Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dymienie

Featured Replies

Napisano

czy ktos moze wie czy istnieja jakies okreslenia (normy) co do dymienia w jtd, jakie odchylenia miedzy zimnym a cieplym,

pytam bo nie wiem czy mam sie czyms przejmowac czy nie,

auto na zimnym silniku powyzej 2 biegu zaczyna zostawiac za soba chmurke po dodaniu gazu mniej wiecej na polowe gwizdka, na cieplym tylko po mocniejszym dodaniu gazu (ale to raczej norma)

mam 78kkm zadnych napraw i przeczyszczen, failura na oczy nie widzialem i dlatego pytam zeby nie zobaczyc, oleju dolewam mniej jak 100ml na 15kkm

czy moze z rana nie patrzec w lusterka i jezdzic dalej usmiechnietym i zadowolonym z maszyny blah.gif

ps. linki mile widziane

z gory dzieki

pozdrawiam

Napisano

czy ktos moze wie ...

Jak siwe to źle, czarne - normalka waytogo.gif

Siwe - olej z uszczelniaczy - turbina - death

czarny dymik - sadza która musi gdzieś ulecieć devil.gif

Napisano
  • Autor

czarny dymik, no ale takie chmury tylko na zimnym to normalka

Napisano

> czarny dymik, no ale takie chmury tylko na zimnym to normalka

No, ja mam tylko dymik czarny, ale od pewnego czasu mam wrazenie, ze jest go za duzo - zarowno jak silnik jest zimny i cieply frown.gif Przeplywka ???

pzdr...

/kustosz

Napisano

hmm tak, dymienie... przerabiałem zlosnik.gif nerwów kosztowało co nie miara hehe.gif u mnie radykalnie zmnijeszyło się dymienie po wymianie rozrządu... do tego dochodzi regularna wymiana filtrów i oleju. czarne "bąki" to mój stilon tylko z rana czasem puści jak jest zimny, kiedyś to przy każdym ruszaniu było sick.gif teraz jedynie mogę zauważyć mgiełkę jak wieczorem daje buta i ktoś za mną jedzie i oświetla spaliny światłami. czasem mgiełka większa, czasem mniejsza, czasem brak... nie wiem może od paliwa zależy, może od stylu jazdy, jak dłużej nie przedmucham wydechu to jest gorzej. ale to diesel więc cóż zrobić zlosnik.gif

Napisano

A mój jeden, ósemka dymi czasem jak diesel gdy mocno przycisne pedał wink.gif w tym motorku sądze że to normalka....

Bierze...... i to duuużo wink.gif

Napisano

dymi przy każdym mocniejszym wciśnięciu pedału gazu tak powyżej 3000 obr. Wygląda na czarny więc się zbytnio nie przejmuję smile.gif

Napisano

pytanie do dieslowców: jak wygląda sytuacja za Waszymi stilakami jak wieczorem ktoś za wami jedzie i oświetla dobrze wydech a Wy dacie buta? bo u mnie jest wyraźna mgiełka, przechodząca ostatnio we mgłę, co mocno mnie klnie.gif bo po wymianie rozrządu nie było tego cfaniaczek.gif próbowałem przedmuchać wydech ale do końca nie pomogło. może czas na zmiane filtra powietrza lub stacji paliw?

Napisano

> pytanie do dieslowców: jak wygląda sytuacja za Waszymi stilakami jak

> wieczorem ktoś za wami jedzie i oświetla dobrze wydech a Wy

> dacie buta? bo u mnie jest wyraźna mgiełka, przechodząca

> ostatnio we mgłę,

U mnie zawsze tak było, normalnie mgła jak w Kubie rozpruwaczu przez moment w lusterku. A na dwójce zwłaszcza.

Napisano

> U mnie zawsze tak było, normalnie mgła jak w Kubie rozpruwaczu przez

> moment w lusterku. A na dwójce zwłaszcza.

true true... wink.gif

Napisano

Mi dymienie radykalnie sie zmniejszyło... prawie do zera....po wymianie przepływki wink.gif

Przedtem miałem wrazenie że ten co jedzie za mną to czasami przy mocnym wduszeniu gazu na 2-gim biegu już nic nie widzi hehe.gif

Napisano

> Mi dymienie radykalnie sie zmniejszyło... prawie do zera....po

> wymianie przepływki

> Przedtem miałem wrazenie że ten co jedzie za mną to czasami przy

> mocnym wduszeniu gazu na 2-gim biegu już nic nie widzi

Potwierdzam, u mnie też po wymianie przepływki dymienie radykalnie się zmniejszyło.

Napisano

> Mi dymienie radykalnie sie zmniejszyło... prawie do zera....po

> wymianie przepływki

nie, u mnie to nie to bo przepływkę zmieniawszy rok temu. zastanawiam się, czy się blaszka zatykająca EGR-a nie przepaliła... ehhhhhhhh ale co tam, tak ma byc, najgorzej mnie złości że raz to jest a raz nie ma, jakby było cały czas to bym się tak nie gotował zlosnik.gif no nic, porównamy na spocie warszawskim jak to wygląda bo chyba kilka jtd-ków będzie wink.gif

Napisano

> Potwierdzam, u mnie też po wymianie przepływki dymienie radykalnie

> się zmniejszyło.

A jak z mocą wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.