Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupilbys ponownie Chevroleta :)

Featured Replies

Napisano

Witam z kacika IKM. Zastanawiam sie nad sprzedaza na wiosne matiza i kupnem nowego lub uzywanego Chevroleta Aveo. I mam pytanie do uzytkownikow Czy teraz znajac swoje auto kupilbys ponownie Chevroleta. Mysle o Aveo badz Laceti. Przegladajac cenowo i wyposazeniowo widze ze te auta w swojej cenie nie maja konkurencji sa srednio nowe o 15tys zl tansze albo lepiej. No ale ale czy cos za ta nska cena sie nie kryje.Jakie sa wasze opinie po czasie.Dziekuje i pozDM 20.GIF

Napisano

> Nie kupiłbym. Chevrolety to psujący się złom. A ASO olewa.

fakty, kolego fakty

Rozsiewając takie opinie ... kto od Ciebie kupi ten złom biglaugh.gif

Ja bym kupił ponownie Lacetti ok.gif

Za tą cenę nie znajdzie nic lepszego ... no ale jak ktoś oczekuje mercedesa za grosze ... to tak jest smile.gif

Fakt - serwis nie do końca dopieszcza klientów.

Napisano

> Witam z kacika IKM. Zastanawiam sie nad sprzedaza na wiosne matiza i

> kupnem nowego lub uzywanego Chevroleta Aveo. I mam pytanie do

> uzytkownikow Czy teraz znajac swoje auto kupilbys ponownie

> Chevroleta. Mysle o Aveo badz Laceti. Przegladajac cenowo i

> wyposazeniowo widze ze te auta w swojej cenie nie maja

> konkurencji sa srednio nowe o 15tys zl tansze albo lepiej. No

> ale ale czy cos za ta nska cena sie nie kryje.Jakie sa wasze

> opinie po czasie.Dziekuje i pozDM

Oczywiście kupiłbym. Od 9 lat jeżdżę tylko Daewoo (Espero, Matiz, Leganza, Lacetti) i jestem poza wpadką z Leganzą (urwany korbowód po 115 tyś. km) bardzo zadowolony. Na temat serwisu nie wypowiadam się, bo po prostu bardzo rzadko tam bywam. Oczywiście są lepsze samochody za tą cenę (większe, lepiej wykończone, bardziej komfortowe, szybsze, mniej palące, z większymi bagażnikami, bardziej renomowanych marek), ale mają przed przekroczeniem granicy po 200 tyś. km. Jak kupować to tylko nowy z gwarancją i assistance. banana-wave.gif

Napisano

> Jak kupować to tylko nowy

> z gwarancją i assistance.

Najlepiej dwulatka - czasami można znaleźć ciekawe ogłoszenie - ja szukałem pół roku.

Nowy za dużo traci na wartości. Nowego bym nie kupił (chyba zdecydowałbym się na Ce'eda)

Napisano

> fakty, kolego fakty

> Rozsiewając takie opinie ... kto od Ciebie kupi ten złom

> Ja bym kupił ponownie Lacetti

> Za tą cenę nie znajdzie nic lepszego ... no ale jak ktoś oczekuje

> mercedesa za grosze ... to tak jest

> Fakt - serwis nie do końca dopieszcza klientów.

Oczekuję że po 1,5 tys. km przebiegu nie trzeba wymieniać półosi.

Oczekuję że ASO nie będzie sprowadzać tejże przez dwa tygodnie z Holandii nie dając w zamian samochodu zastępczego.

Oczekuję że nie spartolą naprawy tejże - wymianiali coś w zawieszeniu ponownie (poduszkę w kolumnie Mc Persona jak napisali, ale dalej stuka)

Oczekuję że w nowym aucie nie będzie się palić kontrolka "Check Enngine", bo "kabel zamókł")

Oczekuję że w nowym aucie będą dobrze działać siłowniki bagażnika w każdej temperaturze, a ASO nie vędzie mówić "nie stwierdzono"

Oczekuję że w nowym aucie alarm będzie zamykał drzwi po włączeniu silnika

Oczekuję że w nowym aucie styki poświetlania schowka będą działać

Oczekuję że jak zgłaszam falowanie obrotów to ASO nie będzie mówić "nie stwierdzono", najprawdopodobniej do czego doszedłem już sam (bo są jeszcze inne objawy, np. czasem turbina schodzi do 1tys. obrotów i nie wyłącza się!) jest popsuty element odpowiedzialny za włączanie turbiny.

Oczekuję że jak w aucie jest wyłącznik świateł to będzie działać.

Czy to są wymagania "mercedesa" za grosze?

Poza tym tak naprawdę lubię to autko. Tyle że boję się że natychmiast po skończeniu gwarancji auto będzie rozwalone.

Dlatego nie ukrywam że jak tylko złapię oddech w robocie to ASO będzie bardzo biedne, bo nie wykluczam że zażądam wymiany auta na nowe. A co najmniej moją upierdliwość mają zagwarantowaną.

Napisano

powinieneś 3 razy zgłosić tą samą naprawę np. falowanie, wszystko mieć na piśmie i następnie zażadać na piśnie wymiany auta na nowe, mają na rozpatrzenie reklamacji 14 dni - oczywiście nie dadzą rady, następnie kierujesz ponowne pismo o wymine auta na nowe w związku z 3 krotna nieskuteczną naprawą i czekasz (czas działa na Twoją korzyść), w razie odmowy kierujesz sprawę do sądu i za pół do roku dostaniez nowe auto

ja tak wymieniem Poldka z Roverem - 3 krotna nieskuteczna naprawa wadliwej skrzyni biegów, cały czas jeździłem autem wszystko odbyło sie pisemkami, a na koniec jeszcze prosili abym nie kierował sprawy do sądu i jeszcze za darmo nowego zakonserwowali

Napisano

> Witam z kacika IKM. Zastanawiam sie nad sprzedaza na wiosne matiza i

> kupnem nowego lub uzywanego Chevroleta Aveo.

Oczywiscie! Mysle, ze w tym lub na poczatku przyszlego roku jak beda wyprzedaze. Tylko nie wiem czy nowe Aveo hb czy moze lacetti. Strasznie jestem napalony na HHR winner.gif

Przez dwa lata zupelnie nic sie nie dzieje tylko wlewam paliwo i plyn do spryskiwaczy. Jest 3 letnia gwarancja i ASsistance ok.gif W tej cenei mozna miec golasa punto albo skode z silnikiem od kosiarki. No jest jeszcze suzuki swift i mitsubishi colt, ale w Chevim mozna miec bez problemu gaz winner.gif

Ceny przegladow i czesci sa do zaakceptowania. IMO duzo mniejsza utrata wartosci niz w przypadku lanosa winner.gif

Jezeli Aveo to tylko 1.4 ok.gif 1.2 odpada za maly silnik i duzo pali zlosnik.gif

Napisano

> powinieneś 3 razy zgłosić tą samą naprawę np. falowanie, wszystko

> mieć na piśmie i następnie zażadać na piśnie wymiany auta na

> nowe, mają na rozpatrzenie reklamacji 14 dni - oczywiście nie

> dadzą rady, następnie kierujesz ponowne pismo o wymine auta na

> nowe w związku z 3 krotna nieskuteczną naprawą i czekasz (czas

> działa na Twoją korzyść), w razie odmowy kierujesz sprawę do

> sądu i za pół do roku dostaniez nowe auto

> ja tak wymieniem Poldka z Roverem - 3 krotna nieskuteczna naprawa

> wadliwej skrzyni biegów, cały czas jeździłem autem wszystko

> odbyło sie pisemkami, a na koniec jeszcze prosili abym nie

> kierował sprawy do sądu i jeszcze za darmo nowego zakonserwowali

Mają to zapisane. Oczywiście mi tego nie wydadzą jak znam życie, ale pomysł, żeby następnym razem podbili mi się że zgłaszam to wszystko jest niezły smile.gif Dzięki waytogo.gif

Napisano

> Mają to zapisane. Oczywiście mi tego nie wydadzą jak znam życie, ale

> pomysł, żeby następnym razem podbili mi się że zgłaszam to

> wszystko jest niezły Dzięki

to ze oni mają to nic TY MUSISZ MIEĆ, najlepiej każdą reklamację składać na piśmie w 2 egzemplażach i na kopi mają sie podpisać to BARDZO WAŻNE przy dochodzeniu roszczeń

Napisano

> to ze oni mają to nic TY MUSISZ MIEĆ, najlepiej każdą reklamację

> składać na piśmie w 2 egzemplażach i na kopi mają sie podpisać

> to BARDZO WAŻNE przy dochodzeniu roszczeń

Masz rację smile.gifwaytogo.gif

Człowiek uczy się przez całe życie....

Napisano

> ...Dlatego nie ukrywam że jak tylko złapię oddech w robocie to ASO

> będzie bardzo biedne, bo nie wykluczam że zażądam wymiany auta

> na nowe. A co najmniej moją upierdliwość mają zagwarantowaną.

Napewno coc ti sie nie powiodlo z tym autem. frown.gif

Moim zdaniem Lacetti kosztuje swoich pieniendzy wink.gif

Napisano

ASO jest do dupy to fakt. Ale na szczęście mój Aveo się popsuł dopiero raz (a ma ponad 2 lata i 46tys.) Zresztą zepsuł się to za duże słowo - świeci mi sie kontrola CHECK i już drugi raz byłem z nią wykasowali coś tam pogrzebali i znów się świeci. Teraz czekam na części, bo to cód by był jakby mieli na stanie. Jak chciałem lusterko boczne to też czekałem miesiąc, więc jestem przyzwyczajony, że z części zamiennych w ASO mają na bieżąco tylko olej i filtr oleju (przy drugim przeglądzie musialem przyjechać po filtr powietrza po tygodniu bo w czasie przeglądu nie mieli shocked.gif ).

Ale pozatym, że ASO do dupy to auto jest bezawaryjne i ładne jak dla mnie. Ale ostatnio jak mi naprawiali ten check i czekałem godzine spacerując po salonie, to jak się przesiadłem nawet z Lacetti do Corsy D to jakość wykonania jest jak niebo a ziemia na kożyść Opla. Chevy przy nim to badziewie jakich mało. Zresztą takie samo wrażenie miałem jak jeździłem Clio II kolegi. Spasowanie materiałów, jakość materiałów - tego nawet nie ma co porównywać. W Aveo to tylko fotele nie są plastikowe, bo boczki drzwi to całe w jednoczęściowym plastiku - plastiku marnej jakości. No, ale na czymś trzeba oszczędzać, aby cena była atrakcyjna. Dlatego biorąc pod uwagę cenę dobrze oceniam Aveo.

Napisano

> Napewno coc ti sie nie powiodlo z tym autem.

To Chevroletowi nie wyszło zeby.GIF

> Moim zdaniem Lacetti kosztuje swoich pieniendzy

Tak, ale pod warunkiem że się nie psuje.

Napisano

Kupiłbym. Kupiłem mojego Lacetti 2,0 diesel w lipcu, właśnie teraz stoi na przeglądzie po 15 tyś przez ten okres jeździł bezawaryjnie. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jeżeli nie przeszkadzają Ci niewyszukane plastiki i nie dajesz się ponieśc stereotypom typu tylko niemiec itp. to z czystym sumieniem polecam!!! claps.gifGM winner.gif

Napisano

> mnie. Ale ostatnio jak mi naprawiali ten check i czekałem

> godzine spacerując po salonie, to jak się przesiadłem nawet z

> Lacetti do Corsy D to jakość wykonania jest jak niebo a ziemia

> na kożyść Opla. Chevy przy nim to badziewie jakich mało. Zresztą

> takie samo wrażenie miałem jak jeździłem Clio II kolegi.

> Spasowanie materiałów, jakość materiałów - tego nawet nie ma co

> porównywać. W Aveo to tylko fotele nie są plastikowe, bo boczki

> drzwi to całe w jednoczęściowym plastiku - plastiku marnej

> jakości. No, ale na czymś trzeba oszczędzać, aby cena była

> atrakcyjna. Dlatego biorąc pod uwagę cenę dobrze oceniam Aveo.

Co Wy z tymi plastikami to nie kobieta zeby dotykac i macac oink.gifhehe.gif. IMO sa dobre nie rysuja sie i nie plowieja i nei trzeszcza. Moze jestem troche spaczony bo moja przygode z motoryzacja zaczynalem z amerykanskimi samochodami.

Napisano
  • Autor

> Oczywiscie! Mysle, ze w tym lub na poczatku przyszlego roku jak beda

> wyprzedaze. Tylko nie wiem czy nowe Aveo hb czy moze lacetti.

> Strasznie jestem napalony na HHR

> Przez dwa lata zupelnie nic sie nie dzieje tylko wlewam paliwo i plyn

> do spryskiwaczy. Jest 3 letnia gwarancja i ASsistance W tej

> cenei mozna miec golasa punto albo skode z silnikiem od

> kosiarki. No jest jeszcze suzuki swift i mitsubishi colt, ale w

> Chevim mozna miec bez problemu gaz

> Ceny przegladow i czesci sa do zaakceptowania. IMO duzo mniejsza

> utrata wartosci niz w przypadku lanosa

> Jezeli Aveo to tylko 1.4 1.2 odpada za maly silnik i duzo pali

A Aveo 1.4 pali mniej niz 1.2 ??

Napisano

> A Aveo 1.4 pali mniej niz 1.2 ??

z danych w tabeli niby nie. Ale spojrz na watek o spalaniu. Moj 1.4 8V spala ponad 8 litrow. 1.2 tez potrafi tyle spalic.

Napisano

Mi już ręce opadają....

Ostatni raz do nich jade w środę a potem do sądu.

W ostatnim piśmie stwierdzili że opinia rzeczoznawcy jest nieprecyzyjna bo nie została przeprowadzona w warunkach "warsztatowych". A po kiego grzyba warsztat żeby stwierdzić ze samochód kopci przy odpalaniu i nierówno pracuje angryfire.gif

Pownini spalić te ...... ASO

Napisano

> z danych w tabeli niby nie. Ale spojrz na watek o spalaniu. Moj 1.4

> 8V spala ponad 8 litrow. 1.2 tez potrafi tyle spalic.

Owszem 1,2 też potrafi tyle spalić, a nawet mniej, ale tylko w trasie wink.gif W mieście zejście do 9 jest bardzo trudne, przy normalnej płynnej i spokojnej jeździe pali około 10. A jak się człowiek śpieszy to i 11-12. Mówię o LPG + dodatkowo około litra benzynki na rozruchy i rozgrzewkę.

Silnik 1,2 jest za słaby - auto waży prawie tonę i taki mały silnik niestety, ale zbyt bardzo się męczy, aby poradzić sobie z taką masą stąd takie spalanie. Myślę, że 1,4 powinien mniej palić.

A tak poza tematem. Czesi w Oktawiach na swój rynek też mntują 1.2 - to dopiero hardcore.

Napisano

> Owszem 1,2 też potrafi tyle spalić, a nawet mniej, ale tylko w trasie

> W mieście zejście do 9 jest bardzo trudne, przy normalnej

> płynnej i spokojnej jeździe pali około 10. A jak się człowiek

> śpieszy to i 11-12. Mówię o LPG + dodatkowo około litra benzynki

> na rozruchy i rozgrzewkę.

> Silnik 1,2 jest za słaby - auto waży prawie tonę i taki mały silnik

> niestety, ale zbyt bardzo się męczy, aby poradzić sobie z taką

> masą stąd takie spalanie. Myślę, że 1,4 powinien mniej palić.

> A tak poza tematem.

Stosunek mocy do masy jest bardzo wazny. Chociaz jak mocniej wcisne to tez sporo pali grinser006.gif

Czesi w Oktawiach na swój rynek też mntują 1.2 -

To juz jest przegiecie hehe.gif

> to dopiero hardcore.

Napisano

jesli chodzi o aveo to tylko 1,4 moze byc 8v lub 16v ja mam 16v i jestem zadowolony , przebieg 67kkm , a lacetti to co najmniej 1,6 lub 1,8. Dla mnie 1,4 jest za słaby mieliśmy taki na demo i niestety mnie nie przekonał. Spalanie w moim aveo 1,4 16v jest na poziomie spalania 1,2 przynajmniej jak rozmawiam z kolegami którzy maja 1,2. Co do diesla to wiem ze to nie jest wytłumaczenie ale nie kupuje sie nowego modelu lub modelu ze nowym silnikiem bo koncerny tera doszły do wniosku ze lepiej wprowadzic cos na rynek i niech klienci sie mecza, przykłady sa w różnych markach vw miał wpadkę z silnikiem 2,0 diesela, opel wycofuje sie z silników 1,9cdti, najlepiej poczekac do wypuszczenia nastepnego roku modelowego.

Napisano

> jesli chodzi o aveo to tylko 1,4 moze byc 8v lub 16v ja mam 16v i

> jestem zadowolony , przebieg 67kkm , a lacetti to co najmniej

> 1,6 lub 1,8. Dla mnie 1,4 jest za słaby mieliśmy taki na demo i

> niestety mnie nie przekonał. Spalanie w moim aveo 1,4 16v jest

> na poziomie spalania 1,2 przynajmniej jak rozmawiam z kolegami

> którzy maja 1,2. Co do diesla to wiem ze to nie jest

> wytłumaczenie ale nie kupuje sie nowego modelu lub modelu ze

> nowym silnikiem bo koncerny tera doszły do wniosku ze lepiej

> wprowadzic cos na rynek i niech klienci sie mecza, przykłady sa

> w różnych markach vw miał wpadkę z silnikiem 2,0 diesela, opel

> wycofuje sie z silników 1,9cdti, najlepiej poczekac do

> wypuszczenia nastepnego roku modelowego.

1.9 CTDI jest wycofany to prawda, co ciekawe ten sam silnik tylko 1.9 DTI (zwykły ropniak z turbiną i dużo mniejszą ilością koni) śmiga po 500 tyś, a CTDI nie może częst do 150 dociągnąćbez remonru...

Napisano

> 1.9 CTDI jest wycofany to prawda, co ciekawe ten sam silnik tylko 1.9

> DTI (zwykły ropniak z turbiną i dużo mniejszą ilością koni)

> śmiga po 500 tyś, a CTDI nie może częst do 150 dociągnąćbez

> remonru...

Opel wycofuje się z 1,9 CDTI nie z powodów technicznych, tylko dlatego, że jest to konstrukcja Fiata jakby nie było konkurenta. Jak może pamiętacie Fiat miał się połączyc z GM. Do małżeństwa nie doszło ale przez ten czas zdązono wdrożyc parę wspólnych projektów typu Vectra - Croma , Corsa - Grande Punto no i oczywiście fiatowskie diesle. Teraz GM chce się uniezależnic dlatego wstawił 1,7 125KM zamiast 1,9 120KM. I zamówił w firmie VB Motori nowego diesla 2,0 120/150 KM.

Napisano

a co ciekawe teraz to nawet GM nabył pakiet większościowy VB Motori, natomiast co do tych silników to faktycznie jest to efektem kooperacji ale inną rzeczą jest że te silniki nie sa udane koledzy mówią mi przytrafiaja sie wytarte wałki rozrządu przy 50kkm przebiegu.

Napisano

jako juz ponad 5 letni posiadacz matiza (od nowosci-mial pojsc w swiat ostateczeni zostal jako 2-gie auto w rodzinie) i niemalze roczny posiadacz lacetiego 1,6kombi (beznyna!!!-zadne tam silniki od traktorow)) plus gaz (w matizie gazu nie mialem)---- powiem tak:

przesiadajac sie z matiza na lucka-do dzisiaj bijemy sie z zona kto ktorego bierze - na korzysc skosnokiego amerykanca ofkoz

gdybym sie przesiadal z auta o klase wyzszego pewnie bym marudzil:

-na plastiki (hihih w matizie jezdzilem friendem-tam to dopiero jest hardcore-jak sa platiki a nie gola blacha to juz jest super)

-nieprecyzyjnie dzialajcy lewarek o dlugim skoku (tu znowu z matizem jest niebo a ziemia-ale juz z nowa fabia wypada gorzej np-niby takie drobne szczegoly a przyjmnosc/roznica z jazdy jednak zawuazalana)

-lubilnosc wysokich obrotow(=powyuzej 3000rpm)-a co za tym idzie ciut wyzsze niz u kokurencji spalanie

-moc na gazie na piatce

-ale pewnie bym nie narzekal (ciagle w porownaniu Lucek-Matiz)na:

-przestrzen

-wygode/komfort

-moc (echh ta trojka-miodzio, czworeczka tez niczego sobie - choc ponoc w 1,8 jeszcze przyjemniej niz w 1.6---no ale to kombi)

-i rozne takie pierdoly ktore ulatwiaja zycie a matizie ich nie mialem

sens: jezeli do tej pory jezdziles mieciem mozesz brac spokojnie lucka (ja mam 1,6kombiaczka-ale w HB to pewnie i 1,4 sie nada-pytaj ludzi - a juz najlepiej sam sie przejedz na jezdzie probnej w salonie)

Napisano

pewnie ze bym kupil zlosnik.gif ja jestem z samochodu zadowolony

i czekam na nowego lacetti albo moze juz wtedy bede wyzej mierzyl grinser006.gif epica ... captiva ... cool.gif

niedlugo w rodzinie bedzie 3 lacetti ...

Napisano

Jasne że bym kupił kolejnego Chevroleta i moze nawet Aveo ale sedan lub Lacetti. Wcześniej miałem DU TiCO na które nie mogłem narzekać sprzedany z przebiegiem 196000km zagazowany i bardzo oszczędny.

Przygoda z koreańcami jak narazie jest miła bez powaznych incydentów. ok.gif

Napisano

Pewnie żebym kupił smile.gif może kombi a nie sedana ale bym kupił wink.gif

Gdyby ASO nie wkurzało cenami i organizacją pracy (a właściwie jej brakiem) to byłoby już w ogóle miodzio. No ale gwarancja za póltora miesiąca się kończy więc nema problema zlosnik.gif

Napisano

mnie wydaje sie ze największą wadą chevroletów jest niestety serwis, serwis opla nie jest najlepszy a przynajmniej jest gorszy od serwisu fso/daewoo w jakim byly serwisowane daewoo. Tam przynajmniej części mieli a jak ich nie mieli to w rozsadnym czasie sprowadzali, a tu trzeba czekac tydzień bo taka filozofie ma GM by nie robic centralnego magazynu na dany kraj tylko jeden magazyn na Europe w Bredzie

Napisano

Zgadzam sie z Toba i nie tylko ja ( to poglad bardzo znany).

To chyba najwiekszy problem tej marki w Polsce.

Ciekawe czy FSO bedzie sprzedawala w swoich salonach Aveo?

mnie wydaje sie ze największą wadą chevroletów jest niestety serwis,

> serwis opla nie jest najlepszy a przynajmniej jest gorszy od

> serwisu fso/daewoo w jakim byly serwisowane daewoo. Tam

> przynajmniej części mieli a jak ich nie mieli to w rozsadnym

> czasie sprowadzali, a tu trzeba czekac tydzień bo taka filozofie

> ma GM by nie robic centralnego magazynu na dany kraj tylko jeden

> magazyn na Europe w Bredzie

Arek

EVANDA cdx 04 W-WA

Napisano

> Ciekawe czy FSO bedzie sprzedawala w swoich salonach Aveo?

juz sprzedaje - towarowa 33 grinser006.gif

Napisano

na towarowej podobnie jak w Łodzi diler fso-daewoo dostali zgodę na sprzedaż samochodów chevroleta, nie sądzę aby samochody z Żerania sprzedawane były w sieci fso, raczej będą dalej sprzedawali w sieci opel/chevrolet

Napisano

Czy bym kupił... chyba tak, ale już nie HB tylko kombi (pomimo tego, że w kombi bagażnik do największych nie należy 400 l).

No i oczywiście silnik... co do silnika to 1,4 jest naprawdę za słaby na samochód który waży blisko 1300 kg - 92,5 konia do tego samochodu to jednak, moim zdaniem, troszkę za mało.

wadą jest spalanie - 8/10 l/100 w mieście to raczej norma. Mój najmniej w trasie wziął 7 l/100 km.

Co do serwisu - totalna porażka - jak nie masz znajomego to będziesz chodził totalnie wściekły z wyników pracy macherów oplowskich.

Części - większość pasuje z opla i Daewoota, są też zamienniki - śrdnio 2/3 tańsze jak w serwisie.

To chyba tyle.

Aha, autko ma już 2,5 roku (ja go mam od 2 lat) i ok. 40000 km przejechane. Ilość awarii - 3:

- wymiana przekładni kierowniczej (nowa już mi lekko stuka ale luzów nie stwierdzono pan powiedział, że stukającej nie wymienią i już!,

- wymiana obydwu łożysk w tylnych kołach (padły w tym samym czasie, z tym, że lewe bardziej),

- wymiana wiązki kabli - pękła rurka od spryskiwacza i miałem dyskotekę na desce rozdzielczej i pracujący silnik, po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka (sic!).

Pozdrawiam

Napisano

Nie wiem.

Jeśli chodziłoby o serwis chyba nie, ludzie z barkiem kompetencji w innym watku napisalem ze stwierdzili ze szyba Lacetti HB jest taka sama jak w aveo, do tego bardzo slaba wydajnosc nagrzewnicy w kabinie zima nie wiem czy tez tak macie ale poprzednio mialem citrena i tam moglem w zime w samych gaciach jezdzic tutaj niestety nie. Kolejna sprawa to jego spalanie fakt silnik 1,4 i jego 92,5KM i 131Nm momentu obr.(95KM to raczej chwyt marketingowy) i zakres obrotow w jakich je osiaga jest za slaby ale 11,5 l w miescie przy spokojnej jezdzie i 8l w trasie to chyba za duzo.

Do czego nie moge sie przyczepic: to wyglad zewnetrzny HB jest ladnym autkiem-fakt o gustach sie nie dyskutuje jeden woli zone drugi tesciowa, wnetrze dosc obszerne, materialy wykonczeniowe choc z nie najwyzszej polki ale jednak nie trzeszcza i nie odskakuja jak narazie. Bagażnik 275l do wozenia powietrza w zupelnosci wystarcza zlosnik2.gif wozek spacerowka mojej corki miesci sie w nim spokojnie, a Natalka ma sporo miejsca z tylu w swoim foteliku.

To by bylo na tyle zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie bylo pechowo peknieta szyba, przytarty zderzak i wymiana termostatu ale aso w tych przypadkach sie nie postaralo, za to dla nich czerwona.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Nie wiem.

> Jeśli chodziłoby o serwis chyba nie, ludzie z barkiem kompetencji w

> innym watku napisalem ze stwierdzili ze szyba Lacetti HB jest

> taka sama jak w aveo, do tego bardzo slaba wydajnosc nagrzewnicy

> w kabinie zima nie wiem czy tez tak macie ale poprzednio mialem

> citrena i tam moglem w zime w samych gaciach jezdzic tutaj

> niestety nie. Kolejna sprawa to jego spalanie fakt silnik 1,4 i

> jego 92,5KM i 131Nm momentu obr.(95KM to raczej chwyt

> marketingowy) i zakres obrotow w jakich je osiaga jest za slaby

> ale 11,5 l w miescie przy spokojnej jezdzie i 8l w trasie to

> chyba za duzo.

> Do czego nie moge sie przyczepic: to wyglad zewnetrzny HB jest ladnym

> autkiem-fakt o gustach sie nie dyskutuje jeden woli zone drugi

> tesciowa, wnetrze dosc obszerne, materialy wykonczeniowe choc z

> nie najwyzszej polki ale jednak nie trzeszcza i nie odskakuja

> jak narazie. Bagażnik 275l do wozenia powietrza w zupelnosci

> wystarcza wozek spacerowka mojej corki miesci sie w nim

> spokojnie, a Natalka ma sporo miejsca z tylu w swoim foteliku.

> To by bylo na tyle zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie bylo pechowo

> peknieta szyba, przytarty zderzak i wymiana termostatu ale aso w

> tych przypadkach sie nie postaralo, za to dla nich

> Pozdrawiam

jeśli faktycznie słabo grzeje to coś nie tak masz, u mnie jest ogrzewanie ok.gif

Napisano

a co tam, też się wypowiem tongue.gif

co do auta to nie bardzo jest do czego przyczepić się, serwis taki sobie, dostępność części kiepska (może będzie lepiej), ceny przeglądów na "zjadliwym" poziomie ok.gif, jakość, wyposażenie i ilość miejsca dobra ok.gif, cena zakupu też ok.gif

Napisano
  • Autor

,, Bagażnik 275l do wozenia powietrza w zupelnosci

> wystarcza wozek spacerowka mojej corki miesci sie w nim

> spokojnie, a Natalka ma sporo miejsca z tylu w swoim foteliku. "

Odnosnie bagaznika bo to dla mnie b wazne producent podaje w aveo bagaznik 220 litrow zmiesci sie do niego wozek dzieciecy,sprawdzal ktos.

Napisano

> ,, Bagażnik 275l do wozenia powietrza w zupelnosci

> Odnosnie bagaznika bo to dla mnie b wazne producent podaje w aveo

> bagaznik 220 litrow zmiesci sie do niego wozek

> dzieciecy,sprawdzal ktos.

zależy od wózka

kiedyś chciałem zapakować wózek dzieciaka szwagra do swojego Lacetti i ledwo wszedł zlosnik.gif

Napisano

> zależy od wózka

> kiedyś chciałem zapakować wózek dzieciaka szwagra do swojego Lacetti

> i ledwo wszedł

Ja jak kupowałem Laczka, to uzależniłem jego nabycie od tego, czy wejdzie wózek od juniora - klient w salonie patrzał na mnie jak na nienormalnego. Laczek jest, więc wózek wszedł zeby.GIF

Napisano

> Ja jak kupowałem Laczka, to uzależniłem jego nabycie od tego, czy

> wejdzie wózek od juniora - klient w salonie patrzał na mnie jak

> na nienormalnego. Laczek jest, więc wózek wszedł

Prawidłowe podejście do problemu ok.gif

Znam takich co kupowali np. wózek albo fotelik, a potem okazywało się, że nie mieści się w aucie hahaha.gif

Napisano

Co do auta nie mam się do czego przyczepić - chętnie drugi bym kupił, co do serwisu - na razie nie mam doświadczenia (przejechane 4tys. km) Może jest ktoś z Olsztyna to wspomniałby coś o naszym serwisie (Mibo)

Napisano
  • Autor

> zależy od wózka

> kiedyś chciałem zapakować wózek dzieciaka szwagra do swojego Lacetti

> i ledwo wszedł

Koledzy aleja pytam o Aveo a nie Laczka zeby.GIF

Napisano

> Koledzy aleja pytam o Aveo a nie Laczka

Zrób podobnie jak ja - pojedź z wózkiem kupować auto.

BTW: w Corsie C mój wózek wchodził pionowo do bagażnika, podwjrzewam, że w aveo będzie podobnie - niestety nie wiem, nie widziałem bagażnika w aveo <nie>

Napisano

> Koledzy aleja pytam o Aveo a nie Laczka

W Aveo HB bagażnik jest dużo mniejszy niż np. w Lanosie i może troszke większy, ale niewiele niż w Matizie.

Koło zapasowe ledwo wchodzi (aby je włożyć trzeba najpierw złożyć oparcie tylnej kanapy, bo ma spory kąt oparcia), poza kołem już mi się niewiele mieści.

Ale mnie osobiście nie razi takie coś. Wolę mieć mniejszy bagażnik, ale więcej miejsca w środku. A wnętrze Aveo nie robi wrażenia małego auta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.