Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony Kumho -> wasze zdanie a ich temat

Featured Replies

Napisano

Witam!

Wiem że zima itp itd. Z braku wolnego zajęcia szukam letnich opon i często widzę Kumho w dobrej cenie. Jaka jest wasza opinia na ich temat? Wcześniej się tłukłem na Firestone SZ80.

Przewidywany rozmiar 195/60/14.

Myśłałem o modelach:

KH15 SOLUS.

1028.jpg

KH17 SOLUS,

SolusKH17.jpg

Nie daję linków do sklepów bo jeszcze mnie ktoś o reklamę posądzi. Macie może jakieś doświadczenie z tymi oponami?

pozdrawiam paweł.

Napisano

podobno bardzo kiepskiej jakości opony, kup już lepiej markowe używki w dobrym stanie, dłużej pojeździsz...

Napisano

> często widzę Kumho w dobrej cenie. Jaka jest wasza opinia na ich

Zapytaj na Kunciku Lanosa bo te opony byly montowane w Lansach na nasz rynek

Swoją drogą podobno g..no jakich mało

Napisano

> Witam!

> Wiem że zima itp itd. Z braku wolnego zajęcia szukam letnich opon i

> często widzę Kumho w dobrej cenie.

A jaka to jest ta dobra cena??

Napisano

Są Kumho i Kumho - jedne budżetowe, drugie hi-endowe.

Opinia o tej marce na naszym rynku została wyrobiona przez znaffcow branży oponiarskiej tylko na podstawie chłamu montowanego w FSO do Daewoo.

Napisano

> Są Kumho i Kumho - jedne budżetowe, drugie hi-endowe.

A po czym odróżnić jedne od drugich ?

Napisano

> Witam!

> Wiem że zima itp itd. Z braku wolnego zajęcia szukam letnich opon i

> często widzę Kumho w dobrej cenie. Jaka jest wasza opinia na ich

> temat?

> Nie daję linków do sklepów bo jeszcze mnie ktoś o reklamę posądzi.

> Macie może jakieś doświadczenie z tymi oponami?

> pozdrawiam paweł.

przecież na stronach tych sklepów masz całą masę opinii...

Napisano
  • Autor

> przecież na stronach tych sklepów masz całą masę opinii...

Akurat te opinie to moim zdaniem o kant d..py rozbić. Większość piszą dystrybutorzy... kolega ma matadora więc sam się chwalił co robił. Oczywiście piszą też normalni użytkownicy, wiadomo jak jest.

Z tego co czytałem to całkiem poprawne oponki. Wcześniejsze Firestone FHSZ80 były niesamowite, jak nie znajdę nic ciekawego to pewnie powrócę do nich.

Wiadomo że fajnie czasem coś zmienić, no jeśli nie będzie gorzej oczywiście. Dlatego postanowiłem tutaj napisać.

Napisano

> FHSZ80 były niesamowite, jak nie znajdę nic ciekawego to pewnie

> powrócę do nich.

> Wiadomo że fajnie czasem coś zmienić, no jeśli nie będzie gorzej

> oczywiście. Dlatego postanowiłem tutaj napisać.

Nie znajdziesz nic lepszego od FHSZ80 w rozsądnej cenie. Jeżdzę na tych Firestonach 4 sezon, stosunek do jakości KOSMOS. Hamowanie na mokrym uważam za rewelacyjne. Teraz mam zamiar kupić następny komplet.

Napisano

> A po czym odróżnić jedne od drugich ?

Cenie?

Psy powieszono na oponach idących na pierwszy montaż do samochodu popularnego.

Zresztą linia Ecsta znalazla się obok innych "prestiżowych" marek:

33073334.jpg

Cały test popularnego rozmiaru 205/55/16 na niemieckiej stronie KUMHO TIRES

Napisano

Podobno jakość poprawiła sie znaczaco od czasów kiedy to montowano je w lanosach(koniec lat 90-tych)

Bądźmy szczerzy, były to wtedy opony niskobudżetowe do samochodów niskobudżetowych

Poza tym każda firma ma w ofercie opony tanie/słabe jak i drogie /dobre

Mysle ze generalnie marka kumho plasuje się miedzy chinami a markowymi produktami(bliżej produktów europejskich) , a do tego jako produkt dalekowschodni może cenowo konkurować z porównywalnymi jakościowo wyrobami europejskimi

Gdybym miał brać kumho, brałbym jednak te z nieco wyższej półki

Napisano

Dawno, dawno temu nasza firma kupiła trochę Lanosów. Pierwszą rzeczą, jaką się robiło po zakupie była wymiana opon Kumho na jakiekolwiek inne. Ale jak piszą koledzy powyżej.... może być Kumho i Kumho.

Napisano

Znajomy oponiarz prowadzi sprzedaż nowych opon tej firmy. Twierdzi, że są robione na licencji Michelina i korzystają z ich bieżników. Może to i prawda. Pozostaje jeszcze jakość gumy użytej do produkcji. Miałem niedawno w swoim dwie nowe zimówki na przodzie jednak ciężko mi coś powiedzieć czy dobrze trzymały - miałem wtedy rozwalone zawieszenie (wahacze, amory itp). Na pewno lepiej niż letnie.

Napisano
  • Autor

> Znajomy oponiarz prowadzi sprzedaż nowych opon tej firmy. Twierdzi,

> że są robione na licencji Michelina i korzystają z ich

> bieżników. Może to i prawda. Pozostaje jeszcze jakość gumy

> użytej do produkcji. Miałem niedawno w swoim dwie nowe zimówki

> na przodzie jednak ciężko mi coś powiedzieć czy dobrze trzymały

> - miałem wtedy rozwalone zawieszenie (wahacze, amory itp). Na

> pewno lepiej niż letnie.

No w testach ADAC wypadają dobrze, Firestone SZ80 już raczej nie będzie najwyżej leżaki. Firestone SZ90 trochę droga ale jeszcze poczytam o tej nowości. Póki co temat Kumho dalej aktualny.

Napisano

Kiedyś, z racji że przed samym rajdem nawaliła mi jedna opona (Dębica) byłem zmuszony założyć zapas (Kumho). Nigdy więcej tych opon nie kupie, a jak będę miał to wywale na śmieci. Może to i prawda że się polepszyli ale jakoś mam już na nie uczulenie. Po 2 placach trwających ok 90 - 150 sek na jednych ostrej jazdy z kumho zdarł się cały bieżnik (a opona nie była wcześniej używana), z dębicy może 1 mm spadł. Byłem w szoku że opona może się tak szybko zużyć. Myślałem że z 10 rajdów uda się na nich przejechać. Mniej więcej na tyle starczała dębica. Kumho rozleciała się po pierwszym rajdzie.

Teraz korzystam z opon: na lato Michelin Energy Saver (4 opony + pakiet mini assisnace kosztują 1000 zł), na zimę Riken - świetne opony (za 1 opone 160 zł)

Napisano

>W ubiegłym roku kupiłem kumho etsca 205/40/17.Są zajefajne. Nie wiem czym kumho zasłużyło sobie na złą opinie. Latam przeszło rok i jest ok. Moim zdaniem opona godna polecenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.