Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek Plynu Chlodzacego (G)

Featured Replies

Napisano

wczoraj odpalalem auto i komputer pokazal komunikat malo plyny chlodzacego. W zbiorniczki zjechalo przez noc ok 1cm po nizej normy, po najechaniu na kraweznik (bo brak kanalu) patrzalem ze cos tam kapie za misa olejowa, tak mniej wiecej przy zlaczce elastycznej tkumika a prawym mocowaniem wachacza (patrzac na autko od przodu) ale moglo to gdzies tam sobie swoimi drogami podciekac

Co to moze byc no i gdzie uklad puscil???

Rozrzad robiony wraz z poapa wody w maju.

Prosze o pilne wskazowki bo czas mnie goni a jutro mama prae spraw do zalatwienia

Z gory dzieki

Napisano

> Co to moze byc no i gdzie uklad puscil???

> Rozrzad robiony wraz z poapa wody w maju.

> Prosze o pilne wskazowki bo czas mnie goni a jutro mama prae spraw do

> zalatwienia

wjechać na kanał i obejrzeć od spodu... ;-)

może przyczyna jest banalna, np. opaska na wężu

Napisano
  • Autor

opaski na wezu te do chlodnicy trzymaja, no chyba ze gdzies jeszcze te weze tam ida, czy moze byc taka przyczyna ze walnalem spodem auta w kamien i cos puscilo, ale chyba zarylem ta elastyczna zlaczka tlumika bo ona jes najnizej polozona,

a moze gdzies tam weze ida, bo wyciek jest ta w tym miejscu gdzie opisywalem,

moze ktos ma jakies opcje gdzie moglo sie rozszczelnic?

Napisano

Jeśli z boku widać wyciek to z kanału będzie widać skąd kapie, a więc do dzieła i pod auto, wróżki mają wakacje.

Napisano

od dołu nic nie zobaczysz, bo jak spojrzysz w górę to będziesz widział rozrusznik

imho powinienes szukać od góry, za przepustnicą

tam są wężyki do nagrzewnicy,trochę połączen, a jak masz lpg to czasem może być nakombinowane

u mnie na początku listopada własnie w tym miejscu opaska nie trzymała i się sączyło na trójniku

od dołu nie szło zlokalizować, dopiero lampa w rękę, kładziesz się na silniku i zaglądasz

edit:dopiero doczytałem że to nie na środku cieknie

tak czy tak przepatrz węzyki idące od zbiornikcza wyrównaczwego do silnika, na oko by pasowało, że to tam

może byc konieczne wyjęcie akumulatora, wtedy więcej widać od góry

Napisano

Sprawdź, czy dokręcony kurek spustowy z chłodnicy lub czy chłodnica szczelna - w tym miejscu właśnie się leje płyn z chłodnicy, jak wężyka na króciec nie założysz... Pozdr.

Napisano
  • Autor

a chlodnica ma korek spustowy????ja zlewalem stary plyn przes sciagniecie weza z chlodnicy ale tam nic niepuszcza

po sobotnim dolaniu plynu nic narazie nie ucieka ale to pewnie tylko tymczasowo bo watpie zeby samo sie naprawilo

Napisano
  • Autor

a ja sie z objemka na wezy mocowalem, mozesz podac gdzie go szukac bo moze on sie odblokowal i kapie z niego albo cos, i podczas jazdy podwiewa na tyl i wyglada jakby kapalo gdzies z tylu

Napisano

Zaworek jest na dole po prawej stronie samochodu, wymacasz ręką od dołu plastykowe radełkowane pokrętło. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.