Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba znow kupie J - po prostu sie zakochalem ...

Featured Replies

Napisano

> szału nie ma ale dość przyjemnie mi się tym autkiem jeździ

> HanYs

Potwierdzam... Nawet bardzo zlosnik.gif20.GIF

Napisano

> ... nawet jestem wstanie przebolec ze FWD ...

> ... i nawet to ze tyl jak Yaris wyglada

> ...ogolnie ta forma mi sie podoba

> CVT tez przeboleje

> Nissan Maxima MY09 - 3.5l V6 195kW ...

W koncuuu ladny Nissan ok.gifok.gif

choc przod troche mi nowe Fiaty przypomina grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> te pontiaczki G8 już sie pokazały na ulicach

slynne 888 MY08zlosnik.gif - i nazwijmy je porzadniewink.gif Holden Commodore033102bebe_1_prv.gif...

Wlasnie do tego sie przymierzam - albo Ford - tylko czekam jak wprowadza odcicie 4 cylindrow w V8hmm.gif. Co ciekawe modele na export eg G8 to juz maja a na OzDM dopiero od MY9.5confused.gif - go & figure out GMzlosnik.gif.

Oczywiscie jedyna sluszna wersja G8 SThahaha.gif

lg_april2008__54_.jpg

lg_april2008__60_.jpg

lg_april2008__57_.jpg

[...]

> i tutaj małe porównanie

THX - wlasnie czytam

Napisano
  • Autor

[...]

> choc przod troche mi nowe Fiaty przypomina

tobie wszystko Fiat-y przypominahahaha.gif...

Moj jak go obdrapalem pewnie tezhahaha.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> i tutaj małe porównanie

[...]

to pierwsze zdanie to bylo to co pomyslalem zanim przeczytalem texthahaha.gif...

-dorzucilbym pare rzeczy od siebiehmm.gif...

1st - placisz za V8 jakies 20% mniej co mypad.gif ... Te auta tanieja widocznie po transporciegrinser006.gif ...

2nd - + dla Maxima za wykonanie. Tego nikt nie napisze ale C're to od lat company car's. Po 100 k km wszystko jest tak luzne i skrzypi zepad.gif... Widzialem - jechalem Maxima po 150 k km i ciszashhh.gif. Po prostu jeszcze pare lat minie (jak nie wiecej) kiedy "my" nauczymy sie tak wykanczac auta jak Japs. Widze po wlasnym Subaruwaytogo.gif ...

3rd- cos widze ze Yanks nie lubia duzych spoilerow.hahaha.gif... Commdore normalnie przychodzi z takim - ale jak zawsze USA dostalo wersje specjalna zlosnik.gif bardziej stonowany ...

280900703-208C.JPG

280900703-206h.jpg

4th - wlasciwie to niby test bez sensuhmm.gif Cena to jedyna wspolna cecha a reszta to FWD vs RWD, V8 vs V6 ... IMVHO powinni porownac V6 i wtedy do jakiegos werdyktu dojscpalacz.gif...

post-1538-14352494287483_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Prawie jak obecny, który wygląda dużo lepiej od tego z dziwnymi

> przednimi lampami

> Tylko i wyłącznie wg mnie i tylko stylistycznie. Gdybym nie znał tego

> auta powiedziałbym, że ten nowy model jest starszy od starego...

ciekawa teoriahmm.gif. Nie patrzylem na to z tej stronyideia.gif ... ale wiesz ...[wydaje mi sie ze masz racjezlosnik.gifok.gif

> Ja marzę o Maximie, ale póki co jest zdecydowanie poza moim

> zasięgiem. Kupić może i bym kupił, ale później musiałbym żreć

> tynk ze ścian, żeby płacić za ubezpieczenie i paliwo...

nie dlugo i tak sie wszyscy na rower przesiadziemy a China na auta - ot ironia losuzlosnik.gif

Napisano

> 1st - placisz za V8 jakies 20% mniej co my ... Te auta tanieja

> widocznie po transporcie ...

033102bebe_1_prv.gifhehe.gifwink.gif

> 2nd - + dla Maxima za wykonanie. Tego nikt nie napisze ale C're to od

> lat company car's. Po 100 k km wszystko jest tak luzne i skrzypi

> ze... Widzialem - jechalem Maxima po 150 k km i cisza. Po prostu

> jeszcze pare lat minie (jak nie wiecej) kiedy "my" nauczymy sie

> tak wykanczac auta jak Japs. Widze po wlasnym Subaru ...

to fakt ok.gif

> 3rd- cos widze ze Yanks nie lubia duzych spoilerow....

dokładnie grinser006.gifwink.gif

> 4th - wlasciwie to niby test bez sensu Cena to jedyna wspolna cecha a

> reszta to FWD vs RWD, V8 vs V6 ... IMVHO powinni porownac V6 i

> wtedy do jakiegos werdyktu dojsc...

w tym teście pewnie chodzi o to co dostajesz za $30k w tej samej klasie 893goodvibes.gif

HanYs

Napisano

> slynne 888 MY08 - i nazwijmy je porzadnie Holden Commodore...

> Wlasnie do tego sie przymierzam - albo Ford - tylko czekam jak

> wprowadza odcicie 4 cylindrow w V8. Co ciekawe modele na export

> eg G8 to juz maja a na OzDM dopiero od MY9.5 - go & figure

> out GM.

> Oczywiscie jedyna sluszna wersja G8 ST

> [...]

> THX - wlasnie czytam

Eddie bez urazy ale wy w tej ozi-landii to strasznie małe musicie miec grinser006.gifok.gif

po co komu V8 i 4L hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Eddie bez urazy ale wy w tej ozi-landii to strasznie małe

> musicie miec

hahaha.gifhahaha.gifwaytogo.gifwaytogo.gifhahaha.gif... Dobry text waytogo.gif ale:zlosnik.gifsize doesn't matter circ doeszlosnik.gif

> po co komu V8 i 4L

po co?hmm.gif ...

Jakto po co confused.gif?

Patryk,

Zapytam sie tak - powiedz szczerze wink.gif - bez oszukiwaniazlosnik.gif - nie chcialbys miec V8?hmm.gifniewiem.gif...

Nawet jesli to powiec ci dlaczego V8 z odcieciem 4 zaworow ma senszlosnik.gif ...

Kiedys wyczytalem durny text na AK ze gdzies ktos wrzucil link ze "Gm zakonczy produkcje V8 do 2010"old.gifadmin.gif ... Nic bardziej mylnegozlosnik.gif... Predzej pieklo - jesli istniejeskromny.gifsmirk.gif zamarznie...

Glowny powod to ideia.gif

1.$$$$ - po to ze z 270kW masz srednio 10l paliwa na 100km po odcieciu 4 zaworowidea.gif a jak potrzebujesz docisnac to dalej masz te 270kW. Czyli z doswiadczenia skoro miescilem sie w 14l po miescie to z tego pewnie bede wstanie wyciagnac 10.5lhmm.gif.

2.Fiskalizm - coz EU nie jezdzi duzymi pojemnosciami i V8 w pojeciu ogolnym - nie dlatego ze jestescie inni, czy inaczej wychowani - tylko od lat fiskalizm panstwa powoduje ze IMVHO co tu duzo mowic dostajecie po du..piezlosnik.gif. I dlatego EU rozwija te rozne kosiarkowe silniki z turbozlosnik.gif ....

Wierz mi spalanie V6 vs 4 cylindry nie jest az tak ogromnepalacz.gif, tak samo jak V6 vs V8.

Czyli nawet jesli ropa osiagnie $200 i ja bede placil tyle za benzyne co wy teraz - to i tak moge dalej cieszyc sie V8 - i nie dlatego ze to przedluzenie270747800-sex.gifzlosnik.gif .... tylko ze koszt odciacia tych 4 cylindrw spowoduje ze koszt spalania bedzie powiedzmy prawie na dotychczasowym poziomieidea.gif...

3.Tradycje - tak jak w EU sa tradycje jezdzenia kosiarka -(ze wzgeldu na punkt 2skromny.gif) tak w krajach gdzie jedynym srodkiem transportu jest auto jak US of A czy Oz, gdzie odleglosci sa troche inne, gdzie infrastruktura miedzy glownymi centrami jest zdeka inna niz w EUpalacz.gif .... (czyli jej braksmirk.gif) to sa tradycje pojemnosci i mocy z prostej przyczynyhmm.gif. Latwosci naprawy. V8 dalej kazdy wioskowy mechanik rozbierze, kosiarke z suszarka(turbozlosnik.gif) juz niepalacz.gif....

Za to EU ma dobrze rozwiniety inny rodzaj transportupalacz.gif... (pociag, autobus, etc) o ktorej ja np moge tylko pomarzyc....

4.Warunki- wiekszosc warunkow opisalem w tradycjachhmm.gif - aledam jeszcze przyklad... z zycia. Kumpel ma 108km na odcinku dom-praca. 2x dziennie, 5 dni w tygodniu. Dochodza wakacje - powiedzmy Sydney-Brisbane 1,600 km jedna x 2 + troche jezdzenia na miejscu=4k km+ jakies zakupy na tydzien, weekend extra 100 km. Srednio jest 253 dni w roku ktore sa pracy, odejmijmy 20 na wakacje i mamy palacz.gif

233 x 108km x 2 + 52 x 100km + 4k km = ok 60 k km rocznie. Nie wielehmm.gif ale jak na auto ktore dostaje go tylo z pracy i do pracy to IMHO sporo.idea.gif. Ostatnio jak gadalismy to dobil do 297 k kmpalacz.gif od service do service i nic wiecejskromny.gif... Auto 5.7l V8 C're .... zlosnik.gif....

Wiem zaraz ktos powie ze jakies Turbo z 1.3l wystarczyhmm.gif. mozliwe z tym ze jak siedzisz na F3 i masz 42C za oknem przez 1.5h w szczycie to zobaczymy ile taka kosiarka wytrzyma zlosnik.gif ...

inne podejscie na niektore sprawysmirk.gif ...

No to jak, chcialbys miec V8 czy niezlosnik.gif ktory paliw tyle co 2l autozlosnik.gif????

PS. A ze jestem pewien ze predzej pieklo zamarznie niz GM skonczy produkcje V8 - popatrz na GMC Yukon Hybrid ... Czyli dopoki bedziemy uzaleznieni od ropy nie ma szans zeby V8 umarlo - no chyna ze zmiania sie prawo frown.gif

yumg2.jpg

21mpg = to 11.20l/100km... Imponujace001.gif

Napisano

> ... Dobry text ale:size doesn't matter circ does

> po co? ...

> Jakto po co ?

> Patryk,

> Zapytam sie tak - powiedz szczerze - bez oszukiwania - nie chcialbys

> miec V8?...

no chialbym serduszka.gif

> Wierz mi spalanie V6 vs 4 cylindry nie jest az tak ogromne, tak samo

> jak V6 vs V8.

nie musisz mi tego mowic smile.gif moje padlo 1.4 bez mocy pali 7.5 w miescie

znajomego V6 no w miescie potrafi lyknac i te 13 / trasa w okolicach 9 icon_eek.gif

> Za to EU ma dobrze rozwiniety inny rodzaj transportu... (pociag,

> autobus, etc) o ktorej ja np moge tylko pomarzyc....

w EU i owszem

ale przypomne tylko ze Polska to takie eu jak z łyżeczki wiosło grinser006.gif

> 4.Warunki- wiekszosc warunkow opisalem w tradycjach - aledam jeszcze

> przyklad... z zycia. = ok 60 k km rocznie.

troszeczke mniej ale jakies 20kkm tez rocznie

a odleglosci mniejsze icon_eek.gif

> No to jak, chcialbys miec V8 czy nie ktory paliw tyle co 2l auto????

juz pisalem grinser006.gif

>

tak se tylko zrzędze grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no chialbym

no widziszwaytogo.gif ... zlosnik.gif ... To powiedz mi jeszcze dlaczego893goodvibes.gif?

> nie musisz mi tego mowic moje padlo 1.4 bez mocy pali 7.5

> w miescie

> znajomego V6 no w miescie potrafi lyknac i te 13 / trasa w

> okolicach 9

to tak jak Prius palizlosnik.gif ... 4.4l na 100kmhahaha.gif ... zakrecony.gif

> w EU i owszem

> ale przypomne tylko ze Polska to takie eu jak z łyżeczki

> wiosło

bez przesadyzlosnik.gif ... Nie masz autobusu co 1h jezdzacego tylko do 14zlosnik.gif, masz z pewnoscia jakis tramwajidea.gif ...

> troszeczke mniej ale jakies 20kkm tez rocznie

czyli co hmm.gif 20 k km x 7.5l/100km x (cohmm.gif ok 1.50 Euro za litrhmm.gif) = 2,250 Euro na rokideia.gif

vs V8 20 k km x powiedzmy 13l/100km x 0.90 Euro = 2,340 Euro na rok - roznica 90 Euro na rokzlosnik.gif, roznica 303.897 PLNzlosnik.gif ....

> a odleglosci mniejsze

zdekazlosnik.gif

> juz pisalem

waytogo.gif

> tak se tylko zrzędze

ja tezhahaha.gif

Napisano

moze tam gdzie są duze, naprawde duze odległości takie rozwiazania maja sens. W EU gdzie odleglosci miedzy domem a robo są raczej krótkie, malo jest 'autostrad' hahaha.gif to taka v8 nie zdarzy sie dobrze rozgrzać kiedy już będzie trzeba parkować.

Ponadto - ceny paliw.. taka V8 w naszych warunkach przypuszczam ze nie spali 11/100 ale raczej pod 20... co w porownaniu do mojego ukochanego, a przez reszte AK znienawidzonego chyba Jazz'a zeby.GIF daje niemal 4 ktrotnie wieksze zuzycie paliwa.

Takze - do waruków USA/ozilandu takie silniki moze są ok pod wzgledem wyboru jakosci/mocy/zużywalności, w eu takie pojemnosci i silniki raczej sluza szpanowi niz jakimś realnym potrzebom uzytkowym ok.gif

odp - nie, nie chcialbym miec V8 zeby.GIF serio. chcialbym miec autko elektryczne ok.gif

Napisano

> Eddie bez urazy ale wy w tej ozi-landii to strasznie małe

> musicie miec

> po co komu V8 i 4L

4.3l smile.gif Nawet nie wiesz jak przyjemnie sie tym jezdzi smile.gif A pali mi mniej niz 3 litrowy Accord.

Napisano

Troche o/t w sprawie rozgrzewania - konstruktorzy Saaba zrobili go tak zeby nie stygl w ich zimy = na Florydzie masz rano nadal goracy silnik i zadnego rozgrzewania nie ma...

Napisano
  • Autor

[...] W EU gdzie odleglosci miedzy domem a robo są raczej

> krótkie, malo jest 'autostrad' to taka v8 nie zdarzy sie dobrze

> rozgrzać kiedy już będzie trzeba parkować.

czy ja wiemhmm.gif Powiedzmy ze masz tak jak jahmm.gif. Do biura mam obecnie 32km idea.gif. Jesli wyjade 6:20 to jestem na 7:00idea.gif... Inna sprawazlosnik.gif ze zadko tam bywamsmirk.gif ... ale zaloze sie ze w EU jest pelno takich ludzi ktorzy maja ok 30 km do biurahmm.gif ...

> Ponadto - ceny paliw.. taka V8 w naszych warunkach przypuszczam ze

> nie spali 11/100 ale raczej pod 20...

tu zgoda - niestety EU panstwa nie widza benzyny jako podstawy gospodarkihmm.gif... Dzis 1 litr benzyny bez podatkow kosztuje ok 98c idea.gif - czyli jak przeliczysz to jest 2.03999 PLN Live rates at 2008.06.02 12:13:13 UTC - ile placisz na stacjihmm.gif? Dwa, dwa i 1/2 x tylehmm.gifniewiem.gif?

co w porownaniu do mojego

> ukochanego, a przez reszte AK znienawidzonego chyba Jazz'a

chciales powiedziec CityZXzlosnik.gif. Widzialem je w Indonesia hmm.gif. Spelnia swoje zadanie wiec nie widze problemuideia.gif.. Widzisz mnie dziwi mnie EU podejscie do autahmm.gif - a raczej kult autazlosnik.gif. Wazne ze spelnia twoje oczekiawania i nikogo wiecejpalacz.gif...

BTW interesuje mnie jednohmm.gif... Masz "paddle shifts" do zmiany biegowhmm.gif?

799px-Paddle_shift.JPG

daje

> niemal 4 ktrotnie wieksze zuzycie paliwa.

5l na 100kmhmm.gif?[...]

> odp - nie, nie chcialbym miec V8 serio. chcialbym miec autko

> elektryczne

GM Volt nadchodzizlosnik.gif ... $30k po rzadowych dotacjachidea.gif, $40 k bez zysku GMidea.gif... 2010palacz.gif

800px-Chevrolet-Volt-DC.jpg

Twoje marzenia stna sie rzeczywistoscia szybciej niz mysliszzlosnik.gif

Napisano

> chciales powiedziec CityZX. Widzialem je w Indonesia . Spelnia swoje

> zadanie wiec nie widze problemu.. Widzisz mnie dziwi mnie EU

> podejscie do auta - a raczej kult auta. Wazne ze spelnia twoje

> oczekiawania i nikogo wiecej...

> BTW interesuje mnie jedno... Masz "paddle shifts" do zmiany biegow?

bardzo mi sie spodobalo przed ostatnie zdanie wink.gif - spelnia moje wymagania i dlatego jestem tak zadowolony smile.gif

niestety nie mam takich bajerow wink.gif do EU puscili auta kurde w wersji basic za cene full wypas sciana.gif

> daje

> 5l na 100km?[...]

> GM Volt nadchodzi ... $30k po rzadowych dotacjach, $40 k bez zysku

> GM... 2010

> Twoje marzenia stna sie rzeczywistoscia szybciej niz myslisz

fajnie food.gif tylko ja bym chcial cos wielkosci smarta ok.gif

Napisano

> GM Volt nadchodzi ... $30k po rzadowych dotacjach, $40 k bez zysku

> GM... 2010

> Twoje marzenia stna sie rzeczywistoscia szybciej niz myslisz

No nie do konca tak. Nadal bedzie mial spalinowy silnik. A na calonocnym ladowaniu przejedzie max. 40 km. No i bedzie na 110V = import do PL bedzie z lekka utrudniony. Ale i tak powaznie mysle o tym ze po 2-3 latach produkcji tego pojazdu sobie taki kupie - bo Saab zony jest wlasnie tak eksploatowany - mniej niz 40 km dziennie, tylko do pracy i spowrotem - w ten sposob moznaby jedzic wylacznie na pradzie i praktycznie nie zuzywac benzyny. Choc z drugiej strony po co czekac na Volta, jezeli rozwiazanie rownie ekonomiczne a znaczaco tansze jest w sprzedazy od dawna:

http://automobiles.honda.com/civic-gx/

Napisano

> no widzisz ... ... To powiedz mi jeszcze dlaczego?

hmm.gif czy ja wiem, moze to przez dzwiek silnika, a moze bardziej przez to ze chcialoby sie wypredzac tiry bez stresu niewiem.gif

> bez przesady ... Nie masz autobusu co 1h jezdzacego tylko do 14, masz

> z pewnoscia jakis tramwaj ...

mam autobusy jezdzace srednio co 20min

ale aby dojechacdo pracy na 6 rano busem musze wziac poprawke na to ze pomimo tego ze w lini prostej mam 10km

to jadac busem musze zaliczyc przesiadke i taka droga to nie 10 minut autkiem tylko 1h w autobusach rotfl.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

czyli musze wstac przed 5 sciana.gif

gdy jadac autkiem moge sobie spokojnie o 5.30 dopiero z domu wychodzic zlosnik.gifzlosnik.gif

> czyli co 20 k km x 7.5l/100km x (co ok 1.50 Euro za litr) = 2,250

> Euro na rok

> vs V8 20 k km x powiedzmy 13l/100km x 0.90 Euro = 2,340 Euro na rok -

> roznica 90 Euro na rok, roznica 303.897 PLN ....

wez mnie nie draznij wpysk.gifgrinser006.gif

> zdeka

> ja tez

zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> bardzo mi sie spodobalo przed ostatnie zdanie - spelnia moje

> wymagania i dlatego jestem tak zadowolony

no chyba ze kupujesz auto dla sasiadahahaha.gif... zlosnik.gif...

Ja wiem ze niektorzy maja podejscie do auta jak do jakiegos bogazlosnik.gif - nawet na AKmlot.gif ale w koncu dnia to TY placisz za to, TY lejesz benzyne i TY tym jezdzisz palacz.gif.. Czy to sie komus podoba czy nie to naprawde mnie osobiscie malo obchodzi. Wazne ze TY sie dobrze czujeszidea.gif

> niestety nie mam takich bajerow do EU puscili auta kurde w wersji

> basic za cene full wypas

czyli tanie autohmm.gif z klima bez bajerowhmm.gif?

> fajnie tylko ja bym chcial cos wielkosci smarta

a lubisz byc gluchyzlosnik.gif? mulher.gif miala SMART z pracyidea.gif i po perwszym zauroczeniu zlosnik.gif widzielismy tylko same minusy

Napisano
  • Autor

> No nie do konca tak.

Zgoda - nie do konca takzlosnik.gif

]Nadal bedzie mial spalinowy silnik.

A na

> calonocnym ladowaniu przejedzie max. 40 km.

no nie do koncapalacz.gif - 40 milidea.gif lub 64 kmzlosnik.gif jak wolisz

No i bedzie na 110V

tez nie do konca. Holden dostaje Volt od 2011 - 240Vpalacz.gif bo my Down Under 110V nie uzywamyidea.gif Roznica rowiniez bedzie taka ze jesli obaj kupimy Voltzlosnik.gif - to tobie zajmie 6-7h na ladowanie, mnie 3hzlosnik.gif

> = import do PL bedzie z lekka utrudniony.

ciekawe dlaczegohmm.gif?Czy naprawde sadzisz ze GM ktory prawie jedna noga stal w grobie moze sobie pozwolic tylko na robienie wersji 110Vzlosnik.gif? Czasy kiedy jedna platforma byla na EU, druga na USDM, 3 na OzDM, 4 na Asia juz sie skonczyly. Analogicznie do Voltpalacz.gif. 110/220/240 nie robi roznicy001.gif

Ale i tak powaznie

> mysle o tym ze po 2-3 latach produkcji tego pojazdu sobie taki

> kupie - bo Saab zony jest wlasnie tak eksploatowany - mniej niz

> 40 km dziennie, tylko do pracy i spowrotem - w ten sposob

> moznaby jedzic wylacznie na pradzie i praktycznie nie zuzywac

> benzyny.

1st - zobacz ze GM unika nazywanie go Hybrid.

2nd - zalozenie Volt bylo takie jak GM EV1 - ma pokrywac dystans sredni / statystyczny jaki codzinnie Yanks min tyzlosnik.gif pokonuja do pracy. tj 33 mileidea.gif...

Teraz zobacz ze Volt dziala na innej zasadzie niz Prius hmm.gif

Prius jest "parallel" czyli elektryczny motor na male predkosci, benzyna na przyspieszanie i szybsza jazde.

Volt jest 'series" - czyli elektryczny motor caly czas a benynowy silnik jest tylko generatoremidea.gif ladujacym baterieidea.gif

3rd - do 40 mil masz spalanie 0 mpg ( nie liczac kosztu twojego praduzlosnik.gif ) a potem 50mpghmm.gif Czyli jesli dobrze pamietam to tank jest 45 l i daje ci sredni dystans 440 milpalacz.gif

Choc z drugiej strony po co czekac na Volta, jezeli

> rozwiazanie rownie ekonomiczne a znaczaco tansze jest w

> sprzedazy od dawna:

> http://automobiles.honda.com/civic-gx/

4th - Wole teraz inne rozwiazanie - Teslaskromny.gif ... To zapierniczawaytogo.gifyay.gif

Tesla-car_20.jpg

Napisano
  • Autor

> czy ja wiem, moze to przez dzwiek silnika, a moze bardziej

> przez to ze chcialoby sie wypredzac tiry bez stresu

no w kazdym razie kultura pracy jest innahmm.gif, ac chodzi jak nalezyzlosnik.gif . a jak sie docisniedrive.gifcfaniaczek.gif ...

> mam autobusy jezdzace srednio co 20min

> ale aby dojechacdo pracy na 6 rano busem musze wziac poprawke [...] 1h w autobusach

> czyli musze wstac przed 5

no dobra ale masz autobuszlosnik.gif - a ja mam tylko taki co chodzi w jedno miejscehahaha.gif ... [...]

> wez mnie nie draznij

ja swiety.gif alez skad. Tak sobie tylko narzekamzlosnik.gif

Napisano

> Ja wiem ze niektorzy maja podejscie do auta jak do jakiegos boga -

> nawet na AK ale w koncu dnia to TY placisz za to, TY lejesz

> benzyne i TY tym jezdzisz .. Czy to sie komus podoba czy nie to

> naprawde mnie osobiscie malo obchodzi. Wazne ze TY sie dobrze

> czujesz

o to toto to ok.gif

> czyli tanie auto z klima bez bajerow?

tanie... hmm o tak srednio tanie oslabiony.gif ale faktycznie - bez bajerów wink.gif spelnia wszystkie zalozenia jakie okreslilismy sobie z rodziną.

> a lubisz byc gluchy? miala SMART z pracy i po perwszym zauroczeniu

> widzielismy tylko same minusy

no w środku to faktycznie cicho nie jest zeby.GIF ale smart to taka pierdziawka do miasta wiec dlugich tras nim sie nie robi..

Napisano

> Teraz zobacz ze Volt dziala na innej zasadzie niz Prius

Zgadzam sie. Rozwiazanie Volta jest znacznie bardziej efektywne, bo silnik spalinowy bedzie pracowal zawsze w zakresie maksymalnej efektywnosci co przeklada sie na dodatkowe oszczednosci paliwa.

> 4th - Wole teraz inne rozwiazanie - Tesla ... To zapiernicza

$100K... Dziekuje, postoje.

A nad tym Civiciem GX to sie naprawde zaczalem zastanawiac - jezeli ceny benzyny beda nadal szly do gory, to moze byc oplacalne pozbycie sie Saaba i kupienie takiego Civica. 100 procent naszych potrzeb by zaspokoil - poczawszy od dojazdow do pracy a skonczywszy na wycieczkach do Orlando (pelen bak wystarcza z nadmiarem).

Napisano
  • Autor

> Zgadzam sie. Rozwiazanie Volta jest znacznie bardziej efektywne,[...]

Zgoda w teoriiidea.gif .. ale zobaczymy jak to bedzie w praktycepalacz.gif...

Inna sprawa to ciekawe czy beda kolejki po Volt jak po Priuszlosnik.gif - i czy te wszystkie krzykacze i "celebrity" zamienia Prius na Volt w imie Buy Americanzlosnik.gif

> $100K... Dziekuje, postoje.

Narazie001.gif .. Pomysl naprawde dobryhmm.gif ale jak za wszystkim technologia musi sie rozwinachmm.gif. Daje temu 5 lat ze cena co -najmniej spadnie o 1/2hmm.gif. No chyba ze Prestige pozostaniepalacz.gif ... ale wazne zeby znalesc punkt gdzie masz jedno i drugie to zmaxymalizuja $$$ jaka zarabiajahmm.gif

> A nad tym Civiciem GX to sie naprawde zaczalem zastanawiac -[...]

jezdziles juz tymhmm.gif?

Napisano
  • Autor

> Oj plujesz sobie w papiery...

> Niech no Misiu wróci...

Wrocilzlosnik.gif - a ja bow.gif526.gif ze przegapilem twoj postpad.gif

> BTW - czy u Was nowy Accord ma być z czymś pod maską co ma więcej niż

> 4 garnuszki...?

Te wasze Euro niehmm.gif. jeden silnik 2.4l 140kW bylo nowy chyba jest 146kWhmm.gif - czy 152hmm.gifniewiem.gif .. Normalny Accord albo 2.4l lub V6 z odcieciem 3 cylindrowwaytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.