Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki sie będą kończyć...

Featured Replies

Napisano

> i dlatego piska klockami jak dziewica

Dlaczego nie piskało w Brava?

Moim zdaniem te klocki sa coś nie teges....

Napisano

> Dlaczego nie piskało w Brava?

o to musisz zapytac na kaciku BBM zlosnik.gif

byla jeszcze jakas dyrektywa UE w sprawie wykluczenia jakiegos skladnika ktory wchodzil w sklad klockow hamulcowych, wiec moze dlatego w B-a nie piskaly Ci grinser006.gif

> Moim zdaniem te klocki sa coś nie teges....

u mnie nic nie piska.. skoro twierdzisz ze nie teges to jedz do aso w tej sprawie, masz gware na auto to wymagaj

Napisano

> u mnie nic nie piska.. skoro twierdzisz ze nie teges to jedz do aso w

> tej sprawie, masz gware na auto to wymagaj

Przecież nie jest powiedziane, że wszyscy mamy te same klocki a i mogą byc różnice w różnych partiach o tego samego producenta...

Tak zrobię bo od tego piszczenia zbiera o torsje....

Napisano

> Przecież nie jest powiedziane, że wszyscy mamy te same klocki

no ja napewno mam inne klocki i tarcze niz Ty zlosnik.gif

Napisano

> no ja napewno mam inne klocki i tarcze niz Ty

No czemu piszesz na Forum Bravo a nie na Forum druciarzy...? zlosnik.gif

Napisano

> No czemu piszesz na Forum Bravo a nie na Forum druciarzy...?

bo to wynika z Twojej nie wiedzy o tym ze wlosi do 150KM jednostek ladowali inne heble niz u Ciebie zlosnik.gif

Napisano

> bo to wynika z Twojej nie wiedzy o tym ze wlosi do 150KM jednostek

> ladowali inne heble niz u Ciebie

To jaka logika jest w tym, że tu sie wypowiadasz udzielając rad tak jakbyś sam to wypróbował, ze pomoże.....skoro u Ciebie nie piszczą...

No dobra... ale ta dyskusja odbiega od merytoryki..

Napisano

> To jaka logika jest w tym, że tu sie wypowiadasz udzielając rad tak

> jakbyś sam to wypróbował, ze pomoże.....skoro u Ciebie nie

> piszczą...

> No dobra... ale ta dyskusja odbiega od merytoryki..

napisalem Ci calkowicie poprawna rade, a czy z niej skorzystasz to jest to Twoja sprawa, opisana rade sam testowalem bo przy przebiegu ok 20tys km cos mi klocki zaczely popiskiwac, ale dwa ostre heblowania z wiekszej predkosci zalatwily temat i w tej chwili mam prawie 35tys km na blacie i zaden pisk od tamtego momentu sie nie pojawil..

a skoro piszesz ze dyskusja odbiega od merytoryki.. to juz sie w temacie nie bede wypowiadal zlosnik.gif

Napisano

> napisalem Ci calkowicie poprawna rade, a czy z niej skorzystasz to

> jest to Twoja sprawa, opisana rade sam testowalem bo przy

> przebiegu ok 20tys km cos mi klocki zaczely popiskiwac, ale dwa

> ostre heblowania z wiekszej predkosci zalatwily temat i w tej

> chwili mam prawie 35tys km na blacie i zaden pisk od tamtego

> momentu sie nie pojawil..

> a skoro piszesz ze dyskusja odbiega od merytoryki.. to juz sie w

> temacie nie bede wypowiadal

No.. teraz napisałeś coś z czym można coś zrobić.

Dziękuję smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Tak czy owak hamulce nie powinny piszczeć. Jedź do ASO i niech coś z tym zrobią, przeszlifują, wymienią, nie wiem niewiem.gif

U mnie np. coś skrzypi w zawieszeniu z przodu jak jest wilgotno, brzmi to jak gumy stabilizatora... Też w wolnej chwili podjadę do ASO bo mi wstyd przed przechodniami jak przez progi zwalniające przejeżdzam zeby.GIF

Napisano

> Tak czy owak hamulce nie powinny piszczeć. Jedź do ASO i niech coś z

> tym zrobią, przeszlifują, wymienią, nie wiem

> U mnie np. coś skrzypi w zawieszeniu z przodu jak jest wilgotno,

> brzmi to jak gumy stabilizatora... Też w wolnej chwili podjadę

> do ASO bo mi wstyd przed przechodniami jak przez progi

> zwalniające przejeżdzam

Miałem coś takiego ze skrzypieniem jak drzwi od starej szafy w Brava i z tego co pamiętam było to naderwanie gumy na silendbloku (tulei) przedniego wahacza.

Napisano

> 17 tys i wymiana klocków?

> wow

no tak wyszlo.

piszczaly juz niezle no i na przegladzie sie okazalo ze to juz koncowka

Napisano

PO 17tys?!!? yikes.gif Jakos ekstremalnei jeździsz? Ile w ASO zapłaciłeś za robociznę i części? I jkaiej marki klocki ci włożyli?

Napisano

> PO 17tys?!!? Jakos ekstremalnei jeździsz? Ile w ASO zapłaciłeś za

> robociznę i części? I jkaiej marki klocki ci włożyli?

spalanie srednie 10 litrow ropy chyba samo mowi za siebie zeby.GIF

a niewiem mam na fv pewnie jakis standard.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Klocki zmienione. Ktoś wcześniej mówił, żebym napisał po wymianie czy nie piszczą.

No więc na razie nie piszczą...

Kontrolka się jeszcze nie zapaliła, na klockach było jeszcze około 4-5mm materiału ściernego.

Koszt wymiany to 80 złotych w serwisie w Piasecznie...

Wszystko przy wymianie w porządku, ale tego serwisu nie polecam nikomu, chociaż miałem o nim dobre zdanie do tej pory...

Dwa razy zgłaszałem rzeczy, których nie chcieli się podjąć i tylko teoretyzowali. Raz było to spasowanie plastiku przy pokrętłach nawiewu, gdzie powiedziano że trzeba rozbierać całą deskę i jedno zreperują to drugie wyjdzie krzywo. Stwierdzono, że fabryki nie poprawią i odpuściłem.

Kolejny raz zgłaszałem samoczynne włączanie się alarmu dokładanego u nich. Nawet nie zajrzano pod maskę a pikanie przy otwarciu auta opisano jako "sygnał samochodu, że ktoś otwierał bagażnik z pilota". Na pytanie, że wcześniej tego nie było odpowiedziano mi, że pewnie nie zwróciłem na to uwagi. Chociaż auto użytkowałem ponad rok to czegoś takiego nie zauważyłem. Mimo wszystko stwierdzili, że to nic dziwnego. Później doszedłem sam do tego, że winny był skrzywiony (lub źle wyregulowany) wyłącznik krańcowy maski i sam usunąłem usterkę.

Przy okazji wymiany klocków zgłosiłem mocowanie przedniego prawego słupka, ciężkie zamykanie drzwi i świszczenie/syczenie występujące czasem przy włączeniu klimatyzacji...

Prawy przedni słupek... Cóż, usłyszałem po raz kolejny historię o konieczności demontażu deski i poprawianiu fabryki.

Jeśli chodzi o drzwi, to wysłuchałem teorii o szczelności samochodu i tworzeniu się ciśnienia podczas zamykania drzwi i że jest to oczywiście normalne... Nawet otwierane było okno, żeby mi to udowodnić. Na pytanie dlaczego inne drzwi zamykają się lżej, usłyszałem, że to można regulować w nieskończoność...

Co do syczenia z klimy, oczywiście wszystko jest w porządku i najpierw próbowano mi sprzedać teorię o rezonansie rur aluminiowych klimatyzatora a później o dźwięku silnika, który reaguje po prostu na zwiększone obciążenie silnika. Dziwne, że ten świst (jakby cichy świst turbosprężarki, której nie mam) pojawia się przy różnych prędkościach obrotowych 2800 - 3100 i wcześniej raczej nie występował. Nie stwierdzono usterki a nawet jeśli, to mam gwarancję i przecież naprawią...

Poprosiłem o wpisanie zgłoszonych uwag do formularza i trochę poirytowany zacząłem dyskutować z pracownikiem przyjmującym o tym, że jak na razie to mnie tylko zbywają i nie są w stanie w niczym pomóc. Ale wg nich usterek nie stwierdzono (mam to na piśmie) więc nie mają jak się tym zająć... W między czasie powiedział coś o tym, że na przeglądzie nie było zgłaszane albo było ale nie robiłem go u nich. Oczywiście zapytałem retorycznie, gdzie napisane jest, że przegląd miałem zrobić właśnie u nich?

Myślałem, że jestem przewrażliwiony, ale podejście jakie reprezentują utwierdza mnie w przekonaniu, że to chyba nie ze mną coś jest nie tak... Już wcześniej miałem z nimi przygody i jedynym w miarę rozsądnym rozmówcą wydawał się być pan Józef, niestety wczoraj "przełożyłem" go do innej szufladki...

AVANTI w Piasecznie ma u mnie krechę i chociaż kupiłem tam samochód, to prędko mnie w serwisie nie zobaczą czerwona.gif Wam też radzę omijać go z daleka...

Trochę długo, ale mnie lekko poirytowali! Nie będę do nikogo pisał, ale napiszę chyba tego posta na forum fiata, żeby ostrzec innych klientów przed tym profesjonalizmem...

Napisano

Zmień serwis ok.gif W moim pewnie juz mają mnie dosyć, ale przynajmniej starają się pomóc zlosnik.gif

Napisano

> Zmień serwis W moim pewnie juz mają mnie dosyć, ale przynajmniej

> starają się pomóc

Już cię mają dosyć a tu jeszcze taka długa lista rzeczy do zrobienia zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie ok.gifzlosnik.gif Ale wychodzę z założenia, że skoro ktoś otworzył przedstawicielstwo Fiata, to wiedział na co się pisze - niech teraz cierpią uzbroj_zlo.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.