Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki filtr powietrza

Featured Replies

Napisano

Z filtrami to nie jest tak, że jak kupisz firmy xxxx to będzie dziurawy a jak yyyy to w całości wink.gif Generalnie nie ma znaczenia jakiej firmy kupisz, byle pasowal rozmiarem wink.gif I nie wierz w reklamową "superhiper technologię zatrzymująca nawet bakterie i dlatego filtr jest 3 razy droższy" wink.gif. Filtr ma spełniać swoją rolę: zatrzymać wszystko co mogłoby zrobić krzywdę cylindrom i wszystkie filtry to robią. Kup Manna albo Filtrona i bedzie OK.

Zaraz ktoś pewnie napisze, że się nie zgadza, filtr jest bardzo ważnym elementem, nie mozna oszczędzać bo chodzi o silnik i jego filtr po 100 000 km wyglądał jak nówka bo kosztował 100 zł i wykonany w nanotechnologii, ale to takie same bajki jak spalanie benzyny 4l/100km

Pozdroofka

EDIT:

To ja się opisałem a azja załatwił wszystko jednym zdaniem hahaha.gif

Napisano

Nie do końca zgadzam się z szanownym przedmówcą. Filtron jest ostatnio taki sobie, ale ujdzie, natomiast pojawiły się chińskie wynalazki pod różnymi brandami, np. "HART". Wystarczy toto obejrzeć trochę dokładniej i widać że materiał filtrujący jest nieszczególny. Osobiście nie założył bym tego nawet do kosiarki.

Napisano

> Nie do końca zgadzam się z szanownym przedmówcą. Filtron jest

> ostatnio taki sobie, ale ujdzie,

po czym to rozpoznałeś?

poważnie pytam

> natomiast pojawiły się chińskie

> wynalazki pod różnymi brandami, np. "HART". Wystarczy toto

> obejrzeć trochę dokładniej i widać że materiał filtrujący jest

> nieszczególny. Osobiście nie założył bym tego nawet do kosiarki.

takich wynalazków to nawet z bliska nie oglądam zlosnik.gif

Napisano

> Osobiście nie założył bym tego nawet do kosiarki.

I bardzo dobrze smile.gif Ale nie od dziś wiadomo, że radosną twórczość spod flagi Hans Pries, 4Max i Hart należy omijać szerokim łukiem wink.gif Aczkolwiek "z pewnych" źródeł wiem że firma Hart poszła w końcu po rozum do głowy i aby poprawić swój "imydź" zaczęła pakować w swoje pudełka wyroby wiodących firm. Tylko bardzo trudno będzie im odzyskać czy uzyskać zaufanie klientów.

Na forum nikt już nie proponuje wyrobów tych firm więc pisząc "nie ma znaczenia jakiej firmy kupisz" z założenia wykluczyłem te wynalazki. Zresztą zobacz, że azja może nie wprost ale wyraził to samo smile.gif Filtron dał jako dolną granicę smile.gif

Pozdroofka

Napisano

ja kupuję oryginał

Napisano

> Jakiej firmy wziąść filtr powietrza,

Odkąd pamiętam kupuje filtrona i nigdy nie narzekałem, więc nie ma co cudować waytogo.gif

Napisano

> ja kupuję oryginał

Twoj wybor i Twoje pieniadze. ja kupuje filtrona i mysle ze roznicy nie ma oprocz ceny oczywiscie.

Napisano

oryginał u gsi goszczynski 21 zł

przesyłka gratis bo kupuje olej

dużo?

Napisano

> Twoj wybor i Twoje pieniadze. ja kupuje filtrona i mysle ze roznicy

> nie ma oprocz ceny oczywiscie.

Co ciekawe, moja przyjechała z Holandii z oryginalnym filtrem GM produkowanym przez... Filtron, Made in Poland wink.gif

Napisano

> ja kupuję oryginał

"oryginał" jest produkowany właśnie przez 'FILTRON'a' smile.gifsmile.gifsmile.gif

....w ASO kupisz go tylko w białym a nie czerwonym opakowaniu .... i kosztuje prawie dwa razy więcej .... na samym filtrze jest napisane "FILTRON Made in Poland" .... więc nie ma żadnych wątpliwości, że to Filtron smirk.gif

Napisano

nie wiem jak w aso- u nich f. pow. kosztuje 40 kilka zz

oryginał od goszcyznskiego, pudełko białe, naklejka gm, made in germany- taki dostałem ostatnio

dziś zamówiłem kolejną przesyłkę, jak przyjdzie to napiszę i zrobie fotke dla potomnych smile.gif

Napisano

> Nie do końca zgadzam się z szanownym przedmówcą. Filtron jest

> ostatnio taki sobie, ale ujdzie, natomiast pojawiły się chińskie

> wynalazki pod różnymi brandami, np. "HART".

I widzisz jesteś jedną z osób, które sieją zament... zupełnie niepotrzebnie...

Pomijając filtr powietrza opowiem o swojej przygodzie z filtrem przeciwpyłkowym (który wymieniam znacznie częściej)... najpierw był FILTRON któremu dostało się furious.gif

Później był DENKERMANN ,który był chiński ... i dziwnie łudząco przypominał Filtrona... ( Co się okazało pochodzą z tej samej fabryki...) ZDZIWIONY ???

Później był HART i ten został ok.gif Rewelacyjne pasuje, ma gąbkę uszczelniającą i jest świetnie wykonany.

Kilka dni temu kącikowemu koledze sprowadzałem filtr przeciwpyłkowy MANN i porównywałem z HARTem - jeden i drugi są rewelacyjnie wykonane.

z_lol1.gif > Wystarczy toto

> obejrzeć trochę dokładniej i widać że materiał filtrujący jest

> nieszczególny.

Co ty gadasz człowieku ? Chyba nie miałeś możliwości położenia obok siebie tych filtrów i bezpośredniego porówniania hehe.gif

Za bardzo się rozpędzasz ze swoimi opiniami wink.gif

Ja już robiłem porównanko... filtrów 6 firm jednocześnie.

Miałem nawet zrobić "szczegółową" fotorelację... ale po krytycznym nastawieniu kącikowiczów na ofocenie filtrów oleju... jakoś mi ochota przeszła...

> Osobiście nie założył bym tego nawet do kosiarki.

Taaa jasne... zakładzasz filtr renomowanej firmy i nawet nie wiesz, że ta sama fabryka tłucze filtry dla "tańszych" marek... i są identyczne...

Kto pamięta porównanie filtrów oleju? Jak się okazało GM dziwnie przypominał chińskiego Filtrona....

Ale skupiając się na renomowanych markach filtrów - firma MANN produkuje filtry powietrza o różnych wymiarach... do Asterek przed i poliftowych - i faktycznie Lelek nie mógł założyć filtra od Astry poliftowej, który był dedykowany wg. MANN'a do Astry 95->...

Filtron natomiast oferuje filtr o wymiarach pośrednich (AP 050) pasujący do każdej Astry F... trochę za luźno... trochę na wcisk... spineyes.gif

Napisano

Ja proszę o porównanie filtrów PP z węglem do mojego bolida i jeśli można wrzucenie porównania na OPLA. Chcę coś kupić co będzie lepsze od obecnie używanego filtrona wink.gif Filtry powietrza jak masz czas i chęci też możesz porównać zeby.GIF

pozdro

Napisano

> po czym to rozpoznałeś?

> poważnie pytam

Dotykałem ostatnio kilku filtrów powietrza przy okazji wymiany i ten Filtron który miałem w ręku wykonany był z cienkiego i twardego papieru, Hart to już była prawie tektura. Niestety nie udało mi się obejrzeć filtra Sędziszowa, moim skromnym zdaniem to najlepsza firma na polskim rynku.

Napisano
  • Autor

właśnie tak mi sie wydawało że nie ma co szaleć biore mann-a i juz, a dokładniej wezme wszystkie oleju, pp i powietrza bo akurat sie grubsza wymiana szykuje biglaugh.gif. Co do filtrona to jakoś nazwa kojarzy mi sie z fiatem rotfl.gif ,ale to juz off topic

Napisano

> Kto pamięta porównanie filtrów oleju? Jak się okazało GM dziwnie

> przypominał chińskiego Filtrona....

Czekaj czekaj, ostatnio kupiłem filtr oleju GM wyprodukowany w Polsce, czyli chiński?? To już nawet wolę nie pytać skąd mam filtr powietrza... Na kartoniku nie było żadnego logo oslabiony.gif

Napisano

> Czekaj czekaj, ostatnio kupiłem filtr oleju GM wyprodukowany w

> Polsce, czyli chiński?? To już nawet wolę nie pytać skąd mam

> filtr powietrza... Na kartoniku nie było żadnego logo

Loteria hehe.gif

Z tego co mi wiadomo Filtron produkuje tylko część swoich "brendów"...

Reszta to import z dalekiego wschodu i pakowanie we własne kartoniki.

Jak będę miał chwilkę czasu to zrobię foto-porównanie.

Niestety nie ma co się oszukiwać. Coraz więcej znanych marek ma swoich dostawców z krajów gdzie koszt produkji części jest o wiele tańszy niż w Europie. Kiedyś już pisałem o tym że trafiłem na Filtr Bosha made in SOUTH AFRICA.

Napisano

> Niestety nie ma co się oszukiwać. Coraz więcej znanych marek ma

> swoich dostawców z krajów gdzie koszt produkji części jest o

> wiele tańszy niż w Europie. Kiedyś już pisałem o tym że trafiłem

> na Filtr Bosha made in SOUTH AFRICA.

No tak, ale trzeba rozróżnić dostawcow, którzy produkują pod kierunkiem koncernu i zgodnie z jego normami od tych, którzy klepią cośtam sami z siebie i upychają na rynku. Znam to z nieco innej branży.

Napisano

> Kup Manna albo Filtrona i bedzie OK.

A Knecht gdzie jest robiony? Jest raptem 10zl droższy od Filtrona...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.