Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm do Astry I

Featured Replies

Napisano

WItam z sąsiedniego kącika

Mam pytanko jaki alarm polecacie do asterki 5 drzwiowej z fabrycznym centralnym bez pilota w cenie tak do 150 zł z czujnikami ruchu

Dziękuje za pomoc

Pozdrawiam bow.gif20.GIF

Napisano

> WItam z sąsiedniego kącika

> Mam pytanko jaki alarm polecacie do asterki 5 drzwiowej z fabrycznym

> centralnym bez pilota w cenie tak do 150 zł z czujnikami ruchu

> Dziękuje za pomoc

> Pozdrawiam

W tej cenie to nieczego nie polecamy bo to będzie szajs sciana.gif

Napisano

> Dziękuje za pomoc

> Pozdrawiam

A po co alarm.

W dzisiejszych czasach i tak nikt nie zareaguje na wyjaca syrenke , czy migajace kirunki.

Czy nie lepiej i taniej poprostu dolorzyc sterowanie z pilota do centralnego.

Dodatkowo moze jakies odciecie zaplonu , chociaz jak ktos sie uprze na auto to nawet jak je lancuchem do plotu przypniesz to i tak zginie

Napisano

Przejrzyj allegro. Cokolwiek kupisz, zwróć uwagę na dobrą dokumentację. Sąsiad kupił badziew, który miał część instrukcji po polsku, a część po angielsku (a w zasadzie angielskawemu - Chińczyk się nie popisał) i potem miesiąc rozszyfrowywał co i do czego.

Napisano

autoalarm nawet w cenie powyżej PLN 1.000 to dla zawodowego złodzieja 30 sekund do minuty

jeśli zależy Tobie na zabezpieczeniu to zamontuj blokadę dźwigni biegów - koszt 200 -300 PLN ale stanowi realne utrudnienie dla złodzieja

Napisano

> jeśli zależy Tobie na zabezpieczeniu to zamontuj blokadę dźwigni

> biegów - koszt 200 -300 PLN ale stanowi realne utrudnienie dla

> złodzieja

Ale to nie mi tylko koledze Pieri...

Napisano

kup coś sprawdzonego, nie jakąś chińszczyznę

szukaj np. na allegro "starmach" albo "amt" ok.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

też sie przyłaczę wtemacie.

A co koledzy sądzą o alarmach STIG, Legenford i ich jakości?

Napisano

> A co koledzy sądzą o alarmach STIG, Legenford i ich jakości?

Ja mam Legendforda od 3,5 roku, nie mogę powiedzieć złego słowa. Żadnych problemów. Jedyna rzecz to mikrowłącznik w pilocie się "wymikrowyłącznikował" i musiałem wymienić na nowy - 5 gr mnie to kosztowało i 4 krople cyny wink.gif Ciekawostka: bateria mimo, że ma już 3,5 roku działa w dalszym ciągu i spokojnie centralka "słyszy" pilota z odległości 30 metrów w otwartym terenie.

Pozdroofka

Napisano

Ja mam alarm WRC Boxer i sobie chwalę.

Mogę powiedzieć tyle, że jak zakładałem alarm to chodziło mi o jakiś z homologacją coby AC ubezpieczyć i żeby im pasował. Alarm brałem przez kolegę który pracuje w serwisie KIA i ściągnął mi go przez salon. Polecał go i montował w samochodach KIA Co teraz montują to nie wiem ale z 3 lata temu montowali to. A bateria też pewnie w nim jest ale nie miałem okazji sprawdzić bo przez 3 lata nie zauważyłem zmniejszenia zasięgu. biglaugh.gif

Napisano

> Dziękuje za pomoc

> Pozdrawiam

A u mnie dwa miesiące temu szajsowaty alarm zdał egzamin. Na nasze asterki nie zawsze porywają się "zawodowcy". Na gówniarza starczyło coś za 300 złotych wraz z montażem. Dzięki temu popłynąłem tylko koszty zakupu małej szybki w tylnych drzwiach. Pomijam, że kosztowała więcej niż ta duża, ale i tak się opłaciło.

pozdrawiam

Napisano

Ja w swoim astrolocie mam, jak tu napisaliście badziew za 175 zł bo chciałem mieć pilot w kluczyku, + 10zł grot i 5zł dorobienie grota czyli razem 190zł. Alarm sam montowałem i już cieszę sie jego bezawaryjną praca od ponad roku. Mam czujki ruchu (ultradźwiękowe) , wstrząsowego nie montowałem. Alarm jak na dzień dzisiejszy nie był potrzebny i mam nadzieję, że nie będzie, ale tak od czasu do czasu sprawdzam sobie jego skuteczność no i działa. Więc jako straszak na małolatów jest idealny, a jak wiadomo profesjonalista jakby sie uwziął na moje auto to i najlepsze zabezpieczenie go nie powstrzymało.

Dodatkowo kupując alarm sprawdziłbym czy posiada system anty napadowy, oddzielny obwód centralnego np. do bagażnika lub do wlewu paliwa i możliwość podpięcia dodatkowych czujników. I to moim zdaniem wszystko co trzeba mieć.

Napisano

Zgadzam się z moim przedmówcą, ostatnio zakupiłem alarm Inferno (od Starmacha). Nie instalowałem czujnika uderzeniowego, a tylko czujniki ultradźwiękowe. Jest to alarm produkcji polskiej, atestowany, do wyboru ładne piloty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.