Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

vectra 3.2 V6 Automat

Featured Replies

Napisano

Witam,

ostatnio kolega znalazl mi pare aut i miedzy innymi taka vektre:

vectra 2004r. 3.2 V6 Automat troche ponad 100k km przejechane.

Czy mozecie napisac pare slow na temat vektry w takiej konfiguracji?

Jak sie sprawuje ten silnik, ile mozna nim bezawaryjnie pojezdzic. Chcialem kupic auto na conajmniej 5 latek, bo szybko sie przyzwyczajam i ciezko mi potem sprzedac smile.gif

Najbardziej interesuje mnie wlasnie temat silnika i skrzyni aut.

Czy sa awaryjne, jaki komfort jazdy, jak spalanie itp.

Zamierzam ja oczywiscie zagazowac.. a ze duzo nie jezdze, to mysle ze nie zbankrutuje smile.gif

Ogolnie to mam blade pojecie o Oplach, nikt w rodzinie tez nie jedzi... stad moje pytanie.

Z gory dziekuje.

Pozdro,

Michal

Napisano

> 3.2 V6 Automat

w tym jednym krotkim zdanku masz same niestandardowe parametry

3,2l - spoooooooory silnik

V6 - niestandardowy uklad silnika

Automat - malo spotykana skrzynia

koszta, koszta i jeszcze raz koszta

decyzja nalezy do ciebie

Napisano

> w tym jednym krotkim zdanku masz same niestandardowe parametry

> 3,2l - spoooooooory silnik

> V6 - niestandardowy uklad silnika

> Automat - malo spotykana skrzynia

> koszta, koszta i jeszcze raz koszta

> decyzja nalezy do ciebie

Mowisz na podstawie doswiadczenia?

Ja mam taka konfiguracje, tyle ze w Omedze.

Napisano

Silnik jak silnik. Daje sporo frajdy z jazdy. Nie jest przesadnie awaryjny. Trzeba dbac o rozrzad (co 90 kkm).

Spalanie spore, ale trzeba brac pod uwage jego mozliwosci. 218 KM (o ile to wolnossacy) nakarmic trzeba, tak wiec w ciezkiej Omedze spalanie oscyluje w okolicach 13-14 po miescie i nie ma wybacz. Alternatywa jest gaz (oczywiscie tylko IV generacji). Dobrze sprawdza sie STAG, spalanie po miescie od 16 - 22 gazu (w zaleznosci od stylu jazdy, korkow itp itd).

Co do skrzyni, mam automat, chwale sobie i poki co nie mam zamiaru wrocic do manualnej skrzyni.

A koszty ... ja tu juz kiedys przedstawialem koszty, poszukam to dam linke.

EDIT:

linka do kosztow

Napisano

Mocno przesadzasz V'ki Opla są dość popularne, w skrzyni wymieniać należy olej to i posłuży. waytogo.gif

Napisano

3,2 to rzekłbym średni silnik. Spoooory silnik to od 5,0 wzwyż grinser006.gif

V6 - a cóż w tym niezwykłego?

automat - jak się dba, olej wymienia i nie ciśnie na zimnym to przeżyje niejednego manuala. Ja w każdym razie do manuala wracać nie chcę.

Tak więc nie przesadzaj i nie strasz kolegi tymi kosztami mlotek.gif

Napisano

> Mocno przesadzasz V'ki Opla są dość popularne, w skrzyni wymieniać

> należy olej to i posłuży.

Swoją drogą to ciekawe, że jednak stereotypy wciąż wygrywają. Weźmy dla przykładu wspomniane V6 i nowoczesnego diesla. No i co tu jest bardziej awaryjne i co bardziej wpedza w koszty z tymi calymi swoimi wtryksami, kolami dwumasowymi, turbinami itp itd? zlosnik.gif

Wdziedzie to pokutuje, podjezdzam na stacje, gadam facetem, ten pyta o silnik. Jak mu mowie to 99% przypadkow jest "Ooooooooooo raaany, smok" rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> 3,2 to rzekłbym średni silnik. Spoooory silnik to od 5,0 wzwyż

> V6 - a cóż w tym niezwykłego?

> automat - jak się dba, olej wymienia i nie ciśnie na zimnym to

> przeżyje niejednego manuala. Ja w każdym razie do manuala wracać

> nie chcę.

> Tak więc nie przesadzaj i nie strasz kolegi tymi kosztami

Ooo, kolega widze ma takie samo autko ok.gif

Napisano

Dlatego Omega na razie zostaje. waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> Mowisz na podstawie doswiadczenia?

> Ja mam taka konfiguracje, tyle ze w Omedze.

mowie tak gdyz to jest forum i kazdy moze pisac o swoich przemysleniach i zaslyszanych opiniach

wezmy Twoje koszta:

Posiadam Ome 3.2 V6 z automatem. Rocznik 2001. Sedan.

Założona sekwencja STAG. W tej chwili nalatane 140 000. Przejechałem nią póki co 28 kkm.

Naprawy:

- alternator coś zaniemógł - 400 zł

MI NIE ZANIEMOGL

- wymieniałem lewy reflektor bo parował a był mechanicznie uszkodzony - 1400 zł

DO MOJEGO 65 ZETA

- klocki - siakieś 300 zł

FERODO WYSTARCZAJACEJ JAKOSCI JAKIES 80 ZETA

- końcówka drążka i łącznik stabilizatora prawa strona - ok 250 zł

NIE PAMIETAM DOKLADNIE LECZ ZDECYDOWANIE MNIEJ NIZ 100 ZETA

- czyszczenie układu chłodzenia - 200 zł

NIE BYLO TAKIEJ KONIECZNOSCI

Do tego jedna wymiana oleju.

Spalanie: od 10,5 do 17 PB

NIE MAM POJECIA - ONLY LPG

od 13,5 do 22 LPG

OD 8 DO 10

NO FAKTYCZNIE - Z TYMI KOSZTA, KOSZTA, KOSZTA TO NIECO PRZESADZILEM biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

ZNAJOMEMU W BARDZO ZADBANYM GOLFIE IV siadla automatyczna skrzynka. sensowny warsztat najblizej Torunia znalazl w Poznaniu lub Sosnowcu. Po op[iniach wybral ten w Sosonowcu. Jezdzil 2 razy. 1 naprawa kosztowala 4,8zeta a druga pierdola raptem 4 stowki. mowili ze ma sie cieszyc bo przed chwilka kasowali goscia z audiczki ponad 7 tysi za regeneracje skrzynki - pewnie tez o nia dbal

automat to jest wygoda i czasmi frajda. malo kiedy tez sie psuje lecz bywa jak ze wszystkim. Ja do swojego kupie skrzynke za 6 stowek a Ty?

kazdy ma to co lubi i nikt nikogo do niczego nie przekona ale rozmawiajmy szczerze o tych kosztach biglaugh.gif

do mojego np. uszczelka pod pokrywe zaworow kosztuje 9,50 zeta - a do Twojego? biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

pozdro

Napisano

Ale jaki reflektor kolego? Zwykłe H4, a Liseh ma ksenony - jak się jeździ po nocy w trasach to jest zasadnicza różnica. Alternator równie dobrze Tobie może zaniemóc. Pali trochę więcej, ale komfort podróżowania i psychiczny, że jak chce to jadę z rodziną na wakacje gdzie chce i zabieram co chce -> bezcenne.

Do tego koszt utrzymania Omegi na co dzień wcale nie jest taki duży, poza spalaniem i droższym rozrządem do V'ki ceny części nie są wcale takie straszne.

PS. Nie pisz dużymi literami.

Napisano

Hehe,

ale co Ty porownujesz?? Do malucha beda jeszcze tansze niz do Twojej Astry...

Jezeli ktos pyta o Vectre 3,2 V6 to chyba nie bedzie mu zal pozniej 200 czy 300 PLN wiecej za np klocki... I jest tego swiadomy...

Pozdrawiam,

Maciej

Napisano

> Swoją drogą to ciekawe, że jednak stereotypy wciąż wygrywają.

Niestety. Na początku kumpel się ze mnie śmiał, bo za to, za co kupiłem moją krówkę on kupił MB C250 TD. Tylko, że 4 lata starszego i nie ma z wyposażenia nawet połowy tego, co ma moje auto. Oczywiście hasło "oszczędny diesel" też padało. I jak porównujemy koszta użytkowania to teraz ja się śmieję.

No, ale kumpel to z tych, co "jeżdżą mechem, a nie jakimś łoplem" hehe.gif

> Wdziedzie to pokutuje, podjezdzam na stacje, gadam facetem, ten pyta

> o silnik. Jak mu mowie to 99% przypadkow jest "Ooooooooooo

> raaany, smok"

U mnie nie pytają - wlew gazu jest po tej samej stronie, co mały, niepozorny napis 3,2 V6... uzbroj_zlo.gif

> Ooo, kolega widze ma takie samo autko

Dopiero teraz to Kolega zauważył? Przecież już w paru wątkach się naraz udzielaliśmy... yikes.gif

Napisano

> U mnie nie pytają - wlew gazu jest po tej samej stronie, co mały,

> niepozorny napis 3,2 V6...

Ja nie mam na klapie żadnego oznaczenia. Często pytają nawet co to w ogóle za Opel jest zlosnik.gif (Bo znaczek Opla tylko mam ten centralny)

> Dopiero teraz to Kolega zauważył? Przecież już w paru wątkach się

> naraz udzielaliśmy...

Ja wiesz, jakiś takie czasem spineyes.gif jestem zlosnik.gif

Ale teraz to już wiem na bank zlosnik.gif

Napisano

> mowie tak gdyz to jest forum i kazdy moze pisac o swoich

> przemysleniach i zaslyszanych opiniach

> wezmy Twoje koszta:

> MI NIE ZANIEMOGL

W mojej Vectrze x20xev też zaniemógł - naprawa circa 300 zł (więc różnica nie wielka)

> - wymieniałem lewy reflektor bo parował a był mechanicznie uszkodzony

> - 1400 zł

> DO MOJEGO 65 ZETA

Wiesz, ale ja kupiłem oryginał w ASO. Reflektor ksenonowy i uwierz mi, jeżdżąc w trasach po ciemku nie zamieniłbym się z Tobą, nawet oszczedzając te 1335 zł

> - klocki - siakieś 300 zł

> FERODO WYSTARCZAJACEJ JAKOSCI JAKIES 80 ZETA

Klocki Ferrodo, komplet na przód i tył, uważam że zapłaciłem nie duże pieniądze.

> - końcówka drążka i łącznik stabilizatora prawa strona - ok 250 zł

> NIE PAMIETAM DOKLADNIE LECZ ZDECYDOWANIE MNIEJ NIZ 100 ZETA

No cóz, u mnie więcej (ta cena co podałem to z robocizną)

> - czyszczenie układu chłodzenia - 200 zł

> NIE BYLO TAKIEJ KONIECZNOSCI

Prędkości rzędu 200-240 km/h na autostradach wymagają od układu chłodzenia bardzo dobrego działania. Gdybym nie śmigał tyle w trasach, pewnie bym nawet nie zauważył że mi się grzeje (gdzieś wątek napisałem, chyba na MK jak zacząłem walczyć z tym problemem). W warszawskich korkach się nie grzał.

> Do tego jedna wymiana oleju.

> Spalanie: od 10,5 do 17 PB

> NIE MAM POJECIA - ONLY LPG

> od 13,5 do 22 LPG

> OD 8 DO 10

> NO FAKTYCZNIE - Z TYMI KOSZTA, KOSZTA, KOSZTA TO NIECO PRZESADZILEM

Przesadziłeś zlosnik.gif

> ZNAJOMEMU W BARDZO ZADBANYM GOLFIE IV siadla automatyczna skrzynka.

> sensowny warsztat najblizej Torunia znalazl w Poznaniu lub

> Sosnowcu. Po op[iniach wybral ten w Sosonowcu. Jezdzil 2 razy. 1

> naprawa kosztowala 4,8zeta a druga pierdola raptem 4 stowki.

> mowili ze ma sie cieszyc bo przed chwilka kasowali goscia z

> audiczki ponad 7 tysi za regeneracje skrzynki - pewnie tez o nia

> dbal

> automat to jest wygoda i czasmi frajda. malo kiedy tez sie psuje lecz

> bywa jak ze wszystkim. Ja do swojego kupie skrzynke za 6 stowek

> a Ty?

A ja nie mam zamiaru kupować (tfu tfu) zlosnik.gif

> kazdy ma to co lubi i nikt nikogo do niczego nie przekona ale

> rozmawiajmy szczerze o tych kosztach

> do mojego np. uszczelka pod pokrywe zaworow kosztuje 9,50 zeta - a do

> Twojego?

A po co ja mam wymieniać uszczelkę pod pokrywą zaworów? icon_eek.gifzlosnik.gif

Słuchaj, to jest nieporównywalne. Pamiętam jak 4 lata temu, stałem przed wyborem: Vectra 2.0 16V czy Vectra 2.5 V6. Nasłuchałem się opinii, że V-ka mnie zeżre kosztami, że się psuje, że nie wiadomo co. I w efekcie mam Vectre 2.0. Jeździłem nią 3 latka i ... no co tu dużo gadać, to nie ma prawa być szybkie.

Teraz mam auto o którym zawsze marzyłem - pełen komfort, luksus i V6 pod prawą nogą.

Małżonka jeździ Vectra 2.6 V6 w automacie i jak czasem rozmawiamy co będzie następne to ona zawsze pyta "A montują do tego V-ki?" zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie jestem zdecydowany, ale mocno biore te vectre pod uwage!

Dziekuje za wszelkie opinie.

Napisano

> jak czasem rozmawiamy co

> będzie następne to ona zawsze pyta "A montują do tego V-ki?"

i to jest najwazniejsze

moja sie tylko pyta czy kombi

od jezdzenia w dlugie trasy mam sluzbowke a prywatny ma byc tani, oszczedny i popularny

nastepny to:

astra G jakas turbo gnojufka

volvo v40 - silnik niezdecydowany

vectra 2,0 dti

wszystko oczywiscie kombi choc w volviaczku to oczywiste

jak widac nie preferuje wynalazkowi na auta nie mam planie wydac wiecej niz 20 pare tysiakow - po prostu nie widze takiej potrzeby

do dluzszych podrozy tez mam auto z ksenonami, 170 kilkoma kucami, silnikiem 2,2 td, i innymi pierdolami ktore na dodatek oszczednie jadac spala nieco ponad 5l/100km. ksenowny bardzo ladnie swiaca lecz bardzo krotko. auto na gwarancji i mowia ze nic nie zrobia - tak musi byc. na parkingu ukradli wysuwany spryskiwacz reflektorea przedniego - zaspiewali za ta mala czesc 800 czy 900 zeta

do krajowych podrozy mam 1,4 td ktore spala wiecej niz te 2,2 td biglaugh.gif a powyzej 120 km/h ciezko przez fona gadac bo jest tak glosno a na maksiora ciagnie moze ze 170km/h biglaugh.gif. jak sie poslizgnalem i wygialem felge na przegladzie okazalo sie ze wygiela sie tez tylna belka choc w prowadzeniu nie bylo to wyczywalne. belka, wymiana, jakies lozyska i tulejki - 6800zł

nie dziekuje

nie lubie wynalazkow

prywatne auto ma byc tanie, populatne i ekonomiczne ale to juz napisalem biglaugh.gif

kazdy ma swoje racje i nikt do nieczego nikogo nie przekona

Napisano

Ależ ja Cię nie chcę do niczego przekonywać, a jedynie nie zgadzam się z Twoją opinią, jakoby silnik V6 to był jakiś wynalazek. Znaczna część świata jeździ tylko autami z takimi silnikami ok.gif

Napisano

> Ależ ja Cię nie chcę do niczego przekonywać, a jedynie nie zgadzam

> się z Twoją opinią, jakoby silnik V6 to był jakiś wynalazek.

> Znaczna część świata jeździ tylko autami z takimi silnikami

pewnie

zobacz jaka jest srednia pojemnosc skokowa silnika w usa, jakie sa u nich srednie zarobki i cena paliwa - to tez spora czesc swiata - hmmmmmmmmm

OK

papa

EOT

Napisano

hehe.gif kolego - świat motoryzacyjny nie kończy się na autach 4-cylindrowych o pojemności 1.6 smirk.gif To że ty, twój sąsiad i kolega z ulicy jeździcie takimi nie znaczy ze ulicę dalej nie ma czterech V6 na parkingu... twój post brzmi jak powtarzana obiegowa opinia sprzed kilkunastu lat (automaty są złe a 3.2 to za duży silnik) smirk.gif

Napisano

> świat motoryzacyjny nie kończy się na autach

> 4-cylindrowych o pojemności 1.6 To że ty, twój sąsiad i kolega

> z ulicy jeździcie takimi nie znaczy ze ulicę dalej nie ma

> czterech V6 na parkingu...

Może przytoczę dane o silnikach aut członków mojego zespołu:

1.0 R4

2.5 R5

2.9 R5

3.0 V6

3.2 V6

Jak widać małolitrażowe rzędowe czwórki u nas przynajmniej są w zdecydowanej mniejszości... hehe.gif

Napisano

Ale w Europie V6 to też nie jakiś wydziw, zdziwił byś się ile V'ek codziennie mijasz w drodze do pracy. zlosnik.gif

Napisano

> Ale w Europie V6 to też nie jakiś wydziw, zdziwił byś się ile V'ek

> codziennie mijasz w drodze do pracy.

O diabła i trochę właśnie. Nawet niedawno zwróciło to moją uwagę, że u mnie pod blokiem stoi tak lekko 4 sztuki (a jeszcze 2, 3 lata temu to jedna to była rzadkośc)

Naród mądrzeje zlosnik.gifrotfl.gif

Napisano

Wzbogaca się. Czy naprawdę koszt utrzymania (chodzi o części) V6 jest większy jak R4? Uważam, że więcej płynów jest, droższy rozrząd, ciut więcej pali(to tak z poza części) i tyle. Poza tym Omega 2.0 16V i 2.5 V6 są tak samo tanie w utrzymaniu. A i te drobne niedogodności związane z V'ką są do wybaczenia. zlosnik.gif

Napisano

> Wzbogaca się. Czy naprawdę koszt utrzymania (chodzi o części) V6 jest

> większy jak R4? Uważam, że więcej płynów jest, droższy rozrząd,

> ciut więcej pali(to tak z poza części) i tyle. Poza tym Omega

> 2.0 16V i 2.5 V6 są tak samo tanie w utrzymaniu. A i te drobne

> niedogodności związane z V'ką są do wybaczenia.

Ciut wyższe koszty obsługi (naprawy), ciut więcej jest samych części co mogą się popsuć (nawet 4 katalizatory w 3.2 V6, albo 6 świec, 6 kabli zapłonowych), ciut droższe OC bo pojemność większa, sam samochód jest ciut droższy w zakupie, droższa instalacja LPG.

Niby wszystkiego "ciut", ale razem to się jednak sporo nazbiera. U mnie V6 przegrało po podliczeniu wszystkich za i przeciw. Oczywiście możliwe jest ze w konkretnych przypadkach utrzymanie V6 będzie tańsze niż R4 (jak ktoś kupi zjechaną V6 i będzie się ciągle psuć), ale i tak potencjalnie jest więcej rzeczy które się mogą popsuć w V6.

Tak więc ogólnie nie uważam żeby V6 to było coś egzotycznego, dziwacznego, czy niestandardowego ale na pewno będzie droższe w utrzymaniu.

Napisano

> ale i tak potencjalnie jest więcej rzeczy które

> się mogą popsuć w V6.

Rozumiem, że auto ideał to dla Ciebie maluch?

Przecież tam nie ma się co popsuć, a jak się popsuje to młotkiem naprawisz hehe.gif

> nawet 4 katalizatory w 3.2 V6

W 3,2 są 2 katalizatory (po jednym na wydech), za to 4 sondy lambda (po jednej przed i za katalizatorem) idea.gif

Napisano

W twoim V6 są 2 katalizatory, ale w Vectrze C są już zdaje się 4. zlosnik.gif

Napisano

W pełni zgoda, koszty utrzymania są wyższe, ale nie traktujmy tego jako jakieś UFO.

Mówię, w moim przypadku generalnie było drożej o rozrząd i więcej kabli i świec. Do tego jest więcej wtrysków, więcej zaworów itp.. Wynikające z tego ewentualne naprawy są droższe, to fakt. Ale przy codziennym użytkowaniu, koszty były większe o tyle, że pali więcej. I dwa razy przez 40kkm wydałem więcej bo 6xświece i 6x kable, oraz rozrząd. Poza tym różnicy w kosztach nie za bardzo widziałem.

Napisano

> Rozumiem, że auto ideał to dla Ciebie maluch?

> Przecież tam nie ma się co popsuć, a jak się popsuje to młotkiem

> naprawisz

Proszę nie wyrywać zdań z kontekstu.

Pisałem tylko o tym potencjalnie/statystycznie w V6 jest więcej rzeczy do zepsucia się niż w R4 (w przypadku mniej więcej tych samych generacji silników, bo R4 z 2008 roku jest bardziej skomplikowany niż V6 z lat 90).

> W 3,2 są 2 katalizatory (po jednym na wydech), za to 4 sondy lambda

> (po jednej przed i za katalizatorem)

W 3.2 w Omedze są 4 katalizatory (2 pełnowymiarowe i 2 wstępne) oraz 4 sondy lambda.

Napisano

> Może przytoczę dane o silnikach aut członków mojego zespołu:

>

znaczy ze w twoim zespole są ok.gifdrive.gif ludzie, ale jak widać są tacy którym totalnym błędem jest uzywanie auta o poj. wiekszej niz półtora litra... icon_rolleyes.gif

Napisano

> (nawet 4 katalizatory w 3.2 V6, albo 6 świec,

> 6 kabli zapłonowych),

3.2 V6 nie ma kabli zlosnik.gif

Napisano

> Rozumiem, że auto ideał to dla Ciebie maluch?

> Przecież tam nie ma się co popsuć, a jak się popsuje to młotkiem

> naprawisz

> W 3,2 są 2 katalizatory (po jednym na wydech), za to 4 sondy lambda

> (po jednej przed i za katalizatorem)

Nie no trudno jest się kłócić z faktem, że ewentualne naprawy są droższe. Bo są. Tylko rzecz w tym, żeby nie robić z V-ki egzotycznego silnika bo nim nie jest.

Napisano

> > (nawet 4 katalizatory w 3.2 V6, albo 6 świec,

> > 6 kabli zapłonowych),

>

> 3.2 V6 nie ma kabli

Wiem, u mnie w 2.2 16V też nie ma* zlosnik.gif te zdanie nie wyszło zbyt fortunnie, chodziło w ogólności o V6, a do 3.2 tylko o 4 katalizatory.

*) Można się sprzeczać, bo nie tyle że ich nie ma, to są takie gumowe tulejki (przynajmniej w 2.2, ale pewnie w 3.2 są podobne) których to nie można nigdzie dostać i w razie czego trzeba kupować cały moduł, który kosztuje prawie 800 zł (na jedną stronę). Natomiast prawdą jest że odległości są tam niewielkie, obciążenie temperaturowe niewielkie, mechaniczne prawie żadne, a połączenie jest sprężynowe, więc pewnie się to nie zużywa, albo zużywa w minimalnym stopniu i całkowitym rozrachunku wyjdzie podobnie jak zmiana kabli co 15-20 tyś...

Napisano

> Nie no trudno jest się kłócić z faktem, że ewentualne naprawy są

> droższe. Bo są. Tylko rzecz w tym, żeby nie robić z V-ki

> egzotycznego silnika bo nim nie jest.

Dokładnie. Równie dobrze mógłbym się sprzeczać że 2.2 16V jest egzotykiem, bo ewentualne naprawy są droższe niż w Astrze-F 1.6 8V. Do tego niektóre części do silnika 3.0 V6 (też w Omedze) są bardziej popularne i kosztują mniej niż do mojego 2.2 16V. Natomiast jest to normalny silnik, tyle że większy.

PS. Mój mechanik ostatnio wziął za wymianę rozrządu w Omedze 50 zł (sama robocizna), bo stwierdził że dostęp jest prostszy niż w Astrze 1.6. zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.