Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Philips Extreme Power + 80%

Featured Replies

Napisano

Na pewno wytrzymają mniej od zwykłych. Ja mam GT150 i do wymiany co 8 miesięcy. Super białe światło, świecą daleko ale na mokrym światło ginie taki urok białych żarówek.

Napisano
  • Autor

czyli co na zime raczej biale swiatlo zle ?

Nie chodzi mi o trwalosc - tylko zalezy mi an dobrym oswietleniu drogi itp ( to jest priorytet)

Napisano

> czyli co na zime raczej biale swiatlo zle ?

> Nie chodzi mi o trwalosc - tylko zalezy mi an dobrym oswietleniu

> drogi itp ( to jest priorytet)

Po prostu na mokrym asfalcie takie białe światło rozprasza się bardziej niż żółte . Ja jeżdżę na tych żarówkach całym rokiem chociaż w deszczu są gorsze. Jak jest sucho droga jest bardzo dobrze oświetlona, znaki drogowe świecą ostro. Samochód też jest bardziej widoczny.

Nie wiem jak te +80 bo to jakieś nowe ale pewnie są podobne do Gt150. Kiedyś Gt150 były najmocniejszymi philipsami. Krótko miałem Osram +80 i było podobnie tylko szybciej padły.

takie coś znalazłem

Napisano

a jakie żarówy polecacie na taką pogodę jak teraz? deszcz mżawka i noc lub wieczór?

Napisano
  • Autor

> a jakie żarówy polecacie na taką pogodę jak teraz? deszcz mżawka i

> noc lub wieczór?

no wlasnie co polecacie na zime - szzcegolnie ze duzo wiecej jezdzi sie gdy jest ciemno , mokro , itp - i priorytet to dobre oswitlenie drogi , druga sprawa to zywotnosc

Napisano

> Witam

> Co sadzicie o tych zarowkach ? naprawde lepiej oswietlaja droge ?

> (sprawdza sie w warunkach zimowych)

> Chce je zakupic i wstawic - idzie zima , dni coraz krotsze, wiecej

> opadow itp - zona jezdzi z malym dzieckiem.

> http://moto.allegro.pl/item777836280_h4_x_treme_power_80_philips_hit_z_homologacja.html

Ja mam teraz takie, swiecą dobrze, lepiej od wiekszosci żarowek ktore mialem (szczegolnie gdy mokro). Podobnie swieciły tylko Tungsramy SportLight +30% (czy cos takiego), a były spoooro tansze wiec je bym ci polecil. Sam tez takie zaloze gdy te skonczą zywot bo IMO są za drogie. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam teraz takie, swiecą dobrze, lepiej od wiekszosci żarowek ktore

> mialem (szczegolnie gdy mokro). Podobnie swieciły tylko

> Tungsramy SportLight +30% (czy cos takiego), a były spoooro

> tansze wiec je bym ci polecil. Sam tez takie zaloze gdy te

> skonczą zywot bo IMO są za drogie.

na mokrym tez dobrze swiecia ? - wiesz kobieta za kierownica bedzie z dzieckiem wiec wole sie upewnic (bezpieczenstwo na de wszystko)

Napisano

> na mokrym tez dobrze swiecia ? - wiesz kobieta za kierownica bedzie z

> dzieckiem wiec wole sie upewnic (bezpieczenstwo na de wszystko)

Maja taką białą żołtą barwe tylko ciut mocniej swiecą niz zwykłe żarowki wink.gif

Napisano

A BV tez ładnie świecą? .Bo z wygladu lampy na niebiesko.

Miałem NB tez ładnie swieciły ,tyle trzeba by pozycyjne tez zmienić.

Napisano

> na mokrym tez dobrze swiecia ? - wiesz kobieta za kierownica bedzie z

> dzieckiem wiec wole sie upewnic (bezpieczenstwo na de wszystko)

Jeżeli chodzi o H4 to przerabiałem philipsy od +30 do właśnie +80, przerabiałem również Tungsramy Megalight +30+60, jak również helle blue vision, +50 itd. itp.

Wg. mojej opinii i przy moim aucie (dożo zależy też nie czarujmy się od samego reflektora, napięcia w instalacji i innych czynników) najlepiej sprawdzają się żarówki Philipsa, niestety są również drogie.

Jednak jak zależy ci na jakości oświetlenia drogi to bierz te Philipsy +80 i nie pożałujesz, ja aktualnie kupiłem Philipsy VisionPlus 50 i jestem zadowolony (już je kiedyś miałem) skończyły mi się właśnie +80.

Co do oświetlenia drogi to fakt żarówki które mają zabarwienie w kierunku światła niebieskiego (chłodniejsza barwę) z założenia gorzej oświetlają drogę w deszcz, tyle że wg. mnie Philipsy +30 +50 +80 nawet w deszcz oświetlają drogę znacznie lepiej od zwykłych H4.

Philipsów Blue Vision nie przerabiałem bo kolega strasznie właśnie na nie narzekał w czasie deszczu, raz jak się z nim przejechałem to naocznie się o tym przekonałem, że fakt w deszcz sprawują się kiepsko.

Pamiętajmy że oświetlona droga przed nami to nie tylko "plama" światła na jezdni, to również to światło "którego nie widzimy bezpośrednio", a które pozwala nam dostrzec potencjalne przeszkody na drodze.

Oczywiście w przyrodzie nie ma nic za darmo, tego typu żarówki "plus" dają więcej światła, ale mają zdecydowanie krótszą żywotność, przy przeciętnym używaniu auta (w moim przypadku około 20kkm rocznie) komplet żarówek wytrzymuje max właśnie około rok czasu.

pzdr.

Napisano
  • Autor

no to chyba kupie je i zaloze, napewno beda lepiej swiecic niz te tanie co producent wstawil - bo napewno w mojej marce nie wybeiral ze sredniej lub wyzszej polki

Napisano

> no to chyba kupie je i zaloze,

Kup waytogo.gif Ja mam takie H7 i jestem zadowolony. Minus jedynie jak jest mokro

Napisano

uzywam i jestem zadowolony w porownaniu do fabrczych jakie mialem, wczoraj po poltorej roku przepalila mi sie jedna zarowka, a wyswiecila ok. 100 000 km wiec nie uwazam, zeby byly jakies super slabe, spalila sie jedna to pewnie lada moment spali i druga,... zakupilem kolejne dwie te same;)

jakbym znalazl tungsram to kupilbym tungsramy... troche tansze, a tez bardzo dobre

Napisano

> czyli co na zime raczej biale swiatlo zle ?

> Nie chodzi mi o trwalosc - tylko zalezy mi an dobrym oswietleniu

> drogi itp ( to jest priorytet)

Miałem je.Jeśli zależy Ci na świetle bierz je -POLECAM! Super jasne światło na suchym i mokrym.

Napisano
  • Autor

> Miałem je.Jeśli zależy Ci na świetle bierz je -POLECAM! Super jasne

> światło na suchym i mokrym.

no to kupilem na allegro - polowe taniej niz w norauto smile.gif

Napisano

Naprawdę dobre żarówki, białe jasne światło, używałem przez ponad rok i byłem bardzo zadowolony waytogo.gif

Napisano

Miałem tego xtreme power philipsa h4. Przy okazji również nowe reflektory i napięcie na żarówkach ponad 14V przez przekaźniki.

Świeciły.... SUPER!

Potem padły, gdzieś po 8 miesiącach chyba (nie pamiętam już dokładnie).

Teraz mam GT150 ale chyba nie świecą już tak jak poprzednie.

Napisano

> uzywam i jestem zadowolony w porownaniu do fabrczych jakie mialem,

> wczoraj po poltorej roku przepalila mi sie jedna zarowka, a

> wyswiecila ok. 100 000 km wiec nie uwazam, zeby byly jakies

> super slabe, spalila sie jedna to pewnie lada moment spali i

> druga,... zakupilem kolejne dwie te same;)

> jakbym znalazl tungsram to kupilbym tungsramy... troche tansze, a tez

> bardzo dobre

Ja juz 2 komplet ujezdzam Tungsramow Megalight +90% H7, pierwsza zarowka dosc szybko sie spalila, bo po 3 miesiacach tongue.gif.

swiatlo daje bardzo ladne, biale, wyraznie lepiej oswietalaja niz zwykle zarownik. Nawet w serwisie pytali mi jakie to, bo tak ladnie swieca grinser006.gif

Tungsramy sa dodatkowo sporo tansze ok.gif

Napisano

No tak ale do tego chyba by trzeba zmienić postojówki.Czy te w5w z allegro diodowe moga byc stosowane ,nie bedzie to oslepieac z h7 NB ? Miałem NB kiedyś ale nie zmieniłem żółtych postojówek .Tak samo czy do tych Philipsów Xtreme.

Napisano

> No tak ale do tego chyba by trzeba zmienić postojówki.Czy te w5w z

> allegro diodowe moga byc stosowane ,nie bedzie to oslepieac z h7

> NB ? Miałem NB kiedyś ale nie zmieniłem żółtych postojówek .Tak

> samo czy do tych Philipsów Xtreme.

po co ?

Jest roznica jedynie delikatnie w barwie swiatla, postojowki sa ciut bardziej zolte, ale jak ma sie wlaczone swiatla to i tak sie zlewaja - choc to zalezy pewnie od konstrukcji klosza.

Napisano

> Jest roznica jedynie delikatnie w barwie swiatla, postojowki sa ciut

> bardziej zolte, ale jak ma sie wlaczone swiatla to i tak sie

> zlewaja

Jak masz soczewkę to postojówki już bardziej widoczne są wink.gif

Napisano

> Jak masz soczewkę to postojówki już bardziej widoczne są

Etam, swiatla sa od tego, zeby dobrze droge oswietlaly a nie ladnie wygladaly grinser006.gif

Zreszta IMO lepiej wyglada zwykla zlewajaca sie jasno-zolta barwa niz niebieskie(niebiale) diody tongue.gif, co to widac z daleka na tle bialego swiatla

Napisano

Najlepiej jak weźmiesz miernik i sprawdzisz jakie napięcie jest na żarówkach, a jakie na akumulatorze. Jezeli róznica będzie ponad 2 V (jak oryginalnie w Lanosach) to znaczy że jak chcesz wiecej światła to powinieneś przede wszystkim poprawić instalację

Napisano

> Najlepiej jak weźmiesz miernik i sprawdzisz jakie napięcie jest na

> żarówkach, a jakie na akumulatorze. Jezeli róznica będzie ponad

> 2 V (jak oryginalnie w Lanosach) to znaczy że jak chcesz wiecej

> światła to powinieneś przede wszystkim poprawić instalację

Chyba u Ciebie coś nie tak z instalacją angryfire.gif

Ja na akumulatorze w Lanosie mam 14,5 V a na żarówkach 13,9-14 V.

Instalacja oryginalna niedłubana 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Chyba u Ciebie coś nie tak z instalacją

Teraz już jest OK. Ale inni też mają albo mieli podobnie

> Ja na akumulatorze w Lanosie mam 14,5 V a na żarówkach 13,9-14 V.

> Instalacja oryginalna niedłubana

14,5 V ? Trochę blisko granicy przeładowania 14,7 V. Nie pala Ci sie zbyt często żarówki ?

Napisano

> No tak ale do tego chyba by trzeba zmienić postojówki.

Kup sobie W5W BlueVision - świecą idealnie na biało.

Też zmieniałem postojówki fabryczne, bo psuły cały efekt lepszych żarówek H4

Napisano

> Kup sobie W5W BlueVision - świecą idealnie na biało.

> Też zmieniałem postojówki fabryczne, bo psuły cały efekt lepszych

> żarówek H4

Sa postojówki w komplecie z H7 tez.

Napisano

> żarówek H4

Przy H7 Tungsram Bluish, to W5W BV nie świecą idealnie na biało smile.gif

Napisano

> żarówek H4

Jak długo wytrzymują ci postojówki diodowe ? Bo u mnie to średnio co miesiąc przestaje któraś świecić. A miałem już z pięć różnych marek frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.