Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - akumulator mi pada

Featured Replies

Napisano

Witam,

Aku mam od 1,5 roku więc w miarę nowy .... autko stało kilka dni w garażu dzisiaj przychodzę i nic ... cisza (nie licząc syrenki alarmu wydającej ostatnie tchnienie)

Dodam, że: nie zostawiłem auta na włączonych światłach, drzwi były domknięte (nie paliły się lampki w podsufitce), wyłączyłęm radio...

Nie wiem co to jest ale wygląda jakby coś mi w aucie "podbierało prąd" permanentnie crazy.gif

Może ktoś miał podobny problem???

Napisano

zmierz pobór prądu, dowiemy się więcej

pewnie coś Ci ciągnie może 100mA, może więcej...

zwykle przyczyny to dokładany alarm, instalacja gazowa itd.

Napisano

> Nie wiem co to jest ale wygląda jakby coś mi w aucie "podbierało

> prąd" permanentnie

Mierzyłeś napięcie na bolcach? Jesteś pewien, że nie ma w nim prądu?

Jest taki jeden pobieracz: zwarcie w celi wink.gif O ile to nie jest kwestia zaśniedziałej klemy albo sytuacji w jakiej znalazł się znajomy asterkowicz: przychodzi i mówi: sąsiad ratuj. Zero prądu, akumulator padł. Zaglądam pod maskę a tam klema zdjęta bo synek sąsiada chcial błędy skasować z kompa... hahaha.gif

Naładuj akumulator i zmierz jaki porąd pobiera auto w stanie spoczynku. Potem będzie się szukać po poszczegołnych obwodach.

Pozdroofka

Napisano

> znowu

> lelek albo albo astroforum

Nie masz bliższej rodziny tylko mnie się czepiasz za literówki? grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszelkie sugestie!

Alarm jest, lpg jest, dzieci nie ma - więc przynajmniej kwestie "zdjął klemę, żeby wykasować błędy" możemy pominąć ... ale pozostałe jak najbardziej możliwe ... dodam jeszcze że car-audio jest ... pewnie kolejny "podejrzany" tongue.gif

A może jest ktoś kolegów w okolicy Warszawa- Mokotów do kogo można się podturlać celem naładowania akumulatora (prostownika u mnie niet) ... a bardzo mi zależy na tym, żeby mieć na dziś wieczór auto sprawne (tylko nie pytajcie dlaczego 893goodvibes.gif)

Napisano

jak nie masz prostownika, to znajdź sąsiada, ktory ma kable i tak odpal auto. potem daj mu pochodzić na obrotach biegu jałowego z 10-15 minut i (o ile coś znowu nie bedzie podżerało prądu) auto będzie w stanie odpalać.

Nie jest to takie do końca zdrowe dla aq, ale raczej nic mu tym zabiegiem nie zrobisz

Napisano
  • Autor

> jak nie masz prostownika, to znajdź sąsiada, ktory ma kable i tak

> odpal auto. potem daj mu pochodzić na obrotach biegu jałowego z

> 10-15 minut i (o ile coś znowu nie bedzie podżerało prądu) auto

> będzie w stanie odpalać.

> Nie jest to takie do końca zdrowe dla aq, ale raczej nic mu tym

> zabiegiem nie zrobisz

Ale aku mam kompletnie wyladowane (juz nawet centralny zamek nie zamyka, ... syrena alarmu zaczela mi wyc tak ze musialem kluczykiem ja wylaczyc) ... mowisz, ze mimo tego da rade to zrobic tak, zebym potem po tym opisanym przez Ciebie zabeigu byl w stanie zgasic i uruchomic auto (wolalbym nie zostac gdzies na miescie z unieruchominym autkiem) 893goodvibes.gif

To jeszcze lamerskie pytanie o kolejność podłączenia kabli rozruchowych:

1. Czy auto dawcy ma być uruchomione czy należy je wyłączyć na czas tej operacji??

2. Kable podpinam w kolejności:

- plus do "padaki" potem plus do "dawcy"

- minus do "dawcy" potem "minus" na masę w

aucie "padaki"

Napisano

tylko odpal z kabli, daj mu potem kilkanaście minut pochodzic i już aq zbierze tyle prądu, że bedziesz odpalał bez problemu.

wszystko z założeniem, ze juz pozbedziesz sie tego zwarcia

Napisano

Jeśli posiadasz syrenę alarmu z własnym zasilaniem to warto sprawdzić czy ona prądu nie pobiera na ładowanie swojego aku.Tak miałem w poprzednim samochodzie i owa syrenka pobierała 75mA cały czas co jak wiadomo aku rozładowywało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.