Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejny "cudowny" wynalazek z Allegro - czy nie?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Może moja naiwność przesłoniła mi racjonalne myślenie ale .....

Chodzi o tzw. adaptery/transmitery FM które zamieniają sygnał z MP3 na odpowiednią częstotliwość = mam (przez radio) odbiór muzyki z MP3.

Czy jest sens wydawać na to jakiekolwiek pieniądze? Czy jakość takiego "transmitowania" nie jest warta przysłowiowej złotufki? grinser006.gif

Dzięki za info z góry

Napisano

> Chodzi o tzw. adaptery/transmitery FM które zamieniają sygnał z MP3

> na odpowiednią częstotliwość = mam (przez radio) odbiór muzyki z

> MP3.

Kuzyn zanabył takie cuś i jest zadowolony ok.gif nic nie trzeszczy nie szumi.

Napisano

> Kuzyn zanabył takie cuś i jest zadowolony nic nie trzeszczy nie

> szumi.

wszystko jest rzeczą względną. Dla mnie taka zabawka to porażka na całej lini. Beznadziejne poobcinane pasmo, fatalna jakość dźwięku. Temat był nie raz poruszany. Może być alternatywą jedynie dla kasety w kiepskim radiu grającym na kiepskich głośnikach - dla kogoś, kto ma przytępiony słuch old.gif aaa... żeby nie było, daleko mi do złotouchego audiofila smirk.gif

Napisano
  • Autor

> wszystko jest rzeczą względną. Dla mnie taka zabawka to porażka na

> całej lini. Beznadziejne poobcinane pasmo, fatalna jakość

> dźwięku. Temat był nie raz poruszany. Może być alternatywą

> jedynie dla kasety w kiepskim radiu grającym na kiepskich

> głośnikach - dla kogoś, kto ma przytępiony słuch aaa... żeby

> nie było, daleko mi do złotouchego audiofila

czyli dwie odpowiedzi = dwa skrajnie odmienne zdania zlosnik.gif, ... aż się chce powiedzieć " ja wiedziałem, że tak będzie, .... "

A tak na serio to właśnie tej jakości zbliżónej do jakości łapanej stacji FM (w sumie tego należy się posdziewać) się obawiam ... ale dzięki za info (szukajkę już wykorzystałem też).

Napisano

> A tak na serio to właśnie tej jakości zbliżónej do jakości łapanej

> stacji FM (w sumie tego należy się posdziewać) się obawiam ...

> ale dzięki za info (szukajkę już wykorzystałem też).

Jakby to było zbliżone do stacji FM to by znośnie było wink.gif mi to bardziej na AM wyglądało zeby.GIF może to kwestia modelu była (bawiłem się takim za 80 chyba złotych), bo przecież z klasycznymi przenośnymi otwarzaczami mp3 też jest tak, że tanie coś tam podają na słuchawki, droższe - grają. Ale z drugiej strony - kupowanie drogiego markowego transmitera FM (o ile takie są wogóle) wydaje mi się nie mieć sensu, lepiej kupić nowe radio crazy.gif

ps.

co do opinii - słuchało tego ze mną dwóch kolesi. Jednemu się podobało, drugi, który sceptycznie patrzy na moje podejście do audio i nie wymaga nie wiadomo czego, kupił radio zamiast transmitera alien.gif

Napisano

moj qmpel kupil sobie transmiter za 10 zeta. I ten za 10 zl odbiera duzo lepiej od tego za 80 ktory kupil jego qmpel biglaugh.gif u niego nic nie szumi,fakt ze dzwiek nie jest jakis super ale jak ktos chce sluchac mp3 na kaseciaku to dobra opcja.

Napisano

> jak ktos chce

> sluchac mp3 na kaseciaku to dobra opcja.

Tu nie chodzi chyba o kasetę czy cd ale o to jaki tuner ma odtwarzacz hmm.gif

Napisano

sam zobacz jaka ruznica w dzwieku jest sluchajac radia a sluchajac plyty

tak jak ktos napisal jest to alternatywa dla posiadaczy radioodtwarzaczy kasetowych

Napisano

Miałem taki za 60zika i przez 2 tygodnie jakie go a raczej je (bo pierwszy źle działał od początku) miałem dorosłem do wymiany radia na takie z mp3 onboard.

Napisano

> MP3.

> Czy jest sens wydawać na to jakiekolwiek pieniądze? Czy jakość

> takiego "transmitowania" nie jest warta przysłowiowej złotufki?

Aternatywą znacznie lepsza i tańszą dla takiego transmitera jest kaseta-adapter, kosztująca ok.5zł i zapewniająca jakość nie gorszą niż dobrze nagrana kaseta magnetofonowa.

Jakość dźwięku oczywiście zależna jest od jakości samego odtwarzacza MP-3 i jakości nagrań.

Napisano

> Witam,

> Może moja naiwność przesłoniła mi racjonalne myślenie ale .....

> MP3.

> Czy jest sens wydawać na to jakiekolwiek pieniądze? Czy jakość

> takiego "transmitowania" nie jest warta przysłowiowej złotufki?

> Dzięki za info z góry

kupiłem mojemu ojcu taki transmiter bo ma radio zabudowane w desce, dziala nadzwyczaj bardzo dobrze. moj tata jest muzykiem ze sluchem absolutnym i jesli on twierdzi ze jest ok to tak musi byc. zalezy tez od trnasmitera bo sa takie ktore maja do wyboru tylko 4 rozne czestotliwosci a sa i takie ktorymi sobie ustalasz co 0,5mhz. dzieki temu masz pewnosc ze zadna stacja radiowa nie bedzie ci przeszkadzala.

na zakonczenie dorzuce ze sam nie slyszalem powalajacej roznicy w odsluchu mp3 z transmitera w aucie mojego ojca a w moim aucie z radiem z usb. wiadomo... trzeba sie nastawic od razu ze jakosci CD z tego nie zrobimy, ale jest to dobra alternatywa tak jak np w przypadku mojego ojca ktory ma fabrycznego klocka wbudowanego w deche

Napisano

> na zakonczenie dorzuce ze sam nie slyszalem powalajacej roznicy w

> odsluchu mp3 z transmitera w aucie mojego ojca a w moim aucie z

> radiem z usb. wiadomo...

to co ty masz za radio że nie słyszysz różnicy ?? Miałem transmiter ten o którym piszesz że zmienia się częstotliwość o 0,5MHz z displayem pilotem i czym tam jeszcze i w porównaniu to radia które teraz mam (DEH-5000UB) to różnica jest ogromna....

Napisano

Zgadzam sie z jednym z przedmowcow - od transmitera o wiele lepiej zagra kaseta-adapter. Wyglada moze slabo, ale przynajmniej nie trzeszczy. I kosztuje doslownie pare zeta.

Napisano
  • Autor

> Zgadzam sie z jednym z przedmowcow - od transmitera o wiele lepiej

> zagra kaseta-adapter. Wyglada moze slabo, ale przynajmniej nie

> trzeszczy. I kosztuje doslownie pare zeta.

No dobra ... za jakiś tydzień dam znać jak to działa. Tak się złożyło, że zakupiłem MP3 Philipsa z takim transmiterem orginalnym Philipsa dedykowanym do tego modelu ... więc jest szansa, że od strony jakości wykonania będzie jako tako;)

Napisano

mam transmitter fm do konsoli PSP wtyka sie go do konsoli i bezprzewodowa odtwarza dzwieki, dzwiek jest krystalicznie czysty, zarowno w domu na wiezy jak i w aucie ( przesylania glosu pilota z nawigacji gps, dzwieku z gier, filmow, mp3)

Napisano
  • Autor

> mam transmitter fm do konsoli PSP wtyka sie go do konsoli i

> bezprzewodowa odtwarza dzwieki, dzwiek jest krystalicznie

> czysty, zarowno w domu na wiezy jak i w aucie ( przesylania

> glosu pilota z nawigacji gps, dzwieku z gier, filmow, mp3)

Wczoraj przetestowałem swój nowy nabytek - jest to mp3 Phillipsa z orginalnym (w zestawie) transmiterem. Wszystko jest b. estetyczne i ładnie wygląda. Zarówno mp3 jak i transmiter działają na 1 baterię AAA każde, trnasmiter włącza się automatycznie po uruchomieniu mp3 i ma 4 zakresy częstotliwości.

Odnośnie wrażeń słuchowych to jest tak, że przy wyciszonej muzyce słychać drobne szumy, jak muzyka gra to szumy nie są dokuczliwe (może to wina tego, że w garażu podziemnym robiłem próbę hmm.gif) ...

W sumie jestem zadowolony (bo to chyba najtańsza opcja na możliwość odsłuchania swojego ulubionego kawałka w aucie - jeżeli ma się go tylko na mp3) grinser006.gif

post-34810-14352495374673_thumb.jpg

Napisano

Kolega miał takie coś do iPod'a i jakość była taka jak ze stacji radiowych - czyli wiadomo z płyty czy mp3ki będzie lepsza, ale tragedii nie było, nie odnotowałem też objawów które opisywali niektórzy wyżej(szumy, itp.) kasetę z kabelkiem też słyszałem i wcale bym nie powiedział że gra lepiej niż ten transmiter.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.