Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do znających się na "Webaście"?

Featured Replies

Napisano

Czy taki zestaw jest kompletny (wiem że brakuje sterownika ale czy czegoś jeszcze?_

Cena atrakcyjna ale czy nie śmierdzi jakimś przekrętem?

aukcja z ebaja

ups doczytałem że to do przyczep a nie samochodów...

Ale już nie będę usuwał postu....

Napisano
  • Autor

> na alledrogo jest sporo

Tak ale mam wrażenie że wyraźnie drożej... Chyba że coś się zmieniło przez ostatni tydzień...

Napisano

> Tak ale mam wrażenie że wyraźnie drożej... Chyba że coś się zmieniło

> przez ostatni tydzień...

taa, zmieniło się

zima idzie hahaha.gif

takie rzeczy to kupuje się wiosną lub latem, wtedy ceny są nawet o 20% tańsze, chociaż kuzynowi udało się dorwać taką zabawkę za 1000 zł kompletną w zeszłym roku

ja mialem już w kupionym aucie, ale to inna bajka wink.gif

Napisano

> Czy taki zestaw jest kompletny (wiem że brakuje sterownika ale czy

> czegoś jeszcze?_

> Cena atrakcyjna ale czy nie śmierdzi jakimś przekrętem?

> aukcja z ebaja

> ups doczytałem że to do przyczep a nie samochodów...

> Ale już nie będę usuwał postu....

Sterownik jest ale po fotach widze ze brak sterowania ,więc jak dokupisz reszte to wcale rewelacji cenowej nie ma waytogo.gif

TU masz kpl

A TU masz inny zestaw i widze że nawet ktos sie pobawił o załączenie z pilota waytogo.gif

Napisano

> Czy taki zestaw jest kompletny (wiem że brakuje sterownika ale czy

> czegoś jeszcze?_

> Cena atrakcyjna ale czy nie śmierdzi jakimś przekrętem?

> aukcja z ebaja

> ups doczytałem że to do przyczep a nie samochodów...

> Ale już nie będę usuwał postu....

Montowałem niedawno kolesiowi airtop 2000, wprawdzie do ciężarówki (volvo z instalacją 12v) ale daje radę, gdyby się udało jakiś pewny egzemplarz kupic w okolicy 1000zł to nawet bym się nie zastanawiał.

Napisano

> Tak ale mam wrażenie że wyraźnie drożej... Chyba że coś się zmieniło

> przez ostatni tydzień...

poszukaj zestawu od A klasy tylko szukaj ze sterownikiem, no i żeby dali z kablami

Napisano
  • Autor

> taa, zmieniło się

> zima idzie

> takie rzeczy to kupuje się wiosną lub latem, wtedy ceny są nawet o

> 20% tańsze,

Tak tak oczywiście...

Nawet o 100% mnie zapłacisz latem bo nie kupisz... zlosnik.gifzlosnik.gif

A jak myślisz dlaczego nie kupiłem latem...

Bo nie było z czego wybierać...

Napisano
  • Autor

> Sterownik jest ale po fotach widze ze brak sterowania ,więc jak

> dokupisz reszte to wcale rewelacji cenowej nie ma

> TU masz kpl

> A TU masz inny zestaw i widze że nawet ktos sie pobawił o

> załączenie z pilota

Dzięki ten pierwszy tez znalazłem.

Ale drugi wydaje się atrakcyjniejszy...

Napisano
  • Autor

> poszukaj zestawu od A klasy tylko szukaj ze sterownikiem, no i żeby

> dali z kablami

Do mercedesa A?

Napisano

> Do mercedesa A?

tak, wygląda to tak jak w linku który wkleił kolega tylko jest tańsze, problemem mogą byś tylko kabelki bo dziadom nie chce się dokładnie rozbierać czy też rozpinać kostek więc tną crazy.gif

Napisano
  • Autor

> tak, wygląda to tak jak w linku który wkleił kolega tylko jest

> tańsze, problemem mogą byś tylko kabelki bo dziadom nie chce się

> dokładnie rozbierać czy też rozpinać kostek więc tną

OK wielkie dzieki , poszukam...

Napisano

> tak, wygląda to tak jak w linku który wkleił kolega tylko jest

> tańsze, problemem mogą byś tylko kabelki bo dziadom nie chce się

> dokładnie rozbierać czy też rozpinać kostek więc tną

Nie ma znaczenia z jakiego auta weżmie ,ważne by nie było na CANie by było na ropsko a czy to będzie webasto czy eberspaecher to już kwestia gustu choć eber ma chyba troche mniejsze te piece i zazwyczaj zintegrowane więc łatwiej je wcisnąć waytogo.gif

Napisano

nie chodzi o konkretne auto, chodzi o to że w A klasach CDI jest to w standardzie a że dużo angoli ściągają to można wyrwać za dobre pieniądze, kwestia znalezienia ze sterownikiem ok.gif

Napisano

Przy okazji tematu podzielę się opinią - jak dla mnie sama firma Webasto to jedno wielkie dziadostwo i będę ją omijał wielkim łukiem. Mam szyberdach tej firmy, który popsuł się na gwarancji - czekam już 8 tydzień na ich odpowiedź. Może do NASA wysłali na ekspertyzę uchwyt, który pękł, bo nie są pewni czy może go specjalnie nie ułamałem no.gif

W zakładzie gdzie montowany miałem szyberdach powiedzieli, że to ich standardowy sposób obsługi klienta z Polski.

Napisano

> Przy okazji tematu podzielę się opinią - jak dla mnie sama firma

> Webasto to jedno wielkie dziadostwo i będę ją omijał wielkim

> łukiem. Mam szyberdach tej firmy, który popsuł się na gwarancji

> - czekam już 8 tydzień na ich odpowiedź. Może do NASA wysłali na

> ekspertyzę uchwyt, który pękł, bo nie są pewni czy może go

> specjalnie nie ułamałem

> W zakładzie gdzie montowany miałem szyberdach powiedzieli, że to ich

> standardowy sposób obsługi klienta z Polski.

Więc błąd z Twojej strony. W Polsce konsumenta chroni ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z 27 lipca 2002 roku. Na tej postawie odpowiedzialność ponosi sprzedawca a nie producent, importer czy gwarant. Tak na prawde gwarancja może nic Cie nie obchodzić i nie musisz z tego korzystać. To nie Ty musisz sie przepychać z producentem tylko to problem sprzedawcy.

Sprzedawca w ciągu 14 dni od złożenia reklamacjo ma obowiązek ustosunkować sie do Twojego roszczenia. Czyli musi jednoznacznie określić czy Twoja reklamacja jest zasadna lub nie. Nie ma takiej możliwości aby powiedział Ci "nie wiem, nie znam sie na tym, wysłałem do producenta, czekam na odpowiedz" Te 14 dni to termin ostateczny!

Co innego, jeśli sprzedawca powiedział, rzeczywiście szyber sie zepsuł, należy sie Panu usunięcie usterki, naprawimy. Tu termin na realizacje naprawy nie jest określony przepisami, musi on być możliwie jak najkrótszy ale nie wiadomo jaki.

Napisano

A nie prościej podjechać do Łomianek, bo podejrzewam że to warsztat się ociąga

Napisano

webasto jako podgrzewacz mam już 8 lat i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, ani nie mial awarii. wiec firma nie taka zła

Napisano

> Więc błąd z Twojej strony. W Polsce konsumenta chroni ustawa o

> szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej z 27 lipca 2002

> roku.

> [..]

> Co innego, jeśli sprzedawca powiedział, rzeczywiście szyber sie

> zepsuł, należy sie Panu usunięcie usterki, naprawimy.

... lub zakup był na firmę, wtedy ustawa o warunkach sprzedaży niewiele pomoże :/

Napisano

> ... lub zakup był na firmę, wtedy ustawa o warunkach sprzedaży

> niewiele pomoże :/

niekoniecznie, jeśli towar jest kupiony na fakturę a nie jest przeznaczony do użytku firmowego wtedy myśle, ze ustawa konsumencka bedzie miała zastosowanie.

Napisano

> niekoniecznie, jeśli towar jest kupiony na fakturę a nie jest

> przeznaczony do użytku firmowego wtedy myśle, ze ustawa

> konsumencka bedzie miała zastosowanie.

Pewnie tak, tylko że jeżeli jest kupiony na firmę, to pewnie po to, żeby cenę wliczyć w koszty działalności. Więc podanie na piśmie, że kupiło się "na firmę" coś przeznaczonego do użytku prywatnego jest co najmniej ryzykowne smile.gif

Napisano

> nie chodzi o konkretne auto, chodzi o to że w A klasach CDI jest to w

> standardzie a że dużo angoli ściągają to można wyrwać za dobre

> pieniądze, kwestia znalezienia ze sterownikiem

Masz racje jest w standardzie zlosnik.gif ale to podgrzewacz a nie ogrzewanie postojowe bo nie wszystkie mają zegar do programowania waytogo.gif ten sam piecyk tylko w opcji rozbudowany o sterowanie waytogo.gif podobnie jest w T4

Napisano

> Masz racje jest w standardzie ale to podgrzewacz a nie ogrzewanie

> postojowe bo nie wszystkie mają zegar do programowania ten

> sam piecyk tylko w opcji rozbudowany o sterowanie podobnie

> jest w T4

dlatego napisałem że trzeba wyrwać komplet ze sterownikiem, fabrycznie takie też wychodziły ok.gif

Napisano

Dlatego właśnie podkreśliłem że firma to dno, a nie produkty. Pewnie, gdyby mi się nie popsuł szyberdach też bym podpisał że się z opinią negatywną nie zgadzam, ale co byś napisał gdyby popsuł Ci się podgrzewacz na gwarancji pod koniec jesieni, a z naprawą ociągali by się do wiosny? Napisałbyś podobny post bo całą zimę byś marzł 20.GIF W każdym razie może i ich produkty są całkiem dobre jakościowo, ale jak już coś padnie to pojawiają się spore problemy i potwierdza to zakład który sporo się zajmuje ich sprzętem.

Co do przenoszenia winy na mnie, że nie znam prawa i jestem głupi że to czy tamto, to chciałbym nadmienić że chodzi o pierdółkę, o którą nie warto pisać do trybunału praw człowieka grinser006.gif. Pogoda nie sprzyja do korzystania z szyberdachu, więc cierpliwie poczekam, chciałem tylko żebyście wiedzieli, że jeśli już będziecie mieli problemy z ich produktami na gwarancji, to może nie być szybko, sprawnie i zgodnie ze standardami Unii zlosnik.gif

Napisano

No to napisz że Filia w Polsce albo jakiś konkretny człowieczek a nie ogólnie firma.

Gdzie reklamowałeś ?? tam gdzie zakładałeś czy u przedstawiciela ??

Napisano

Witam!

Mam taki zestaw, niestety nie mozna nigdzie dokupic pilota (a dokladnie gumek do klawiszy)

Ze starosci sie po prostu zmarszczyly.

Mam tez inny problem.

Ktos ucial rure od wydechu i konczy mi sie w nadkolu (zasysa spaliny do srodka auta...musze przedluzyc.

Pozdrawiam

Napisano

Zostawiłem uchwyt tam, gdzie zakładałem czyli w polecanym tutaj zakładzie na wiertniczej 162. Następnego dnia uchwyt zgłosili w Łomiankach i opisali sytuację, że zawsze się z Łomiankami tak współpracuje (czyt. długi czas odpowiedzi na reklamację - do 6tyg.) a w moim przypadku cisza trwa już chyba 2 miesiące.

Napisano

> Zostawiłem uchwyt tam, gdzie zakładałem czyli w polecanym tutaj

> zakładzie na wiertniczej 162. Następnego dnia uchwyt zgłosili w

> Łomiankach i opisali sytuację, że zawsze się z Łomiankami tak

> współpracuje (czyt. długi czas odpowiedzi na reklamację - do

> 6tyg.) a w moim przypadku cisza trwa już chyba 2 miesiące.

No to albo masz wyjatkowego pecha albo twój problem się gdzieś "zapodział". Jak ja miałem problem z szyberdachem Webasto to następnego dnia po telefonie do Petemaru serwis bez gadania, na miejscu i od ręki usterkę mi usunął...

Napisano

a zadzwoń do Petemar-u i zapytaj co jest grane, będzie najszybciej ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.