Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż orginalnego radia do Astry II

Featured Replies

Napisano

Witam

Kilka tygodni temu teść kupił nową Astre II Classic.

Nie ma radia, lecz ma orginalną kieszeń na radio, a w kieszeni na stałe zamontowaną kostkę.

Chciałem kupić orginalne radio z CD (Dalco CDR500), to takie standartowe ponieważ tego nie ukradną, a w dodatku na wyświetlaczu ładnie widać informacje z radia, co dla starszego pana jest istotne...

Sprzedawca poinformował mnie, że że jeśli mam astre II classic to informacji z radia nie będzie na wyświetlaczu... Upierał się, że sprawdzał wielokrotnie i w classic, który nie był wyposarzony w fabryczne radio nie ma instalacji do wyświetlacza, a jedynie do radia. Upierał się, że w niemieckich astrach te radia działają, a w gliwickich nie...

To prawda???

Napisano

Radio będzie działało, ale musisz podjechać do kogoś kto ma Techa2 lub bezpośrednio do ASO na przystosowanie wyświetlacza TID do radia.

Po tym zabiegu wszystko będzie grało i wyświetlało. ok.gif

Napisano

> Radio będzie działało, ale musisz podjechać do kogoś kto ma Techa2

> lub bezpośrednio do ASO na przystosowanie wyświetlacza TID do

> radia.

> Po tym zabiegu wszystko będzie grało i wyświetlało.

Potwierdzam ok.gif

Napisano

Żeby na 100% być pewnym, trzeba sprawdzić, czy do trzeciej kostki do radia, tej 10-pinowej są podłaczone przewody: minimum to piny 1,2,3 i 4 - są do wyświetlania informacji z radia na TID.

Bo to co koledzy piszą wyżej to prawda, jeśli fabrycznie Astra nie ma radia, to na TID jest wyłaczone wyświetlanie RDS, wystarczy je aktywować w ASO. Tylko, jeśli w Gliwicach oszczędzają na przewodach, to może ww. przewodów nie ma i żadne programowanie nie pomoże, a przeróbka samodzielna unieważnia gwarancję.

Kieszeń radia łatwo wyjąć i można od tyłu zobaczyć, ile i jakie przewody wychodzą.

Pozdr.

Napisano

Ja mam gliwicką Astrę z 2006 r. (fabrycznie bez radia). Radio CAR400 zamontowałem na zasadzie plug&play. Po prostu włożyłem w kieszeń i wszystko działa, łącznie z wyświetlaczem, bez żadnego majstrowania z Techem. Przestawienia (w radiu, jakąś kombinacją klawiszy) może wymagać tylko tryb pracy wyświetlacza (chyba na 10-znakowy, jeżeli będzie inaczej to wyświetlacz nie działa albo działa nieprawidłowo - już nie pamiętam) - opisane w instrukcji radia.

k.

Napisano

> 10-znakowy, jeżeli będzie inaczej to wyświetlacz nie działa albo

> działa nieprawidłowo - już nie pamiętam) - opisane w instrukcji

> radia.

U mnie car300 nie gadal z wyswietlaczem, nic nie pomagaly zadne magiczne kombinacje. Ostatecznie zamontowalem radio z wlasnym wyswietlaczem. zeby.GIF

Napisano

> U mnie car300 nie gadal z wyswietlaczem, nic nie pomagaly zadne

> magiczne kombinacje. Ostatecznie zamontowalem radio z wlasnym

> wyswietlaczem.

Czyżby moja Astra była wyjątkiem? Zanim kupiłem to radio, trochę poczytałem o tym na tym forum i nie tylko i nie trafiłem na informacje o problemach. A może dopiero później zaczęli w Gliwicach jeszcze bardziej oszczędnościowo robić samochody?

Napisano

Mój znajomy ma gliwicką, lecz nie wiem z którego roku i gdy montował CAR300 musiał jechać na Techa.

Napisano
  • Autor

Specjalnie pojechałem do teścia, żeby to sprawdzić....

W kieszeni ma trzecią kostkę, a w niej 4 piny. Rozumiem, że jak widzę te cztery piny to już nie muszę wyjmować kieszeni, żeby zobaczyć czy do tych pinów są podpięte przewody????

Napisano

> W tej trzeciej kostce jest 6 pinów.... Do czego???? Może sterowanie z

> kierownicy?????

Sterowanie z kierownicy jest w 1. kostce od dołu. Dodatkowe piny to: DDL i masa. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.