Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halogeny PII

Featured Replies

Napisano

> ok, dzieki za info

> Z tym switchem to taki standardowy - maly tam podejdzie ?

> Czy cos trzeba jeszcze robic, zeby ta zaslepka stala sie przyciskiem ?

Co prawda nie robiłem halogenów, tylko coś innego, ale podpowiem wink.gif

Trzeba ją trochę "odkroić" od takiej plastikowej ramki. Przycisk dałem taki standardowy, ale przez to wciska się inaczej niż pozostałe.

Napisano

> Co prawda nie robiłem halogenów, tylko coś innego, ale podpowiem

ja chce go uzyc do awaryjnego odcinania sw. dziennych.

> Trzeba ją trochę "odkroić" od takiej plastikowej ramki. Przycisk dałem taki standardowy, ale przez

> to wciska się inaczej niż pozostałe.

co rozumiesz pod pojeciem "pczycisk" chodzi ci o switch ?

Orientujesz sie moze jaka jest logika sterowania, czy po wylaczeniu zailania (stacyjki) i po nowym wlaczeniu jak rozumiem kontrolka gasnie i

trzeba na nowo wlaczac ?

Bede chcial tak pokombinowac, aby na stale po przekreceniu stacyjki swiatla byly wlaczone a kontrolka sie palila (jezeli wspeira to body), natomiast po przycisnieciu przycisku gasly.

Napisano

> Podejdzie standardowy. W zaslepce nalezaloby obciac jakies tam blokady, ale i tak nie bedzie

> dzialala tak dobrze jak reszta przyciskow. Najlepiej docelowo zmienic panel na taki z

> wylacznikiem od halo. Ale i tak na poczatek sprawdz, czy w ogole body ma obsluge halo.

ok, jasne ok.gif

Napisano

> ja chce go uzyc do awaryjnego odcinania sw. dziennych.

> co rozumiesz pod pojeciem "pczycisk" chodzi ci o switch ?

> Orientujesz sie moze jaka jest logika sterowania, czy po wylaczeniu zailania (stacyjki) i po nowym

> wlaczeniu jak rozumiem kontrolka gasnie i

> trzeba na nowo wlaczac ?

> Bede chcial tak pokombinowac, aby na stale po przekreceniu stacyjki swiatla byly wlaczone a

> kontrolka sie palila (jezeli wspeira to body), natomiast po przycisnieciu przycisku gasly.

Trzeba wlaczac za kazdym razem, body nie pamieta poprzedniego stanu.

Napisano

> ja chce go uzyc do awaryjnego odcinania sw. dziennych.

> co rozumiesz pod pojeciem "pczycisk" chodzi ci o switch ?

> Orientujesz sie moze jaka jest logika sterowania, czy po wylaczeniu zailania (stacyjki) i po nowym

> wlaczeniu jak rozumiem kontrolka gasnie i

> trzeba na nowo wlaczac ?

> Bede chcial tak pokombinowac, aby na stale po przekreceniu stacyjki swiatla byly wlaczone a

> kontrolka sie palila (jezeli wspeira to body), natomiast po przycisnieciu przycisku gasly.

Ja zastosowałem coś takiego:

tact-64n-f.jpg

Oczywiście musiałem trochę wygiąć wyprowadzenia i dopasować je tak, żeby można było je przylutować. Jako że jest to przycisk monostabilny, zastosowałem przekaźnik z podtrzymaniem, z bodajże Deawoo Matiza. W ten sposób załączam ładowarkę do nawigacji, która jest ukryta pod deską rozdzielczą. Przewód wystaje tylko kawałek przy uchwycie i nie "wala" mi się po desce. Po wyłączeniu silnika przekaźnik się rozłącza, podczas odpalania też, więc trzeba go ponownie załączać po odpaleniu silnika, ale w moim przypadku to niewielka wada.

Napisano

> Ja zastosowałem coś takiego:

> Oczywiście musiałem trochę wygiąć wyprowadzenia i dopasować je tak, żeby można było je przylutować.

> Jako że jest to przycisk monostabilny, zastosowałem przekaźnik z podtrzymaniem, z bodajże

> Deawoo Matiza. W ten sposób załączam ładowarkę do nawigacji, która jest ukryta pod deską

> rozdzielczą. Przewód wystaje tylko kawałek przy uchwycie i nie "wala" mi się po desce. Po

> wyłączeniu silnika przekaźnik się rozłącza, podczas odpalania też, więc trzeba go ponownie

> załączać po odpaleniu silnika, ale w moim przypadku to niewielka wada.

dzieki panowie waytogo.gif

Napisano

A nie prościej dokupić listwę z przyciskiem do halo? Używana na allegro to coś 70-100 zł i nic nie rzeźbisz.

Jak chcesz pojechać po kosztach to swoją bez wł halo sprzedasz za 50 i luzik.

Napisano

> Jesli masz zegary z obrotomierzem to będzie.

Nie koniecznie mam rocznik 2005 lipiec z obrotkiem i komputerem i niestety nie było diody w desce do podświetlenia lampki halo przód , specjalnie rozbierałem zegary by się upewnić , body też nie miał obsługi jedynie z instalacji był różowy kabel chyba na pin 16 miedzy przyciskami a body , resztę instalacji musiałem dłubać sam .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.