Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ocencie astre

Featured Replies

Napisano

Dosc niska, bo koles chce sie jej pozbyc a za wiecej nie pojdzie szybko smile.gif

Napisano
  • Autor

no tak ale szukalem kombi i jedyna jaka mi wpadla w oko kosztuje 7900 + oplaty

a tu oplacona ubezpieczona zarejestrowana i nizsza cena i lepiej wyposazona tyle ze nie kombi

Napisano

Pytanie pierwsze to czy już trzeba robić pierścionki czy jeszcze można poczekać.

Napisano

> co z nia jest ??

wątpię żeby z obrazka ktoś Ci coś wywróżył wink.gif

Napisano

> no tak ale szukalem kombi i jedyna jaka mi wpadla w oko kosztuje 7900

> + oplaty

> a tu oplacona ubezpieczona zarejestrowana i nizsza cena i lepiej

> wyposazona tyle ze nie kombi

Pewnie mówisz o moim kombi, bo ja za tyle wystawiałem na allegro, ale już poszła, a do tego moja była młodsza o rok i w dieslu.

Gdyby co będę w lutym sprzedawał drugą astrę którą na codzień się poruszam.

Napisano

Zapewne pod uszczelkami na podszybiu już zagościła rdza - na kolorowe metaliki było 7 lat gwarancji na lakier, a tu już trochę ponad ten okres. Zauważ że na zdjęciu (które może być również po obróbce) lakier wygląda jak nowy i jak na taki wiek autka jest za bardzo piękny. Widzi mi się że problem ceny być może dotyczy rdzy - trzeba by zobaczyć co dzieje się pod uszczelkami na podszybiu hmm.gif

Napisano
  • Autor

fajnie coraz wiecej inforamcji mam na co zwracac uwage

wlasnie ten piekny kolor mnie troszke zastanawia

reszta git gdyby nie wypicowany lakier moze bylo buuum

Napisano

> fajnie coraz wiecej inforamcji mam na co zwracac uwage

> wlasnie ten piekny kolor mnie troszke zastanawia

> reszta git gdyby nie wypicowany lakier moze bylo buuum

w ostatnich czasach słowo 'bezwypadkowy' nabrało nowe znaczenie - więc kontrola grubości lakieru jest wskazana

ale najpierw sprawdź (nie pociąga to żadnych kosztów):

-czy reflektory i kierunkowskazy przednie są oryginalne - czy w AI z 96 były aż tak przejrzyste kierunkowskazy ???

- daty produkcji poszczególnych szyb / czy producentem jest GM

- szczelina klapa silnika / błotniki - albo klapa była demontowana allbo gumy odboje są za mocno wykręcone

- krawędzie drzwi i klapy silnika - czy nie są lekko chropowate po taśmie używanej przy lakierowaniu

- śruby mocujące przednie błotniki - czy były odkręcane

sprawdzenie powyższego zajmie Tobie dosłownie 2 minuty - jeśli będzie coś nie tak, a sprzedawca nie będzie w stanie tego wyjaśnić / będzie twierdził, że nic nie było robione - powiedz dowidzenia

Napisano

Za bardzo sie swieci lakier .Na pewno był robiony . Bo 11 lat auto ma ,a lakier ja nowy.Kierunki nie są oryginalne .Reszta hm...Do puki nie pojeżdzisz i nie umyjesz ze dwa razy to sie nie dowiesz.Wyjdzie z czasem wszystko . A to nie jest juz nowe grinser006.gif .Ja jak kupiłem swojego to tez było tu i tam.. ale przejście z CC 700 to by raj i te wyposażenie zlosnik.gif

-----------

Astra F 12.94r

1,6 16V ,HB

173kkm-Zółta strzała grinser006.gif

Napisano

> Zapewne pod uszczelkami na podszybiu już zagościła rdza - na kolorowe

> metaliki było 7 lat gwarancji na lakier, a tu już trochę ponad

> ten okres. Zauważ że na zdjęciu (które może być również po

> obróbce) lakier wygląda jak nowy i jak na taki wiek autka jest

> za bardzo piękny. Widzi mi się że problem ceny być może dotyczy

> rdzy - trzeba by zobaczyć co dzieje się pod uszczelkami na

> podszybiu

W maju 97,sprzedalem Astre F z rocznika 96'

Lakier miala tak sliczny,jakby wyjechala wlasnie z salonu.

Sa ludzie,ktorzy dbaja o auto.Osobiscie myje autko co tydzien pozniej widac efekty.

Jak sie dba,tak sie ma.

Gdy sprzedawalem auto,mialem go w ogloszeniu 24h.

I klient jak sie przewiozl wzial bez zajakniecia.

Takze moze i w tym przypadku tak jest.

Napisano

> W maju 97,sprzedalem Astre F z rocznika 96'

hmm.gif Nie dziwne, że miała jeszcze śliczny lakier i była w doskonałym stanie wink.gif

Pozdr

Napisano

Ja mam auto po trzecim włascicielu i myje co tydzień ,lakier sie świeci ,a szpachla robi swoje. zlosnik.gifmalowane tu i tam,kiera wytarta ,olej złopie .Remont bezcenny za duże koszta.Tyle że sie nie psuje .Kasy na A II brak .

-------------

Astra F 12. 94r

1,6 16V ,HB

173kkm .żółta strzała biglaugh.gif

Napisano

Witam.

Na zdjęciu to wszystko ładnie wygląda.......

Powiem ci jak było ze mną jak szukałem auta. Znalazłem takie jedno, od pierwszego właściciela, prawie pełna książka serwisowa, gościu nie bał się jechać do ASO na sprawdzenie. Przysyłał mi fotki jakie tylko chciałem, skany faktur z ASO. Więc pomyślałem sobie że warto jechać te 300km w jedną strone. I pojechałem.

Na miejscu okazało sie ża normalnie auto jak z salonu, dosłownie prawie nowe. Wszystko OK, ale chciałem jeszcze pojechać na stację diagnostyczną żeby sprawdzić analize spalin, i pojechaliśmy. I tu wyszła cała prawda....... Zanim auto zaczęło kopcić to norma już była przekroczona pięciokrotnie....... W momencie jak auto się już rozgrzało to kopciło jak dwusów..... I w tym momencie podziękowałem za to autko. Pamiętaj że każda jazda po auto to jedna wielka zagadka i nie potrzebne koszta. Szukałem auta dalej, i znalazłem 1 km od mojego domu.....

Pozdro

Napisano
  • Autor

jakie sa normy na alalizatorku spalin??

jak bedzie kopcic padla uszczelka pod glowica czy silnik mowi papa??

no to mam teraz lekkiego dolka za miesiac musze kupic autko i z dnia na dzien coraz wiecej zeczy wiem i sie tego boje ze sie wkopie w padake jezu !!

macie jakies oferty:kombi 97r. 1,6 silnik slijcie fotki linki

Napisano
  • Autor

a ktory silnik polecacie ecotek czy isuzu?

1,4 czy 1,6 ?

ile to palic bedzie ?

Napisano

> a ktory silnik polecacie ecotek czy isuzu?

ecotek- 1.4 i 1.6 to benzyna

isuzu- to diesel

> ile to palic bedzie ?

temat rzeka........ ile wlejesz tyle spali.....

Napisano

> Nie dziwne, że miała jeszcze śliczny lakier i była w doskonałym

> stanie

> Pozdr

Oczywiscie mialem na mysli 07' a nie 97'

Moj blad.

Napisano

> Za bardzo sie swieci lakier .Na pewno był robiony . Bo 11 lat auto ma

> ,a lakier ja nowy.

arek_m uwierz zdjęcie jest tylko zdjęciem... wystarczy że było zrobione pod odpowiednim kątem i nawet 15-letnie auto może się świecić...

CobeR:

ja powiem Ci że na twoim miejscu jeśli nie masz daleko do sprzedawcy to zapłać naprawdę dobremu mechaniorowi, najlepiej jescze żeby był też lakiernikiem i jedź na oględziny razem z nim. Jeśli on nie będzie miał zastrzeżeń to jedź na przegląd diagnostyczny i sprawdź co się tylko da... wiem że to koszta... ale kupując auto używane naprawdę lepiej wybulić 200 zł i nie kupić auta niż się wkopać na minę...

OFFTOPIC:

ja kupiłem swoją astrę trochę w pośpiechu i do dzisiaj żałuję: do tej pory okazało się że: była bita (na szczęście delikatnie) z przodu, z tyłu, a godzinę po kupnie mało nie wyleciałem w powietrze bo miałem niedokręconą pompę paliwa i benzyna lała mi się z baku na ziemię... wnętrze igła, nadwozie z zewnątrz igła, auto było robione przez naprawdę niezłego lakiernika, silnik działał perfekcyjnie do momentu kiedy zlałem z niego olej... od tej pory chodził jak diesel... do tej pory władowałem w astrę ok 1800 zł, zrobiłem kapitalkę silnika (jak stwierdził mechanior po stanie silnika auto ma ok. 300.000 km) i po 8 miesiącach mogę stwierdzić że w miarę doszedłem z nią do ładu... także naprawdę nie żałuj kasy na sprawdzenie fury...

Napisano

> Zapewne pod uszczelkami na podszybiu już zagościła rdza - na kolorowe [...]

Na podszybiu, ale też zobacz co się dzieje pod wlewem paliwa pod gumową uszczelką, ja tam już mogę przełożyć palec od dołu niestety. Nadkola się powoli zaczynają brązowieć, a to jest dokładnie ten sam rocznik, tyle, że nie metalik, a biały. Pozdrawiam

Napisano

> silnik

> działał perfekcyjnie do momentu kiedy zlałem z niego olej... od

> tej pory chodził jak diesel...

Wymagać od silnika, żeby perfekcyjnie pracował po zlaniu oleju, to już chyba lekka przesada hehe.gif

Napisano

> Wymagać od silnika, żeby perfekcyjnie pracował po zlaniu oleju, to

> już chyba lekka przesada

Teraz wersja dla mniej kumatych co się nie domyślili:

po zlaniu oleju wlałem nowy 275123014-zielony.gif

Napisano

> Teraz wersja dla mniej kumatych co się nie domyślili:

> po zlaniu oleju wlałem nowy

W świetle stale powracających pytań typu dlaczego podświetlenie deski nie świeci/słabo świeci, domyślanie się co autor miał na myśli jest bardzo ryzykowne ;-)

Napisano

> W świetle stale powracających pytań typu dlaczego podświetlenie deski

> nie świeci/słabo świeci, domyślanie się co autor miał na myśli

> jest bardzo ryzykowne ;-)

270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

trochę tu czegoś nie rozumiem czy chciałoby sie komuś robić mocno rozwalone 12 letnie auto?? Jak czytam ten watek to przypomina mi sie program z TVN Turbo gdzie gość kupuje auto za 5000 i z każdej strony widzi crash test grinser006.gif

Napisano

> trochę tu czegoś nie rozumiem czy chciałoby sie komuś robić mocno

> rozwalone 12 letnie auto?? Jak czytam ten watek to przypomina mi

> sie program z TVN Turbo gdzie gość kupuje auto za 5000 i z

> każdej strony widzi crash test

Handlarzowi widocznie się chciało... auto nie było walone mocno, ale wg lakiernika maska była już raz robiona podobnie jak tylna klapa.

BTW jak zdjąłem plastikowy próg w bagażniku to też zobaczyłem świeży niezbyt dobrze położony lakier na tym kawałku... nie sądzę żeby ktoś polakierował sobie ten fragment ot tak sobie...

Napisano

> a ktory silnik polecacie ecotek czy isuzu?

> 1,4 czy 1,6 ?

> ile to palic bedzie ?

Posiadam Astrę 1.6 kombi '97 Ecotec. Co do spalania, to w mieście max 8-9l zależy od stylu jazdy, na trasie 6-7l.

Napisano

A ja zapytam czy ma sens ocenianie auta z przebiegiem ok 200tys km, po stanie kierownicy, jak mocno jest wytarta? Bo ja mam taką astrę 212tys teraz i kierownicę mam w kilku miejscach przetartą a na samej górze nawet gąbka jest tez wytarta i mam tam katy proste...Chodzę zaglądam do asterek na stan licznika i kierownicy i różnie bywa ale przetartej nie widziałem nawet jak miała 350tys. Mechanik mówi że silnik ok, rdzy dużo nie ma, szyby oryginalne od początku, lakier z rysami ale bardzo ładny. Co o tym myśleć, bo nie wiem czy bardzo dbać o to auto jak ma już być może przejechane pół miliona....

Napisano

Witam,

myślę, ze cena wcale nie jest niska jak za ten rocznik... Autko ma 12 lat !!! Dla porównania ostatnio widziałem u znajomego sprowadzoną Asterke w kombi 1,6i 96' igiełka, dwie poduchy, pełna elektryka, szyberdach, silnik cykał jak pszczółka, właściciel niepalący... tylko buzi dać... 6tys. + opłaty smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.