Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BEEPER niezapiętych pasów

Featured Replies

Napisano

witam!

koledzy pomożcie wiedzą..

pytania techniczne dwa:

1. czy beeper ten co sie drze od pasow to jeden wspolny glosniczek z tym co robi pi pi np. w momencie spadku temp. rezerwy, przekroczenia predkosci itd..? czy dzwiek idzie z dwoch glosnikow?

2. jesli jest odzielny to gdzie sie znajduje? MUSZE go wylaczyc..

zostawie sama kontrolke..

OD RAZU INFORMUJE

iz zarowna tato jak i ja mamy przeciwskazania lekarskie do uzywania pasow bezpieczenstwa..

pasy i tak zapinamy jadac dluzej niz kilka minut ale.. w momencie jazdy po miescie (wsi) po pareset metrow mozna szalu dostac z tym BI BI BI..

udzieli ktos odpowiedzi?

Napisano

> udzieli ktos odpowiedzi?

mozna w aso wyłączyć na stałe,

Napisano

Powiem szczerze mam ten sam problem próbuje go zciszyć w menu ale się nieda bo faktycznie cholery można dostać jak się podjeżdza po kilka metrów i chałasuje

Napisano
  • Autor

> mozna w aso wyłączyć na stałe,

niezawodny Lesiu wie wszystko smile.gif20.GIF

a powiedz - jakim softem? examinerem normalnie?

Napisano

a ja se wymyslilem ze bede zapinal pas i zapinam--pasazera 270751858-jezyk.gif

Napisano

No rzeczywiscie straszna to udreka i strata czasu zeby zapiac pas, chocby nawet na te 100m no.gif

Ja i tak czekam i wykorzystuje czas rozprowadzenia oleju na zapiecie pasow wlasnie

Napisano

ponoc mozna z poziomu egzaminaea, ale możesz to obejść, zapnij pasy na stałe i już, bedzie Cie może z początku troche uwierało w plecy

Napisano

> bedzie Cie może z początku troche uwierało w

> plecy

... albo skombinuj sobie sama zapinke z jakiegos powypadkowego rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> ponoc mozna z poziomu egzaminaea, ale możesz to obejść, zapnij pasy

> na stałe i już, bedzie Cie może z początku troche uwierało w

> plecy

nie nie.. to ja juz examinerem sprobuje wink.gif pociwcze w poniedzialek troche tematu wink.gif thx za odp

Napisano

a ktos ci tego broni screwy.gif mozesz nawet spac w pasach--twoja wola zwlaszcza ze masz pewnie lozko z poduszka ok.gif

Napisano

to się da wyłączyć z poziomu komputera pokładowego , przynajmniej ja tak wyłączyłem jakoś przypadkiem bawiąc się opcjami 270751858-jezyk.gif

Napisano

> to się da wyłączyć z poziomu komputera pokładowego , przynajmniej ja

> tak wyłączyłem jakoś przypadkiem bawiąc się opcjami

napewno? Gdiześ wyczytałem ze można włączyć z kompa pokładowego ten beeper, ale wyłaczyć tylko w aso.

[edit]

u mnie nie pika, ale nie będe testował go włączać i wyłączać. Nie pikało juz jak kupiłem, kontrolka na desce się zapala, ale beeper nie pika.

Napisano

> zwlaszcza ze masz pewnie lozko z poduszka

Ja wiem prawdziwi twardziele nie zapinaja pasow i spia na lozku bez poduszek biglaugh.gif20.GIF

Co do tematu to owszem tez slyszalem ze da sie go wlaczyc ale wylaczyc juz tylko egzaminerem. U mnie jednak problem polega na tym ze nie moge go nawet wlaczyc.

Podobno da sie go usunac na stale i chyba poprzedni wlasciciel takie cos wlasnie zrobil hmm.gif

Napisano

> napewno?

Mnie z kolei gdzies tam w glowie dzwoni procedura wylaczenia tego ustrojstwa. Auto musi sie zatrzymac , odpinamy pas, ruszamy po minucie i juz nie beepa.

Napisano

SYSTEM S.B.R

Samochód wyposazony jest w system nazywany S. B. R (Seat

Belt Reminder), skladadajacy sie z sygnalizatora akustycznego,

który razem z zapaleniem lampki sygnalizacyjnej

w zestawie wskazników ostrzega kierowce o braku zapiecia opowiedniego pasa bezpieczenstwa.

Sygnalizator akustyczny mozna wylaczyç czasowo (do kolejnego

wylaczenia silnika) za pomoca; nastepujacej procedury,

któraa nalezy wykonaç w ciagu 1 minuty od obrócenia

kluczyka w pozycje MAR:

- zapiaç pas bezpieczenstwa po stronie kierowcy;

- odczekaç dluzej niz 20 sekund, a nastepnie rozpiaç pas

bezpieczenstwa po stronie kierowcy.

Aby dezaktywowaç system w sposób ciagly zwrócic sie do

ASO Fiata.

Napisano

funkcja ta weszła dopiero w 2003/4 roku, zdaje sie po liftingu, na pewno nie ma jej nawet jako opcji w modelach 2001 i 2002.

Jako "weteran" przypominam sobie ile to było omówien tego na forum gdy się pokazało w opcji (dzięki temu Stilo lepiej wyszło w testach bezpieczenstwa, załapało sie na więcej gwiazdek) jak to wyłączyc, że wkurza, etc, i była mowa że wyłączyć daje sie tylko egzaminerem, podobnie było z mryganiem kierunków przy zamykaniu z centralnego, daje sie odpalic z egzaminera ponoc we wszystkich modelach stilo )jest to funkcja centralnego zamka a nie Body compa) a sie w rzeczywistści nie daje u wszystkich czego przykładem ja i moje auto.

Napisano

> egzaminerem, podobnie było z mryganiem kierunków przy zamykaniu

> z centralnego, daje sie odpalic z egzaminera ponoc we wszystkich

> modelach stilo )jest to funkcja centralnego zamka a nie Body

> compa) a sie w rzeczywistści nie daje u wszystkich czego

> przykładem ja i moje auto.

nie mam alarmu, padaka z 2002 a kierunki mrygają zeby.GIF

Napisano
  • Autor

MirekD.. czy dobrze zrozumialem ze w ASO mi to usuna? auto rok 2005.. bo skumalem tyle ze sie niby da a moze i nie smile.gif

Napisano

> nie mam alarmu, padaka z 2002 a kierunki mrygają

No przecież MirekD napisał:

>> jest to funkcja centralnego zamka a nie Body compa

a alarm to inna para kaloszy biglaugh.gif

Napisano

> MirekD.. czy dobrze zrozumialem ze w ASO mi to usuna? auto rok 2005..

> bo skumalem tyle ze sie niby da a moze i nie

powinno sie dać, a jak będzie to naprawde nie wiem, zależy od fachowosci mechanika obsługującego egzaminer.

Powiem Ci że ja przeszedłem boje z ASiO chcąc aktywować mryganie przy zamykaniu, najpierw powiedzieli ze takiego czegoś nie ma, potem nie mogli znaleźć takiej funkcji we gzaminerze, wq..na maxa napisałem wątek na forum i koledzy dali mi namiar na ASiO w Snoku, które to robiło od ręki, zdobyłem numer telefonu i z opisem manualnym i numerem do swojego ASiO. 2 godziny gmyrania, dzwonienie, konsultacje z mechanikiem w Sanoku i g... w moim aucie ta opcja nie występuje,

brzmi diagnoza.

Machnąłem ręką od upływu gwarancji ne zaglądam do tego ASiO i komu tylko moge odradzam ich usługi.

Ostatnio stracili autoryzacje Fiata co pośrednio świadczy o ich kompetencjach.

Napisano
  • Autor

TEMAT ZAMKNIETY - DZIEKI ZA POMOC WSZYSTKIM..

WIELKIE DZIEKI NIEZAWODNY WALDIGSI smile.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Sorry, że poruszam zamkniety temat ale własnie znalazłem takie coś.

> Proste, skuteczne i mozna samemu

> http://moto.allegro.pl/item567536911_lekarstwo_dla_niezapinajacych_pasy_nowosc.html

dziekuje za odp..

ale w moim przypadku pasy sa uzywane podczas jazdy powyzej 1km.. doslownie.. wkurza dzwiek ponizej.. tzn wkurzal..

ale wscieklbym sie gdym mial zapinac i wypinac cos takiego..

wiesz jaki to manewr? wyjac to - polozyc gdzes (pewnie bedzie halasowac) wpiac pas.. i pozniej w druga strone..

UWIERZ.. fiat przewidzial upierdliwych klientow.. i dal opcje wylaczenia BEEEEEEEEEEP..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.