Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy kluczyk

Featured Replies

Napisano

temat był już kilka razy wałkowany. Wiem, że trzeba kupić nowy kluczyk w aso, bo używanego nie da się zaprogramować. Nowy w aso kosztuje straszne pieniądze, a na allegro są np kompletne zamki z kluczykami NIEKODOWANYMI do pandy. Da się to podłączyć, ew czy obudowy pasują z nowych kluczyków do niebieskiego w stilo?

Napisano

> temat był już kilka razy wałkowany.

<............................................>

Na śląsku dorobienie kluczyka z materiałem kosztuje 300zł za zwykły, z alarmem 500zł. Niedawno był wątek na ten temat, musisz poszukać bo nie pamiętam nazwy firmy.

nono.gif

Napisano

> 300, a 80 to jest różnica

Może inaczej: 300zł a 560zł w ASO (zwykły) i 500zł a 860zł w ASO (z pilotem) to jest różnica. Ogólnie na razie temat dorobienia klucza do stilo jest ciężki i znana jest tylko ta jedna firma na śląsku, która daje radę.

Napisano

Może inaczej: 300zł a 560zł w ASO (zwykły) i 500zł a 860zł w ASO (z pilotem) to jest różnica. Ogólnie na razie temat dorobienia klucza do stilo jest ciężki i znana jest tylko ta jedna firma na śląsku, która daje radę.

>Dziwne,bo w ubiegłym roku w ASO Chorzów spiewali odpowiednio

>300 i 500zł hmm.gif

Pozdrawiam !

Napisano

Nie broniąc żadnego z ASO - to koszt klucza z ASO składa się z: kosztu klucza nowego (a tu jest cena znana chociazby z EPER-a) oraz kosztów zaprogramowania. W danym ASO zostaje mniej więcej cena zaprogramowania oraz pewnie ok. 3o% rabatu z ceny klucza surowego). Sumując wszystko to ASO ma mniej z tego jak powyższa firma.

Wypada mieć tylko pretensję do Fiat Italia , że tak liczy za "surowy klucz". Oczywiście nas obchodzi cena jaka my płacimy za klucz działający, ale tutaj warto mieć świadomość jakie są relacje cen: producent, serwis , odbiorca.

Wypowiadam się tutaj tylko w sprawie kluczy bo na tym się w miarę znam.

Napisano

> (...) W danym ASO zostaje mniej więcej cena zaprogramowania oraz pewnie ok. 3o% rabatu z ceny klucza surowego).

W "Mototransus" powiedziano mi wręcz, że jako ASO występują w charakterze li tylko pośrednika, cała operacja (klucz & programowanie) odbywa się na poziomie Fabryki hmm.gif

Napisano

> W "Mototransus" powiedziano mi wręcz, że jako ASO występują w

> charakterze li tylko pośrednika, cała operacja (klucz &

> programowanie) odbywa się na poziomie Fabryki

Tak jest - potem jak by finalnym elementem jest wczytanie wszystkich kluczy które będą mogły działać za pomocą egzaminera. Jest to operacja jednorazowa i trzeba mieć wszystkie klucze które mają być aktywne. Bo inaczej trzeba zamawiac następny zeby.GIF

Napisano

> W "Mototransus" powiedziano mi wręcz, że jako ASO występują w

> charakterze li tylko pośrednika, cała operacja (klucz &

> programowanie) odbywa się na poziomie Fabryki

No i wypada dziękować Włochom za ten pasztet. Na pociechę dodam, że kluczyk do Toyoty Yaris - auta ZNACZNIE gorszego od Stilo smile.gif kosztuje 900 zł.

Napisano

Też się podepne pod pytanie tzn ile kosztuje samo zaprogramowanie kluczyka. Jak kupiłem auto to dostałem dwa jeden z przyciskami a drugi bez. No i ten bez przycisków pasuje do drzwi i do stacyjki ale niestety po przekręceniu świeci się kłódka na wyświetlaczu:(

Napisano
  • Autor

jeżeli powyższa firma potrafi zaprogramować używany kluczyk, to wydaje mi się, że będzie taniej niż w aso/ fabryce.

Używany kluczyk za 50 i programowanie. Pozostaje tylko pytanie, czy elektronika z grande punto zadziała w stilo??

Napisano

> jeżeli powyższa firma potrafi zaprogramować używany kluczyk, to

> wydaje mi się, że będzie taniej niż w aso/ fabryce.

> Używany kluczyk za 50 i programowanie. Pozostaje tylko pytanie, czy

> elektronika z grande punto zadziała w stilo??

Ten bez pilota da się zaprogramować. Ten z pilotem - nie wiem bo bo tego nie robiłem (a i raczej nie spróbuję bo chociaż mam tester do programowania kluczy to w Fiacie łatwo utracić klucz działąjący....). Na prace z odczytywaniem pamięci z body kompa , czy tez z modułu immo nie mam czasu, a nie mam tego obcykanego dostatecznie w zakresie teoretycznym.

Dla kogoś kto się tym zajmie w skali masowej - ma to sens.

Napisano

Pomijając gwarancję....

Na ogół opcja dopisania klucza poza serwisem się udaje. Jednakże spotkałem kilka aut unieruchomionych na amen. Konieczna była naprawa/wymiana modułu. Jeżeli jednak powyższa firma gwarantuje usługę to warto bo taniej - skorzystać z usługi.

Napisano

> Jednakże

> spotkałem kilka aut unieruchomionych na amen. Konieczna była

> naprawa/wymiana modułu.

Ale zby az tak? icon_eek.gif

Wydaje mi sie ze wywali komunikat Security i tyle hmm.gif

Napisano

>

> Wypada mieć tylko pretensję do Fiat Italia , że tak liczy za "surowy

> klucz".

klucz nie jest surowy ... zamawia się klucz nacięty i zaprogramowany wstępnie do konkretnego modelu o konkretnym vin-e a poprzez examiner wprogramowuje się do centralki dany kluczyk ale i tak masz rację cena jest kosmiczna wręcz zaporowa !! ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.