Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gasnie po przelaczeniu na gaz...

Featured Replies

Napisano

...czyli standard w Bestii.

Mama instalacje bodajze II-iej generacji(na krokowcu k...na jego mac..... angryfire.gif) i problem jest taki:

1.bezpieczniki od centraqlki do przelaczania gazu pala sie na potege a janie moge znalezc ani zadnego zwarcia ani zadnej zaleznosci od czego mogly by sie palic(mam tak od ok. tygodnia,bez zadnej przyczyny... sciana.gif wczesniej bylo ok.gif)

2.jak akurat bezpiecznik sie nie spali to po przelaczeniu na gaz samochod zaczyna schodzic z obrotow az do zgasniecia i kunic-nie jedziesz dalej rant.gif

to w czasie jezdy,bo na postoju Bestia gasnie zaraz po zalaczeniu sie gazu(tak jakby wogole nie dostawal paliwa...)

Gazownik probowal cos z tym zrobic ale akurat jak do niego przyjechalem to odpalil bez bolu(oczywiscie pol godziny wczesniej nie chcial sciana.gif) i nawet pozwolil sie podpiac pod kompa i wyregulowac jednakowoz radosc ma trwala dzien,bo od nowa zaczal glupiec.Gazownik powiedzial,zebym krokowca wywalil i wsadzil ta rurke ze srubka od pierwszej generacji ale to tez nic nie dalo-jak gasl tak gasnie dalej. pad.gif

do filtra gaz dochodzi,bo przy odkreceniu pokrywki ulotnil sie ale dalej nie chce chyba isc.

aha-oprocz podejrzanego krokowca jest jeszcze jeden element pt.centralka gazu(czy jakos tak biglaugh.gif -takie cus z napisem "Lambda System Bingo cos tam zeby.GIF)-plytka w srodku ma taki rdzawy nalot na sciezkach i nie jestem pewien czy to moze czegos nie pierniczy niewiem.gif

ma ktos jakis pomysl??? wink.gif

Napisano

> ...czyli standard w Bestii.

> Mama instalacje bodajze II-iej generacji(na krokowcu k...na jego

> mac..... ) i problem jest taki:

> 1.bezpieczniki od centraqlki do przelaczania gazu pala sie na potege

> a janie moge znalezc ani zadnego zwarcia ani zadnej zaleznosci

> od czego mogly by sie palic(mam tak od ok. tygodnia,bez zadnej

> przyczyny... wczesniej bylo )

> 2.jak akurat bezpiecznik sie nie spali to po przelaczeniu na gaz

> samochod zaczyna schodzic z obrotow az do zgasniecia i kunic-nie

> jedziesz dalej

> to w czasie jezdy,bo na postoju Bestia gasnie zaraz po zalaczeniu sie

> gazu(tak jakby wogole nie dostawal paliwa...)

> Gazownik probowal cos z tym zrobic ale akurat jak do niego

> przyjechalem to odpalil bez bolu(oczywiscie pol godziny

> wczesniej nie chcial ) i nawet pozwolil sie podpiac pod kompa i

> wyregulowac jednakowoz radosc ma trwala dzien,bo od nowa zaczal

> glupiec.Gazownik powiedzial,zebym krokowca wywalil i wsadzil ta

> rurke ze srubka od pierwszej generacji ale to tez nic nie

> dalo-jak gasl tak gasnie dalej.

> do filtra gaz dochodzi,bo przy odkreceniu pokrywki ulotnil sie ale

> dalej nie chce chyba isc.

> aha-oprocz podejrzanego krokowca jest jeszcze jeden element

> pt.centralka gazu(czy jakos tak -takie cus z napisem "Lambda

> System Bingo cos tam )-plytka w srodku ma taki rdzawy nalot na

> sciezkach i nie jestem pewien czy to moze czegos nie pierniczy

> ma ktos jakis pomysl???

Może któryś z elektrozaworów, a konkretnie któraś z cewek ma wewnątrz częściowe przebicie lub zwarcie? W pierwszej chwili albo pali bezpiecznik, albo otwiera zawór tylko na chwilę? Ja bym z marszu sprawdził cewki elektrozaworów omomierzem i potem zasilając je oddzielnie z 12V czy nic się z nimi nie dzieje dziwnego. Jeśli będą dobre to wina prawdopodobnie leży po stronie elektroniki. Chociaż palące się bezpieczniki wyraźnie wskazują że pobór prądu jest za duży więc najbardziej prawdopodobne jest jakieś przetarcie kabla zwierające do masy, zwarcie w cewce czy coś podobnego.

Napisano
  • Autor

ok-to do palacych sie bezpiecznikow. ok.gif

a co z tym gasnieciem po przelaczeniu na gaz(przy sprawnych bezpiecznikach???) hmm.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Może któryś z elektrozaworów, a konkretnie któraś z cewek ma wewnątrz

> częściowe przebicie lub zwarcie? W pierwszej chwili albo pali

> bezpiecznik, albo otwiera zawór tylko na chwilę? Ja bym z marszu

> sprawdził cewki elektrozaworów omomierzem i potem zasilając je

> oddzielnie z 12V czy nic się z nimi nie dzieje dziwnego. Jeśli

> będą dobre to wina prawdopodobnie leży po stronie elektroniki.

> Chociaż palące się bezpieczniki wyraźnie wskazują że pobór prądu

> jest za duży więc najbardziej prawdopodobne jest jakieś

> przetarcie kabla zwierające do masy, zwarcie w cewce czy coś

> podobnego.

wracamy do tematu sciana.gif

po miesiacu jazdy na benzynie kupilem cala elektronike(komputer,wiazke,krokowiec i wszystko inne co bylo w zestawie dla Bingo M). Podpialem komputer i krokowiec-eureka-dziala-chodzi na gazie winner.gif

ale podkusilo mnie sprawdzic co bedziej jak przeciagne go do odciecia(czesto mi sie to zdarza w czasie normalnej jazdy wiec nie chcialem miec niespodzianek w czasie drogi-sprawdzilem w domu)

1-odciecie-gaz normalnie

2-odciecie-gaz normalnie

3 odciecie gaz sie rozlaczyl a potem kontrolki zgasly...OK-bezpiecznik poszedl sie rabac ok.gif

wymieniam bezpiecznik->kontrolki mrygaja->przelaczam na gaz->lapie->zanim zdazylem ruszyc znowu bezpiecznik sie spalil.... sciana.gif

i tak za kazdym razem kiedy probuje przelaczyc na gaz-dopoki stoi moge go prawie do odciecie przeciagnac ale kiedy zaczynam jechac to po paru metrach-jep-kontrolek ni ma angryfire.gif

czyli bezpieczniki jara elektrozawor,tak???

czy jest jakas inna jeszcze opcja???

Napisano

Gdzieś powstaje zwarcie, np jakiś przewód przetarty i drgania w czasie jazdy powodują że zwarcie powstaje. Albo któryś elektrozawór daje bobu, zwarcie wewnątrzwojowe i też drgania mogą sie przczynić. Sprawdź stan przewodu zasilającego elektrozawór na butli. Przewód bedzie szedł pod autem razem z rurkami od gazu. Jak byle jaki kabel bez podwójnej osłony to parcieje izolacja od soli i zwarcie do elementów podwozia.

Napisano

> 3 odciecie gaz sie rozlaczyl a potem kontrolki

> zgasly...OK-bezpiecznik poszedl sie rabac

> wymieniam bezpiecznik-i tak za kazdym razem kiedy probuje przelaczyc

> na gaz-dopoki stoi moge go prawie do odciecie przeciagnac ale

> kiedy zaczynam jechac to po paru metrach-jep-kontrolek ni ma

> czyli bezpieczniki jara elektrozawor,tak???

> czy jest jakas inna jeszcze opcja???

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że cewka elektrozaworu jest dobra, a straciła parametry dioda w elektrozaworze.Stanowi ona tłumik prądu powrotnego i jest podłanczana w kierunku zaporowym.Być może straciła swoje parametry i spadło napięcie zenera do powiedzmy...14 V.Dlatego dopiero po przykatowaniu zwiera obwód, znacząco wzrasta prąd - przez to wywala bezpiecznik, a cewka na elektrozaworze nie ma go dostatecznie, aby utrzymać go w stanie otwarcia...Pytanie brzmi tylko w którym z elektrozaworów... waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzieś powstaje zwarcie, np jakiś przewód przetarty i drgania w

> czasie jazdy powodują że zwarcie powstaje. Albo któryś

> elektrozawór daje bobu, zwarcie wewnątrzwojowe i też drgania

> mogą sie przczynić. Sprawdź stan przewodu zasilającego

> elektrozawór na butli. Przewód bedzie szedł pod autem razem z

> rurkami od gazu. Jak byle jaki kabel bez podwójnej osłony to

> parcieje izolacja od soli i zwarcie do elementów podwozia.

kabelki wszystkie przejzalem-cale sa ok.gif

dobra-obstawiam elektrozawor ten przy parowniku jeno jak go wyciagnac(reduktor Tomasetto)?????????? hmm.gif

odpinam wtyczki,odkrecam srobke i wyjmuje taki czarny element z dziura,w ktora wklada sie ten bolec zaworu-pytanie jak wyciagnac reszte???????

Napisano
  • Autor

> Istnieje duże prawdopodobieństwo, że cewka elektrozaworu jest dobra,

> a straciła parametry dioda w elektrozaworze.Stanowi ona tłumik

> prądu powrotnego i jest podłanczana w kierunku zaporowym.Być

> może straciła swoje parametry i spadło napięcie zenera do

> powiedzmy...14 V.Dlatego dopiero po przykatowaniu zwiera obwód,

> znacząco wzrasta prąd - przez to wywala bezpiecznik, a cewka na

> elektrozaworze nie ma go dostatecznie, aby utrzymać go w stanie

> otwarcia...Pytanie brzmi tylko w którym z elektrozaworów...

Dzizus beksa.gif-ile ich jest?????? niewiem.gif

Napisano

> Dzizus -ile ich jest??????

2szt, jeden przy redukorze drugi przy butli

Napisano
  • Autor

> 2szt, jeden przy redukorze drugi przy butli

ok waytogo.gif

dzieki 20.GIF

najpierw wymienie ten przy reduktorze mlotek.gif

albo zmienie samochod icon_rolleyes.gif

Napisano

> 2szt, jeden przy redukorze drugi przy butli

u mnie są 3 (przy butli, przy filtrze, na reduktorze)

Napisano

> u mnie są 3 (przy butli, przy filtrze, na reduktorze)

racja ok.gif powinny być 3, zapomniałem o tym przy filtrze

Napisano
  • Autor

> racja powinny być 3, zapomniałem o tym przy filtrze

ok-ja ma filtr zintegrowany z reduktorem i jeden elektrozawor jest pod tym filtrem... hmm.gif

to gdzie jest ten od reduktora sensu stricto??? hmm.gif

Napisano

> ok-ja ma filtr zintegrowany z reduktorem i jeden elektrozawor jest

> pod tym filtrem...

> to gdzie jest ten od reduktora sensu stricto???

Jak nie ma to może nie masz, czyli masz tylko 2szt.

Napisano
  • Autor

> Jak nie ma to może nie masz, czyli masz tylko 2szt.

dobra-tak wiec szukam i szukam i znalezc nie moge tego elektrozaworu... beksa.gif

zaden gaziarz nie chce sprzedac a na allegro znalezc nie moge icon_rolleyes.gif

czyzbym byl skazany na kupno calego reduktora????? hmm.gifirked.gif

P.S.-po jakim przebiegu mozna zaczac myslec o wymianie membran??? hmm.gif

Napisano

Witam!

Moze poradzicie w moim przypadku.

Autko po nocy ma problem z przejsciem na GAZ

Dopiero po rozgrzaniu do 90 stopni i po kilku probach przejscia przejdzie na LPG i juz jest ok

Pozniej juz przechodzi elegancko na LPG

Bylem u Gaziarza ten sprawdzil regulacje i wszystko bylo OK

Odlaczyl mi czujnik temp dla spradzenia i kazal jutro podjechac.

Mysle jednak ze to nie to bo po 4h przerwy tez nie chcial za pierwszym razem przejsc. dopiero drugie podejscie przelaczylo autko na LPG

Jakies sugestie co sprawdzic jeszcze.. Gaz na gwarancji

pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Moze poradzicie w moim przypadku.

Niestety, nie poradzę. Mam tę samą przypadłość i takich samych serwisantów. W przyszłym tygodniu jadę do nich jeszcze raz i chyba nie wyjadę dopóki mi nie zrobią. Mają autoryzację na instalację, to kto jak nie oni mają umieć naprawić?

Napisano

> Niestety, nie poradzę. Mam tę samą przypadłość i takich samych

> serwisantów. W przyszłym tygodniu jadę do nich jeszcze raz i

> chyba nie wyjadę dopóki mi nie zrobią. Mają autoryzację na

> instalację, to kto jak nie oni mają umieć naprawić?

mi dzisiaj stwierdzili ze to moze byc lambda. Musze im autko zostawic na noc. Bo jak juz dojade do nich to juz chodzi dobrze

Jak zlokalizuja usterke to sie podziele co to i bardzo proszę o to samo:)

Byle nie skonczylo sie na stwierdzeniu ze to nie wina instalacji a cos w samochodzie nie tak

pozdrawiam

Napisano

> mi dzisiaj stwierdzili ze to moze byc lambda. Musze im autko zostawic

> na noc. Bo jak juz dojade do nich to juz chodzi dobrze

> Jak zlokalizuja usterke to sie podziele co to i bardzo proszę o to

> samo:)

> Byle nie skonczylo sie na stwierdzeniu ze to nie wina instalacji a

> cos w samochodzie nie tak

> pozdrawiam

Niemożliwe. Sonda lambda nie ma wpływu na przełączanie się na LPG. Tylko obroty i temp. są parametrami wg których sterownik przełącza.

Napisano

> Niemożliwe. Sonda lambda nie ma wpływu na przełączanie się na LPG.

> Tylko obroty i temp. są parametrami wg których sterownik

> przełącza.

byłbym ostrożny w osądach, jak kolega ma jednoprzewodową sondę bez podgrzewania, to chwilę zajmuje zanim się nagrzeje i da poprawny sygnał, do tego czasu, komputer gazowy będzie dostawał sygnał że jest max bogato i będzie przymykał krokowy aż do zgaśnięcia. Tak więc problem może rozwiązać ustawienie pozycji min dla krokowego w ustawieniach.

Takie same objawy daje skorodowane połączenie elektryczne zaworu. No i na koniec takie same objawy dawał mi stary reduktor bedini, raz się blokował raz pracował, czasem jak się nagrzał to się odblokowywał.

Napisano

> byłbym ostrożny w osądach, jak kolega ma jednoprzewodową sondę bez

> podgrzewania, to chwilę zajmuje zanim się nagrzeje i da poprawny

> sygnał, do tego czasu, komputer gazowy będzie dostawał sygnał że

> jest max bogato i będzie przymykał krokowy aż do zgaśnięcia. Tak

> więc problem może rozwiązać ustawienie pozycji min dla krokowego

> w ustawieniach.

> Takie same objawy daje skorodowane połączenie elektryczne zaworu. No

> i na koniec takie same objawy dawał mi stary reduktor bedini,

> raz się blokował raz pracował, czasem jak się nagrzał to się

> odblokowywał.

W przypadku sondy jednoprzewodowej bez grzałki w sterowniku ustawia się czas ignorowania sondy (np rzedu kilkudziesięciu sekund). Przez ten czas krokowiec pozostaje w pozycji PWA.

Napisano

> W przypadku sondy jednoprzewodowej bez grzałki w sterowniku ustawia

> się czas ignorowania sondy (np rzedu kilkudziesięciu sekund).

> Przez ten czas krokowiec pozostaje w pozycji PWA.

Ty to wiesz, ja to wiem, pytanie czy instalujący o tym wiedział lub pamiętał.

Napisano

> Niemożliwe. Sonda lambda nie ma wpływu na przełączanie się na LPG.

> Tylko obroty i temp. są parametrami wg których sterownik

> przełącza.

Nie czytalem calego watku, ale sadzac po temacie to silnik gasnie jak jest zimny i przerzuci sie go na lpg : )

Mialem tak samo i to chyba wlasnie od ciebie dostalem porade, zeby zwiekszyc w bingo s4 czas ignorowania sygnalu z sondy lambda. Pomoglo.

Chcac sprawdzic jaki jest sygnal z lambdy podlaczylem komputer do "zimnego silnika". Okazalo sie, ze sygnal z lambdy (praca na benzynie) wskazywal uboga mieszanke. Idac tym tropem mozna sadzic, ze bingo po przerzuceniu na gaz odczytywal te wartosc i otwieral bardziej silnik krokowy od lpg, co powodowalo "zalanie silnika" i ... jego zgaszenie...

Czy moja teoria ma jakies rece i nogi? Nie jestem specem od gazu. Swoja wiedze opieram tylko i wylacznie na "walkach" ze swoja instacja 2generacji w punto2 : )

Napisano

Ostatnio walczyłem z tym samym problemem.Też chciałem pójść tropem czasu lambda.Niestety z braku interfejsu do gazu, nie miałem jak podłubać.Po zapoznaniu się z instrukcją od staga(spartakus to podobno jego podróba), stwierdziłem, że potencjometr od położenia biegu jałowego przepustnicy jest źle ustawiony.Jest tam taka dioda która powinna zgasnąć przy minimalnym dodaniu gazu(na jałowym ma się swiecić).Wyregulowałem i jak reką odjął...Może w waszych także jest coś takiego(dioda i potencjometr) i komuś to pomoże... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

niestety pociagne temat dalej... icon_rolleyes.gif

nie mialem juz sily do tego wszystkiego-nie moglem znalez tego elektrozaworu do parownika wiec kupilem nowy parownik i sie zaczelo beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

a wiec po kolei:

1. 2 miesiace temu-pala sie bezieczniki przy dojsciu do odciecia-spalil sie komputer i zatarl krokowiec mad.gif

2. 2 tyg temu-kupilem nowy komputer,wiazke i krokowiec-podmienilem komputer,wymienilem krokowiec,bezpiecznik na kabel po stacyjce 3-ka -odpalam i dziala winner.gif po 30km cos mnie korci,zeby sprawdzic jak bedzie przy odcieciu-ciagne do konca na trzecim biegu-kontrolki gasna,bezpiecznik poszedl sie rabac....

podpinam bezpieczniki po kolei:5,7,10,15-wszystkie sie pala zaraz po przelaczeniu na gaz...

podpinam 20 po stacyjce-dziala i nawet moge przeciagnac go do 4500 obrotow ale tak byc przeciez nie powinno...

pytam sie tutaj-mowicie,ze moze wiazka albo elektrozawor-ok ok.gif

3.szukam elektro zaworu-nie ma kupuje caly parownik,podpinam wlaczam-moge przeciagnac do konca-bezxpiecznik (7)sie nie pali(na postoju) ,w czasie jazdy po 900m bezpiecznik poszedl sie rabac i komp tez....-ok wiazka do wymiany,bo reszte mam juz nowa icon_rolleyes.gif

sciezka w kompie zlutowana,wymieniam wiazke-wszytskie kable sa te same wiec z wymiana nie mambolu-2h wymieniania i izolowania kabli-wiazka jest dobra ok.gif

podpinam komputer-bezp.10 zjarany,komp tez,......

drugie lutowanie kompa-bezp. 20 zjarany

trzecie lutowanie kompa i podmiana elektrozaworu na stary-przejechalem kilometr i po przeciagnieciu na trojce bezp. 10 poszedl sie rabac,podpiolem 20-bezpiecznik wytzrymal,komp nie...........

czego to moze byc wina niewiem.gif-wszystko ma nowe beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

jakby nie to,ze mam za krotki przewod doprowadzajacy gaz to juz mialbym I generacje zalozona,bo w drugim wozie sobie lezy.......

tylko po co????

przeciez II ponoc jest lepsza.......... icon_rolleyes.gif

mozliwe,zeby nowy parownik pierniczyl???(nowy komp spalil sie po jego zalozeniu icon_rolleyes.gif)

jutro zaloze stary i zobacze co to da ale nie wiem czy komputer po 6 lutowaniach jednej sciezki bedzie dobrze pracowal.... icon_rolleyes.gif

Napisano

>

> podpinam bezpieczniki po kolei:5,7,10,15-wszystkie sie pala zaraz po

> przelaczeniu na gaz...

Takie wymienianie bezpieczników na coraz większe to szybka droga do spalenia czegoś więcej niż bezpiecznika.

>

> podpinam komputer-bezp.10 zjarany,komp tez,......

> drugie lutowanie kompa-bezp. 20 zjarany

> trzecie lutowanie kompa i podmiana elektrozaworu na

> stary-przejechalem kilometr i po przeciagnieciu na trojce bezp.

> 10 poszedl sie rabac,podpiolem 20-bezpiecznik wytzrymal,komp

> nie...........

No i nie trzeba było długo czekać.

> czego to moze byc wina -wszystko ma nowe

Czy przypadkiem nie masz jeszcze elektrozaworu przy butli w wielozaworze? Jeśli masz to do niego też idzie kabel, którego raczej nie ma we wiązce do kompa tylko się go dosztukowuje.

Jakie masz napięcie w instalacji elektrycznej? Może regulator szwankuje i masz więcej niż 14V ?

>

> mozliwe,zeby nowy parownik pierniczyl???(nowy komp spalil sie po jego

> zalozeniu )

Kłopoty zaczęły się przed kupnem nowego parownika.

Napisano

Jesteś harpagan z tymi bezpiecznikami. Ja bym tak nie dawał 20A jak pali się 7A i scieżki. Ewidntnie jest coś źle i dając coraz większy bezpiecznik samo się nie naprawi. Ale temat nie jest prosty hmm.gif

Uporządkujmy ten chaos:

Pali się zawsze przy wysokich obrotach, ile około?

Czy to jest dokładnie moment odcięcia?

Bingo ma dwa bezpieczniki jeden 5A a drugi chyba 15. Czyli pali sie ten mniejszy on jest od elektroniki a ten większy od eletrozaworów i reszty.

Nie poprzestawiałeś ich? Mógłbyś to sprawdzić tzn odpiąć ten większy - lampki powinny świecić ale nie załączy elektrozaworów przy próbie przejścia na LPG.

Czy gdy pracuje silnik np na 2000 i przełączysz go ręcznie na NoPB to wtedy się nic nie pali?

Na pewno przeglądnąłeś dokładnie przewód pod samochodem i jego stan przy wielozaworze na butli?

Czy pali sie gdy próbujesz wysokie obroty na postoju?

Jakie masz napięcie w instalacji przy wysokich obrotach?

Napisano

Skoro tak wszystko się pali, to zgodnie z zasadą, że najprostsze rozwiązanie jest naogół słuszne, obstawiam regulator alternatora.Wraz ze wzrostem obrotów, niepohamowanie rośnie napięcie(ogranicza je tylko spadek napięcia na akumulatorze), za nim prądy(bo opory pozostaja bez zmian) i bumm! Miernik w łąpe i sprawdź napięcie na klemach, ostrożnie dodajac obroty.Nie może przekroczyć 14,4 V.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Niestety, nie poradzę. Mam tę samą przypadłość i takich samych

> serwisantów. W przyszłym tygodniu jadę do nich jeszcze raz i

> chyba nie wyjadę dopóki mi nie zrobią. Mają autoryzację na

> instalację, to kto jak nie oni mają umieć naprawić?

Witam.

Krótko: serwis stwierdził, że winny jest silnik krokowy i go odłączyli. Teraz przełącza się normalnie.

Pytanie tylko co mogło się uszkodzić w silniku krokowym i czym może skutkować jazda bez tego silnika? Po co właściwie montuje się silniki krokowe, skoro można jeździć bez niego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.