Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bicie przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

założyłem 15kkm temu na przód tarcze ATE power disc (nacinane)

po rozgrzaniu zaczynają bić, ale chyba trochę dziwnie, bo tylko raczej przy predkościach > 60km/h (najbardziej z V > 100km/h) i to bicie nie jest przenoszone na pedał hamulca tylko na kierownice (tak jakbym miał MOCNO niewyważone koła) i im mocniej hamuje to mniej bije, im lżej to bardziej - ki diabeł?

miał ktoś takie "jaja" ?

Napisano

Sprawdz zawieszke ,aprawdż wyważenie i zmierz bicie tarczy ale niestety w ATE to dośc częsty przypadek frown.gif jak masz paragon to reklamuj waytogo.gif

Napisano

> Sprawdz zawieszke ,aprawdż wyważenie i zmierz bicie tarczy ale

> niestety w ATE to dośc częsty przypadek jak masz paragon to

> reklamuj

DOkładnie potwierdzam. tez mam ATE i objaw identyczny...

Napisano

> założyłem 15kkm temu na przód tarcze ATE power disc (nacinane)

> po rozgrzaniu zaczynają bić, ale chyba trochę dziwnie, bo tylko

> raczej przy predkościach

> miał ktoś takie "jaja" ?

na 99% to wina tarcz

zmien, ja od lat kupuję polskie Mikoda i nigdy nie miałem takiego przypadku ok.gif

Napisano

a jesli drgania mam na pedale hamulca przy hamowaniu ?

Napisano

> a jesli drgania mam na pedale hamulca przy hamowaniu ?

to znak, że działa ABS zlosnik2.gif

a tak poważnie, na ATE właśnie sporo osób się skarży ostatnim czasem. Jak już ktoś pisał - jeśli jest paragon - reklamować i tyle.

Napisano

> to znak, że działa ABS

> a tak poważnie, na ATE właśnie sporo osób się skarży ostatnim czasem.

> Jak już ktoś pisał - jeśli jest paragon - reklamować i tyle.

troche lipa bo auto unieruchomione a kupowac nowe to trzeba znowu kase wydac oslabiony.gif

Napisano

Krzywizna panie, nic dodac nic ując... miałem podobne objawy na starych tarczach, nawet nie wiem jakie były... niemieckie na bank, bo jakoś po przyjeździe zza Odry wymieniłem na Remsy, niby tanie i ktoś powie, że szajs, ale od lat takie zakłada większośc znajomych i nikt nie narzeka na ich skutecznośc i wytrzymalosc.

ATE nie znaczy super niezniszczalne, najlepszym trafia sie lipna partia na rynku...

Napisano

> a jesli drgania mam na pedale hamulca przy hamowaniu ?

tyz tarcze lub bębny ale to już ręcznym trza sprawdzić zlosnik.gif

Napisano

> troche lipa bo auto unieruchomione a kupowac nowe to trzeba znowu

> kase wydac

ja tak od roku jeżdżę jak sie przy tarła to sie trochę polepszyło a myslalem ze to bicie to z mojej winy było smile.gif a tu widzę ze więcej osób dotknęło bicie

Napisano
  • Autor

miałem (o fart) w zanadrzu jeszcze stare (oryginalne) tarcze z pierwszego montażu. oddałem do toczenia. tokarz zainkasował 2x30zł i założyłem je do auta. jak ręką odjął, brak bicia przy hamowaniu czyli ATE zrobiło lipe angryfire.gif ale co jak co, skuteczność hamowania na power disc'ach sporo lepsza była

mam paragon, będę reklamował (kupowane 31 lipca 2008 zlosnik.gif) dzwoniłem już do sprzedawcy, nawet nie oponował tylko chce kartkę od mechanika że to napewno tarcze spsute są icon_eek.gif może coś takiego żądać? czy to wybieg olewający?

Napisano

> miałem (o fart) w zanadrzu jeszcze stare (oryginalne) tarcze z

> pierwszego montażu. oddałem do toczenia. tokarz zainkasował

> 2x30zł i założyłem je do auta. jak ręką odjął, brak bicia przy

> hamowaniu czyli ATE zrobiło lipe ale co jak co, skuteczność

> hamowania na power disc'ach sporo lepsza była

> mam paragon, będę reklamował (kupowane 31 lipca 2008 ) dzwoniłem już

> do sprzedawcy, nawet nie oponował tylko chce kartkę od mechanika

> że to napewno tarcze spsute są może coś takiego żądać? czy to

> wybieg olewający?

Raczej tak bo skąd ma wiedziec ile one maja bicia .

My zawsze przed robimy pomiar i opisujemy ile jest bicia waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> My zawsze przed robimy pomiar i opisujemy ile jest bicia

przed montażem jako zakład mechaniczny?

Napisano

> przed montażem jako zakład mechaniczny?

Przed zdjęciem i oddaniem do hurtowni waytogo.gif Jako warsztat i sklep waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

oddałem w ramach gwarancji, czekam na wynik.

Pan odrazu oznajmił że małe szanse bo tarcze są fioletowe, czyli mocno przegrzane icon_eek.gif

tylko jak to się niby stało? auto lekkie, że niby rozpędzałem się do 200 i hamowałem do 0 na maxa tak mniej więcej 10 razy pod rząd???

pan stwierdził że takie tarcze mają wytrzymałość 17 hamowań ze 100 do 0, ciekawe tylko po co miałbym tak robić? niewiem.gif

tarcze ocenił na przebieg max 8 kkm, równo zużyte, jeździłem głównie po mieście. ja to obstawiam wade materiału, ale oczywiście jakoś ludzi w wa...a trzeba robić

Napisano

Mam kpl. ATE z przodu i jest stukanie przy muskaniu pedalu. Klocek nie pracuje cala powierzchnia. Czyszczenie oczywiscie nic nie dalo. Stuka przy predkosci ponad 60 km/h. Ale przy mocnym wciskaniu pedalu cisza. Chociaz znow z drugiej strony, hamowanie z duzej predkosci (ponad 100 km/h) powoduje bicie...moze nie bardzo silne, ale to nie tak ma byc.

A specjalnie jezdzilem "az" do Skawiny, zeby ATE zdobyc. wrrr.gif

Napisano
  • Autor

mam pomysł idea.gif

jesteś już którąś osobą z rzędu która o tym samym pisze.

jak mi odrzucą reklamację, zbiorę wszystkich którzy mają ten sam problem i napiszemy konkretną reklamację ze wskazaniem na społeczność AUTOKĄCIKA żeby ludzi nie robili w bambuko, bo problem wynika z oczywistej wady materiału a nie ze złego użytkowania

jak odrzucą to się podwiesi tego posta dla potomnych żeby sobie nikt czasem ATE kompletu nie kupił do auta sick.gif

Napisano

nie wiem czy jest sens powoływać się na autokacik (adminów trzeba zapytać), ale zebranie odpowiedniej ilości ludzi - jak najbardziej jest pomysłem ok.gif tak samo z resztą jak i podwieszenie wątku. nieważne czy Wam się uda czy nie. Szkoda, żeby ludzie tracili i czas i nerwy i kasę.

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy jest sens powoływać się na autokacik (adminów trzeba

> zapytać), ale zebranie odpowiedniej ilości ludzi - jak

> najbardziej jest pomysłem tak samo z resztą jak i podwieszenie

> wątku. nieważne czy Wam się uda czy nie. Szkoda, żeby ludzie

> tracili i czas i nerwy i kasę.

powoływać jak powoływać, chodzi o to co napisałeś na końcu - lepiej uczyć się na cudzych błędach ok.gif

Napisano

> mam pomysł

> jesteś już którąś osobą z rzędu która o tym samym pisze.

> jak mi odrzucą reklamację, zbiorę wszystkich którzy mają ten sam

> problem i napiszemy konkretną reklamację ze wskazaniem na

> społeczność AUTOKĄCIKA żeby ludzi nie robili w bambuko, bo

> problem wynika z oczywistej wady materiału a nie ze złego

> użytkowania

> jak odrzucą to się podwiesi tego posta dla potomnych żeby sobie nikt

> czasem ATE kompletu nie kupił do auta

Jakby to ująć... Pierwszą reklamacje odrzucą ci na 90% bo to taka standardowa procedura. Producent liczy na to że po odrzuceniu reklamacji klient da sobie siana. Dlatego od razu jak dostaniesz negatywną odpowiedź napisz odwołanie. Możesz coś popisać o powołaniu niezależnego eksperta i ochronie konsumenta ale z umiarem ^^ ja tak robie i czy reklamuje buty czy wiertarke albo komputer za każdym razem odwołanie od pierwszej decyzji rozpatrują na moją korzyść. Powodzenia wink.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

po 3 miesiącach dzwonienia, zawracania dupy, chyba sprzedawca miał mnie dosyć, no i przekroczył 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. w sumie to ja zauważyłem że mają to w poważaniu, więc się sam nie odzywałem przez jakiś czas, a jak minęło 14 dni roboczych, to zadzwoniłem i oznajmiłem że czas upłynął i reklamacja jest rozpatrzona na moja korzyść. potem jeszcze parę monitów i za tydzień kasa była już na koncie palacz.gif

Napisano

> potem jeszcze parę monitów i za

> tydzień kasa była już na koncie

wniosek z tego taki, że warto "znać swoje prawa" i być klientem dążącym do swego.. gratulacje wytrwałości i konsekwencji

Napisano
  • Autor

> wniosek z tego taki, że warto "znać swoje prawa" i być klientem

> dążącym do swego.. gratulacje wytrwałości i konsekwencji

a raczej taki że trzeba złożyć reklamacje i siedzieć przez następny miesiąc cicho żeby termin rozpatrzenia przeleciał hehe.gif

Napisano

> a raczej taki że trzeba złożyć reklamacje i siedzieć przez następny

> miesiąc cicho żeby termin rozpatrzenia przeleciał

ale to dopiero "po" hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.