Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rezerwa?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie ile przejedzie na rezerwie silnik1116poj. Maksymalnie i minimalnie

Napisano

> jak w temacie ile przejedzie na rezerwie silnik1116poj. Maksymalnie i

> minimalnie

40-100km

Napisano

> minimalnie

Na to pytanie nikt ci nie odpowie, musisz obliczyć sobie sam 270751858-jezyk.gif Zmierz ile jest benzyny w baku, i znając spalanie obliczysz ile przejedziesz grinser006.gif Zwykle producenci robią tak, że gdy zapala się rezerwa auto powinno przejechać jakieś 100 km (raczej w trasie) do wyczerpania paliwa ok.gif

Napisano

> minimalnie

Mój 999 gaźnik od mrugania kontrolki do zdechnięcia zrobił 190km yikes.gif a następnie zalany do pełna i weszło 42 litry

Napisano

> Mój 999 gaźnik od mrugania kontrolki do zdechnięcia zrobił 190km a

> następnie zalany do pełna i weszło 42 litry

Ja na rezerwie (wtrysk) też 999cm zrobiłem 155km i dalej bałem się jechać smile.gif zatankowałem się na najbliższej stacji clown.gif

Napisano

Na całym baku to nee wiem ale od czasu mrugania paliwa to ok 100 km na mieście czy trasie dalej juz nie kombinowałem bo wskazówka juz była pod czerwoną .

A tam kolega wyżej gadał 190 km to nie mozliwe ja robie 190 km na 1/4 baku .

Napisano

> Na całym baku to nee wiem ale od czasu mrugania paliwa to ok 100 km

> na mieście czy trasie dalej juz nie kombinowałem bo wskazówka

> juz była pod czerwoną .

> A tam kolega wyżej gadał 190 km to nie mozliwe ja robie 190 km na

> 1/4 baku .

Nie wiem czy nie możliwe cuda się zdarzają 270751858-jezyk.gif Mój przypadek zbadany na trasie, Jazda w miarę ekonomiczna, Może było by więcej ale strach przed drogą beż stacji był silniejszy hehe.gifhehe.gif

Napisano

zauważ jedną rzecz... wskaźnik paliwa nie siegą dna baku, co daje jakieś 4-5 litrów, do tego jeszcze parę litrów w pompie... więc na rezerwie można zrobić sporo...

Napisano

Ja tam temu wskaźnikowi za bardzo nie ufam zeby.GIF to co mi wskazuje to traktuje bardziej tak mniej więcej ile tej benzynki tam jest zeby.GIF zawsze jak mi się lampka zapali to tankuje dziada zeby.GIF

Napisano

> zauważ jedną rzecz... wskaźnik paliwa nie siegą dna baku, co daje

> jakieś 4-5 litrów, do tego jeszcze parę litrów w pompie... więc

> na rezerwie można zrobić sporo...

Nie mam ochoty lecieć z banką 8 km do najbliższej stacji nie bedę kombinował weem że od czasu zapalenie zrobie 100km grinser006.gif. .

Do tego w instrukcji pisze że wskaźnik ma odchyły 5-7 l więc oby nie na minus wink.gif .

Napisano

ja też im nie ufam...

Raz miałem wg. wskaźnika 1/4 baku... pfffff Jadę sobie boczną drogą i nagle samochód zwalnia, ja w gaz a on nic.... Jak na złość nie miałem ze sobą piątki w karnistrze, którą zwykle wożę... Miałem spacerek jakieś 5km do stacji w jedną mańkę...

Więc moja rada jest taka: Woziś ze sobą 5l w karnistrze i nie ufać wskaźnikowi!

Napisano

> Mój 999 gaźnik od mrugania kontrolki do zdechnięcia zrobił 190km a

> następnie zalany do pełna i weszło 42 litry

A moj 999 gaznik od zapalenia sie kontrolki ciaglym swiatlem robi w 3miejskich korkach 150 km ok.gif.

Napisano

> minimalnie

W zimie u mnie rezerwa zapala się gdy wskaźnik pokazuje jeszcze 2 kreski do "0" (zera), a latem jak jest tuż przy zerze, więc ciężko określić, ale na ok.80-100km powinno starczyć.

Kupując autko z salonu wskaźnik paliwa opierał się o ten pręcik metalowy poniżej zera, a mogłem spokojnie wyszukać sobie jakąś stację niezbyt blisko i zatankować.

Napisano

po co wozić bańkę z paliwem w bagażniku żeby zajmowała miejsce i śmierdziała?? Nie lepiej gdy zapali się rezerwa po prostu zatankować samochód?? Jak wyjeżdża się do końca benzynę to pompka paliwa chodzi na sucho i później ludzie się dziwią, że nie działa bo zatarta jest sciana.gif

Napisano

> po co wozić bańkę z paliwem w bagażniku żeby zajmowała miejsce i

> śmierdziała?? Nie lepiej gdy zapali się rezerwa po prostu

> zatankować samochód?? Jak wyjeżdża się do końca benzynę to

> pompka paliwa chodzi na sucho i później ludzie się dziwią, że

> nie działa bo zatarta jest

Ja tylko woziłem bańkę gdy wypalałem bene do zera, tak to zawsze na stacje jak kontrolka dawała znać waytogo.gif

Napisano

Ja także tankuje jak zacznie migać kontrolka,bo za dużo "syfu" się zbiera na dnie baku.

Napisano

> Ja także tankuje jak zacznie migać kontrolka,bo za dużo "syfu" się

> zbiera na dnie baku.

mitomanie: myślisz, że paliwo grzecznie "stoi" w baku, jak nadwozie się kołysze? i że zawartość zbiornika się nie miesza podczas jazdy? hehe.gifzakrecony.gifzlosnik2.gifhahaha.gif ssak pompy paliwa jest raczej bliżej dna niż wlewu paliwa i po to masz filtr, by syf filtrował cfaniaczek.gif30.GIF

Napisano

pompa paliwa bierze paliwo z samego dna. Jest tam założony "filtr" siatkowy, żeby wyłapał i nie pozwolił zassać pompie grubszych paprochów bo przez nie pompę mógłby trafić szlag grinser006.gif

Napisano

> Jak wyjeżdża się do końca benzynę to pompka paliwa chodzi na sucho

> i później ludzie się dziwią, że nie działa bo zatarta jest

Co ma sie zatrzec, membrana? grinser006.gif

Napisano

> pompa paliwa bierze paliwo z samego dna. Jest tam założony "filtr"

> siatkowy, żeby wyłapał i nie pozwolił zassać pompie grubszych

> paprochów bo przez nie pompę mógłby trafić szlag

to znaczy że filtr paliwa jest niepotrzebny? zlosnik2.gif

Napisano

> to znaczy że filtr paliwa jest niepotrzebny?

Pewnie! Won z nim! Tylko niepotrzebnie opor stawia! 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Napisano

A więc tak dziś robilem TEST !

Uno 1.0 2000 fire .

w baku miałem ok 1l wlałem 12 l zrobiłem na tym (13l) 70 km po czym ciągle zaczeła się świecić kontrolka i aż auto zaczeło przerywac i zgasło wybiło równe 170 km .

Czyli jaki wnisek na rezerwie 1.0 można zrobić = 100 km .

Dodam ze polowa trasyto miasto a polowa to szybka jazda od 120 do 150 kmhna autrostradzie . Czyli spalanie 50 miasto 50 trasa szybka jazda.

Moze gdyby to byla jazda cala rezerwa od zaczecia ciaglego swiecenia kontrolki jazda 90 kmh gdy najmiej pali to moze 120 km dalo by sie zrobic .

W instrukcji podaja ze gdy zapali sie kontrolka w baku zostaje od 5 do 7 l benzyny .

Wiec szacuje ze moje auto pali w cyklu mieszanym ok maksymalnie 7 l a min ok 6 l ale ponizej nie zejdzie a szkoda grinser006.gif .

Napisano

pisałem o elektrycznej pompie paliwa do silnika na wtrysku. Ale jak ty masz gaźnik to tam rzeczywiście nic się nie zatrze 270751858-jezyk.gif Włącz sobie elektryczna pompę paliwa to zobaczysz ile pochodzi na sucho wink.gif

Napisano

> to znaczy że filtr paliwa jest niepotrzebny?

to po co w silniku diesla jest odstojnik z siatką metalową a za nim jeszcze filtry??? Siatka ma zatrzymać największe syfy a filtr te najmniejsze wink.gif Jak by ci pompka pociągnęła wszystkie syfy z baku to filtr paliwa byś wymieniał co 1 tys km sick.gif

Napisano

> to po co w silniku diesla jest odstojnik z siatką metalową a za nim

> jeszcze filtry??? Siatka ma zatrzymać największe syfy a filtr te

> najmniejsze Jak by ci pompka pociągnęła wszystkie syfy z baku

> to filtr paliwa byś wymieniał co 1 tys km

Mi prawie nie jest w ogóle potrzebny filtr paliwa, ja mam LPDŻ 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Mi prawie nie jest w ogóle potrzebny filtr paliwa, ja mam LPDŻ

ale czy w instalacji nie ma filtru gazu? hmm.gif a gaz to w tym przypadku paliwo... cfaniaczek.gif

Napisano

> ale czy w instalacji nie ma filtru gazu? a gaz to w tym przypadku

> paliwo...

1:0 dla Ciebie biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.