Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mikrostyk zamka klapy

Featured Replies

Napisano

czy jeśli mikrostyk zamka w klapie jest padnięty to muszę wymienić cały ten pas nad rejestracją + malowanie???

Napisano

zamka klapy, możesz oberwać jaden z kabli i nadal będzie działać nie świecąc wewnątrz- sam tak mam

Napisano

> zamka klapy, możesz oberwać jaden z kabli i nadal będzie działać nie

> świecąc wewnątrz- sam tak mam

to masz lipnie. mozna wymienic mikrostyk

Napisano
  • Autor

> zamka klapy, możesz oberwać jaden z kabli i nadal będzie działać nie

> świecąc wewnątrz- sam tak mam

ma być jak trzeba. znaczy ma wszystko świecić i mikrostyk ma działać zeby.GIF. zamek mam nówkę funkiel ale mikrostyk nie działa. pytanie więc czy mikrostyk owy jest integralną częścią tego pasa czy też nie?

Napisano

> ma być jak trzeba. znaczy ma wszystko świecić i mikrostyk ma działać

> . zamek mam nówkę funkiel ale mikrostyk nie działa. pytanie więc

> czy mikrostyk owy jest integralną częścią tego pasa czy też nie?

Witam , z tego co się orientuję to można kupić sam mikrostyk. Ale radziłbym spr najpierw instalację. U mnie też przestał nagle działać(mogłem otwierać tylko z kluczyka) ale znajomy elektryk podłubał coś i okazało się, że w kostce zaraz przy mikrowłączniku nie było styku - przeczyścił i do dziś jest ok cool.gif

Napisano

> czy jeśli mikrostyk zamka w klapie jest padnięty to muszę wymienić

> cały ten pas nad rejestracją + malowanie???

Ja to zalałem kilka razy jakimś świństwem coś ala WD-40 i zaczeło działać... i działa do dzisiaj... bez rozbierania

Napisano

> to masz lipnie. mozna wymienic mikrostyk

toś mnie podłamał beksa.gif

Napisano

Ostatnio też miałem przejścia z mikrostykiem. Co do wymiany to można wymienić sam, ale takowy nie występuje w ASO(trzeba szukać podobnego). Zakup w ASO tylko z gumą, cena 149 zł angryfire.gif. Stycznik miałem rozbierany, czyszczony. Doszedłem (raczej mechanik), że na działanie mikrostyku wpływ ma wilgoć+syf+stan gumy w rączce. U mnie wystąpiły wszystkie czynniki. Guma w zimie twardnieje powodując ucisk na wlącznik + wilgoć, która wpływa na lepsze przewodnictwo. W moim przypadku centralka otrzymywała ciągły sygnał otwierania klapy. Dobry mechanik rozbierze rączkę nie uszadzając gumy. Stycznik można nawet rozebrać (tak zrobił mój mechanik), trzeba go przeczyścić. Dobrym rozwiązaniem jest wymiana samego stycznika ale taki znaleźć. confused.gifMój mechanior między gumę zewnętrzną a stycznik osadzony w drugiej gumie dał cienką gąbkę, narazie jest ok , pojeździmy drive.gif zobaczymy

Napisano

> Ostatnio też miałem przejścia z mikrostykiem. Co do wymiany to można

> wymienić sam, ale takowy nie występuje w ASO(trzeba szukać

> podobnego). Zakup w ASO tylko z gumą, cena 149 zł . Stycznik

> miałem rozbierany, czyszczony. Doszedłem (raczej mechanik), że

> na działanie mikrostyku wpływ ma wilgoć+syf+stan gumy w rączce.

> U mnie wystąpiły wszystkie czynniki. Guma w zimie twardnieje

> powodując ucisk na wlącznik + wilgoć, która wpływa na lepsze

> przewodnictwo. W moim przypadku centralka otrzymywała ciągły

> sygnał otwierania klapy. Dobry mechanik rozbierze rączkę nie

> uszadzając gumy. Stycznik można nawet rozebrać (tak zrobił mój

> mechanik), trzeba go przeczyścić. Dobrym rozwiązaniem jest

> wymiana samego stycznika ale taki znaleźć. Mój mechanior między

> gumę zewnętrzną a stycznik osadzony w drugiej gumie dał cienką

> gąbkę, narazie jest ok , pojeździmy zobaczymy

u mnie padł mikrostyk latem , odłaczyłęm go i jest oki

Napisano
  • Autor

> u mnie padł mikrostyk latem , odłaczyłęm go i jest oki

faHowcy z ASO w łodzi uznali po prostu (nie wiem jak bo niczego nie rozebrali, a ograniczyli się do otwarcia i zamknięcia bagażnika), że trzeba wymienić cały mikrostyk. ale chyba nie mogli go znaleść osobno w systemie więc stwierdzili, że konieczna jest wymiana całego pasa z tyłu tego lakierowanego na kolor nadwozia confused.gif893goodvibes.gif

można to tak ująć, że ja za to nie płacę i wisi mi co oni chcą tam wymieniać, zaczynam coraz bardziej jednak się niepokoić o ich kompetencje a właściwie ich brak...

beksa.gif

Napisano

> faHowcy z ASO w łodzi uznali po prostu (nie wiem jak bo

Może wybież się na wycieczkę po warszawskich ASO confused.gif, przy okazji zrobimy spota wink.gif

> można to tak ująć, że ja za to nie płacę i wisi mi co oni chcą tam wymieniać,

To śmiało, nich wymieniają, bedziesz miał nowy element (na gwarancji) zlosnik.gif.

>zaczynam coraz bardziej jednak się niepokoić o ich kompetencje a właściwie ich brak...

To w Łodzi jest tylko 1 ASO ??? . Chyba sobie poradzą, w końcu to nie prom kosmiczny 270751858-jezyk.gif. Ale brak elektryka hmm.gif, to dla świętegio spokoju może poszukaj nowego ASO. IMHO podstawa to obecnośc przy naprawie ok.gif.

Napisano

> u mnie padł mikrostyk latem , odłaczyłęm go i jest oki

Czyli otwierasz kufer z pilota, ale jak auto odpalone to do kufra się nie dostaniesz (wtedy otwieranie z pilota nie działa).

Napisano
  • Autor

> Czyli otwierasz kufer z pilota, ale jak auto odpalone to do kufra się

> nie dostaniesz (wtedy otwieranie z pilota nie działa).

właśnie to jest dość istotna sprawa. miałem podbramkową sytuację na światłach i musiałem wyciągnąć z bagażnika graty i nie dało rady. musiałem zjechać a czasu nie było oslabiony.gif

trzeba o tym pamiętać... mad.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

Witam, trochę jak archeolog wykopałem stary temat grinser006.gif ale wczoraj przy ponad -20st C i mi odmówił posłuszeństwa ten cholerny mikro styk blah.gif. Czy jest szansa że po ustaniu mrozów zacznie działać czy raczej już zacząć grzebać? Jak grzebać to od czego zacząć, ma ktoś może jakiego manuala albo jakieś podpowiedzi od czego zacząć? niewiem.gif

Napisano

jest manual mej produkcji 893goodvibes.gif u kustosza na stronie . Link znajdziesz w przyklejonym wątku 20.GIF

Napisano

No właśnie niestety nie ma tam tego manuala ale jest coś na stilo.net.pl tylko raczej dotyczy błędu tylnej klapy sick.gif dzięki za chęci 20.GIF

Napisano

> . Czy jest szansa że po ustaniu mrozów zacznie działać

Moim zdaniem jest duza szansa ze włącznik sam zacznie działać. Ostatnio w górach jednej nocki mocno przymroziło, stilona śnieg przysypał, rano zabieram się do pakowania auta w drogę powrotna, dusze na dolny guziczek a tu... otwiera się górna klapa (szyba w MW)! I tak już mu zostało. Dopiero jak troszkę się nagrzało w środku oba mikro styki zaczęły działać prawidłowo (ale wtedy miałem już polowe bagaży w środku wpysk.gif ) Od tamtego czasu wszystko ok. Poprzedniej zimy zresztą również miałem takie przygody i wszystko wracało do normy zeby.GIF

Napisano

Okey to poczekam do czwartku podobno ma być cieplej biglaugh.gif albo zadziała albo wybebeszam palacz.gif

dzięki

Napisano

U mnie jest przeciwnie, -15 na dworze, otwieram dzisiaj drzwi kierowcy a tu mega zaskoczenie! wkońcu świeci się lampka w drzwiach kierowcy! rotfl.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

Witam!!!

Mam problem z mikrostykiem klapy tylnej. Ktoś pisał, że można go przeczyścić. Rozebrałem go, u mnie mikrostyk jest wtopiony w plastik i nie wiem czy to ruszać czy nie. Proszę o radę.

Napisano

ja miałem tydzień temu taka zabawę.. wyjąłem to podłużne cosik owinięte guma, zdjąłem gumę. Pod gumą był plastik a pod nim "wtopiony mikrostyk". Zalałem go w cholerę jakimś ala wd40 i wyczyściłem cala resztę. W takim stanie sprawdziłem czy jeszcze działa:) Powinien śmigać od dotknięcia.. Złożyłem w odwrotnej kolejności . Oczywiście ta guma była juz sparciała, wiec nie dala sie ładnie założyć.. wystarczyła odrobina "kropelki" smile.gif Po złożeniu i wlozeniu na swoje miejsce oczywiscie nie dzialalo smile.gif Ale po męskim ściśnięciu w ręce zaczęło śmigać jak zlotu!

Napisano

U mnie niestety nic już nie pomaga. Czy ktoś rozwalał ten wtopiony mikrostyk?? I czy to coś pomogło??

Napisano

Sprawdź raz jeszcze w ustawieniach koputera czy wszystko jest dobrze ustawione a potem chyba pozostaje sprawdzenie kabelków i wymiana chwasta!

Napisano

Połączenie styków w pierwszej kostce za mikrostykiem powoduje otwarcie bagażnika więc to ewidentnie mikrostyk. Niestety rozebrałem ten zalany mikrostyk na "chama" i się rozpadł. Kupiłem inny mikrostyk (za duży) ale wszystko działa ok pozostaje tylko wszystko zebrać do kupy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.