Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokonało mnie dziś Stilo

Featured Replies

Napisano

Wymieniałem żarówkę lewą i ...

wymieniłem ale nie zdołałem założyc tego p....ięknego ku.....ltowego dekielka.

Co mi grozi jak będę jeździł bez dekielka?

Jak wyjąć całą lampę - czy to bardziej skomplikowane niż sprzedanie stilo ?

Napisano

> Co mi grozi jak będę jeździł bez dekielka?

Przerabiałem to w Pandzie. Jeżeli Stilo zachowuje się tak samo, to po 500 km na mokrym będziesz miał zasyfiony błotem od środka reflektor, nawet po założeniu dekla reflektor będzie zaparowany, a po dwóch miesiącach szlag trafi silniczek do przestawiania świateł mijania. Odradzam.

> Jak wyjąć całą lampę

icon_eek.gif

A nie wystarczy akumulatora i jego obudowy ???

Napisano

to co mnie - przejechałem 300km i w reflektorze miałem łyżkę wody ... potem parował - naprawde nie warto

> Jak wyjąć całą lampę - czy to bardziej skomplikowane niż sprzedanie

> stilo ?

wyjmij akumulator - może to wystarczy

mała rada z mojej strony - nigdy nie zdejmuj tej zaślepki przy wymianie żarówki - lepiej jakies szczypce i kombinowac, bo potem jest kłopot

Napisano

> Jak wyjąć całą lampę - czy to bardziej skomplikowane niż sprzedanie

> stilo ?

co grozi... jak chłopaki juz napisali... zaparowane oko + ew. problemy z ruda na elektryce.

Jak założyć dekiel.

Dekiel ma 3 zaczepy.

Pierwszy zaczep jaki musimy włożyć to górny_głębszy ze tak sie wyraze. Nastepnie robisz ruch obrotowy po okregu w dół i wkladasz dolny_głebszy. Pozostaje domknąć wieczko i zlapać drutkiem sprzezynujacym.

Taaaa... wiem... pisanie tego to 20sec. Założenie klapki 20 min niewiem.gif

Napisano

> Wymieniałem żarówkę lewą i <............>

zawołaj kolege do pomocy odkrec 3 sruby w nadkolu niech nakieruje ci te dwa wypusty a ty zamkniesz tak to widze najszybciej

nono.giftnij cytaty!!!

Napisano

to jest najlepszy sposób. Przez nadkole, zawsze się udaje potrzebna jedynie chwila cierpliwości. Najlepiej zdejmij koła, odkręć nadkole i masz prawie wszystko na wierzchu. Powodzenia

Napisano
  • Autor

Dzięki rady są nieocenione

kuchnia ale jak to zrobic pod blokiem w taka jak ta pogoda całą rękę mam pochrataną i rozcięty palec

Myślałem że lampę się da wyjąc i będzie git - tylko czy później się światła ustawia ???

W fordach rozwiązali to lepiej wink.gif tych nowych. Ciekawe jak jest w brawo?

Napisano

Ciekawe jak jest w

> brawo?

Jest okragła nakładana gumowa klapka. Wchodzi na wcisk, żadnych łapek, drucików 001.gif

281631445-278253554-05a.JPG

post-25693-14352498430231_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

A jak z dostępem? cool.gif

Napisano

> O niebo lepiej

A w 1.4 bez Turbo to można prawie do środka wejść, tyle tam miejsca... smile.gif

Napisano

> A w 1.4 bez Turbo to można prawie do środka wejść, tyle tam

> miejsca...

Z turbo też miejsca pod dostatkiem zlosnik.gif

242e0c01bed4990b.jpg

Napisano

> Myślałem że lampę się da wyjąc i będzie git - tylko czy później się światła ustawia ???

Do wyciągnięcia lampy musisz zdjąć zderzak, o ile operacja nie jest zbyt trudna, z pewnością jest czasochłonna. Śruby boczne mocujące do błotników zazwyczaj się nie poddają, pół biedy jak się ukręcą tongue.gif

PeeS

Z fiatforum.com:

Quote:

Sell the car and get one with working headlight bulbs, it's a lot bloody easier.

mikolaj.gifmikolaj.gifmikolaj.gif

Napisano

> Jest okragła nakładana gumowa klapka.

Nareszcie udało im się coś sensownie ściągnąć od Peugeota wink.gif

Takie gumowe klapki są w 206 i w 207, wymiana żarówki od zatrzymania samochodu pod latarnią do ruszenia dalej w drogę trwa 2 minuty ok.gif

Napisano

> Z turbo też miejsca pod dostatkiem

W MJ też jest miejsca pod dostatkiem. Tylko o strony kierowcy niepotrzebnie dali tak blisko lampy wlew płynu do spryskiwacza. Przecież to jest plastik i wystarczyło go inaczej pokierować bo miejsca jest dość. Widocznie zawsze musi być coś co nam musi utrudnić życie tongue.gif

Napisano

> Widocznie zawsze musi być coś co nam musi

> utrudnić życie

Nie coś tylko ktoś - bezmyślny konstruktor.

W pugu 206 dojście do prawej żarówki też jest zasłonięte rurką wlewu płynu do spryskiwacza. Tylko że ta rurka została skonstruowana jako wyjmowana - jednym ruchem ręki, bez użycia narzędzi - specjalnie po to żeby ułatwić dostęp do żarówki !!! Sposób wyjmowania rurki jest opisany i narysowany w instrukcji obsługi. A wszystko to w tej wstrętnej francuzczyźnie, którą mechanicy przeklinają za legendarnie kiepską podatność serwisową... zlosnik2.gif

Napisano

Najprostsze rozwiązanie - wyjąć akumulator, rozciąć kosz w którym był umieszczony (patrząc od przodu pojazdu z prawej strony - od narożnika mniej więcej do połowy przedniej ścianki ) następnie wyjąć przeciętą część (jest tam jeden zaczep na dole) założyć klapkę reflektora (bardzo dobry dostęp). Założyć wycięty element i przykleić w miejscu przecinania taśmą (w razie konieczności ponownej wymiany żarówki wystarczy oderwać taśmę) włożyć akumulator, podłączyć, założyć górną obudowę i po problemie. Całą praca zajmie 10 minut. Gdzieś na kąciku są zdjęcia pokazujące w którym miejscu należy przeciąć kosz.

Napisano

Mnie kosz na akumulator po prostu pękł gdy się z nim mocowałem. smile.gif Pękła najcieńsza część na dole od strony błotnika. Efekt jest taki, że (patrząc od przodu samochodu) "przednio-prawą" część kosza mogę wyjąć z zaczepów na dole i odgiąć na tyle, żeby wygodnie dostać się do klapki. yay.gif

Napisano

Mam inny patent na klapkę.

Wyjmuję kratkę wlotu powietrza i jest dostęp od dołu.

Napisano

> W pugu 206 dojście do prawej żarówki też jest zasłonięte rurką wlewu

> płynu do spryskiwacza. Tylko że ta rurka została skonstruowana

> jako wyjmowana - jednym ruchem ręki, bez użycia narzędzi -

> specjalnie po to żeby ułatwić dostęp do żarówki !!!

W Nove Bravo tez tak jest... a moze to w Cromie widziałem...

Napisano

> W MJ też jest miejsca pod dostatkiem. <.........................>

Kolego ten plastik jest tylko na 1 zatrzasku i dosłownie sam wychodzi, nie ma najmniejszego problemu z wymianą waytogo.gif

Napisano
  • Autor

3 dzien bez klapki crazy.gif

może dziś się za to wezmę blush.gif

Napisano

no weź się jak najszybciej, bo z każdym dniem twój kłopot może się pogłębić - tym bardziej że pogoda jest taka "mokra"

Napisano

> Nareszcie udało im się coś sensownie ściągnąć od Peugeota

> Takie gumowe klapki są w 206 i w 207,

w Yarisie I również ok.gif

Napisano

> Kolego ten plastik jest tylko na 1 zatrzasku i dosłownie sam

> wychodzi, nie ma najmniejszego problemu z wymianą

Tzn. że ten wlew do zbiornika spryskiwaczy da się odpiąć?

Napisano
  • Autor

Już klapka na swoim miejscu

2 śrubki od nadkola odkręcone i rach ciach 20 min i załozone cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.