Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

info o astrze 1.6 8v

Featured Replies

Napisano

witam! mozecie mi udzielic informacji na temet astry I ile pali gazy, jak sie spisuje itp? no i czy mozecie ja polecic? smile.gif

Napisano

> na temet astry I

Chooooopie... Astry I to bylo z dziesięć typów różniących się pojemnością, ilością zaworów oraz budą. O którą Ci chodzi?

Pozdroofka

Napisano

> Chooooopie... Astry I to bylo z dziesięć typów różniących się

> pojemnością, ilością zaworów oraz budą. O którą Ci chodzi?

> Pozdroofka

Nie powiem skąd ale mam info że chodzi mu o 1.6 8V biglaugh.gif to nam zostają trzy silniki i trzy wersje nadwoziowe. No ale ja jeżdżę 1.4 8V to powiem tyle że jeśli myśli o gazie to 8V to dobry wybór do tego C16SE jeśli by trafił to powinien być zadowolony w końcu 100KM ma to można już pojeździć.

Napisano

> Nie powiem skąd ale mam info że chodzi mu o 1.6 8V

Oooops... W tytule było hahaha.gif

Jak ośmiozaworówka to będziesz zadowolony. Silnik w zasadzie niewymagający dolewania oleju między wymianami. Doskonały do zagazowania. Jak C16NZ to niekolizyjny czyli po zerwaniu paska rozrządu, wymieniasz na drodze wink.gif i jedziesz dalej. Nie żeby pasek lubił się rwać, ale niektórzy nie pilnują wymian co 60000km zlosnik.gif Co do spalania: Mój ostatnio na trasie spalił 6,4 litra benzyny przy prędkościach 110 - 120 km/h (średnia prędkość na 600 km wyniosła ponad 75km/h). W mieście 9 litrów na 100 zechla jak nic.

Lubi sobie zardzewieć: tylne nadkola, progi i wlew paliwa.

Pozdroofka

Napisano

> witam! mozecie mi udzielic informacji na temet astry I ile pali gazy,

> jak sie spisuje itp? no i czy mozecie ja polecic?

Ja mam X16SZ na gazie pali 7,5 l w trasie na mieście duzzzzo wiecej

benzyny mi palił 5,3 l na trasie zanim zainstalowalem gaz , teraz nie wiem ile.

Na gazie jezdzi idealnie gorzej z benzyna, Szarpie na niej przez pewien czas no a pozniej juz idzie na benzynie dobrze. Z tego ci sie dowadywalem to X16SZ tak maja bo komp sie uczy czy cos takiego.

pozdrawiam

Napisano

mam C16NZ powiem tak... z samego silnika jestem bardzo zadowolony.... , spalanie w mieście około 6 przy spokojnej jeździe, na trasie też tyle, ale.... jak go cisnę pod czerwone to potrafie 10 na trasie wyssać z baku zeby.GIF , ale ogólnie ja bym polecał....

Napisano

Hej

Posiadam C16NZ w caravanie. Min spalanie 5,5 l/100km a max zobaczylem jakies 8,2... ale niezbyt duzo jezdze po miescie... Do silnika czesci sa tanie, konstrukcja prosta... Podobno silnik bezproblemowo pracuje z gazem (nie posiadam zeby.GIF)

Z samochodu jestem bardzo zadowolony ( a to stary rocznik - 92)

Napisano

> Z samochodu jestem bardzo zadowolony ( a to stary rocznik - 92)

Jeżdzą dużo starszymi autami "Audi 80 ,golf II ,kadety , nie przejmuj sie .Sztuką jest jezdzić starym zadbanym ,a nie tylko nowym rotfl.gif

Napisano

Mogłes mnie wczoraj zapytać, to bym ci powiedział jak się 8V sprawuje na gazie zakrecony.gif

Napisano

Moja siostra ma X16SZR... Czyli 1.6 8v 75km.

Moim zdaniem idealny silniczek do hatchback'a 3d. Ładnie się zbiera, oleju nie bierze (niestety wypluwa spod uszczelki miski oslabiony.gif ale to już inna historia). Ogólnie przyzwoicie ekonomiczny.

Aha, autko nie jest zagazowane. Siora raczej spokojnie jeździ, jak dojeżdżała do pracy ok 40km dziennie (większość poza miejska trasa) to przy prędkościach do 100km + miasto średnie spalanie na poziomie 7-7,5L/100km.

Ogólnie z lpg trzeba liczyć spalanie rzędu 7,5-8l trasa, 10-11 miasto (kolega kilka lat miał C16NZ w kombi)...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.