Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż plastikowego podszybia

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy dobrze nazwałem tę część,głównie chodzi o to że zdjąłem cały plastik aby dostać się do silniczka wycieraczek.Przy zdejmowaniu słychać było pstryknięcie-niestety teraz nie chce nic pstryknąć,a na całej długości plastik odstaje trochę od szyby-może ktoś zna sposób na dociśnięcie i "pstryk"?fiat stilo.

ort.-proszę,może to pomoże na mój problem-troszkę się śpieszę

Napisano

> na całej długości plastik odstaje trochę od

> szyby-może ktoś zna sposób na dociśnięcie i "pstryk"?

Mam to samo, niestety bardzo ciężko jest ponownie założyć podszybie aby idealnie przylegało crazy.gif. Będę walczył z tym ponownie już niedługo, bo znowu muszę smarować mechanizm wycieraczek.

Napisano

TBS1 - prośba, popraw ortografię w tytule wątku.

Napisano

a to ja miałbym przeciwne pytanie: jak się ten plastik zdejmuje, żeby go nie urwać? raz już próbowałem, ale za chiny ludowe nie chciał się dać zdemontować ... beksa.gif

Napisano

sprawa jest prosta, zdejmiesz wycieraki (oczywista oczywistość), następnie wyjmij kołki trzymające podszybie (3 sztuki czarne kapsle, jeden na środku podszybia dwa po rogach), teraz sedno sprawy, podszybie ciągniesz nie do środka komory silnikowej tylko przy szybie do góry zaczynając z jednego dowolnie wybranego boku, przy szybie do góry !!!!.trzeba być ciut brutalnym ale nie za bardzo, z wyczuciem.

jest to coś jak zatrzask samozapinający na torebkach plastikowych.

Napisano

> teraz sedno

> sprawy, podszybie ciągniesz nie do środka komory silnikowej

> tylko przy szybie do góry

dzięki! teraz wszystko jasne 893goodvibes.gif

Napisano

uzupełniając po Mirosławie:

montaż odwrotny wymaga przy okazji dostępu wyczyszczenia (np sprężonym powietrzem) szczeliny dolnej listwy szyby, oraz części podszybie wchodzącej w nią.

Zapinanie podszybia wymaga delikatności i brutalności zarazam,

mi początkowo też nie chciało się zapiać i tak jeździłem.

Kilka tygodni później, podczas postoju na parkingu gmerałem z nudów i wkliknęło się na cacy.

Napisano
  • Autor

No więc zamontowałem.W zasadzie ta operacja jest prosta i szybka-przydałby się pomocnik,ale robiłem sam,więc: po włożeniu podszybia na swoje miejsce należy najpierw dobrze je ułożyć i powpinać 3 korki plastikowe w swoje miejsca,następnie na środku,na wprost środkowego kołka jest około 5-10 cm.miejsca gdzie uszczelka się nie odgina i w tym miejscu należy z odpowiednią siłą "przyłożyć" pięścią i od razu zaprzeć ręką bo może odskoczyć i trzymać.Następnie odsuwając się w prawo drugą wolną dłonią uderzając wcisnąć plastik-w prawo bo jest więcej miejsca na manewry ręką-a mamy tylko jedną wolna.Z drugiej-lewej strony jest troszkę mniej miejsca na rękę,ale jak jest wciśnięta prawa strona to i tu po chwili "ciosów" kantem dłoni usłyszymy "pstryk".Zrobiłem to dwa razy aby mieć pewność że to najskuteczniejszy sposób.

• 2 lata później...
Napisano

A moje pytanie dotyczy tej listwy w którą wpina się ten plastik , czy ona jest integralną częścią szyby . Ponieważ moja jest zepsuta a będę

wymieniał szybę w aucie. pozdro drive.gif

Napisano

> A moje pytanie dotyczy tej listwy w którą wpina się ten plastik , czy ona jest integralną częścią

> szyby .

nie, da się to wymontować, trzyma się na takim plastikowym "jeżu"

Napisano

> A moje pytanie dotyczy tej listwy w którą wpina się ten plastik , czy ona jest integralną częścią

> szyby . Ponieważ moja jest zepsuta a będę

> wymieniał szybę w aucie. pozdro

Ja dostałem nową wraz z szybą.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.