Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak sie dostac do auta?

Featured Replies

Napisano

dzisiaj pomagalem wlamywac sie kobiecie do jej astry f. zatrzasnela dziecko razem z kluczykami. dopiero zbicie trojkacika cos dalo. i teraz pytanie: jak sie dostac do asterki gdy jedyne kluczyki sa zatrzasniete w srodku?

Napisano

Podobno małe szyby są droższe od bocznych... zlosnik.gif

A o sposobach otwarcia samochodu bez klucza to mam nadzieję nikt na forum się nie będzie rozpisywał sick.giftuk.gif

Napisano

> Podobno małe szyby są droższe od bocznych...

jak najbardziej potwierdzam koledzie w scorpio wybiliśmy na jego życzenie maleńką szybe która wyszła go 200 zł a boczna tylna 40 zeby.GIF

> A o sposobach otwarcia samochodu bez klucza to mam nadzieję nikt na

> forum się nie będzie rozpisywał

Najlepiej użyć zapasowych kluczyków

Napisano

> dzisiaj pomagalem wlamywac sie kobiecie do jej astry f. zatrzasnela

> dziecko razem z kluczykami. dopiero zbicie trojkacika cos dalo.

> i teraz pytanie: jak sie dostac do asterki gdy jedyne kluczyki

> sa zatrzasniete w srodku?

HAHA miałem to samo tydzień temu na słowacji. Kluczyki w stacyjce, zapasowe w plecaku -tez w aucie. przyjechal pan Polak smile.gif (przy okazji dzieki serdeczne), powiedział tak, tak i tak i dał drucik ok 30cm. W zasadzi już chciałem opisać procedurę ale bylaby to podpowiedź dla złodziei:) Otworzenie zajęło mi nawet nie 10 minut. INFO na priv.

Napisano

> W zasadzi już chciałem opisać procedurę ale bylaby to

> podpowiedź dla złodziei:)

a myślisz, że skąd takie informacje wypływają, przecież nikt z użytkowników nie próbuje sam się dostać do środka auta bez kluczyków gdy jest zamknięte. To złodzieje wszystkie te techniki opracowują i co byś tu nie opisał to oni to juz dawno przećwiczyli wink.gif

Napisano

> a myślisz, że skąd takie informacje wypływają, przecież nikt z

> użytkowników nie próbuje sam się dostać do środka auta bez

> kluczyków gdy jest zamknięte. To złodzieje wszystkie te techniki

> opracowują i co byś tu nie opisał to oni to juz dawno

> przećwiczyli

Tak zgadzam się, bardziej mialem na mysli tych którzy jeszcze nie ćwiczyli:), szczególnie na NASZYCH autach

Napisano

> dzisiaj pomagalem wlamywac sie kobiecie do jej astry f. zatrzasnela

> dziecko razem z kluczykami. dopiero zbicie trojkacika cos dalo.

> i teraz pytanie: jak sie dostac do asterki gdy jedyne kluczyki

> sa zatrzasniete w srodku?

Witam

kolega zatrzasnął

zadzwonił do speca od zamków facet po dwudziestu minutach przyjechał i otworzył w 2 minuty

koszt 100 złotych

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> kolega zatrzasnął

> zadzwonił do speca od zamków facet po dwudziestu minutach przyjechał

> i otworzył w 2 minuty

> koszt 100 złotych

> pozdrawiam

Taak... wiem z własnego dośwaidczenia - cena też taka sama crazy.gif .... przewaga tego speca polegała na tym, że miał te dmuchane/pompowane poduszki ... bo drut to sobie każdy może znaleźć.

Inna sprawa, że gdyby nie to że miałem kluczyki w stacyjce w pozycji "on" to byłyby "kłopociki" (w astrze G nie jest łatwo "złapać rygiel" - a tak wystarczyło, że nacelował na przycisk opuszczania szyby) grinser006.gif

ps: mój padre kiedyś wpadł na pomysł i schował jeden zapasowy kluczyk w pewne jemu tylko znane miejsce (gdzieś pod zderzakiem czy w nadkolu) i to w sumie nie jest tak głupie jak mogłoby się wydawać bo nawet "spec za 100pln" nie zawsze jest w zasięgu biglaugh.gif

Napisano

> ... schował jeden zapasowy kluczyk

> w pewne jemu tylko znane miejsce (gdzieś pod zderzakiem czy w

> nadkolu)

A ja wymyśliłem, żeby wyprowadzić na zewnątrz i ukryć przewód, którego zwarcie do masy otwiera zamki elektryczne, dokładnie tak, jak zwarcie odpowiedniego styku do masy po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy. Do tego samego styku podpinają się montażyści alarmów samochodowych... Tańsze rozwiązanie niż dorobienie grota kluczyka. Pozdr.

Napisano

złodzieje aut bardzo dobrze wiedza jak otwierac nowe auta a co dopiero astra z 92r

może sobie teraz czytaja a moze nie i sie smieja, bo to zadna tajemnica nie jest. w UK 16latkowie wiedza jak otworzyc astre bez kluczyka. i czesto sa pokazywane zapisy w kamer monitoringu w tv jak gowniarze otwieraja auta.

Napisano

> Podobno małe szyby są droższe od bocznych...

> A o sposobach otwarcia samochodu bez klucza to mam nadzieję nikt na

> forum się nie będzie rozpisywał

a ja bylbym chetny na ten temat poczytac i choc zlodziejem nie jestem to taka wiedze chcialbym miec. Z jakiego powodu spytacie? Otoz kiedys zatrzasnalem kluczyki na grzybkach w poldusiu.... znaczy w srodku lasu i sie niezle nakombinowalem by sie dobic do samochodu. Dlatego taka wiedze chcialbym posiasc ' na zaś' dot. astry.

Napisano

> Taak... wiem z własnego dośwaidczenia - cena też taka sama ....

a ja się ostatnio dziwiłem, że Opel wymyślił takie zabezpieczenie w moim aucie, że jak zamknę drzwi ryglem od środka i trzasnę drzwiami kierowcy, to CZ automatycznie otwiera wszystkie zamki. Wam widzę udało się to obejść smile.gif pewnie przez drzwi pasażera...

Napisano

> A ja wymyśliłem, żeby wyprowadzić na zewnątrz i ukryć przewód,

> którego zwarcie do masy otwiera zamki elektryczne, dokładnie

> tak, jak zwarcie odpowiedniego styku do masy po przekręceniu

> kluczyka w drzwiach kierowcy. Do tego samego styku podpinają się

> montażyści alarmów samochodowych... Tańsze rozwiązanie niż

> dorobienie grota kluczyka. Pozdr.

W sumie niezły patent, tylko trzeba by wymyślić odpowiednie miejsce dla tych kabelków. Coś mi się obiło kiedyś o uszy, że niektórzy robili to tak, że podłączali przewody do bocznego kierunkowskazu i w razie zonka wydłubywali go i zwierali styki żeby dostać się do samochodu. Ja niestety u siebie nie mam bocznych kierunków tongue.gif

A co do otwierania auta przez niepowołane osoby w prosty sposób, to jak miałem Fiata Uno i montowałem w nim CZ, to ściągnąłem cięgna łączące zamek i rygiel, efekt był taki, że otwieranie drzwi następowało tylko i wyłącznie przez CZ, a możliwość otwierania kluczykiem zostawiłem sobie tylko i wyłącznie w jednym zamku.

Napisano

> HAHA miałem to samo tydzień temu

Jak wy to robicie hmm.gif przecież cycka od drzwi kierowcy nie można wcisnąć jak drzwi są otwarte i chcesz je później zamknąć(zatrzasnąć) Jedyne wytłumaczenie to otwarcie drzwi pasażera i ich późniejsze zatrzaśnięcie. pozostawiając kluczyki wewnątrz crazy.gif Ja jak tak otwierałem auto to pierwsze ładowałem kluczyki w kieszeń aby potem nie mieć takiego problemu grinser006.gif Ale jak można zatrzasnąć auto z kluczykami w stacyjce to nie rozumiem hehe.gifok.gif W skodzie 120 się dało bez problemu bo wszystkie cycki się wciskały zlosnik2.gif

pozdro

Napisano

Ale Pany kombinujecie hehe.gif W mojej firmie w pewnym okresie czasu zapanowala moda wsrod pracownikow na posiadanie Opla Astry F wink.gif I tak oto uzbieralo sie ich na placu 7 czy 8 szt. Jeden z kolegow wzial klucze od swojej i otworzyl nimi zamki drzwi w bodajze 5szt. Opor postawila tylko moja zlosnik.gif z 94r i inna z 93r waytogo.gif

Napisano

> Jak wy to robicie...

Stare, dobre zwyczaje - kluczyki zawsze w garści. Po pewnym czasie staje się to nawykiem.

Napisano

> Jak wy to robicie przecież cycka od drzwi kierowcy nie można

> wcisnąć jak drzwi są otwarte i chcesz je później

> zamknąć(zatrzasnąć) Jedyne wytłumaczenie to otwarcie drzwi

> pasażera i ich późniejsze zatrzaśnięcie. pozostawiając kluczyki

> wewnątrz Ja jak tak otwierałem auto to pierwsze ładowałem

> kluczyki w kieszeń aby potem nie mieć takiego problemu Ale jak

> można zatrzasnąć auto z kluczykami w stacyjce to nie rozumiem

> W skodzie 120 się dało bez problemu bo wszystkie cycki się

> wciskały

> pozdro

Podnosisz klamke zewnetrzna, wciskasz dzyndzel wewnatrz i zamykasz drzwi zlosnik.gif

Napisano

> Podnosisz klamke zewnetrzna, wciskasz dzyndzel wewnatrz i >zamykasz drzwi

Z drzwiami kierowcy nie można tego zrobić, bo stawia opór i nie wciska się biglaugh.gif

Napisano

> Z drzwiami kierowcy nie można tego zrobić, bo stawia opór i nie

> wciska się

To masz cos zepsute grinser006.gif U mnie sie dalo i w innej tez 270635636-JUMP2.gif

Napisano

W mojej brat jak był mały zatrzasnął jak byłem u rodzinki.

wziąłem druta, nawet dostałem takie małe kliny żeby uszczelkę odgiąć i tak nie zrobiłem. Prędzej z zapasami przyjechali frown.gif

Palców z drewna nie mam elektromonterem jestem i paluszki wyćwiczone. Jakiś czas później coś ze szyba robiłem i jak ściąłem tapicerkę to próbowałem niestety też nie najprościej bezbłędnie otworzyć.

praktyka praktyka zlosnik.gif

Napisano

> Z drzwiami kierowcy nie można tego zrobić, bo stawia opór i nie

> wciska się

Hmm, we wszystkich F-kach z którymi się spotkałem dało się wcisnąć dzyndzla jeżeli w tym czasie drugą ręka trzymałem klamkę w górze hmm.gif

Pozdrowionka

Napisano

Po sieci biega kilka poradników czym otworzyć różne auta. Ja sam trafiłem dawno temu na firmową instrukcję otwierania aut różnych marek. Na fotce macie nie wszystko pokazane - specjalnie obciąłem newralgiczne znaczki i opisy. Po orzełku możecie się domyśleć jaka to firma uczy pracowników jak otwierać auta.

Jedyne co mnie powstrzymuje od pełnej publikacji to właśnie domorośli adepci na włamywaczy którzy dla sportu już zajombali mi kołpaki, znaczek atrapy a teraz mogą sobie dla hecy otworzyć moje auto żeby się przejechać lub wychlać mi mojego ulubionego tajgera.

281082505-wlam.jpg

post-116448-14352495542325_thumb.jpg

Napisano

> Jak wy to robicie przecież cycka od drzwi kierowcy nie można

> wcisnąć jak drzwi są otwarte i chcesz je później

> zamknąć(zatrzasnąć) Jedyne wytłumaczenie to otwarcie drzwi

> pasażera i ich późniejsze zatrzaśnięcie. pozostawiając kluczyki

> wewnątrz Ja jak tak otwierałem auto to pierwsze ładowałem

> kluczyki w kieszeń aby potem nie mieć takiego problemu Ale jak

> można zatrzasnąć auto z kluczykami w stacyjce to nie rozumiem

> W skodzie 120 się dało bez problemu bo wszystkie cycki się

> wciskały

> pozdro

Można zatrzasnąć ... :

1. masz aktywną funkcję ryglowania po przekręceniu kluczyków w pozycję "on"

2. robisz coś przy aucie i masz zamknięte drzwi kierowcy a otwarte pasażera

3. przekręcasz kluczyk w "on"

4. zapominasz o pkt.1

5. wychodząc po kilku chwilach odruchowo "trzaskasz" drzwiami pasażera

i w tym momencie (patrząc na właśnie zamknięte drzwi) uświadamiasz sobie, że kluczyki są w środku a auto jest zamknięte grinser006.gif

Napisano

> To masz cos zepsute U mnie sie dalo i w innej tez

To może tak jest w 3D bo taką miałem i tam sie nie dało wcisnąć biglaugh.gif

Napisano

> Można zatrzasnąć ... :

> 1. masz aktywną funkcję ryglowania po przekręceniu kluczyków w

> pozycję "on"

> 2. robisz coś przy aucie i masz zamknięte drzwi kierowcy a otwarte

> pasażera

> 3. przekręcasz kluczyk w "on"

> 4. zapominasz o pkt.1

> 5. wychodząc po kilku chwilach odruchowo "trzaskasz" drzwiami

> pasażera

> i w tym momencie (patrząc na właśnie zamknięte drzwi) uświadamiasz

> sobie, że kluczyki są w środku a auto jest zamknięte

Dziwne to ryglowanie.... u mnie, jeśli którekolwiek drzwi są otwarte a kluczyk w pozycji ON ryglowanie nie działa.

Żeby drzwi się zaryglowały muszą być wszystkie zamknięte i dopiero kluczyk na ON.

P.S. Alarm i centralny niefabryczne.

Napisano

>eżeli w tym czasie drugą ręka trzymałem klamkę w górze

Kurde tak to nie próbowałem boje_sie.gif Ale jak tak robisz to zdajesz sobie z tego że zatrzaśniesz drzwi więc bierzesz klucze. No chyba że chcesz potem ćwiczyć otwieranie awaryjne drzwi oink.gifbiglaugh.gif

Napisano

Mi się kiedyś zdarzyło zatrzasnąć kluczyki w bagażniku w nissanie. Zamknąłem klapę prędzej naciskając dzyndzel od blokady. Małe okieneczko udało sie wyjąć i po sprawie a było to 130 km od domu.

W astrze na szczęście używam pilota od alarmu więc zatrzaśnięcie mi niegroźne smile.gif

Napisano

> Kurde tak to nie próbowałem Ale jak tak robisz to zdajesz sobie z

> tego że zatrzaśniesz drzwi więc bierzesz klucze. No chyba że

> chcesz potem ćwiczyć otwieranie awaryjne drzwi

Do puki nie miałem centralnego z pilotem to zawsze tak robiłem, ale warunek był jeden KLUCZE TRZYMAŁEM W RĘCE smile.gif

Sposób zamykania pokazałem trzem znajomym i wszyscy w ciągu miesiąca zatrzasnęli sobie kluczyki...

Pozdrawiam

Napisano

> Mi się kiedyś zdarzyło zatrzasnąć kluczyki w bagażniku w nissanie.

> Zamknąłem klapę prędzej naciskając dzyndzel od blokady. Małe

> okieneczko udało sie wyjąć i po sprawie a było to 130 km od

> domu.

> W astrze na szczęście używam pilota od alarmu więc zatrzaśnięcie mi

> niegroźne

No nie byłbym taki pewny tego, że się nie da zatrzasnąć.

Kiedys na parkingu oglądałem VW Passata, z centalnym zamkiem. Dostałem kluczyki bo gosciowi się nie chciało iść ze mną. Wsiadłem odpaliłem, wysiadłem w celu zajrzenia pod maskęco i jak tam chodzi i delikatnie przymknąłem drwi. ja kchciałem wsiąść spowrotem to sięokazało, że drwi zamknięte, a auto na wolnych obrotach sobie purkało. icon_rolleyes.gif

Na szczęscie to było kombi i gość wziął jakiś kluczyk od innego VW i udało się otworzyć tylną klapę grinser006.gif

Powodem był słaby aku, który ryglował zamki.

Od tamtej pory nawet jak jestem pewien, że mam kluczyi w kieszeni to sprawdzam czy faktycznie są tam gdzie powinny być. grinser006.gif

Napisano

> jak miałem Fiata Uno i montowałem w nim CZ, to ściągnąłem cięgna

> łączące zamek i rygiel, efekt był taki, że otwieranie drzwi

> następowało tylko i wyłącznie przez CZ, a możliwość otwierania

> kluczykiem zostawiłem sobie tylko i wyłącznie w jednym zamku.

Astra G ma to wbudowane - tzw. ryglowanie drzwi: po 2. naciśnięciu pilota lub 2. przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy. Pozdr.

Napisano

> u mnie, jeśli którekolwiek drzwi są otwarte

> a kluczyk w pozycji ON ryglowanie nie działa.

> Żeby drzwi się zaryglowały muszą być wszystkie zamknięte i dopiero

> kluczyk na ON.

A u mnie, jesli tylne są otwarte lub/i prawe pasażera, to ryglowanie po właczeniu zapłonu działa - wszystkie drzwi, nawet te otwarte się ryglują - warunkiem ryglowania są tylko zamkniete drzwi kierowcy. Jest tak dlatego, że tylko one posiadają styk informujący o stanie ich zamknięcie czy otwarcia.

Pozdr.

Napisano

> Astra G ma to wbudowane - tzw. ryglowanie drzwi: po 2. naciśnięciu

> pilota lub 2. przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy. Pozdr.

W F też to jest, tyle, że trzeba kluczyk przekręcić o 90 stopni i tak wyjąć, niestety pod zdalne sterowanie nie da się tego łatwo podłączyć, ale to trochę co innego od tego o czym ja pisałem, tu po zaryglowaniu złodziej jak wybije szybę, to nie otworzy drzwi ani klamką od wewnątrz, ani tym przyciskiem na górze, a w Uno po odłączeniu cięgna można było sobie pokręcić zamkiem w koło i nie otworzyłeś drzwi, ale z drugiej strony po wybiciu szyby można było dostać się do środka. W sumie takie zabezpieczenia to raczej mała przeszkoda, a tylko pewien element zaskoczenia dla złodzieja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.