Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zarowki

Featured Replies

Napisano

Witam

ostatnio dosc duzo widze jak ludzie wymieniaja sobie zarowki na te z bialym (wpadajacym w niebieki) swiatlem. I tak chcialbym sie was zapytac czy warto bo niby oprocz wizualnych wlasciwosci polepszaja oswietlenie drogi itp.

Dla mnie spodobaly sie trzy rodzaje :

- Philips BLUEVISION H4 - http://moto.allegro.pl/item539756596_philips_bluevision_h4_w5w_xenon_effect_tuning.html

- Philips Nightguide H4 DOUBLE LIFETIME - http://moto.allegro.pl/item545790343_h4_nightguide_double_lifetime_philips_super_hit.html

- H4 VisionPlus +50% Philips - http://www.allegro.pl/item545793052_h4_visionplus_50_philips_super_wydajne.html

Jezeli juz wymieniac to na ktore lepiej ?

Napisano

H4+50 ok.gif Tanie i mocne

BV nie dają mocniejszego światła tylko innej barwy. Na dodatek mi padły momentalnie tongue.gif

DL nie stosowałem ale to chyba normalne żarówki [moc] z tym, że dają różną barwę światła na drogę

Napisano

Witam

Żarówki w moim Aveo dosyć często się przepalały toteż kupiłem Philips Nightguide DOUBLE LIFETIME i jedna przepaliła się dokładnie po pół roku (jakieś 5k km) czyli tak jak wcześniejsze Philipsy +30% lub +50%. Dobrze, że to była DOUBLE LIFETIME bo inaczej musiałbym zmieniać co 3y miechy :-).

Teraz mam już od 1.5 roku zwykłe Philipsy bez dopalaczy, przeżyły nawet drobną kolizję i nadal świecą.

Tak więc to nie jest problem z napięciem w instalacji samochodu a raczej z jakością polskich dróg i wyżyłowaniem samych żarówek.

Jednym słowem szkoda kasy.

Pozdrawiam MK

• 1 miesiąc później...
Napisano

Wczoraj padła mi w Lacku jedna żarówa H7 (więc niebawem pewnie padnie druga). Dzisiaj wymieniłem na Philipsa premium +30% (zobaczymy ile wytrzyma hmm.gif).

Fabrycznie zamontowaną miałem Philips 12972LL (czyli niby Long Life), wytrzymała dokładnie rok - 18kkm.

Napisano
  • Autor

ostatnio w innym watku byla tez dyskusja o zarowkach - naczesciej padalo to :

Tungsram MegaLight + 60%

jako bardzo trwale i dobre a zarazem nie drogie. Niby ta firma produkuje super trwale zaroweczki. Sam nie probowalem ich jeszcze ale zamierzam zakupic owy kaplecik i miec w zapasie jakby co.

Napisano

> ostatnio w innym watku byla tez dyskusja o zarowkach - naczesciej

> padalo to :

> Tungsram MegaLight + 60%

> jako bardzo trwale i dobre a zarazem nie drogie. Niby ta firma

> produkuje super trwale zaroweczki. Sam nie probowalem ich

> jeszcze ale zamierzam zakupic owy kaplecik i miec w zapasie

> jakby co.

Miałem te Tungsramy. Jedna padła po ok. 2 latach ( 30 kkm) na podniesionym do granic możliwości napięciu instalacji (jestem elektrykowaty i lubię dobre oświetlenie przed sobą, mam więc ok. 14,5V na aku i ok. 14,2V na żarówkach ;-) )

Uznałem, że są dobre i niedrogie i nidawno kupiłem MegaLightUltra +90%, także Tungsram ( następcy tych poprzednich). Śmiało mogę je polecić:

http://www.allegro.pl/item577594043_zarowki_megalight_ultra_90_tungsram_h4_hit.html

Napisano
  • Autor

> Miałem te Tungsramy. Jedna padła po ok. 2 latach ( 30 kkm) na

> podniesionym do granic możliwości napięciu instalacji (jestem

> elektrykowaty i lubię dobre oświetlenie przed sobą, mam więc ok.

> 14,5V na aku i ok. 14,2V na żarówkach ;-) )

> Uznałem, że są dobre i niedrogie i nidawno kupiłem MegaLightUltra

> +90%, także Tungsram ( następcy tych poprzednich). Śmiało mogę

> je polecić:

> http://www.allegro.pl/item577594043_zarowki_megalight_ultra_90_tungsram_h4_hit.html

Ciekawie jak te +90% maja zywotnosc , bo te 60% slyszalem ze dosc dlugi zywot i super swiatlo daja

A tak po za tym to czy na tych 90% nie bedziesz za mocno oslepiaj tych z pzreciwka ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wczoraj padła mi w Lacku jedna żarówa H7 (więc niebawem pewnie padnie

> druga).

Dziś padła druga biglaugh.gif

Rzeczywiście można zmieniać od razu parami hehe.gif

Napisano

> Dziś padła druga

> Rzeczywiście można zmieniać od razu parami

gdzieś czytałem, że żarówki należy zmieniać razem

Napisano

> Niby dlaczego?

> Żeby produceni mogli zarobić więcej?

pewnie to jest główny powód zlosnik.gif

drugi bardziej praktyczny to różna jasność żarówek, szczególnie różnych producentów, rozwiązałem to tak, że kupiłem kilka sztuk razem (nie wiem czy jest różnica w jasności bo się dawno nie przepaliły)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.