Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziś pytanie dziś odpowiedź. Kurs na instruktora...

Featured Replies

Napisano

> Przypomnijcie mi proszę, jak szybko można zrobić kurs na instruktora

> i ile to kosztuje?

Cytat ze strony www.naukajazdy.pl

Quote:

Kurs trwa około 4 miesięcy i kosztuje ok. 4 tys. zł. Po zaliczonym egzaminie kandydat zostaje wpisany do ewidencji instruktorów. Od tej chwili posiada uprawnienia do przeprowadzania szkoleń.

Napisano

> i ile to kosztuje?

Ile trwa niewiem a cena za kat. B --2200 zł dodatkowo jak chcesz zrobić inna kategorie to za każdą po 500 zł oraz koszt egzaminu za każdą kategorie ok. 250 zl

Napisano

> i ile to kosztuje?

Ja robilem w marcu we Wrocławiu, koszt 1550zl kat.B plus badania, egzamin, zaswiadczenie o niekaralnosci. czyli w sumie jakies 2tys. Sam kurs to ok. miesiaca plus praktyki, jak masz czas to w dwa miesiace sie wyrobisz.

Slyszalem, ze niedlugo kurs ma znacznie podrozec i maja sie zmienic zasady uzyskiwania uprawnien.

Napisano

ja robilem 3 lata temu w olsztyniei kosztowalo mnie to lacznie circa 3kzl (ze wszystkim), ale bylo bardzo solidnie prowadzone, i trwalo ok 4 miesiecy.

Napisano

Właśnie skonczyłem kurs:)

trwał 3 miesiące....jesli jest krócej to kantują...muszą przerobić 180 godz teorii z metodyki, dydaktyki,psychologi i przepisów oraz chyba 50 godzin praktyki.

Dobra szkoła bieże koło 2800-3000zł do tego badania psychotechniczne, lekarskie, niekaralność, zaświadczenie o wpisie do rejestru kierowców popełniajacych wykroczenia drogowe.

Po kursie egzamin państwowy za 220zł w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego

Ja robiłem w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego (ZDZ) za 2800zł.

Pozdrawiam

Napisano

> Właśnie skonczyłem kurs:)

> trwał 3 miesiące....jesli jest krócej to kantują...muszą przerobić

> 180 godz teorii z metodyki, dydaktyki,psychologi i przepisów

> oraz chyba 50 godzin praktyki.

> Dobra szkoła bieże koło 2800-3000zł do tego badania psychotechniczne,

> lekarskie, niekaralność, zaświadczenie o wpisie do rejestru

> kierowców popełniajacych wykroczenia drogowe.

> Po kursie egzamin państwowy za 220zł w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu

> Drogowego

> Ja robiłem w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego (ZDZ) za 2800zł.

> Pozdrawiam

a jak wyglada pozniejsza praca??jest zapotrzebowanie na takich osobnikow z kursami??

bo generalnie tez chodzi mi po głowie taki kurs/...

Napisano

> a jak wyglada pozniejsza praca??jest zapotrzebowanie na takich

> osobnikow z kursami??

> bo generalnie tez chodzi mi po głowie taki kurs/...

zapotrzebowanie jest tylko pieniądze które płacą są za małe aby to miało sens.

Napisano

Czy jak ktoś miał zabrane prawko za jazdę na podwójnym gazie ( miał poniżej 0.5, ale jednak wyżej niż 0.2) to może wyrobić sobie papiery instruktora hmm.gif

Powiedzmy do tamtego czasu, święty nie był i punkty i mandaty łapał, jednak miał sporo czasu na przemyślenie tych i owych spraw i po odzyskaniu prawka ponad 4 lata bez mandatu smile.gif

Kolejne pytanko teoretyczne, mam taki kurs i tracę prawko za punkty, ew. jazde po pijaku... rozumie, że automatycznie tracę uprawnienia prawdopodobnie na zawsze hmm.gif

Napisano

kiedys u wajsa był problem , jak instruktor dostał wyrok z sadu grodzkiego za fotoradar (spoznili sie z odnalezieniem sprawcy) i to juz dyskwalifikowało go jako instruktora , a co dopiero wpis w kartotece o zabraniu prawka za jazde w stanie nietrzezwym!

Napisano
  • Autor

Jest w przepisach, ze nie można mieć wyroku

za występek przeciw bezpieczeństwu w ruchu drogowym...

Jedyne pytanie czy takie przestępstwa się przedawniają...

Napisano

> zapotrzebowanie jest tylko pieniądze które płacą są za małe aby to

> miało sens.

za mało tzn jakie to sa pieniadze??

Napisano

A jak wygląda praca na pół etatu? Albo po godzinach+weekend? Jak wygląda sprawa z instruktorami kat A?

Napisano

> za mało tzn jakie to sa pieniadze??

10zł za godzinę frown.gif

• 2 lata później...
Napisano

> Po kursie egzamin państwowy za 220zł w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego

Jeszcze jeden temat odkopię smile.gif

Jak wygląda taki egzamin ?

Napisano

> Jeszcze jeden temat odkopię

Jak mi ktoś kiedyś napisał, toż to odkopałeś dinozaura wink.gif

> Jak wygląda taki egzamin ?

Nie wiem jak w innych miastach, ale powiem Ci jak wygląda w Lublinie. Pierwsza część to testy, 18 pytań z PoRD (bez pierwszej pomocy) i 6 pytań (2 - psychologia, 2 - metodyka, 2 - nie pamiętam oslabiony.gif) W każdym z nich, można zrobić po 1 błędzie. Testy są największym problemem i zdaje je ok. 30-35% uczestników. Następnie jest prezentacja z wylosowanego tematu. Jest to najłatwiejsza część, nie znam nikogo kto by oblał w Lublinie. Trzeba zrobić konspekt i mówić coś na temat, który się wylosowało. Można mieć KD. Trzecią i ostatnia częścią jest plac. Egzaminator wciela się w rolę kursanta i trzeba mu wytlumaczyć jak co ma robić żeby nauczyć się jeździć (czytaj zdać egzamin wink.gif) Do wyboru obsługa, jazda pasem ruchu do przodu i tyłu oraz podjazd na wziesienie. Oczywiście co omawiasz wybiera egzaminator wcielony w rolę kursanta. W tej części zdawalność trochę zależy od humoru egzaminatora także jest różna, ale średnio można przyjąć że ok. 50-70% Mi udało się za drugim razem 001.gif W razie szczegółowych pytań wal na priv skromny.gif

Napisano

A jak jest obecnie z kosztem??

Napisano

> A jak jest obecnie z kosztem??

W zeszłym roku płaciłem 2000 zł za sam kurs w WORD-zie, do tego badania lekarskie, psychotesty ok. 200 zł i dojazdy do Lublina, które Ciebie chyba nie dotyczą i egzamin koło 220 zł. Kulka ma taniej, ale tam bardziej olewają sobie obecności. Kurs w WORD ma taką zaletę, że wykładowcami są egzaminatorzy.

Napisano

> Jest w przepisach, ze nie można mieć wyroku

> za występek przeciw bezpieczeństwu w ruchu drogowym...

> Jedyne pytanie czy takie przestępstwa się przedawniają...

... tak - następuje zatarcie skazania ... zależy od wyroku ... można sobie poczytać w KK art 76 i 106-108

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.