Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy-spalanie Stilo MW 1.9 jtd mieście

Featured Replies

Napisano

Powiem Wam szczerze że Wasze wypowiedzi o spalaniu poniżej 4 litrów nawet w trasie sa troche dla mnie nie realne. Tyle to może spalić ale silnik 1.4 tdi w malutkim samochodzie. Liczyliście realne spalanie kalkulatorem czy ufacie komputerowi?? Bo albo ja nie umiem jeżdzić albo mam coś popsute w samochodzie albo lejecie jakąs cudowną rope co obniża spalanie.

Napisano

Lisku robiłes test przy tankowaniu aby sprawdzic czy komputer nie kłamie? A moze to ten tuning? yikes.gif

Napisano

> Lisku robiłes test przy tankowaniu aby sprawdzic czy komputer nie

> kłamie? A moze to ten tuning?

Tankuje od początku roku na tej samej stacji ( no może 3 wyjątki były oslabiony.gif )... ba nawet na tym samym dystrybutorze - Auchan - i zawsze pod korek - do odbicia...

Nie przypuszczam aby mi sasiedzi dolewali w garazu podziemnym hehe.gif ale może hehe.gif kto wie zlosnik.gif

Spalanie kompa ma sie do reala +/- 0,2 litra ... przed wirusem 0,1 litra....

To co pokazuje komp wielokrotnie weryfikowałem...

Aaaaaaa teraz najlepsze hehe.gif

Przyznam sie bo o tym zapomniałem wink.gif

Mam coś w silniku..... takie małe magnesiki neodymowe na ukłądzie zasilania paliwem i powietrzem .... miałem je w Bravie i przeniosłem do Stilo..... wink.gif

Ale wątpie osobiście aby to one miały jakiś wpływ na to... no może.... 0,00000001 litra mniej hehe.gifok.gif

Napisano

> Powiem Wam szczerze że Wasze wypowiedzi o spalaniu poniżej 4 litrów

> nawet w trasie sa troche dla mnie nie realne. Tyle to może

> spalić ale silnik 1.4 tdi w malutkim samochodzie. Liczyliście

> realne spalanie kalkulatorem czy ufacie komputerowi?? Bo albo ja

> nie umiem jeżdzić albo mam coś popsute w samochodzie albo

> lejecie jakąs cudowną rope co obniża spalanie.

cudowna ropa z auchan polska po cudownej cenie 4.5x . Jeśli zaczniemy szukać przekłamań na liczydle to równie dobrze można zapomnieć o realnym przebiegu auta. Żeby osiągać jakieś tam śmieszne spalanie nie trzeba być magikiem.. wystarczy rozpędzić auto o 20-30 kmh więcej niż się chce jechać "docelowo" i odpuszczając gaz znaleźć takie położenie pedału żeby auto nie ZWALNIAŁO. Z czasem z 20-30 naddatku można się wyuczyć na 10-15kmh

Napisano

> tzn co ci mam zrobic ? Wątek spalania wraca jak bumerang , od czasu

> do czasu czasem patrzę ile mi chleje motor. Jechałem ze

> starszyzna na urlop - jak wiadomo - lepiej 20 min później a

> dojechać więc miałem "więcej" czasu na to żeby śledzić

> wskazania. Przy normalnej jeździe spija 5.7-6.2 , w zimie 6.4

> Ps. Żeby jeszcze było ciekawiej mój wynik naturalnie z klimą

Trudno mi coś napisać - jeździłem czymś takim jak ty i 4,8 do 110 to możliwe - może nawet mniej - ale poniżej 4 - jeżdżę długo dieslami i to różnymi - ale to może być wynik jadąc z gór na odcinku 20 km gdzie średnia z toczenia będzie przekłamana. Taka moja opinia - sprawdź komp - porównaj to z zatankowaniem po 700 km - co ci komp pokazuje a ile zatankowałeś na tej samej stacji przy tym samym dystrybutorze z tym samym obciążeniem.

Napisano

> Trudno mi coś napisać - jeździłem czymś takim jak ty i 4,8 do 110 to

Na prostym i głatkim asfalcie przy 110 km/h i z wiatrem ok.gif mozna sie zblizyć do 4,6 litra/100 ale musi byc niezła górka lub niezły wiatr w plecy aby dojść do 3,8 l/100 smile.gif

W 3-miescie jest kilka takich górek... koniez obwodnicy przed końcem - Gdynia, gdzie nawet na odcinku kilku km mozna rozpędzić auto do 160 km/h i mieć spalanie na poziomie 2 litrów/100 hehe.gif

Ale co innego spalanie na odcinku kilku km a co innego na dystansie kilkudziesięciu / kilkuset / tysiąca km ... wink.gif

Napisano

właśnie wrociłem z wakacji nad Bałtykiem.. trasa w 4 osoby , auto zapakowane do granic..klima... spalanko 5,5 - raczej umiarkowana jazda z chwilami agresora! Spalanie w miescie ok.6 - 6,5 - in minus - odleciały mi 2 chlapacze z tyłu frown.gif

Napisano

Trasa Poznań - Klagenfurt , 950km, 5 facetów, pełen bagażnik,bardzo szybko ale bez szaleństwa (nie pamiętam średniej prędkości)- spalanie z komputera -> 6,1l.

Na co dzień waha sie miedzy 6 a 7 l. ,przy czym ta wyższa wartość to już przy korzystaniu ze wszystkich 115 koników but.gif

zapomniałem dodać ze ww. wyniki uzyskane są przy włączonej klimie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.