Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie

Featured Replies

Napisano

Jak doliczyć sie ile pali samochód? Na podstawie wskaźnika poziomu paliwa (jedna kreska u mnie to ok 2,5 l bo jak zaleje za 20zł grinser006.gifto wzrasta o 2 kreski ) wychodzi mi ze w mieście pali 9l (bez żarnego wariowania- żadne strzały ze sprzęgła itp). to na silnik 1,0 trochę kosmiczna liczba tak mi sie wydaje

Napisano

A nie łatwiej byłoby przy tankowaniu do pełna ilość iltrów zatankowanych pomnożyć razy 100 i podzielić przez ilość przejechanych kilometrów?

np. zatankowałeś 25,65 litrów a przejechałeś na tym 300km

czyli 25,56x100=2565 / 300 = 8,55 l/100km

smile.gif

Napisano
  • Autor

a żeby szybciej mniej efekt: może być tak?: zalać do pełna-przejeździć 100 i znów do pełna?

Napisano

Możesz przejeździć nawet mniej, sposób wyliczania jest zawsze taki sam smile.gif

Tyle że to i tak orientacyjne i żeby mieć jakąś miarodajną średnią musiałbyś to zrobić przynajmniej kilka razy smile.gif

Napisano
  • Autor

a jakiego rzędu wyniki otrzymują właściciele unolotow w wersji na wtrysku 1,0 ?

Napisano

> a jakiego rzędu wyniki otrzymują właściciele unolotow w wersji na

> wtrysku 1,0 ?

Na trasie kapeluszniczo jadąc w 4 osoby 5,5l latem to mój rekord. grinser006.gif Miasto/trasa (50%/50%) 6-6,5l/100. Miasto zimą od 7l wzwyż zlosnik.gif

Napisano

> Jak doliczyć sie ile pali samochód? Na podstawie wskaźnika poziomu

> paliwa (jedna kreska u mnie to ok 2,5 l bo jak zaleje za 20zł

> to wzrasta o 2 kreski ) wychodzi mi ze w mieście pali 9l

To nie jest miernik tylko wskaźnik więc WSKAZUJE przybliżona wartość, a nie służy pomiarom.

Jak chcesz sprawdzić to zrób tak jak koledzy pisali: do pełna, trochę pojeździć i znowu do pełna po czym przeprowadzić obliczenia. Procedurkę najlepiej powtórzyć kilkakrotnie.

Napisano

> wtrysku 1,0 ?

mój teraz wychla nawet 10l/100km pijak jeden

Napisano

ja siegalem rzedu 12l w miescie, trasa od zimnego silnika do zimnego okolo 1,5km, temp przy wylaczaniu 70stC

Napisano

ja mam spalanie rzedu 12l , krotki i czeste trasy 1,5km, temp nawet czasem nie dochodzi do 70st C, po regeneracji gaznika+ustawienia mieszanki przez diagnoste

Napisano

> wtrysku 1,0 ?

ja mam na gażniku i pali koło 6l/100 cykl mieszany sprawdzone kilkakrotnie

Napisano

pan gazownik mi powiedział ze w różnych punktach leją gaz z różnym ciśnieniem, może wejść więcej gazu..może wejść mniej gazu.. .. więc lać gaz na tej samej stacji i mierzyć.. jakoś tam 270751858-jezyk.gif

ja zalałem za 30 zł do pustej butli.. gaz na orlenie mi wyszedł 2,32 zł.. wlało się 13.2 litry gazu..zrobiłem 100,3 km.. i wyszło ze mi 13 żre na 100 biglaugh.gif i sie załamałem smile.gif ale to nie 1.0 na wtrysku smile.gif teraz czekam na sponsora co mi zaleje auto do pełna żeby sprawdzić ile je po regulacji 270751858-jezyk.gif tato..

Napisano

> pan gazownik mi powiedział ze w różnych punktach leją gaz z różnym

> ciśnieniem, może wejść więcej gazu..może wejść mniej gazu.. ..

> więc lać gaz na tej samej stacji i mierzyć.. jakoś tam

> ja zalałem za 30 zł do pustej butli.. gaz na orlenie mi wyszedł 2,32

> zł.. wlało się 13.2 litry gazu..zrobiłem 100,3 km.. i wyszło ze

> mi 13 żre na 100 i sie załamałem ale to nie 1.0 na wtrysku

> teraz czekam na sponsora co mi zaleje auto do pełna żeby

> sprawdzić ile je po regulacji tato..

Ja na orlenie tankuję za 2,28 i potrzeba 64 zeta by do pełna zalać czyli niewiele więcej jak drugie tyle co wydałeś.

Napisano

> Ja na orlenie tankuję za 2,28 i potrzeba 64 zeta by do pełna zalać

> czyli niewiele więcej ja drugie tyle co wydałeś.

w krakowie orleny chodzą w okolicy 2,30 (2,28-2,32) i nigdy nie wiem za ile tankuje.. 270751858-jezyk.gif (wtedy wiedizałem ze 2,32 270751858-jezyk.gif )

nie miałem drugiego tyle żeby dolać 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

2,30 -jak to ładnie brzmi, gdyby po tyle była benzyna, czyżby świat nie by by piękniejszy? grinser006.gif

Napisano

> ja mam na gażniku i pali koło 6l/100 cykl mieszany sprawdzone

> kilkakrotnie

Moje gaźnikowe 1.0 w mieście pali między 5.5l a 6.5l / 100 km spineyes.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> Moje gaźnikowe 1.0 w mieście pali między 5.5l a 6.5l / 100 km

jeździsz poniżej obrotów jałowych? icon_eek.gifhehe.gif

Napisano

> 2,30 -jak to ładnie brzmi, gdyby po tyle była benzyna, czyżby świat

> nie by by piękniejszy?

benzyna po tyle jest(albo mniej nawet)..reszta to podatki, akcyzy i kradziejstwo smile.gif

i zasmażka ..

Napisano

> To nie jest miernik tylko wskaźnik więc WSKAZUJE przybliżona wartość,

> a nie służy pomiarom.

ponadto może mieć nieliniową charakterystykę (tolerancja wykonania wskaźnika i pływaka i takie tam) i w górze skali albo w dole kreska to różna ilość paliwa

> Procedurkę najlepiej powtórzyć kilkakrotnie.

osobiście litrażuję przy każdym tankowaniu, wychodząc z założenia, że niektóre usterki mają niewątpliwie wpływ na zużycie właśnie.

Napisano

Ja w wakacje zrobiłem teścik i w trasie skład 2+2+full bagażnik wyszło około circa plus minus 5,5 l/100 km. Tak liczę, że latem 6 trzeba wlać, żeby 100-kę zrobić.

Teraz jeżdżę tylko na dłuższe trasy tzn. do pełnego zagrzania. Na krótsze np. po wsi to pomykam maluchem.

Napisano

> Moje gaźnikowe 1.0 w mieście pali między 5.5l a 6.5l / 100 km

mi tez tak wychodzi miedzy 5.5 a 6.2 tryb miejski..a trasa to 4.8 a 5.2 przy predkosci do 90 ... palacz.gif

Napisano

mój ostatnio jak mu policzyłem to 7,8L/100 wyszło a wogóle pojechałem na stację zatankowałem weszło 38,20L a zbiornik niby 38 ma tak że nie wiem może stacja oszukuje shocked.gif

Napisano

> mój ostatnio jak mu policzyłem to 7,8L/100 wyszło a wogóle pojechałem

> na stację zatankowałem weszło 38,20L a zbiornik niby 38 ma tak

> że nie wiem może stacja oszukuje

No ale Ci sie przelało 0.20l, nie przesadzaj. icon_eek.gif

Napisano

> wtrysku 1,0 ?

Link w sygnaturce smile.gif

Napisano

witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec tu napisze, mam spalanie kolo 13 l w miescie na 100 nie wiem czy to duzo, ale jak widzialem kilka postow w ktorych ludzie pisza ze maja od 7 do 9 to wydaje mi sie ze duze mam spalanie, bylem na sprawdzeniu spalin i to sa wyniki :

CO 0,04%

CO2 14,99%

HC 80 ppm

02 0,66%

NO 0ppm

lambda 1.025

CO kor. 0,04%

w poniedzialek pojade sprawdzic komputer, dzisiaj nie mieli czasu, za badanie spali zaplacilem 20 zl i koles powiedzial ze na 'oko' wszystko jest dobrze.... Jezeli ktos sie zna na tym to co wy o tym mysicie? jest sens sprawdzania kompa ??

silniki 1.0 fire moja jazda jest wedlug mnie normalna, nie jade powoli ale nie za szybko, nie startuje z pod swiatel z wcisnietym gazem do konca, laduje paliwo 95 na stacji statoil.

Napisano

> witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec tu napisze, mam spalanie

> kolo 13 l w miescie na 100 nie wiem czy to duzo, ale jak

> widzialem kilka postow w ktorych ludzie pisza ze maja od 7 do 9

> to wydaje mi sie ze duze mam spalanie, bylem na sprawdzeniu

> spalin i to sa wyniki :

> CO 0,04%

> CO2 14,99%

> HC 80 ppm

> 02 0,66%

> NO 0ppm

> lambda 1.025

> CO kor. 0,04%

> w poniedzialek pojade sprawdzic komputer, dzisiaj nie mieli czasu, za

> badanie spali zaplacilem 20 zl i koles powiedzial ze na 'oko'

> wszystko jest dobrze.... Jezeli ktos sie zna na tym to co wy o

> tym mysicie? jest sens sprawdzania kompa ??

> silniki 1.0 fire moja jazda jest wedlug mnie normalna, nie jade

> powoli ale nie za szybko, nie startuje z pod swiatel z

> wcisnietym gazem do konca, laduje paliwo 95 na stacji statoil.

13l/100km? To chyba jakbyś 90% czasu stał w korku! Mi spalanie wzrosło, odkąd przeprowadziłem się do miasta, ale nawet w najgorszych warunkach (do pracy 6-7km plus parę czerwonych po drodze) nie przekroczyłem ośmiu z kawałkiem!

Sprawdź koniecznie hamulce, czy ci się przypadkiem tarcze nie grzeją, albo ręczny nie zapiekł!

Napisano

> 13l/100km? To chyba jakbyś 90% czasu stał w korku! Mi spalanie

> wzrosło, odkąd przeprowadziłem się do miasta, ale nawet w

> najgorszych warunkach (do pracy 6-7km plus parę czerwonych po

> drodze) nie przekroczyłem ośmiu z kawałkiem!

> Sprawdź koniecznie hamulce, czy ci się przypadkiem tarcze nie grzeją,

> albo ręczny nie zapiekł!

korki we wrocku sa duze, nie ma co sie oszukiwac, ale czasami da sie przejechac kawalek.. ogolnie proboje omijac godziny popoludniowe. Z hamulcem mialem problemy ale w warsztacie zostaly naprawiony z wymienionymi linkami. Czy to mozliwe aby przez jednen hamulce ktory hamowal spalanie tyle wynioslo ??

Napisano
  • Autor

tak czytam te posty, i nie rozumiem dlaczego jest taka różnica w zużyciu paliwa między silnikami na wtrysku a gaźniku?

Napisano

> tak czytam te posty, i nie rozumiem dlaczego jest taka różnica w

> zużyciu paliwa między silnikami na wtrysku a gaźniku?

tzn, jaka różnica? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> tzn, jaka różnica?

np: gladi23 pisze: "mi tez tak wychodzi miedzy 5.5 a 6.2 tryb miejski..a trasa to 4.8 a 5.2 przy predkosci do 90 .." a wszyscy co mają na wtrysku to piszą ze w mieście >7

Napisano

> np: gladi23 pisze: "mi tez tak wychodzi miedzy 5.5 a 6.2 tryb

> miejski..a trasa to 4.8 a 5.2 przy predkosci do 90 .." a wszyscy

> co mają na wtrysku to piszą ze w mieście >7

w mieście obecnie mam 16l/100km hahaha grinser006.gif

Napisano

> No ale Ci sie przelało 0.20l, nie przesadzaj.

pozatym w węże też coś wejdzie wink.gif

Napisano

> Jak doliczyć sie ile pali samochód? Na podstawie wskaźnika poziomu

> paliwa (jedna kreska u mnie to ok 2,5 l bo jak zaleje za 20zł

> to wzrasta o 2 kreski ) wychodzi mi ze w mieście pali 9l (bez

> żarnego wariowania- żadne strzały ze sprzęgła itp). to na silnik

> 1,0 trochę kosmiczna liczba tak mi sie wydaje

doliczyć bardzo prosto - tankujesz do pełna z '"czubeczkiem" , jeździsz, jak zejdzie jakaś znaczna ilość z baku wtedy tankujesz znowu do pełna, patrzysz ile weszło litrów, i dzielisz to przez setki kilometrów i tyle.

Napisano

To co pisze gladi23 to bujda na "gumowych resorach". Albo miasta nie widzial albo cos zle przelicza... Ostatnio wyznaczylem u siebie nowy rekord : 10l /100km- moja jazda to niecale 3km w 1 strone do pracy lub jazda po miescie i "robienie" 7km w ciagu 1h15minut. Nie da sie ukryc ze Uno ,szczegolnie w wersji gaznikowe to "pijak", zwlaszcza w miescie. Dlatego nie ma go co porownywac do nowych konstrukcji...ale dodam ze Panda z silnikiem 1.1 takze pali ok 8-9 l/100km w miescie( pisze o Wroclawiu). Pozdrawiam i Wesochych Swiat!!:)

Napisano

> To co pisze gladi23 to bujda na "gumowych resorach". Albo miasta nie

> widzial albo cos zle przelicza... Ostatnio wyznaczylem u siebie

> nowy rekord : 10l /100km- moja jazda to niecale 3km w 1 strone

> do pracy lub jazda po miescie i "robienie" 7km w ciagu

> 1h15minut. Nie da sie ukryc ze Uno ,szczegolnie w wersji

> gaznikowe to "pijak", zwlaszcza w miescie. Dlatego nie ma go co

> porownywac do nowych konstrukcji...ale dodam ze Panda z

> silnikiem 1.1 takze pali ok 8-9 l/100km w miescie( pisze o

> Wroclawiu). Pozdrawiam i Wesochych Swiat!!:)

Weź Ty najpierw pomyśl sciana.gif Nie każdy jeździ jak wariat sciana.gif Mi 1.0 na gaźniku pali między 5.5 a 6.2l/100 km po mieście o wdzięcznej nazwie Warszawa cfaniaczek.gif Może o nim kiedyś słyszałeś? hmm.gifcfaniaczek.gif Korki są mniejsze, większe, czasem się pół dnia jedzie przez miasto. Poza tym poczytaj sobie o spalaniu aut wtryskowych, porównaj z gaźnikami i wyciągnij odpowiednie wnioski z tego ok.gif

Pozdrawiam i również życzę wesołych świąt mikolaj.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

Pawel, zawsze będziesz miał różnicę między wtryskowym i gaźnikowym bo gaźnikowy bierze paliwa ile potrzebuje a wtryskowy ma kompjutra, pompę paliwową elepstryczną, bajery, rowery itp i stąd wychodzi taka różnica. Wtryskowy będzie się lepiej zbierał ale też będzie więcej palił.

Pozdrawiam ok.gif

Napisano

> Weź Ty najpierw pomyśl Nie każdy jeździ jak wariat Mi 1.0 na

> gaźniku pali między 5.5 a 6.2l/100 km po mieście o wdzięcznej

> nazwie Warszawa Może o nim kiedyś słyszałeś? Korki są

> mniejsze, większe, czasem się pół dnia jedzie przez miasto. Poza

> tym poczytaj sobie o spalaniu aut wtryskowych, porównaj z

> gaźnikami i wyciągnij odpowiednie wnioski z tego

> Pozdrawiam i również życzę wesołych świąt

Widocznie jest to jakas mala miescina gdzie wiecej jedziesz niz stoisz... Obawiam sie ze niejeden silnik wysokoprezny mialby klopot osiagnac 6l/100km w miescie, podczas zimy... No ale niech bedzie tak jak mowisz,tyle spala i koniec. Ogolnie nie wiem po co mam czytac o tych ukladach wtryskowych i gaznikowych,ale to taki maly szczegol. Pozdrawiam...

razy:

Napisano

> Widocznie jest to jakas mala miescina gdzie wiecej jedziesz niz

> stoisz... Obawiam sie ze niejeden silnik wysokoprezny mialby

> klopot osiagnac 6l/100km w miescie, podczas zimy... No ale niech

> bedzie tak jak mowisz,tyle spala i koniec. Ogolnie nie wiem po

> co mam czytac o tych ukladach wtryskowych i gaznikowych,ale to

> taki maly szczegol. Pozdrawiam...

> razy:

Faktycznie bardzo mała mieścina - jakieś półtora miliona mieszkańców plus drugie tyle w aglomeracji rotfl.gifzakrecony.gifhahaha.gifzlosnik.gifgrinser006.gif A jak się jeździ to się jeździ z głową i wybiera się takie trasy, które nie są zakorkowane cfaniaczek.gif Poza tym ja nie mówiłem kiedy mi tyle spalał cfaniaczek.gif A mierzyłem w czerwcu '06 jak tylko kupiłem auto cfaniaczek.gifrotfl.gifzakrecony.gifhehe.gifzlosnik.gifgrinser006.gif W zimie to 6,5 - 7,5 pali w zależności od tego jak bardzo ogrzewać środek spineyes.gif

A co do diesli to też nie zgodzę się z tobą bo weź sobie Multijeta 1.3l i pojeździj nim po mieście spineyes.gif ten sam silnik w Oplu Combo Tour przy włączonym ogrzewaniu na 70% spala 6.5l/100 km cfaniaczek.gif W lecie spalanie ma na poziomie 5.5l / 100km po mieście, natomiast w trasie schodzi do 4.0 - 4,5l / 100 km spineyes.gif Ale wiesz, jak ktoś pajacuje na drodze to nigdy nie będzie miał małego spalania spineyes.gif a jak będziesz jechał spokojnie to i dalej zajedziesz, aczkolwiek nieco dłużej ok.gif

Napisano

wiesz ja nie śmigam jak wariat ale 6 l to jest sporadycznie rzadko latem w trasie . norma zima w miescie to około 8 l smile.gif latem 7 l trasa około 6,5 l

tylko że ja śmigam dynamicznie nie z butem w podłodze ale korzystam z każdego żywego konika pod maską.

pewnej zimy i 12 l była norma trzeba przywyknąć że spali tyle ile sie wleje i ani litra więcej. a im czesciej zmieniasz położenie przepustnicy tym więcej zeby.GIF

Napisano

wariat, rzadko, korzystam wink.gif

BTW. Wesołych Świąt mikolaj.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz ja nie śmigam jak wariat ale 6 l to jest sporadycznie rzadko

> latem w trasie . norma zima w miescie to około 8 l latem 7 l

> trasa około 6,5 l

> tylko że ja śmigam dynamicznie nie z butem w podłodze ale korzystam z

> każdego żywego konika pod maską.

> pewnej zimy i 12 l była norma trzeba przywyknąć że spali tyle ile sie

> wleje i ani litra więcej. a im czesciej zmieniasz położenie

> przepustnicy tym więcej

mam taki silniczek jak Ty, piszesz ze wykorzystujesz każdego konika pod machą- możesz mi zdradzić co prze to rozumiesz: jeśli nie deptasz do dechy (wyższe obroty na niższym biegu ? ) ciekawi mnie ten temat bo nie ukrywam ze litróweczka jest dość leniwa (zwłaszcze moja która ma jakies problemy techniczbe bo nie moze przekroczyc 80km/h -ale o tym jest w innym wątku )

pozdrawiam

Paweł T

Napisano

> Pawel, zawsze będziesz miał różnicę między wtryskowym i gaźnikowym bo

> gaźnikowy bierze paliwa ile potrzebuje a wtryskowy ma kompjutra,

> pompę paliwową elepstryczną, bajery, rowery itp i stąd wychodzi

> taka różnica. Wtryskowy będzie się lepiej zbierał ale też będzie

> więcej palił.

> Pozdrawiam

A czy te "bajery, rowery" nie powinny sprawiac, ze spalanie bedzie nizsze niz w gaznikowym? Moze da sie cos pozmieniac w tym komputerze? :>

Napisano

ale ja mam troszeczke wydech dolot przerobiony i wałeczek inny i ciśnienie paliwka zwiększone u siebie wiec moja sie dość żwawo zbiera. co skutkuje tym że nie musze mocno pedału wciskać zeby przyspieszał nio i tak normalnie to 2500 rpm jak zaczynasz dynamiczniej jechac i u mnie sie to przy takiej pogodzie na odcinkach niecale 5 km sprawdza w granicach 7,5 - 7,8 litra.

Napisano

> A czy te "bajery, rowery" nie powinny sprawiac, ze spalanie bedzie

> nizsze niz w gaznikowym? Moze da sie cos pozmieniac w tym

> komputerze? :

nie da sie bo za ubogi zeby.GIF

z wtryskiem sie inaczej jeździ niz z gaźnikiem

wtrysk jest mniej ekonomiczny niż gaźnik ale ma inne zalety

Napisano

> nie da sie bo za ubogi

> z wtryskiem sie inaczej jeździ niz z gaźnikiem

> wtrysk jest mniej ekonomiczny niż gaźnik ale ma inne zalety

np: automatyczne ssanie ok.gif

Napisano

> A czy te "bajery, rowery" nie powinny sprawiac, ze spalanie bedzie

> nizsze niz w gaznikowym? Moze da sie cos pozmieniac w tym

> komputerze? :

Nie. Musisz zrozumieć, że w gaźnikowym pompa napędzana jest paskiem klinowym (rozrządu) ((chyba rotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gifhahaha.gif a przynajmniej tak było w moim starym Audi zeby.GIF)) I w efekcie silnik dostaje tyle paliwa, ile potrzebuje. Wtryskowy natomiast rządzi się nieco innymi prawami. Masz tam elektryczną pompę paliwową (jak w większości nowocześnych samochodów), komputerek, sondę lambda itp. Podstawowa różnica polega jednak na tym, że ta elektryczna pompka tłoczy paliwo pod określonym ciśnieniem. Porównaj sobie to do picia napoju z plastikowej butelki: gdy butelke zaczniesz ściskać to wytworzy się ciśnienie, prawie się zadławisz ale wypijesz cfaniaczek.gifhmm.gif może nosem pójść nadmiar ale to co innego wink.gifhahaha.gif Natomiast gdy nie będziesz pomagał napojowi wypłynąć z butelki ręką tylko butlę przechylisz i grawitacyjnie płyn zacznie wyciekać to będziesz miał silnik gaźnikowy w którym silnik pobiera tyle paliwa, ile potrzebuje ale nie więcej. I finito - mam nadzieję, że teraz wyjaśni Ci się w głowie.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt mikolaj.gifzlosnik.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano

> ja zalałem za 30 zł do pustej butli.. gaz na orlenie mi wyszedł 2,32

> zł.. wlało się 13.2 litry gazu..zrobiłem 100,3 km.. i wyszło ze

> mi 13 żre na 100 i sie załamałem ale to nie 1.0 na wtrysku

> teraz czekam na sponsora co mi zaleje auto do pełna żeby

> sprawdzić ile je po regulacji tato..

Prawdziwie kosmiczny wynik-jak moja sonda lambda źle pracowała to 12l LPG pożerał angryfire.gif

Napisano

Poza tym ja nie mówiłem kiedy mi tyle spalał A

> mierzyłem w czerwcu '06 jak tylko kupiłem auto W zimie to

> 6,5 - 7,5 pali w zależności od tego jak bardzo ogrzewać środek

No to zes mnie zrobil w "bambukooooo"... Przecie caly czas pisze o spalaniu w miescie i to w obecnych warunkach pogodowych spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.