Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpanie przy małej ilości paliwa

Featured Replies

Napisano

Panowie, może ktoś potrafi pomóc

Gdy w zbiornikuznajduje się około 10-12 litrów benzyny, samochodzik dostaje małpiego rozumu - na wolnych obrotach chodzi i wkręca się na wyższe na postoju, natomiast w trakcie jazdy chwile jedzie dobrze, by po jakimś czasie (różnym) zacząć szarpać, za chwilę przechodzi mu czkawka, później znów to samo, gorzej jest gdy jedzie się pod górkę lub mocno wciska gaz, czasami pomaga zdjęcie nogi z pedału lub zmiana biegu.

Auto zostaje całkowicie uleczone po wizycie na stacji benzynowej, aż do chwili, gdy strzałka paliwa spadnie do ostatniej kreski później znów to samo.

Na razie testowałem jazdę bez korka wlewu paliwa, ale nie pomogło, więc chyba nie jest to zapowietrzanie się zbiornika.

Za wszelkie sugestie z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

> Panowie, może ktoś potrafi pomóc

> Gdy w zbiornikuznajduje się około 10-12 litrów benzyny, samochodzik

> dostaje małpiego rozumu - na wolnych obrotach chodzi i wkręca

> się na wyższe na postoju, natomiast w trakcie jazdy chwile

> jedzie dobrze, by po jakimś czasie (różnym) zacząć szarpać, za

> chwilę przechodzi mu czkawka, później znów to samo, gorzej jest

> gdy jedzie się pod górkę lub mocno wciska gaz, czasami pomaga

> zdjęcie nogi z pedału lub zmiana biegu.

> Auto zostaje całkowicie uleczone po wizycie na stacji benzynowej, aż

> do chwili, gdy strzałka paliwa spadnie do ostatniej kreski

> później znów to samo.

> Na razie testowałem jazdę bez korka wlewu paliwa, ale nie pomogło,

> więc chyba nie jest to zapowietrzanie się zbiornika.

> Za wszelkie sugestie z góry dziękuję i pozdrawiam.

czy klapke zamykajaca wlew paliwa masz dobra moze ci sie woda leje pod klapke a przez kanalik odpowadzajacy wlewa ci ja do baku ja tak mialem pomogly 2 rzeczy 1 wlac denaturatu z 100 ml do baku 2 naprawic klapke do porzadku:D

Napisano

> Panowie, może ktoś potrafi pomóc

> Gdy w zbiornikuznajduje się około 10-12 litrów benzyny, samochodzik

> dostaje małpiego rozumu - na wolnych obrotach chodzi i wkręca

> się na wyższe na postoju, natomiast w trakcie jazdy chwile

> jedzie dobrze, by po jakimś czasie (różnym) zacząć szarpać, za

> chwilę przechodzi mu czkawka, później znów to samo, gorzej jest

> gdy jedzie się pod górkę lub mocno wciska gaz, czasami pomaga

> zdjęcie nogi z pedału lub zmiana biegu.

> Auto zostaje całkowicie uleczone po wizycie na stacji benzynowej, aż

> do chwili, gdy strzałka paliwa spadnie do ostatniej kreski

> później znów to samo.

> Na razie testowałem jazdę bez korka wlewu paliwa, ale nie pomogło,

> więc chyba nie jest to zapowietrzanie się zbiornika.

> Za wszelkie sugestie z góry dziękuję i pozdrawiam.

Musirz dostać się do pompki paliwa w baku! Najprawdopodobniej paliwo przemieszczając się po zbiorniku nie wlatuje do kosza bo jest go zbyt mało by wlało się od góry kosza pompy . Moim zdaniem sprawdz czy wężyk od powrotu do zbiornika jest ok

morze pompa nie sięga do dna zbiornika.Pzdr

Napisano
  • Autor

> czy klapke zamykajaca wlew paliwa ......

klapka i zaworek jest ok

zapomniałem wcześniej dodać, że denaturat oraz inne specjalne dodatki do paliwa nie pomagały

pewnie będzie coś z pompką

frown.gif

Napisano

Identyczne objawy miałem w Golfie kolezanki. Co prawda w Golfie pompka jest nieco inna niż u nas, ale możliwe, że awaria jest taka sama. Po wyjęciu pompki okazało się, że "rurka ssąca" jest częsciowo odłamana i paliwo jest zasysane nie smokiem (czyli z dna zbiornika) a właśnie tym przełamaniem, które było kilka centymetrów wyzej. Skutek był taki, że kiedy poziom paliwa opadał poniżej tego przełamania nie było co ssać i silnik zachowywał się tak jakby był pusty zbiornik.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

czyli w chwili wolnego czasu trzeba bedzie wymontować pompę paliwa .............

DZIĘKI

Napisano

> Identyczne objawy miałem w Golfie kolezanki.

Słynna "koleżanka od Golfa"

Kurka, Lelek, już legendy o niej krążą. Ona jest tego świadoma wink.gif?

Napisano

> Słynna "koleżanka od Golfa"

> Kurka, Lelek, już legendy o niej krążą. Ona jest tego świadoma ?

jakie legendy - przecież ona istnieje zlosnik.gif

podobnie jak nie mniej słynny golf widziałem, potwierdzam

Napisano

> Słynna "koleżanka od Golfa"

> Kurka, Lelek, już legendy o niej krążą.

Krążyłem to ja kiedy 100km od domu golf poszarpał troche i zgasł mimo, że wskazówka pokazywała ponad 1/4 zbiornika: 5 km z buta na stację benzynową po kanisterek i paliwo i spowrotem zlosnik.gif

> Ona jest tego świadoma ?

Uświadomiła się po wizycie u azji... zlosnik.gif

Pozdroofka

• 10 miesięcy później...
Napisano

Odkopuje stary watek smile.gif

Astra ma po wymianie pompy paliwa dziwne objawy:

-na postoju w miescie dwoma kołami wyżej na krawężniku po zgaszeniu nie chce odpalić można nią kręcić i to nic nie da.

-po odcholowaniu autka do mechanika gdy postała na równym odpaliła od szczała mad.gif

-pierwsza diagnoza jaką uslyszałem to że jest mało paliwa icon_eek.gif zrobiłem takie oczy bo wskaźnik pokazywał na tej pierwszej kresce czyli ok 10 litrów napewno.

-wczesniej przed wymiana pompy jeździłem nieraz do tego czerwonego pola(zegary bez obrotka) i nie działo sie nic szczególnego

-czasem jak odkręciłem korek wlewu paliwa zassało mi powietrze ale działo sie to sporadycznie...

Poradzcie coś bo strach jechać gdzieś dalej i głupio szukać miejsca na zatrzymanie w mieście zeby było równo jak na patelni....

Napisano

> Ssak za krotki??

Czyli?

Pompa po wyciągnięciu miała taki jakby niby filterek na końcu. Wymieniłem wkład pompy i założyłem nowy który był w komplecie....

Napisano

Ja niestety mam ten sam problem. Ostatnio głupia sytuacja, zjeżdżam z górki, hamuje przed światłami, a na światłach staje bez wspomagania hamulców (silnik zgasł). Nie wiem już co mam robić...pomóżcie, jeśli ktoś się uporał z tym mankamentem

Napisano

mam identyczną przypadłość... pisałem już kiedyś o tym...

zauwazyłem taką fajną rzecz.... wlałem paliwa "pod korek" i okazało się, ze paliwa wg. wskaxnika jest więcej niż być powinno.. i następna ciekaowstka.... ponad 200 kilometrów zrobionych i wskazówka nawet sie nie ruszyła z 50 L,

śmiem twierdzić, że te wszystkie przypadki mają ten sam powód, ( dodam, że wymieniona pompa paliwa na nową, filtr paliwa itp.)

pływak moi drodzy, wg mnie ( nie wiem dokładnie dopiero w środę się za to zabiorę i powiem coś więcej)

Napisano

Jeśli to się zacznie powtarzać (a pewnie zacznie) to do wymiany moduł zapłonowy pod cewką.

JanuszRally zgadzam się z kolegą Jacknn. Siorbak sięga za płytko do zbiornika wink.gif.

Grundi, pewnie konieczna będzie "korekta" kształtu ramienia pływaka waytogo.gif.

Napisano

> pływak moi drodzy,

pływak dziś został ładnie poprawiony przez znajomego mechanika bo sam nie mam czasu i po czesci warunków do tego.

Tylko zaraz musze ze szwagrem po paliwo jechać bo się wylało to co było, ku mojemu zdziwieniu ok 2litry (!) przy czym wskaźnik pokazywał na pierwsza biała kręske czyli tak około 10litrów...

Napisano

i jednak... u mnie była podobna sytuacja... dlatego prawie na pewniaka o tym pisałem...

Napisano

W moim przypadku wystarczylo wymienic rurke pokazana w załączniku. Objawy mialem identyczne jak Autor tematu. Pęknięta rurka ciagnęła powietrze. Po zatankowaniu benzyny wszystko ok do momentu kiedy znów w baku zostanie ok 12l.

pozdro

post-58554-14352496315045_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.