Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reflektory przednie astra g

Featured Replies

Napisano

witam. potrzebuje info na temat relfektorów do astry g. chodzi o zamienniki z allegro. moje sa strasznie matowe i brudne w srodku wiec przymierzam sie do wymiany. czy ktos kupował i uzywa zamienników???? jak sie sprawoją????? pozdrawiam.

Napisano

> witam. potrzebuje info na temat relfektorów do astry g. chodzi o

> zamienniki z allegro. moje sa strasznie matowe i brudne w srodku

> wiec przymierzam sie do wymiany. czy ktos kupował i uzywa

> zamienników???? jak sie sprawoją????? pozdrawiam.

Słyszałem, że podobno odbłysnik moze sie luszczyc. Sam ostatnio miałem podobny dylemat; poszedlem do sklepu zeby obejzec zamiennik po wyjsciu zdecydowałem sie na oryginał używke.

Napisano

> wiec przymierzam sie do wymiany. czy ktos kupował i uzywa

> zamienników???? jak sie sprawoją????? pozdrawiam.

JA mam ten sam problem ale w F-ce. Po obejrzeniu zamienników zdecydowałem się na używki oryginały Valeo

Napisano

> JA mam ten sam problem ale w F-ce. Po obejrzeniu zamienników

> zdecydowałem się na używki oryginały Valeo

Valeo to też zamiennik smile.gif

Napisano

> Valeo to też zamiennik

Valeo były oryginalnie montowane w F-kach

Napisano

w mojej astrze którą kupiłem w lipcu reflektory też były bardzo matowe, do tego wersja njoy, więc przyciemniane

sam zastanawiałem się nad kupnem Depo z allegro po 120 zł/szt

jednak dziś zakupiłem środek Maguiars PlastX za całe 49 zł

powiem szczerze że efekt jest powalający,nawet po ręcznym polerowaniu widać ogromną róznicę- w końcu jestem w stanie zobaczyć od zewnątrz żarówkę smile.gif

reflektory zamierzam wyjąc, wymyć w środku i spolerować PlastX-em mechanicznie-zaproponował mi to sprzedawca u którego kupiłem jeszcze kilka innych rzeczy firmy Meguiars

jak wrzucisz w googlach hasło Depo opel, to wyrzuca sporo wątków z forum omegi, gdzie opisywano problemy z łuszczącymi odbłysnikami-ogólnie nie polecają

Napisano

Z nowych reflektorow tylko Valeo, Depo i np: DJ Auto mozesz sobie darowac, swieca jak chca...

Pozdrawiam

Napisano

Moze ktoś ma takie reflektory? jak one świecą ? moge miec nowe za polowe ceny allegrowej. Z Niemiec.Tak dumam juz nad tym 2 dzień biglaugh.gif

post-118493-1435250348703_thumb.jpeg

Napisano

Do Valeo nie mam zastrzezen, jezdza od dlugiego czasu w dwoch wozach do ktorych je instalowalem, daja sie bez problemu wyregulowac...

Pozdrawiam

Napisano

A Hella? cfaniaczek.gif

Napisano

> wiec przymierzam sie do wymiany.

Jeśli Twój problem, to zmatowione "szkło" reflektora, to spróbuj spolerować je drobnym wodnym papierem ściernym około 2000, a później jakąś pastą typu automax. Daj to bardzo dobre efekty, manuali w sieci jest sporo, chociażby ten

Kolega ostatnio robił w dwóch autach i potwierdza, że to działa.

Jeśli chodzi o odbłyśniki, to spróbuj je delikatnie wyczyścić takimi gąbkowymi czyścikami do butelek dla dzieci z jakimś łagodnym roztworem wody z mydłem. Nie stosuj rozpuszczalników itp, powłoka odbłyśnika zmatowieje na dobre i będzie lipa.

W ostateczności poszukaj nowych lamp, ale znanych producentów, warto dopłacić troszkę do Valeo, czy ewentualnie Corello.

Napisano

> Moze ktoś ma takie reflektory? jak one świecą ? moge miec nowe za

> polowe ceny allegrowej. Z Niemiec.Tak dumam juz nad tym 2 dzień

Fajne, ba - nawet bajeranckie.

Mam jednak wielkie obawy co do ich jakości. Najprawdopodobniej jest to chińszczyzna, robiona za grosze i ktoś na tym sporo zarabia. A obawiałbym się, że soczewki są z marnej jakości tworzywa sztucznego, które szybko zmatowieje, w tzw. Angel Eyes lubiły się wypalać ringi, czy diodowe pozycyjne, także i tu może być problem z Day Lightowymi diodami, całkiem prawdopodobne są też problemy z prawidłowym ustawieniem świateł. To ma w ogóle homologację?

Swoją drogą na Alle 1000 złotych... sporo. Jak masz okazję kupić za pół ceny, to przetestuj 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli Twój problem, to zmatowione "szkło" reflektora, to spróbuj

> spolerować je drobnym wodnym papierem ściernym około 2000, a

> później jakąś pastą typu automax. Daj to bardzo dobre efekty,

> manuali w sieci jest sporo, chociażby ten

> Kolega ostatnio robił w dwóch autach i potwierdza, że to działa.

> Jeśli chodzi o odbłyśniki, to spróbuj je delikatnie wyczyścić takimi

> gąbkowymi czyścikami do butelek dla dzieci z jakimś łagodnym

> roztworem wody z mydłem. Nie stosuj rozpuszczalników itp,

> powłoka odbłyśnika zmatowieje na dobre i będzie lipa.

> W ostateczności poszukaj nowych lamp, ale znanych producentów, warto

> dopłacić troszkę do Valeo, czy ewentualnie Corello.

witam. co nie zakładac nowego watku napiszę tu co poczyniłem z lefrektorami mojej astrze. zrobiłem tak jak kolega powiedział czyli wypolerowałe je. lampy zdemontowalem z samochodu i dokladnie umyłem. poozniej szlifowanie papierkami wodnymi 800 , 1200 i 2500. po tym zabiegu znów lampy umyłem i zostawiłem do wyschnięcia. na koniec polerowanie pastą. ja zastosowałem TEMPO lekko ścierną. polerowałem tarczą filcowa taką na żep. uzylem do tego wkrętarkę akumulatorową. efekt końcowy rewelacyjny lampy wygladają jak prosto z fabryki. polecam kazemu ten zabieg kto ma matowe lampki w astrze 2. pozdrawiam. ps. jak znajdę chwile to zrobię fotki i zamieszczę zebyscie zobaczyli. niestety niemam fotki z przed polerowania ale kazdy kto ma matowe lampy bedzie widział różnicę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.