowiedzialnością.Trzeba zacząć od swojego podwórka.Nieuchronność kary w polskim systemie karnym to na chwilę obecną fikcja,ale za ok.30 lat kultura polskiego kierowcy powinna się poprawić

Napisano

> pewnie zaraz będzie, że ja nie z warszawy ale - co to jest górka

> kielbasiana??

Sądząc z opisu "ełka", chodzi najprawdopodobniej o tę "Górkę Kiełbasianą" zlosnik.gif

A teraz na poważnie:

wlot do Wawy z Łomianek, przed skrętem na cmentarz Wólka jest górka na której stoi (stał?) barek. Jest tam pobocze którym tną cwaniaczki sick.gif

Napisano

> no przeciez to sami rodowici warszawiacy po wawie jezdza. Jak mnie

> ffffqrfia skrecanie z innych pasow .........

Chyba że skręcają w lewo na rondzie ze światłami i tak się ustawiają że prawy pas (po skręcie) pozostaje pusty, bo ktoś chce się koniecznie dostać od razu na środkowy albo lewy i blokuje tych co czekają z tyłu.

Napisano

Trzeba wreszcie wybudować w tym kraju porządne drogi, ulice, ekspresówki, autostrady i obwodnice. smile.gif

Napisano

Mnie też szlag trafia, jak cwaniaczki jeszcze przed górką, gdy tylko zacznie się asfaltowy pas awaryjny, zaczynają objeżdżać inne "sieroty", które poslusznie stoją w korku. Ale..... kiedyś moja koleżanka to fajnie podsumowała - "Tacy jak oni zmniejszają korek." W sumie tak, ale pod warunkiem, że skręcają w Woycickiego.

Z tego, co pamiętam, to policje widziałem tak może ze dwa razy - a jeżdżę tamtędy niemal codziennie.

Kłopotem w tym miejscu sa światła. Najpierw te na Woycickiego, potem te kolejne, potem przed samym rozjazdem. Ale niestety, zlikwidować się ich nie da, chociaż jakby zastąpić te 3 światła jednym dobrym wiaduktem + pasami do rozpędzania się, to niewykluczone, że byłoby lepiej.

Pozdroofka

Bartek.

Napisano

ale karanie nic nie da. na ilu skrzyzowaniach ustawisz radiowozy? przez ile dni? nawet jak wylapia- to za zajecie pasa dla autobusu, czy inny nieprawidlowy manewr kary sa nizsze niz za przekroczenie predkosci. Co to jest raz na jakis czas zabulic 100- jezeli codziennie omijasz w ten sposob 3-4 polgodzinne lub godzinne korki? toz to brzmi tak zachecajaco ze mozna nazwac to abonamentem...

dlatego imho powinni w KD przewidziec zupelnie nowe wykroczenie pod tytulem "nie stosowanie sie do zasad ruchu drogowego mające na celu ominięcie utrudnień w ruchu przez oszukanie innych uzytkownikow drogi" albo "za szczególne chamstwo na drodze" i taryfikator moglby przewidywac kary w wys. 2-5tys. pln.

pomysl oprocz wzgledow juz wspomnianych przez przedmowce motywuje dodatkowym aspektem- niektorym oszukiwanym stojacym w korkach wzrasta zdenerwowanie i sami zaczynaja prowadzic bardziej nerwowo powodujac nierzadko zagrozenie na drodze.

a swoja droga jakby ustalic tak wysokie kary- to policjanci juz niechetnie bawiliby sie w radary- tylko pilnowali skrzyzowan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.