Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Licznik Abarth

Featured Replies

• 2 lata później...
Napisano

Odgrzewam kotleta wink.gif

Odnośnie zmiany przebiegu w liczniku-

Czy jest taka możliwość, że przestawię przebieg na 999999km. Po zmianie zrobię krótką 1-2 kilometrową przejażdżkę, która zmienia przebieg licznika na 1 km a później przestawiam przebieg na dowolny, wyższy niż 1 kilometr?

Czy będzie może tak, że licznik już nie pójdzie dalej i przebieg będzie stał na 999999km?

Napisano

> Odgrzewam kotleta

> Odnośnie zmiany przebiegu w liczniku-

> Czy jest taka możliwość, że przestawię przebieg na 999999km. Po zmianie zrobię krótką 1-2

> kilometrową przejażdżkę, która zmienia przebieg licznika na 1 km a później przestawiam

> przebieg na dowolny, wyższy niż 1 kilometr?

> Czy będzie może tak, że licznik już nie pójdzie dalej i przebieg będzie stał na 999999km?

nie wiem jak w Stilo, ale w punto 2 stan licznika się kończył przy 499999 km i ponoc potem juz kreski wyskakują....

Napisano

cytat z FESa

"NOTE: Tricks like entering 999,999 and driving a few kilometers after that to reset the odometer to 0 DO NOT WORK"

Napisano

> cytat z FESa

> "NOTE: Tricks like entering 999,999 and driving a few kilometers after that to reset the odometer

> to 0 DO NOT WORK"

No to wszystko jasne mlot.gif

Dzięki za odpowiedzi

• 1 rok później...
Napisano

Odgrzeję temat bo ostatnio przeglądając e-learna trafiłem na taki obrazek.

287593235-swieczki.JPG

Czy to przypadkiem nie świadczy że jest możliwość aby na babartowych zegarach wyświetlało czas grzania świeczek?

post-143430-14352523561229_thumb.jpg

Napisano

ciekawa sprawa, jak by rzeczywiście dało się zrobić tak żeby wyświetlacz z abartha pokazywał grzanie świec i poziom oleju to chyba sam bym się na taki licznik skusił

pytanie czy to kwestia jakiegoś przeprogramowania, czy coś więcej niewiem.gif

Napisano

> Czy to przypadkiem nie świadczy że jest możliwość aby na babartowych zegarach wyświetlało czas

> grzania świeczek?

Wydaje mi się, że jest to do zrobienia, skoro instrukcja serwisowa przewiduje.

Ma ktoś może zdjęcia tylnych złącz/kostek licznika standardowego od JTD. Tam jest jedna kostka czy dwie?

Napisano

przy 6 poduszkach - 1 wtyczka

przy 8 poduszkach - 2 wtyczki

Napisano

> Czy to przypadkiem nie świadczy że jest możliwość aby na babartowych zegarach wyświetlało czas

> grzania świeczek?

Z tego też można wywnioskować, że diesle wychodziły z selespeedem, bo pisze, jaki bieg jest wrzucony. Jakieś to przekombinowane.

Napisano

> Z tego też można wywnioskować, że diesle wychodziły z selespeedem, bo pisze, jaki bieg jest

> wrzucony. Jakieś to przekombinowane.

Fakt, ale jest jeszcze jedna informacja, pod koniec produkcji, bodajże od 2005 pakowali te zegary tylko do wersji z tempomatem adaptacyjnym, a to z czego się orientuje nie wykluczało możliwości upakowania diesla pod maskę wink.gif

Napisano

> Fakt, ale jest jeszcze jedna informacja, pod koniec produkcji, bodajże od 2005 pakowali te zegary

> tylko do wersji z tempomatem adaptacyjnym, a to z czego się orientuje nie wykluczało

> możliwości upakowania diesla pod maskę

No dobra tempomat tempomatem, sam taki posiadam (samą manetkę), ale co to się ma do diesla w automacie, o takiej wersji chyba nikt nie słyszał w stilo. Idzie po tym wywnioskować, że błędne są te obrazki, ale mogę się mylić i chętnie bym zobaczył na moim liczniku kontrolkę świec żarowych. W tym elernie jest opisane jak powinien być podłączony taki licznik?

Napisano

> No dobra tempomat tempomatem, sam taki posiadam (samą manetkę), ale co to się ma do diesla w

> automacie, o takiej wersji chyba nikt nie słyszał w stilo. Idzie po tym wywnioskować, że

> błędne są te obrazki, ale mogę się mylić i chętnie bym zobaczył na moim liczniku kontrolkę

> świec żarowych. W tym elernie jest opisane jak powinien być podłączony taki licznik?

To że diesla w automacie nie było to wiem zlosnik.gif Chodzi o sam fakt że budziki z wyświetlaczem kolorowym mogły występować seryjnie w dieslach, a tam musiała być kontrolka świec bo inaczej by tego na rynek nie puścili wink.gif

Pinout jest opisany, LINK

post-143430-14352523593615_thumb.jpg

Napisano

To nie jest kwestia pinologii a wlasciwej obslugi przez licznik rozkazow linii can bo to wlasnie po canie leca informacje z ecu odnosnie swiec.

Btw pokazcie mi ten tempomat adaptacyjny bi nigdy nie widzialem stilo w tej wersji a czytalem ze to byl feature ktory nigdy nie ujrzal swiatla dziennego, moze tak jest tez z tym licznikiem do jtd, tylko po co pisali w elearn. hmm.gif

Napisano

> To nie jest kwestia pinologii a wlasciwej obslugi przez licznik rozkazow linii can bo to wlasnie po

> canie leca informacje z ecu odnosnie swiec.

No właśnie najprawdopodobniej winny wszystkiemu jest soft w zegarach.. crazy.gif

> Btw pokazcie mi ten tempomat adaptacyjny bi nigdy nie widzialem stilo w tej wersji a czytalem ze to

> byl feature ktory nigdy nie ujrzal swiatla dziennego, moze tak jest tez z tym licznikiem do

> jtd, tylko po co pisali w elearn.

To po kiego pisali o tym tempomacie w instrukcji confused.gif

Napisano

> To po kiego pisali o tym tempomacie w instrukcji

To właśnie zagadka. Może na rynek brazylijski?

Napisano

> Btw pokazcie mi ten tempomat adaptacyjny bi nigdy nie widzialem stilo w tej wersji

Ja mam sama manetke, niesetety reszty osprzetu nie udalo mi sie nigdzie znalesc.

Napisano

> Ja mam sama manetke, niesetety reszty osprzetu nie udalo mi sie nigdzie znalesc.

na upartego jakbyś dokupił sam sensor boschowski to myślę że udałoby się to spiąć zlosnik.gif w sensorze masz cały sterownik ACC, podłączasz manetkę, CAN i osiowanie zlosnik.gif Tyle teorii, niestety zabawa dość droga.. crazy.gif

Napisano

Ja mam pytanie... Czy licznik z abartha z 2004 roku podejdzie do stila z 2002? Czy może będą jakieś problemy później?

Napisano

> Ja mam pytanie... Czy licznik z abartha z 2004 roku podejdzie do stila z 2002? Czy może będą

> jakieś problemy później?

Podpinasz, robisz osiowanie i jezdzisz.